Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14K
  • Εμφανίσεις 864K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
υπάρχει είδη νομίζω ολόιδιο θρεντ.. :think:
 

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.806
Like
16
Πόντοι
16
Υπάρχει σίγουρα όπως και πολλά άλλα που είναι γραμμένα χίλιες φορές! :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
494
Πόντοι
4.906
«Αντισυλληπτικό» το μνημόνιο(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)


Ούτε οι γεννήσεις φαίνεται να γλιτώνουν από τη μνημονιακή πολιτική, εντείνοντας το ήδη υπαρκτό δημογραφικό πρόβλημα σε μια χώρα που όχι μόνο φτωχαίνει, αλλά και «γερνάει» χρόνο με τον χρόνο.
Το πρόσφατο καμπανάκι από την Eurostat ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται, γεγονός που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου την τελευταία τετραετία.
Μπορεί η Γηραιά Ήπειρος να εξελίσσεται στη... γηραιότερη του πλανήτη, ωστόσο ο πληθυσμός της αυξήθηκε κατά 2,2 τοις χιλίοις το 2012, τη στιγμή που στην Ελλάδα καταγράφεται δραματική μείωση της τάξης του 5,5 τοις χιλίοις. Κάθε λογική εκτίμηση φέρνει στο προσκήνιο γι’ αυτήν τη μεγάλη διαφορά την επίθεση που δέχεται ο πολίτης αυτής της χώρας σε όλα τα επίπεδα: Από την οικονομική ανασφάλεια για τη γέννηση και το μέλλον ενός παιδιού μέχρι τις επιπτώσεις στην υγεία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Ούτε είναι τυχαίο ότι στις καλοζωισμένες χώρες ο πληθυσμός αυξήθηκε. Στο Λουξεμβούργο κατά 23 τοις χιλίοις, στη Σουηδία 7,7 και στη Μ. Βρετανία 6,2. Αντίθετα, τα Βαλκάνια και ο Νότος υποφέρουν: Στη Βουλγαρία η μείωση φτάνει στο 5,8, στην Ελλάδα στο 5,5 και στην Πορτογαλία στο 5,2.
Σε άλλη έρευνα, που έγινε στην Ισπανία, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των κατοίκων της θα έχει μειωθεί κατά 5 εκατ. στα επόμενα 40 χρόνια, με μείωση κατά 24% των γεννήσεων και αθρόα μετανάστευση προς άλλες χώρες για εύρεση εργασίας. Το 2021 προβλέπεται να υπάρχουν έξι συνταξιούχοι ή μαθητές για κάθε εργαζόμενο.

Αφιλόξενη
Ενώ, λοιπόν, ο πληθυσμός στην Ε.Ε. ξεπερνάει πλέον τα 505 εκατ., με περισσότερος γεννήσεις από θανάτους, στην Ελλάδα των 11,6 εκατ. συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60.500 το 2012, με 100.400 γεννήσεις και 116.700 θανάτους. Παράλληλα, έφυγαν από την Ελλάδα προς άλλες χώρες 44.000 κάτοικοι.
Με λίγα λόγια, η Ελλάδα έχει γίνει μια αφιλόξενη χώρα:
♦ Οι οικονομικά ετοιμόρροπες οικογένειες διστάζουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, με την Ελλάδα να έχει τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ε.Ε. και να είναι παγκοσμίως στην 199η θέση επί 220 χωρών.
♦ Το κατεδαφισμένο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να σώσει ζωές που είναι σε κίνδυνο.
♦ Το νέο αίμα της χώρας, σε μεγάλο βαθμό το επιστημονικό δυναμικό της, φεύγει τρέχοντας προς το εξωτερικό σε αναζήτηση δουλειάς.
Από το 2008 έως το 2011, εξάλλου, οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10%, καταγράφοντας πτώση - ρεκόρ για την ευρωζώνη! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικό ρόλο παίζουν η δυσκολία στην κύηση που αντιμετωπίζουν οι μέλλουσες μητέρες με το αυξανόμενο άγχος στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης, η αύξηση των αμβλώσεων, η πλημμελής παρακολούθηση της εγκύου και η διαρκώς μειούμενη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για ζευγάρια με προβλήματα
υπογονιμότητας.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με το προσδόκιμο ζωής, που παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις στα 79 χρόνια, η δημογραφική γήρανση αποτελεί μια κοινωνική βόμβα για την Ελλάδα, που θα την απειλεί τις επόμενες δεκαετίες. Ειδικά από τη στιγμή που το φως στο τούνελ μοιάζει μακρινό για τη χώρα μας όσον αφορά την οικονομική της ανάκαμψη.

