Νέα

Leasing καινούργιου αυτοκινήτου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Spyrman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Καλησπέρα στην κοινότητα του bou.

Νομίζω το θέμα αυτό αφορά πολλούς. Έψαξα και δεν βρήκα κάποιο άλλο σχετικό thread.

Πείτε γνώμες / εμπειριες δικές σας από leasing καινούριου αυτοκινήτου. Να ξεκινήσουμε έτσι μια ωραία κουβέντα.

Προσωπικά οδηγώ leasing ΙΧ από το 2007 και δεν το αλλάζω με τίποτα. Είναι ότι πιο ξέγνοιαστο υπάρχει. Πχ έχω τρακάρει αρκετές φορές και δεν χρειάστηκε να ανησυχήσω για το πως θα συνεχίσω την καθημερινότητά μου μέχρι να επισκευαστεί το αμάξι. Και αυτό γιατί απλούστατα είχα προσωρινή αντικατάσταση.

• Like
Αντιδράσεις: oldguy

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.765
Πόντοι
6.056
Για να υπάρχει βάση .... πες τι κατηγορία .... με προκαταβολή ή χωρίς ; με δυνατότητα εξαγοράς ; Με τι όριο χλμ ;
Χρειάζεσαι το έξοδο στη δήλωσή σου ;

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.024
Πόντοι
6.256
Αν δεν έχεις να περάσεις έξοδα οικονομικά σε συμφέρει να αγοράσεις ένα καινούριο δικό σου. Το ΦΠΑ σε μη επαγγελματικά δεν εκπίπτει...το μίσθωμα εκπίπτει μόνο υπό προυποθέσεις.

Αν είναι το βασικό σου αμάξι πρόσεχε γιατί κυριολεκτικά δεν το ακουμπάνε στα σέρβις εκτός αν έχει κάποια εμφανή ζημιά.

Το leasing αξίζει αν περνάς έξοδα ή αν θέλεις να αλλάζεις αμάξι κάθε 2-3 χρόνια άσχετα με το κόστος...σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καλύτερα αγόρασε το αν δεν έχεις τα λεφτά κάνε το με δόσεις...λιγότερα θα σου βγουν.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Για να υπάρχει βάση .... πες τι κατηγορία .... με προκαταβολή ή χωρίς ; με δυνατότητα εξαγοράς ; Με τι όριο χλμ ;
Χρειάζεσαι το έξοδο στη δήλωσή σου ;
C-SUV τύπου BMW X1
Με προκαταβολή (πχ 10000€)
Χωρίς εξαγορά (δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο)
15000 χλμ/ετος
Δήλωση όχι

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Αν δεν έχεις να περάσεις έξοδα οικονομικά σε συμφέρει να αγοράσεις ένα καινούριο δικό σου. Το ΦΠΑ σε μη επαγγελματικά δεν εκπίπτει...το μίσθωμα εκπίπτει μόνο υπό προυποθέσεις.

Αν είναι το βασικό σου αμάξι πρόσεχε γιατί κυριολεκτικά δεν το ακουμπάνε στα σέρβις εκτός αν έχει κάποια εμφανή ζημιά.

Το leasing αξίζει αν περνάς έξοδα ή αν θέλεις να αλλάζεις αμάξι κάθε 2-3 χρόνια άσχετα με το κόστος...σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καλύτερα αγόρασε το αν δεν έχεις τα λεφτά κάνε το με δόσεις...λιγότερα θα σου βγουν.
Κοιτα ως ιδιώτης έχω leasing. Για να αγοράσεις με δόσεις ένα αμάξι, πρέπει να πληρώσεις και το αυτοκίνητο σαν προϊόν αλλά και τον τόκο. Με τα ίδια χρήματα δίνω μίσθωμα και το μόνο που πληρώνω έξτρα είναι τα καύσιμα. Διαπιστευμένα τα λέω αυτά γιατί το έχω ψάξει το θέμα.

• Like
Αντιδράσεις: Y13

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.024
Πόντοι
6.256
Κοιτα ως ιδιώτης έχω leasing. Για να αγοράσεις με δόσεις ένα αμάξι, πρέπει να πληρώσεις και το αυτοκίνητο σαν προϊόν αλλά και τον τόκο. Με τα ίδια χρήματα δίνω μίσθωμα και το μόνο που πληρώνω έξτρα είναι τα καύσιμα. Διαπιστευμένα τα λέω αυτά γιατί το έχω ψάξει το θέμα.
Δεν διαφωνώ...εγώ μισθώνω και επαγγελματικό και ΙΧ....πληρώνεις το μίσθωμα...και καλύπτουν τα πάντα αυτοί....υπό όρους βέβαια γιατί και η μικτή ακόμα έχει όριο τα 300 - 500 - 800 ανάλογα με το αμάξι.

Και στο leasing πληρώνεις το μίσθωμα + το ΦΠΑ....αλλά η διαφορά είναι ότι στο τέλος δεν σου μένει το αμάξι. Πληρώνεις 5 χρόνια...και το αμάξι μένει ασυντήρητο στην ουσία...και μετά τ 5 χρόνια που θα αρχίσει κάτι να ζητάει...εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις για ένα αμάξι που παλιώνει...

Αν τα βάλεις κάτω τα μαθηματικά θα διαπιστώσεις ότι σου βγαίνουν σχεδόν τα ίδια...με την διαφορά ότι μετά από 4-5 χρόνια...στην μία περίπτωση θα τους πληρώσεις άλλα 10-15Κ για να το εξαγοράσεις...και αν ήταν δικό σου θα το κράταγες ή θα το πούλαγες για να πας σε άλλο.

Και εγώ διαπιστευμένα στα λέω.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Δεν διαφωνώ...εγώ μισθώνω και επαγγελματικό και ΙΧ....πληρώνεις το μίσθωμα...και καλύπτουν τα πάντα αυτοί....υπό όρους βέβαια γιατί και η μικτή ακόμα έχει όριο τα 300 - 500 - 800 ανάλογα με το αμάξι.

Και στο leasing πληρώνεις το μίσθωμα + το ΦΠΑ....αλλά η διαφορά είναι ότι στο τέλος δεν σου μένει το αμάξι. Πληρώνεις 5 χρόνια...και το αμάξι μένει ασυντήρητο στην ουσία...και μετά τ 5 χρόνια που θα αρχίσει κάτι να ζητάει...εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις για ένα αμάξι που παλιώνει...

Αν τα βάλεις κάτω τα μαθηματικά θα διαπιστώσεις ότι σου βγαίνουν σχεδόν τα ίδια...με την διαφορά ότι μετά από 4-5 χρόνια...στην μία περίπτωση θα τους πληρώσεις άλλα 10-15Κ για να το εξαγοράσεις...και αν ήταν δικό σου θα το κράταγες ή θα το πούλαγες για να πας σε άλλο.

Και εγώ διαπιστευμένα στα λέω.
Οκ τα ακούω αυτά και συμφωνώ. Είναι γενικά ένα δίλημμα. Leasing ή αγορά;

Εχεις κάποια αρνητική εμπειρία από service σε leasing? Το ρωτάω γιατί ανέφερες ότι «το αμάξι μένει ασυντήρητο στην ουσία». Προσωπικά τόσα χρόνια δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο. Νταξ στο συνεργείο μέσα δεν είμαι για να ξέρω ακριβώς τι κάνουν οι μηχανικοί αλλά θέλω να πω δεν έχει βγάλει κάποια βλάβη το εκάστοτε αυτοκίνητο.

Και όσο για την παλαιότητα που λες. Αυτή είναι η ουσία. Είτε συντηρείται καλά είτε όχι, max στα 5 χρόνια έχεις αλλάξει αυτοκίνητο και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεσαι κι ολας.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.024
Πόντοι
6.256
Οκ τα ακούω αυτά και συμφωνώ. Είναι γενικά ένα δίλημμα. Leasing ή αγορά;

Εχεις κάποια αρνητική εμπειρία από service σε leasing? Το ρωτάω γιατί ανέφερες ότι «το αμάξι μένει ασυντήρητο στην ουσία». Προσωπικά τόσα χρόνια δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο. Νταξ στο συνεργείο μέσα δεν είμαι για να ξέρω ακριβώς τι κάνουν οι μηχανικοί αλλά θέλω να πω δεν έχει βγάλει κάποια βλάβη το εκάστοτε αυτοκίνητο.

Και όσο για την παλαιότητα που λες. Αυτή είναι η ουσία. Είτε συντηρείται καλά είτε όχι, max στα 5 χρόνια έχεις αλλάξει αυτοκίνητο και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεσαι κι ολας.
Σέρβις σωστό δεν γίνεται...δεν λέω ότι το πας με ζημιά και το παίρνεις πίσω με ζημιά αλλά το τακτικό σέρβις δεν γίνεται σωστά ούτε αλλάζονται αυτά που πρέπει στα τακτικά σέρβις. Όταν βλέπεις ότι από εκεί που το πήγαινες στην αντιπροσωπεία ξαφνικά συμβάλλονται με συνεργεία της γειτονιάς καταλαβαίνεις.

Στα πρώτα 5 (και παραπάνω) χρόνια τα καινούρια αυτοκίνητα δεν θα βγάλουν κανένα πρόβλημα...εκτός αστοχίας που συμβαίνει παντού οκ. Αν δεν γίνεται σωστά το σέρβις κάποια στιγμή αυτά βγαίνουν....και στην τελική...πληρώνεις του κόσμου τα λεφτά για οδηγείς πάντα ένα καινούριο αμάξι...όχι να τους κυνηγάς αν έγιναν τα σέρβις...

Ναι στα 5 χρόνια θα το αλλάξεις....και θα πληρώσεις ακόμα περισσότερα...καθώς τα μισθώματα μόνο ανεβαίνουν δεν κατεβαίνουν....ξεκινάς πχ με 500 και σε 5 χρόνια θα παίρνεις το ανάλογο αμάξι με 800 :confused:

Στο είπα και εγώ...αν θες να περνάς έξοδα που θα τα πλήρωνες στην εφορία έτσι και αλλιώς...μια χαρά είναι όσα και να δώσεις...αν κοιτάς τι σε συμφέρει δε θα έλεγα ότι σε συμφέρει.

Κάποτε ήταν συμφέρον όταν με 600 πχ έπαιρνες a class τώρα θες 800.....

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
941
Πόντοι
96
Αν βγάλουμε το κομπιουτεράκι και πατήσουμε τα νούμερα συμφέρει η αγορά οποτε αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο, δηλαδή το να μου κοστίσει ενα αμάξι το λιγότερο δυνατό σε 4-5 χρόνια τότε το αγοράζω. Αλλιώς πάω σε leasing και εχω το κεφάλι μου ήσυχο και αλλάζω σε καινούρια μίσθωση κάθε 4-5 χρόνια. Εγώ μετά από 13 χρόνια μόμο leasing τώρα σκέφτομαι μήπως ξανααγοράσω και δεν είμαι σίγουρος. Μου αρέσει που δεν ασχολούμαι καθόλου με το αμάξι και δεν με ενδιαφέρει αν θα βγάλει τίποτα.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Συνεργεία της γειτονιάς; Δεν νομίζω. Όλες οι εταιρείες με επίσημους επισκευαστές συνεργάζονται. Δεν μπορούν κι αλλιώς.

Γενικότερα όμως για τη συντήρηση είτε το αυτοκίνητο είναι leasing είτε όχι αν δεν πας σε κάποιον έμπιστο μηχανικό, θα την πατήσεις.

Οι αυξήσεις στις τιμές αφορούν και στην αγορά.

ButtLicker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2014
Κριτικές
8
Like
2.604
Πόντοι
486
εγω εχω leasing σε ayvens & hertz

οτι θελετε ρωτηστε

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.024
Πόντοι
6.256
Συνεργεία της γειτονιάς; Δεν νομίζω. Όλες οι εταιρείες με επίσημους επισκευαστές συνεργάζονται. Δεν μπορούν κι αλλιώς.

Γενικότερα όμως για τη συντήρηση είτε το αυτοκίνητο είναι leasing είτε όχι αν δεν πας σε κάποιον έμπιστο μηχανικό, θα την πατήσεις.

Οι αυξήσεις στις τιμές αφορούν και στην αγορά.
Όχι...τουλάχιστον με αυτήν που συνεργάζομαι εγώ και είναι από τις μεγαλύτερες....στην αρχή το πήγαιναν στην αντιπροσωπεία...τώρα έχουν συμβληθεί με μικρά συνεργεία...προφανώς για το κόστος. Μπορούν να το κάνουν και το κάνουν.

Υποτίθεται ότι διαλέγεις leasing επειδή συνεργάζονται με την επίσημη αντιπροσωπεία και προσέχουν τα αυτοκίνητα αφού είναι δικά τους κτλπ....παπάρια όμως....είναι αναλώσιμα...στα χέρια σου....δεν συντηρούνται όπως πρέπει και ξέρουν ότι όταν το δώσεις πίσω εσύ μετά από 5 χρόνια θα το πουλήσουν στον πρώτο θα που νομίζει ότι από leasing είναι προσεγμένα...

Ε ναι το ξέρω ότι οφείλετε στην αγορά...αλλά το θέμα είναι τι σε συμφέρει εσένα....αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι το leasing χωρίς εταιρεία δεν είναι συμφέρον.

Επίσης μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι πήγα για το επίσημο σέρβις (επαγγελματικό) και δεν άλλαξαν ανταλλακτικό που έπρεπε..δεν το ανέφεραν καν.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Αν βγάλουμε το κομπιουτεράκι και πατήσουμε τα νούμερα συμφέρει η αγορά οποτε αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο, δηλαδή το να μου κοστίσει ενα αμάξι το λιγότερο δυνατό σε 4-5 χρόνια τότε το αγοράζω. Αλλιώς πάω σε leasing και εχω το κεφάλι μου ήσυχο και αλλάζω σε καινούρια μίσθωση κάθε 4-5 χρόνια. Εγώ μετά από 13 χρόνια μόμο leasing τώρα σκέφτομαι μήπως ξανααγοράσω και δεν είμαι σίγουρος. Μου αρέσει που δεν ασχολούμαι καθόλου με το αμάξι και δεν με ενδιαφέρει αν θα βγάλει τίποτα.
Το ότι δεν ασχολείσαι είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αν θες λες, γιατί σκέφτεσαι την αγορά πάλι και να μην συνεχίσεις στο leasing?

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
εγω εχω leasing σε ayvens & hertz

οτι θελετε ρωτηστε
Είμαι στην Ayvens από τότε που ήταν Leaseplan. Η μόνη διαφορά τιμολογιακά που έχω δει με την hertz, είναι ότι η τελευταία στη διάρκεια του μισθώματος είναι πιο φθηνή.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Όχι...τουλάχιστον με αυτήν που συνεργάζομαι εγώ και είναι από τις μεγαλύτερες....στην αρχή το πήγαιναν στην αντιπροσωπεία...τώρα έχουν συμβληθεί με μικρά συνεργεία...προφανώς για το κόστος. Μπορούν να το κάνουν και το κάνουν.

Υποτίθεται ότι διαλέγεις leasing επειδή συνεργάζονται με την επίσημη αντιπροσωπεία και προσέχουν τα αυτοκίνητα αφού είναι δικά τους κτλπ....παπάρια όμως....είναι αναλώσιμα...στα χέρια σου....δεν συντηρούνται όπως πρέπει και ξέρουν ότι όταν το δώσεις πίσω εσύ μετά από 5 χρόνια θα το πουλήσουν στον πρώτο θα που νομίζει ότι από leasing είναι προσεγμένα...

Ε ναι το ξέρω ότι οφείλετε στην αγορά...αλλά το θέμα είναι τι σε συμφέρει εσένα....αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι το leasing χωρίς εταιρεία δεν είναι συμφέρον.

Επίσης μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι πήγα για το επίσημο σέρβις (επαγγελματικό) και δεν άλλαξαν ανταλλακτικό που έπρεπε..δεν το ανέφεραν καν.
Τι να πω; Απ ότι φαίνεται ο καθένας μας έχει διαφορετική εμπειρία.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.024
Πόντοι
6.256
Τι να πω; Απ ότι φαίνεται ο καθένας μας έχει διαφορετική εμπειρία.
Η ουσία είναι ότι οικονομικά σου βγαίνει φτηνότερη η αγορά

αν όμως για εσένα μετράει περισσότερο το ότι θα σου πληρώσουν την όποια ζημιά τότε είναι άλλο θέμα.

Ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια εγώ πχ θέλω αυτό που λες το peace of mind για ότι έχει να κάνει με την δουλειά αλλά το δικό μου αμάξι δεν θέλω πλέον να το στέλνουν αυτοί στον κάθε μαλάκα για σέρβις.

ButtLicker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2014
Κριτικές
8
Like
2.604
Πόντοι
486
hertz εχει δικο της συνεργειο

ayvens σε στελνει σε συνεργεια κοντα στη περιοχη σου
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Leaseplanet στη κηφισια ειναι απο τις κακιστες

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
hertz εχει δικο της συνεργειο

ayvens σε στελνει σε συνεργεια κοντα στη περιοχη σου
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Leaseplanet στη κηφισια ειναι απο τις κακιστες
Leaseplanet ξέρεις κάτι συγκεκριμένο;

pokahontas

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
2.431
Πόντοι
6.255
Δηλαδη για να κατανοήσω,

1. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν μπορώ να έχω επαγγελματικο leasing ένα normal αμαξι, π.χ ενα hatchback VW?
2. Εάν ναι, τι βάζω ως έξοδο και εκπίπτει ο ΦΠΑ?
3. Σε σχέση με την αγορά, πώς δεν συμφέρει, ως προς το οικονομικό θέμα?
4. Γαμιέστε?

Π

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Δηλαδη για να κατανοήσω,

1. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν μπορώ να έχω επαγγελματικο leasing ένα normal αμαξι, π.χ ενα hatchback VW?
2. Εάν ναι, τι βάζω ως έξοδο και εκπίπτει ο ΦΠΑ?
3. Σε σχέση με την αγορά, πώς δεν συμφέρει, ως προς το οικονομικό θέμα?
4. Γαμιέστε?

Π
Στο 3 θα σου απαντήσω εγώ:

Συμφέρει τουλάχιστον σε βάθος διάρκειας συμβολαίου max 5 χρόνια. Γιατί στο μίσθωμα περιλαμβάνεται αξία, συντήρηση οχήματος, αλλαγή ελαστικών, ΚΤΕΟ, ασφάλεια με απαλλαγή (συνήθως 300€) και τέλη κυκλοφορίας. Με τα ίδια χρήματα αν πήγαινες να αγοράσεις θα πλήρωνες μόνο την αξία του οχήματος και τον τόκο αν έπαιρνες δάνειο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom