Ανέφερα το σιτηρέσιο. Όχι το τι επιτρέπεται να φάω από όλα αυτά.
I still do not buy it!!!

Αναγνώστε το παρακάτω, παρακαλώ:
Το γεγονός ότι το Αλτσχάϊμερ αποτελεί ένα τεράστιο ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης, δημιούργησε την ανάγκη για πληθώρα ερευνών στοχεύοντας τόσο στην κατανόηση όσο και στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου. Οι έρευνες ονομάζουν το Αλτσχάιμερ «Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) τύπου 3» εφόσον έχει κοινά βιοχημικά στοιχεία με τον ΣΔ τύπου 1 και 2. Επίσης, καθιστούν το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία σαν ιδιαίτερα κρίσιμους παράγοντες προδιάθεσης. Η διατροφή, λοιπόν, παίζει κρίσιμο ρόλο τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη και θα πρέπει να κινείται στους άξονες της μεσογειακής διατροφής. Αυτή η διατροφή συμπεριλαμβάνει λίγο κόκκινο κρέας και επικεντρώνεται σε:
Σιτηρά ολικής άλεσης
Φρούτα και λαχανικά
Ψάρια
Ξηροί καρποί
Ελαιόλαδο
Οι διατροφικές συστάσεις για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ θα πρέπει να εστιάσουν σε φυσικές τροφές πάρα σε συμπληρώματα διατροφής. Πολλά από τα τρόφιμα που είναι καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι και πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα και ακόρεστα λίπη – τα διατροφικά στοιχεία με την αποδεδειγμένα ισχυρότερη νευροπροστατευτική δράση. Αυτά τα λιπαρά οξέα βρίσκονται στο σολομό, τον τόνο και σε πολλά άλλα είδη ψαριών, και σχετίζονται με τη διατήρηση της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας. Επίσης σε αυτές τις τροφές συγκαταλέγονται οι ξηροί καρποί, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Οι ασθενείς θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη τροφών υψηλών σε κορεσμένα και trans λίπη όπως το κόκκινο κρέας, το παγωτό, συσκευασμένα προμαγειρεμένα προϊόντα και ορισμένες μαργαρίνες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρογονωμένα λίπη.