Καταρρέει
Σ’ αυτές τις διαπιστώσεις φαίνεται να συμφωνεί και το γερμανικό ινστιτούτο Max Planck , με έρευνα που δημοσιεύθηκε για τη δεκαετία 2001-2011:
♦ Ο ρυθμός γεννήσεων στα 28 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειωνόταν ταχύτερα όποτε οι δείκτες της ανεργίας παρουσίαζαν αύξηση. Στα δυο πρώτα χρόνια της κρίσης υπήρξε επιβράδυνση στον ρυθμό γεννήσεων.
♦ Οι νέοι κάτω των 25 ετών αποφεύγουν να τεκνοποιήσουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενη ανεργία.
♦ Στην Ελλάδα ο συντελεστής γονιμότητας (αριθμός παιδιών που γεννά μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της) παρουσίαζε ανοδική τάση από τις αρχές του αιώνα μέχρι το 2009. Από το 2010 και μετά άρχισε να καταρρέει.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας αναμένεται να καταστεί μη αναστρέψιμο το 2040.
Μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα δίνεται από τη σύνδεση μεταξύ επιπέδου ανεργίας κι επιπέδου διαβίωσης των ηλικιωμένων. Από έρευνα του ΟΟΣΑ προκύπτει ότι, όσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα η ανεργία, που σπάει κάθε ρεκόρ στην Ελλάδα, τόσο μειώνονται οι εισφορές για την καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων.
Όπως επισημαίνεται, «τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έχουν προσδόκιμο ζωής που αγγίζει τα 100 χρόνια, γι’ αυτό θα πρέπει να εργάζονται και να πληρώνουν συνταξιοδοτικές εισφορές μέχρι τουλάχιστον τα 70 τους!», με τη συνταξιοδότηση να γίνεται όλο και ακριβότερη για τα κράτη.
Ασφαλώς οι επιπτώσεις της υπογεννητικότητας, της μείωσης πληθυσμού, αλλά και της γήρανσης δημιουργούν ένα σύνθετο πρόβλημα, που έχει άμεση σχέση με το βιοτικό επίπεδο, το μεταναστευτικό από και προς την Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το γεγονός ότι έχουμε τον μεγαλύτερο Μ.Ο. ηλικίας στην Ευρώπη, ακόμα και τη μείωση των γάμων τα τελευταία χρόνια (από 59.212 το 2009 στους 55.099 το 2011).
Η πρόβλεψη της Eurostat, σύμφωνα με την οποία το 2050 το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών, από 16,6% που ήταν το 2000, ακούγεται ήδη άκρως εφιαλτική!
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
494
Πόντοι
4.906
Ευθυμογράφημα

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Μακρινός Πλανήτης Γη» του Aici, γιατρού του εξερευνητικού διαστημόπλοιου EYE4U από τον πλανήτη Μπλε Αλμπιρέο του αστερισμού του κύκνου)

Θέλω να σας διηγηθώ τώρα και για κάποια αξιοπερίεργα γεγονότα, των οποίων είχα την ευκαιρία να γίνω έμμεσα μάρτυρας κατά την προσγείωσή μας σε έναν τόπο, που και στον δικό μας πλανήτη είναι γνωστός για την λάμψη του στα παλιά τα χρόνια, μία χώρα με το όνομα «Ελλάδα».
Ως γιατρός συνέλεξα και εδώ διάφορα στοιχεία για να ερευνήσω το πώς χειρίζονται στους άλλους πολιτισμούς το ύστατο αγαθό, την προστασία της υγείας και της ζωής.
Μετά από μία σύντομη ενημέρωση που έτρεξα στον υπολογιστή μας, πρέπει να πω, έμεινα κάπως απογοητευμένος καθότι το σύστημα υγείας τους είχε φτάσει σε λίγα μόνο χρόνια να μοιάζει με τα πιο απαρχαιωμένα, εκείνων των γαλαξιών στους οποίους ταξιδέψαμε: μία τεράστια μερίδα του πληθυσμού της χώρας αυτής έχει περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στην περίθαλψη και όπως το είδαμε και στους κάτοικους άλλων αστερισμών που χρησιμοποιούν τα χρήματα ως μέτρο διάκρισης μεταξύ τους, υπάρχει και για τους υπόλοιπους πάλι διαφορετικός τρόπος υγειονομικής αντιμετώπισης, ανάλογα με το αν τα διαθέτουν ή όχι. Υπάρχουν ακόμα και γεωγραφικές περιοχές όπου η παρουσία των δομών της υγείας παρουσιάζεται ως και παντελώς ανύπαρκτη.
Επικεντρώνοντας αργότερα την προσοχή μου και στον τρόπο εργασίας και λειτουργίας των συναδέλφων μου, διαπίστωσα ότι δεν είναι και ο καλύτερος. Δεν υπάρχουν επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες της ίδιας της χώρας για τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών και η εκπαίδευση των νέων γιατρών συχνά δεν ακολουθεί τους κανόνες. Περιέργως, στον δημόσιο τομέα αποδέχονται τους πολύ χαμηλούς μισθούς με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους γιατρούς να μην κυνηγούν την επιστήμη αλλά άλλους τρόπους για να βρούνε χρήματα. Ιεραρχικά, συνήθως, «ανεβαίνουν» με την ηλικία (η κάποιες γνωριμίες) και όχι την επιστημονική αρτιότητα.
Όταν όμως συνδέθηκα με τα δικά τους ηλεκτρονικά μέσα, έμεινα έκπληκτος: «Δημόσιο «ευχαριστώ» στον Ράιχενμπαχ της Task Force και στη Γερμανία», «Η επέλαση του γερμανικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα», «… είναι η Γερμανία εκείνη η οποία έχει ορισθεί από την τρόικα ως η χώρα η οποία προσφέρει τεχνογνωσία στην Ελλάδα στον τομέα της Υγείας και της ασφάλισης Υγείας», διάβαζα στους τίτλους. Και ο υπουργός Υγείας τους, ένας Άδωνις Γεωργιάδης, που μας μοιάζει και λίγο φατσικά, έλεγε: «Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και οι Γερμανοί εταίροι θα μας βοηθήσουν να κάνουμε για την πατρίδα μας γρήγορα, όσα αυτοί πέτυχαν μετά από πολλά χρόνια». Πρέπει να ομολογήσω, ως εξωγήινος κι εγώ, καταχάρηκα αρχικά με αυτά και για τους κατοίκους αλλά και για τους συναδέλφους μου!
Από ένα προηγούμενο ταξίδι ήξερα σχεδόν τα πάντα για την υγεία στην Γερμανία. Όχι ότι δεν έχουν προβλήματα και εκεί, αλλά σε σχέση με αυτά της Ελλάδας είναι προβλήματα πολυτελείας. Ήξερα ότι το 99,6 % των πολιτών εκεί έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, ότι φυσικά ο νόμος δεν αφήνει απ‘ έξω ούτε μετανάστες ούτε ανέργους. Ήξερα ότι ένας επιμελητής νοσοκομείου με τις εφημερίες κερδίζει καθαρά γύρω στα 7000 ευρώ και ότι κανείς δεν πληρώνει «φακελάκια». Ήξερα ότι δεν μπορείς να γίνεις π.χ. χειρουργός, αν δεν έχεις πραγματικά εκτελέσει ως ειδικευόμενος υπό επίβλεψη τα οφειλόμενα εκατοντάδες χειρουργεία. Ότι και στο πιο απόμακρο σημείο της χώρας λειτουργούν π.χ. τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα διάσωσης και ότι μπορείς να πας σε όποιο νοσοκομείο θέλεις, διότι εφημερεύουν όλα 24 ώρες και καθημερινά και ότι για κάθε 20 κρεββάτια στο νοσοκομείο υπάρχει και ένα κρεββάτι στην μονάδα εντατικής. Ακόμη και για ελαφρές παθήσεις οι 99 στους 100 γιατρούς της γειτονιάς, όλων των ειδικοτήτων, είναι συμβεβλημένοι με όλα τα ταμεία και κανένας ασθενής δεν πληρώνει τίποτα καθώς και διάφορα άλλα που θα βοηθούσαν πολύ την υγεία στην Ελλάδα.
Μετά από αυτές τις σκέψεις κάθισα να διαβάσω λοιπόν, με ποιον τρόπο θα πραγματοποιούσε το υπουργείο υγείας της Ελλάδας όλα αυτά τα ωραία πράγματα. Αλλά σάστισα…
Οι πρώτες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης της Ελλάδας που εντόπισα στην έρευνά μου για την «επέλαση του Γερμανικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα» ήταν τα αντίθετα από αυτά που περίμενα:
1. Το κλείσιμο νοσοκομείων
2. Η «διαθεσιμότητα» και η «κινητικότητα» των εργαζομένων
3. Η μείωση των μισθών
4. Η αλλαγή λειτουργίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
5. Πρώτα η αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στο 25% στα φάρμακα και ύστερα μία μείωση τιμών σε κάποια από αυτά όπως και κάποιων υλικών νοσοκομείων
6.Σκέψεις για κάποιες αλλαγές για τη λειτουργία των νοσοκομείων, όπως τα απογευματινά χειρουργεία με την καταβολή ενός τιμήματος από τους ασθενείς σε μετρητά
7. Η μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά περισσότερο από 11%.
Τι είχαν όλα αυτά κοινό με το σύστημα υγείας στην Γερμανία; Δεν μπορούσα να καταλάβω!
1. Στην Γερμανία (2012) υπάρχουν 501.489 νοσοκομειακά κρεβάτια, 26.162 από αυτά είναι κρεβάτια μονάδας εντατικής. Άρα πληθυσμιακά στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχουν περίπου 68.000 νοσοκομειακά κρεββάτια μαζί με περίπου 3.400 κρεββάτια σε μονάδες, δηλαδή χρειαζόταν μία μεγάλη αύξηση. Η πραγματικότητα; Το 2011 το υπουργείο δήλωσε ότι οι 46.873 κλίνες θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 11.000, ενώ στις αρχές του 2013 ήταν 34.440! Τα κρεββάτια σε ΜΕΘ είναι σήμερα περίπου 540 ένας τραγικά μικρός αριθμός, ενώ άγνωστο είναι πόσα από αυτά λειτουργούν!
2. Μετά από το κλείσιμο νοσοκομείων μπορώ εύκολα να κατανοήσω την συνέχεια με «συνέπεια» στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των εργαζομένων: τι να το κάνω το προσωπικό αν δεν έχω κρεβάτια και νοσοκομεία να το απασχολήσω; Έναν άλλο μύθο που χρησιμοποιούν εκεί είναι ότι στην Ελλάδα λέει, έχουν πολλούς γιατρούς. Ναι, αρχικά φαίνεται να έχουν πολλούς, αλλά στο δημόσιο σύστημα υγείας; Οι ενεργοί γιατροί στην Γερμανία είναι (το 2012) 349.000 (και 110.000 μη ενεργοί) και μιας και δουλεύουν σχεδόν όλοι για την δημόσια υγεία- σε νοσοκομεία ή με συμβάσεις- μας κάνει ένας για 229 κατοίκους. Για την Ελλάδα το μόνο που ανακάλυψα από τον ΟΟΣΑ της Γης είναι ότι υπάρχουν 64000- 65500 ενεργοί και μη γιατροί στο σύνολο, κάτι που δεν μου έλεγε τίποτα. Γενικά είναι σχεδόν ανέφικτο να βρει κανείς έγκυρους αριθμούς και στατιστικές. Ένα από τα λίγα: το 2010 υπήρχαν στο ΕΣΥ 15.200 ειδικευμένοι γιατροί, μετά όμως έφυγαν αρκετοί με σύνταξη ή στο εξωτερικό. Στον ΕΟΠΥΥ υπάρχουν περίπου 6.000 γιατροί. Συμπέρασμα: για «να βοηθήσουν οι Γερμανοί» θα έπρεπε να επιβάλουν πολλές προσλήψεις ακόμα στη δημόσια υγεία στην Ελλάδα!
3. Απλά: οι μισθοί, αλλά και οι συντάξεις στη Γερμανία ανεβαίνουν…
4. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Γερμανία στηρίζεται, εκτός από τα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων, κυρίως στο απόλυτα κλειστό και ελεγχόμενο σύστημα γιατρών με πλήρως εξοπλισμένα (πόλυ-) ιατρεία με συμβάσεις από τις οποίες κερδίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα από τα 134 ταμεία υγείας- καμία σχέση με τα σχέδια για τον ΕΟΠΥΥ.
5. Στη Γερμανία ποτέ η συμμετοχή για φάρμακα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% του ετήσιου μεικτού εισοδήματος του ασθενή, για χρόνια πάσχοντες, όριο είναι το 1% ! Αλλιώς η συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% της τιμής, ποτέ όμως πάνω από 10 ευρώ. Ανήλικοι δεν πληρώνουν συμμετοχή. Και οι τιμές π.χ. για τα αναλώσιμα υλικά στα νοσοκομεία παραμένουν πιο χαμηλές από ότι στην Ελλάδα.
6. Στην Γερμανία δεν υπάρχουν «απογευματινά χειρουργεία». Όλοι οι ασθενείς, είτε έχουν το ταμείο τους, είτε ιδιωτική ασφάλιση, χειρουργούνται με τη σειρά τους βάσει του καθημερινού προγράμματος χειρουργείου που ξεκινάει το πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα. Οι αναβολές είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο.
7. Τα έξοδα του γερμανικού προϋπολογισμού για την υγεία από το 2006 έως το 2012 σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Στην Ελλάδα μειώνονται δραστικά και ταυτόχρονα οι πολίτες της είναι μετά την Κύπρο και τη Βουλγαρία τρίτοι σε έξοδα για την υγεία από την τσέπη τους με 38% (Γαλλία: 7%).
Μετά από αυτά, πρώτα- πρώτα κατάλαβα, ότι αυτός ο Reichenbach που προανέφερα, πρέπει να προέρχεται όχι από την Γερμανία, αλλά από πλανήτη πιο μακρινό από τον δικό μας διότι τίποτα απ‘ όλα αυτά που προανέφερα δεν είδα να τα συζητάει. Πιο πιθανό βέβαια ούτε αυτός και ούτε ο υπουργός Γεωργιάδης να θέλουν να τα σκέφτονται, για άλλους λόγους. Δαιμονική σκέψη και όχι εξωγήινη, είναι και το εξής: καθότι διαπίστωσα ότι οι τωρινοί ηγέτες των δύο χωρών βρίσκονται σε πλήρη αρμονία- γιατί να μην θελήσει ο Γερμανός μετά την περαίωση του έργου στην Ελλάδα, να το επαναπροτείνει προς μεγάλη χαρά κάποιον ισχυρών φίλων του στην ίδια την Γερμανία και σε άλλες χώρες.
Και δεύτερον κατάλαβα, ότι το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας δεν ξέρει τι θέλει. Σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα ένα δημόσιο σύστημα υγείας, το ΕΣΥ, όπως και στην Αγγλία το NHS ή στην Ιρλανδία το HSE. Παρεμπιπτόντως και η Ιρλανδία πήρε ένα δάνειο μετά μνημονίου λόγω κρίσης, παρ‘ όλα αυτά παρέχει μία μοντέρνα δωρεάν υγεία, ένα υπέροχο σύστημα φροντίδας στο σπίτι, κανένας ασφαλισμένος, από όποιες παθήσεις και να πάσχει, δεν πληρώνει περισσότερα από 25 ευρώ συμμετοχή το μήνα συνολικά για φάρμακα και ένας έμπειρος επιμελητής (consultant) βγάζει μεικτά περίπου 59 ευρώ την ώρα, όταν ο συνάδελφός του στην Ελλάδα τα δέκα μόλις που τα υπερβαίνει. Στην Γερμανία όμως δεν υπάρχει κάτι σαν το ΕΣΥ, το NHS ή το HSE. Ιδιοκτήτης ενός νοσοκομείου μπορεί να είναι ο δήμος, η εκκλησία, ένας ιδιώτης η κάποιος από τον Μπλε Αλμπιρέο. Πρέπει όμως να τηρεί τους κανόνες μιας απόλυτης δωρεάν κάλυψης των αναγκών της υγείας των πολιτών χωρίς να διαφοροποιείται και χωρίς διακρίσεις! Στο μειονέκτημα ότι πολλά, έτσι, τα διέπει και η κερδοφορία, αντιστέκονται πολλοί γιατροί με επιχείρημα την επιστήμη αλλά και η ίδια η κοινωνία.
Το ποιο σύστημα θέλει τελικά να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν το λέει, και όσα και να διάβασα, φοβάμαι ότι δεν θα το πει ποτέ, γιατί έβγαλα το συμπέρασμα ότι ακολουθεί τις συμβουλές αυτών που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους και καμία συμπόνοια με αυτόν που πάσχει.
Κοινός παρονομαστής όλης της επιχειρηματολογίας της ελληνικής κυβέρνησης είναι, λέει, η μείωση των εξόδων της. Ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει μερικούς μήνες νωρίτερα όμως ότι κλείνοντας οκτώ νοσοκομεία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα εξοικονομούσε μόλις 30 εκατομμύρια ετησίως. Δηλαδή όσα χρωστούν ένας- δυο μεγαλοοφειλέτες ή φοροφυγάδες. Και ακόμα και εδώ στον Αλμπιρέο ακούσαμε για ζημιά του Δημοσίου ύψους 2 δισ. ευρώ από το σκάνδαλο μίας μόνο εταιρίας ονόματι Siemens (γερμανικής!), αν ήθελαν και τα βρίσκανε αυτά, για εξήντα χρόνια ακόμα, τα νοσοκομεία θα μένανε ανοιχτά.
Όπως και να έχει όμως, για εμάς όλους εδώ που έχουμε ξεπεράσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια την ιδέα ότι επιτρέπεται να πλήττουμε την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των παιδιών μας ή των αρρώστων μας ή των αδυνάμων της κοινωνίας μας για οικονομικούς λόγους, μας φαίνεται παντελώς εξωαλμπιρέικη αυτή η εμπειρία. Για εμάς είναι φυσικό και βέβαια κατοχυρωμένο και νομικά ότι απαγορεύεται να αφαιρούμε έστω και ένα frg [αλμπιρέικο νόμισμα] από τις παροχές στους πολίτες μας και πάντα η υποχρέωση για την υλική αποκατάσταση της ζημιάς μιας κρίσης έγκειται στους υπεύθυνους που έλαβαν τις αποφάσεις που οδήγησαν εκεί (μετά την άμεση καθαίρεση δια βίου της ηγετικής ομάδας) καθώς και κυρίως σε εκείνους που έβγαλαν κέρδος από την δημιουργία της κρίσης και φυσικά εκείνους που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν από την μεγάλη περιουσία τους.
Ευτυχώς που εδώ στον Μπλε Αλμπιρέο στην υγεία και την παιδεία τα δίνουμε όλα, αλλιώς, το ξέρετε όλοι, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πετάξουμε τόσο μακριά!
 

perpetouas

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Μηνύματα
75
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
10
Αν και «σφραγισμένοι», λειτουργούν παράνομα οίκοι ανοχής στην Αθήνα
Εντυπωσιακά για την έκταση του φαινόμενου των παράνομων οίκων ανοχής στην Αθήνα που σφραγίζονται αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν, είναι στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.
Αν και «σφραγισμένοι», λειτουργούν παράνομα οίκοι ανοχής στην Αθήνα
Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, μόνο κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2013 μετά από έλεγχο σε 10 οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων σχηματίστηκαν 100 ποινικές δικογραφίες και συνελήφθησαν 59 άτομα.
Οι παραβάσεις αφορούσαν στο άρθρο 178 του Ποινικού Κώδικα «Παραβίαση Σφραγίδων που έθεσε η αρχή», στο άρθρο 348 του ΠΚ «Διευκόλυνση ακολασίας άλλων» σε συνδυασμό με το ν. 2734/1999, το ν. 3904, το ν. 3386/2005 «περί αλλοδαπών» (για λόγους δημόσιας υγείας) και 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Την ερώτηση υπέγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς οι οποίοι κατήγγειλαν ότι στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας και των οδών Αχαρνών, Πατησίων και Φυλής έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράνομων οίκων ανοχής, ενώ παρατηρείται συνολικά έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λειτουργία παράνομων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, internet café και λεσχών τυχερών παιγνίων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και βάσει καταγγελιών των κατοίκων, οίκοι ανοχής έχουν εγκατασταθεί ακόμη και σε πολυκατοικίες χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των ενοίκων. Οι βουλευτές επικαλούνται και έγγραφο του Τμήματος Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με το οποίο πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας κανένας οίκος ανοχής δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια ενώ αναφέρεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει προβεί στη σφράγιση παράνομων οίκων ανοχής οι οποίοι όμως επαναλειτουργούν.
Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματική αστυνόμευση και ότι διενεργούνται συστηματικά έλεγχοι αναφορικά με τη νομιμότητα λειτουργίας του συνόλου των οίκων ανοχής της περιοχής των Αθηνών. Ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες προκειμένου οι έρευνες για τέτοιες υποθέσεις να συνεχιστούν, να μην εξαντλούνται σε επιφανειακή εξέταση, αλλά να επεκτείνονται σε βάθος για την εξάρθρωση τυχόν κυκλωμάτων και τη σύλληψη των διακινητών-εκμεταλλευτών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.
Σφραγίζονται και συνεχίζουν να λειτουργούν
Πρόσφατα, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε και εκείνη ερώτηση στο υπουργείο για τους παράνομους οίκους ανοχής και studio στο κέντρο της Αθήνας και ανέφερε ότι, μετά από καταγγελίες και από προσωπική της έρευνα σχετικά με τους παράνομους οίκους ανοχής στην περιοχή του Βοτανικού, διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 παράνομοι οίκοι ανοχής ή studio τα οποία αν επανειλημμένως έχουν σφραγιστεί και επανασφραγιστεί από το Τμήμα Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν.
Η κ. Πιπιλή είχε επισημάνει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην οδό Φυλής, στη Λεωφόρο Συγγρού και τα παρακείμενα στενά καθώς και στην οδό Βριλησσού στο Πολύγωνο. Στην βουλευτή διαβίβασε απαντητικό έγγραφο ο κ. Δένδιας στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, ότι σε ένα οίκο ανοχής επί της οδού Σπύρου Πάτση διενεργήθηκαν από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και 13.11.2013, 10 έλεγχοι και σχηματίστηκαν ισάριθμες ποινικές δικογραφίες.

www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63942484]http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63942484 [/url]
 

Iceman_82

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2012
Μηνύματα
1.693
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Κι ενώ ο ρομαντισμός μπορεί να έχει πεθάνει και τα λουλούδια να προσφέρονται πλέον μόνο σε κηδείες, το σeξ, η “φάση”, η “αρπαχτή”, συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Παίρνοντας αυτό υπόψιν μια startup εταιρεία από το εξωτερικό δημιούργησε έναν τρόπο ελέγχου πριν από τη διαδικασία του σeξ που μπορεί να αντικαταστήσει και το προφuλακτικό!

Ο λόγος για τα στιγμιαία τεστ αφροδίσιων νοσημάτων που σχεδίασε η εταιρεία Boston Μicrofluids, η οποία φαίνεται να κατακτά πολύ σύντομα το χώρο της ιατρικής γενικότερα. Αντί λοιπόν για τη συνηθισμένο προφuλακτικό οι πιθανοί εραστές θα χρησιμοποιούν τα τεστ αφροδίσιων νοσημάτων που κυκλοφορούν σε μέγεθος οδοντόβουρτσας και δεν σε καθυστερούν καθόλου αφού εμφανίζουν τα αποτελέσματα επί τόπου.

Η εφαρμογή αν και απευθύνεται σε όλους είναι σίγουρο ότι θα προλάβει πολλά ατυχήματα μεταξύ νέων περιπλανώμενων στα μονοπάτια του σeξ. Παρ’ όλ” αυτά για καλό και για κακό κάντε και μια ερώτηση περί αντισυλληπτικών εκείνη την ώρα, γιατί μπορεί να γλυτώσετε τους ιούς αλλά όχι από τον υιό.

Πηγή:

Καλό δε λέω. Αλλά μπορείς απλά να βάλεις λάστιχο και είσαι κομπλέ ;)
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.581
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
8.135
Πόντοι
14.565
Κι ενώ ο ρομαντισμός μπορεί να έχει πεθάνει και τα λουλούδια να προσφέρονται πλέον μόνο σε κηδείες, το σeξ, η “φάση”, η “αρπαχτή”, συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Παίρνοντας αυτό υπόψιν μια startup εταιρεία από το εξωτερικό δημιούργησε έναν τρόπο ελέγχου πριν από τη διαδικασία του σeξ που μπορεί να αντικαταστήσει και το προφuλακτικό!

Ο λόγος για τα στιγμιαία τεστ αφροδίσιων νοσημάτων που σχεδίασε η εταιρεία Boston Μicrofluids, η οποία φαίνεται να κατακτά πολύ σύντομα το χώρο της ιατρικής γενικότερα. Αντί λοιπόν για τη συνηθισμένο προφuλακτικό οι πιθανοί εραστές θα χρησιμοποιούν τα τεστ αφροδίσιων νοσημάτων που κυκλοφορούν σε μέγεθος οδοντόβουρτσας και δεν σε καθυστερούν καθόλου αφού εμφανίζουν τα αποτελέσματα επί τόπου.

Η εφαρμογή αν και απευθύνεται σε όλους είναι σίγουρο ότι θα προλάβει πολλά ατυχήματα μεταξύ νέων περιπλανώμενων στα μονοπάτια του σeξ. Παρ’ όλ” αυτά για καλό και για κακό κάντε και μια ερώτηση περί αντισυλληπτικών εκείνη την ώρα, γιατί μπορεί να γλυτώσετε τους ιούς αλλά όχι από τον υιό.

Πηγή:
Άκυρο τελείως. Προσοχή σε κάθε παπαριά που κυκλοφορεί.
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.566
Like
2.879
Πόντοι
506
Ολλανδία: Αλκοολικοί πληρώνονται με... μπύρες για να καθαρίζουν τους δρόμους

Μία ομάδα αλκοολικών στο Άμστερνταμ πληρώνεται με μπίρες για να καθαρίσει τους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται μερικώς από την ολλανδική κυβέρνηση.

Οι εμπνευστές του προγράμματος δηλώνουν ότι θα πρέπει και οι άλλες χώρες να εγκαταλείψουν «την παραδοσιακή πολιτική ορθότητα» και να ακολουθήσουν τη δική τους προσέγγιση.

Ο Ρενέ, ένας αλκοολικός, ψάχνει τους δρόμους για πεταμένες συσκευασίες. «Έχω τέσσερα παιδιά και τρεις πρώην συζύγους, αλλά το αλκοόλ έβαλε τέλος σε όλα. Δεν τα βλέπω, δεν ξέρουν πού βρίσκομαι ή εάν είμαι ζωντανός. Τώρα έχω μόνο τον αλκοολισμό. Βρίσκεται εδώ τα τελευταία 30 χρόνια, όταν οι στιγμές είναι καλές ή κακές, βρίσκεται πάντα εδώ» λέει ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το BBC μιλά με υπερηφάνεια για τη δυνατότητα που του δίνεται να μαζεύει τα σκουπίδια.

Είναι ένας από τους 20 αλκοολικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η ομάδα πιάνει δουλειά στις 09:00 το πρωί και σταματά στις 15:00 το μεσημέρι, κάνοντας μεγάλα διαλείμματα για μπίρα, τσιγάρο και ζεστό φαγητό που τους παρέχεται δωρεάν.

«Είναι δύσκολο να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους να σταματήσουν το ποτό. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Αυτό είναι το μόνο που έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να μην τους κάνουμε καλύτερα, ωστόσο τους παρέχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι καλύτερο και για τη γειτονιά, καθώς δίνουν κάτι πίσω στην κοινωνία» λέει η Γιάνετ Βαν Ντε Νόορντ, διευθύντρια του Rainbow Project που βοηθά τους χρόνια αλκοολικούς.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι ένας φτηνός τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τις συνέπειες του αλκοολισμού. «Εάν αυτοί οι άνθρωποι συλληφθούν, αυτό κοστίζει στην κοινωνία πολλά χρήματα. Επομένως, το πρόγραμμα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορούσαν να το κάνουν και οι άλλες χώρες» τονίζει.

Φαίνεται ότι το μέτρο αυτό διαθέτει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ η αστυνομία δηλώνει ότι σημειώθηκαν λιγότερες ληστείες και επιθέσεις από την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παραδέχονται ότι οι μπίρα είναι ο μόνος λόγος που τους κάνει να έρχονται. «Έρχομαι για την μπίρα. Εάν δεν υπήρχε μπίρα γιατί να έρθω;» :2funny: :2funny: :2funny: λέει ο Ρενέ και παραδέχεται ότι η άποψη του κόσμου για αυτούς έχει αλλάξει.

«Παλιά μάς φέρονταν σαν σκουπίδια. Και τώρα τους μαζεύουμε τα σκουπίδια, δεν είμαστε πια εμείς σκουπίδια» προσθέτει ο Ρενέ

 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.492
Κριτικές
31
Like
1.326
Πόντοι
6.305
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε φωτογραφίες..

[video]http://www.newyorker.com/online/blogs/photobooth/2014/01/greek-economic-crisis-photography-eirini-vourloumis.html#slide_ss_0=1?utm_source=tny&utm_campaign=generalsocial&utm_medium=facebook[/video]

Η  ελληνικής καταγωγής (?) Eirini Vourloumis παρουσιάζει το έργο της. Μόνο που πρέπει να της πει κάποιος πώς οι εικόνες αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης αλλά της παρακμής της Ελλάδος από την ημέρα που δημιουργήθηκε ως σύγχρονο κράτος. Έτσι ήταν και το '80, έτσι και το ΄90 και τα λοιπά.. Όσον αφορά στην παρακμή δε θα ήταν ασχημο η κυρία Βουρλούμη να πάει να βγάλει και καμια φώτο από τις τριτοκοσμικές υπηρεσίες των ΗΠΑ , ΄η να πάρει καμια δήλωση  από το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό μπαμπουίνων -αμερικανών που βυθίζεται στην άγνοια και στο σκοταδισμό.
 

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.424
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Να πάει να διανυκτερεύσει η «κυρία» αυτή σε ένα από αυτά τα εγκατελειμένα ή ανοιχτά ξενοδοχεία να δει το σινεμαδάκι της και να πιεί μετά την μπύρα της.

:shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit:

15i7s6f.jpg


34nf5ol.jpg


33cywe8.jpg


dln5ut.jpg


261c37t.jpg


b49phj.jpg


15etu8o.jpg


11v5da0.jpg


2v2tto0.jpg



25qwrom.jpg


:zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie:
 

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Μηνύματα
762
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
τύπος κουστουμαρισμένος χτυπάει τα κουδούνια της πολυκατοικίας λέγοντας ότι είναι από την "χ" εταιρεία,

όποιος ξέρει τα ...φώτα σας

μην έχουμε κανένα ευτράπελο

διάβασα δε και το  παρακάτω και θορυβήθηκα

 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
173
Πόντοι
866
Pirate Bay: Απίστευτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ακτιβιστή Anakata!


Το Pirate Bay είναι ένα πασίγνωστο torrent site που λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε, αυτό που μάλλον οι περισσότεροι δεν ξέρουμε είναι τον γολγοθά που περνάνε κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του γνωστού αυτού site.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Per Gottfrid
Svartholm Warg ή όπως είναι γνωστός στον περισσότερο κόσμο Anakata.

Ο Anakata τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί καταστάσεις που ούτε στυγνοί εγκληματίες δεν έχουν υποστεί, ενώ η φυλάκιση του στην Σουηδία τελείωσε οι Σουηδοί το εξέδωσαν στην Δανία όπου τώρα είναι φυλακισμένος αυτή την στιγμή.

Η κράτηση του εκεί θα είναι ακόμα για αόριστο χρόνο αφού ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη ώστε να ξέρει την ποινή που θα του επιβληθεί.

Τα ανθρώπινα του δικαιώματα έχουν παραβιαστεί κατά τρόπο τον οποίο κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί, δεν έχει επαφές με κανέναν συγκρατούμενο του , οι ώρες προαυλισμού είναι ανύπαρχτες και ο μόνος άνθρωπος που τον βλέπει είναι η μητέρα του που όμως οι αρχές της απαγόρεψαν να δει το γιο της τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Anakata δεν έχει πρόσβαση στην γνώση, είναι αδιανόητο ότι ενώ ήθελε να παρακολουθήσει μαθήματα μαθηματικών και προγραμματισμού η διεύθυνση της φυλακής του απαγόρευσε να έχει πρόσβαση σε τετράδια και βιβλία.

Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι εγκληματίες όπως ο γνωστός σε όλους μας μακελάρης Breivik που σκότωσε το 2011 εβδομήντα εφτά ανθρώπους έχει πολλά περισσότερα προνόμια από τον Anakata που είναι απλά ένα ακτιβιστής.

Όπως είναι φυσικό η κοινή γνώμη έχει εξαγριωθεί με την συμπεριφορά της δικαιοσύνης ενάντια στον Anakata και για αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει συλλογή υπογράφων μέσω Avaaz

04d5218c6d451aaa2e4d729328e5876a.jpg


 

Beverlys

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2014
Μηνύματα
124
Like
0
Πόντοι
1
Ναι μόνο που καλό είναι να αποφασίσετε η κοινή γνώμη ποιας χώρας έχει εξαγριωθεί για την αντιμετώπιση που έχει...

Της Σουηδίας όπου κρατούνταν αρχικά ο Αnakata και γίνεται η σύγκριση με την αντιμετώπιση που έχει ο Μπρέιβικ και οπου, παρεμπιπτόντως, η Οργάνωση επέλεξε ως πρώτο μέρος δραστηριοποίησής της μόλις άρχισε το διαπλανητικό κυνηγητό της;

Ή της Δανίας όπου εκδόθηκε και που ,σύμφωνα με αλλεπάλληλες εκθέσεις του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι από τις πλέον δημοκρατικές χώρες στον τομέα των δικαιωμάτων και των συνθηκών κράτησης κρατουμένων κάθε μορφής-σε βαθμό μάλιστα που να προβάλλεται ως πρότυπο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες...
 

arcturus

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2005
Μηνύματα
87
Like
0
Πόντοι
0
τωρα στην Πανια ειναι η Μελινα απο Κασσανδρας η της μοιαζει;
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
173
Πόντοι
866
Μία γυναίκα ξεπέρασε τα όρια, όταν κυριεύτηκε από τη ζήλια και το αλκοόλ. Συγκεκριμένα, χτύπησε άγρια μια κοπέλα, καθώς πίστευε εσφαλμένα πως είχε σχέση με το πρώην αγόρι της.

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη σε τουαλέτες μίας pub με την άτυχη νεαρή να κείτεται αιμόφυρτη στα πατώματα.

Παρόλα αυτά η αποζημίωση που αναμένεται να λάβει από τη δικαιοσύνη θα είναι παχυλή.

http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/assets/images/400x300/1312187.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.zougla.gr/kosmos/article/tin-ksilofortose-giati-nomize-oti-ixe-sxesi-me-to-agori-tis[/URL]
 

Επισκέπτης
http://[URL unfurl="true"]www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/a01dfa92a2258bf379c12c513e4abcd5_XL.jpg[/img[/URL]]
Οι αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μισό τόνο κοκαΐνη σε ένα αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη Βενεζουέλα, καταφέρνοντας άλλη μια κατάσχεση μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.


Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση, η οποία διεξήχθη το Σάββατο, ανέφερε η εισαγγελία της Βενεζουέλας σε μια σύντομη ανακοίνωσή της για την έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες δήλωσε χθες ότι «παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα επανεξετάσουμε τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα αεροσκάφη αυτά (που μεταφέρουν ναρκωτικά) δεν εισέρχονται στη Γουατεμάλα».

Το υπουργείο Ασφαλείας της Γουατεμάλας ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για ποιο καρτέλ των ναρκωτικών προοριζόταν το φορτίο αυτό.

Η θέση της Βενεζουέλας, που βρέχεται από την Καραϊβική και τον Ατλαντικό, την έχει καταστήσει ένα σημαντικό σημείο της διαμετακομιδής ναρκωτικών από τους Κολομβιανούς λαθρέμπορους με προορισμό τις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο λέει ότι συλλαμβάνει έναν αριθμό κακοποιών χωρίς προηγούμενο. Οι επικριτές της επισημαίνουν ότι πολλοί στρατιωτικοί και τελωνειακοί συχνά παίρνουν μέρος στην εμπορία ναρκωτικών.

Σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αμηχανία κι έντονη ενόχληση στις αρχές της Βενεζουέλας, περίπου 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ορισμένοι στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της έρευνας για την προσπάθεια μεταφοράς με ένα επιβατικό αεροσκάφος της Air France (που εκτελούσε την πτήση από το Καράκας στο Παρίσι) 1,3 τόνου κοκαΐνης.


 

Επισκέπτης
12510947_INT11703637.limghandler.jpg

Οι κρατούμενοι σε ολλανδικές φυλακές θα συμμετέχουν στα έξοδά τους καταβάλλοντας 16 ευρώ για κάθε νύχτα που περνούν πίσω από τα κάγκελα, για χρονικό διάστημα έως και δύο ετών, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο της ολλανδικής κυβέρνησης που παρουσίασε τη Δευτέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε συνδυασμό μάλιστα με μια άλλη πρόταση, με βάση την οποία οι καταδικασμένοι θα συμμετέχουν επίσης στα έξοδα της έρευνας που διενεργήθηκε για αυτούς, το κράτος θα αποκομίσει 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το 2013 η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να κλείσει περίπου 20 φυλακές, στο πλαίσιο των περικοπών του προϋπολογισμού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (CBS) της Ολλανδίας, το σωφρονιστικό σύστημα έχει σήμερα υπό την επίβλεψή του 12.000 κρατούμενους.

Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί από το ολλανδικό κοινοβούλιο -όπου έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Μάρκ Ρούτε- θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Βίμπε Άλκεμα, σημείωσε ότι «δεν είναι δίκαιο να αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα το κράτος και η κοινωνία». «Ο κάθε κρατούμενος στοιχίζει στο ολλανδικό κράτος 250 ευρώ ημερησίως» υπογράμμισε ο Άλκεμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Φρεντ Τέεφεν, τον εμπνευστή αυτής της ιδέας, «οι καταδικασμένοι κρατούμενοι θα έπρεπε να συμμετέχουν εν μέρει στα έξοδα της φυλάκισής τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το μέτρο αφορά και τις φυλακές ανηλίκων, για τις οποίες θα πληρώνουν οι γονείς των ανήλικων φυλακισμένων.

Ο Άλκεμα είπε ότι η πρόταση νόμου του Τέεφεν είναι «ανάλογη» με μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ολλανδία φημίζεται για την πολύ ελεύθερη σωφρονιστική και γενικότερα κοινωνική πολιτική που διατηρεί. Οι κρατούμενοι έχουν σειρά δικαιωμάτων και ανέσεων στη διάρκεια του εγκλεισμού τους. Ταυτόχρονα, υπάρχει πολύ χαλαρή νομική ρύθμιση για τα ναρκωτικά, την πορνεία (οι ιερόδουλες είναι πλήρη κοινωνική ασφάλιση) αλλά και τον γάμο των ομοφυλοφίλων, καθώς η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου έγινε ο πρώτος νόμιμος γάμος, την 1η Απριλίου του 2001.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των Παραβατών του Νόμου (BWO) Πίτερ Φλέμινγκ, της ένωσης που προασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, διαβεβαιώνει ότι η πρόταση του υφυπουργού Δικαιοσύνης αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
 

Επισκέπτης
Εμεις εδω τους δινουμε αδειες να την κοπανησουν.  :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom