Φίλε κατ' αρχήν να σου δώσω συγχαρητήρια για το ασύλληπτο επίτευγμα να είσαι σε 18 χρόνια σχέση με την ίδια γυναίκα και να υπάρχει ακόμα ερωτικό ενδιαφέρον. Η περίπτωση σου είναι ίσως case study, ίσως είναι και μοναδική, αλλά σίγουρα δεν είναι και τυχαία. Αυτή η 'αντισυμβατική' προσέγγιση να πειραματίζεσαι, να δοκιμάζεις, να παίρνεις απ' το χέρι την σύντροφο σου και να την πηγαίνεις σε άλλα μονοπάτια σε έχει επιβραβεύσει - όπως κι εκείνη - τα μέγιστα. Για να γίνει όμως αυτό φαντάζομαι χρειάστηκε με τον τρόπο σου να εκτεθείς, να βγεις απο ένα comfort zone, να ζητήσεις πράγματα που σε κάποια θα φαίνονταν περίεργα, και βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.
Στο προκείμενο τώρα, θα σου πω την γνώμη μου απο προσωπικές εμπειρίες που είχα, και ελπίζω να μην σε αποθαρρύνω. Έχω συνάψει σχέσεις με πολλές γυναίκες στη ζωή μου, έχω γαμήσει αρκετές χωρίς σχέσεις, έχω παντρευτεί, έχω χωρίσει, έχω πάει και με λίγες πουτάνες, τα έχω κάνει όλα σχεδόν. Απο τα πρώτα βήματα μου στον ερωτικό στίβο παρατήρησα ότι οι γκόμενες μου είχαν μία τάση να θάβουν τον προηγούμενο γκόμενο που είχαν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση, αλλά διαπίστωσα ότι αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά απ' όλες. Οι κατηγορίες αφορούσαν λίγο πολύ δύο ασυγχώρητα ελαττώματα:
1. Τσιγγουνιά. Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι ανεξάντλητο και πίστεψε άκουσα όλα τα συνώνυμα που υπάρχουν, τσιγγούνης, τσίπης, γύφτος, σπάγγος, ξεφτίλας, καρμίρης και άλλα που έχω ξεχάσει. Η τσιγγουνιά είναι το νούμερο ένα προπατορικό αμάρτημα για την μέση ελληνίδα, χωρίς κατ' ανάγκην ο άλλος να είναι καν τσιγγούνης, αρκεί να μην ανταποκρίνεται σε αυτά που εκείνη περιμένει απο τον άλλον να χορηγήσει για να του κάνει την τιμή να ασχοληθεί μαζί του.
2. Πουστιά. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι με μεγάλη ευκολία έβγαζαν τους πρώην συντρόφους τους αδελφές, έστω και αν κάποιους τους γνώριζα και ήξερα καλά ότι ο χαρακτηρισμός δεν είχε καμία βάση. Όλοι λοιπόν ήταν ή πούστηδες ή εν δυνάμει πούστηδες. Αρκούσε ο τρόπος που ντύνονταν - απο ένα πχ ρόζ πουκάμισο -, ο τρόπος που μιλούσαν, ο τρόπος που περπατούσαν, αυτά που έλεγαν, και βεβαίως βεβαίως αυτά που τους ζητούσαν στο κρεβάτι. Δεν θέλω να σου γράψω τι έχω ακούσει για το κωλοδάχτυλο - για το στραπ - δεν το συζητάω καν. Με περισσή ευκολία και με αγοραίες βρισιές " αδελφάρες, παλιοπούστηδες, σιχαμένοι, ξεφτίλες" ξεμπρόστιαζαν ανθρώπους που όχι μόνο είχαν κοιμηθεί μαζί τους, αλλά πηγαίνανε και για γάμους. Αντιθέτως σχεδόν όλες δέχονταν με τρομερή ευχαρίστηση ένα μπάτσο στο κωλομέρι, ένα φτύσιμο, ένα υποτιμητικό βρωμόλογο κατά την διάρκεια του σεξ, αλλά και εκτός αυτού, και μιλάμε για ένα 90% των γυναικών και βάλε.
Μετά την ερωτική πράξη οι γυναίκες γίνονται λαλίστατες, εκεί τα βγάζουν όλα στη φόρα και σε διαβεβαιώ ότι δίνουν στεγνά τον πρώην, όσο και αν ήταν κάποτε με αγάπες και λουλούδια. Για μένα αυτές οι αποκαλύψεις ήταν σοκαριστικές εκτός από ξενερωτικές. Σκεφτόμουν τι θα έλεγαν για μένα μετά τη λήξη της σχέσης και με σόκαρε πως μπορεί κάποια να γίνεται τόσο χυδαία με ένα άνθρωπο με τον οποίο ήταν κάποτε σε οικειότητα ερωτική. Επανειλημμένως προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι η ομοφυλοφιλία προσδιορίζεται απο την έλξη προς το ίδιο φύλο και όχι απο το τι κάνει ένα ετερόφυλο ζευγάρι μεταξύ τους. Η συντριπτική πλειοψηφία μου έδινε το ακαταλόγιστο του alpha male που δεν καταλαβαίνει το αδελφάτο, αν και αυτή η στιχομυθία δεν με έκανε να αισθάνομαι περισσότερο άντρας "τι σχέση έχεις εσύ μ' αυτή την αδελφάρα". Αυτή ακριβώς η εικόνα του alpha male, που με την εμφάνιση, την μόρφωση, το στάτους, τα χρήματα μου έδινε την ελευθερία να γαμάω αβέρτα, έγινε σε κάποια στιγμή και η φυλακή μου γιατί μου ήταν εντελώς αδύνατο να εκφράσω οποιαδήποτε απόκκλιση ή ανωμαλία υπέβοσκε μέσα μου. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ το σεξ και δεν αιστάνθηκα ποτέ ότι καταπιέζομαι ιδιαιτέρως, ωστόσο με μιά απελευθερωμένη γυναίκα, θα είχα ενδεχομένως πάει πολύ παρακάτω.
Ένας λόγος που σου έγραψα αυτό το σεντόνι (δεν θα σε αδικήσω αν δεν έχεις καταφέρει να το διαβάσεις όλο), είναι για να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την στάση ζωής σου. Εφ' όσον είσαι απο τους ελάχιστους που έχουν μία γυναίκα ακομπλεξάριστη που δεν βάζει ταμπέλες και εφ' όσον σε ξέρει μετά απο 18 χρόνια τόσο καλά ώστε να μην σε παρεξηγήσει, νομίζω ότι εντελώς εκ τους ασφαλούς μπορείς να το πετύχεις. Το δύσκολο κομμάτι το έχεις ήδη διανύσει, αυτό πλέον είναι ευκολάκι. Να ξέρεις ότι αυτό ακριβώς που σε προβληματίζει, αυτό είναι που έχει κρατήσει την σχέση σου ζωντανή ακόμα και τώρα. Αν δεν της αρέσει δεν θα το κάνει, το πιο πιθανό όμως είναι ότι θα της αρέσει! Τώρα αν έτσι για αλλαγή, ή απο περιέργεια θές να δοκιμάσεις και με καμιά άλλη, υπάρχουν επιλογές με πρώτη και καλύτερη την Έρικα!