Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 112K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Κάνεις συνδυασμό μισθού και μερίσματος στην εταιρεία, δηλαδή κόβεις μισθό στο μέτοχο τον εαυτό σου μέχρι το πολύ 20Κ για να έχεις χαμηλό συντελεστή και τα υπόλοιπα σε μέρισμα. Με εταιρεία είναι καλύτερα όταν βγάζεις όπως είπα πάνω από 40, 50Κ. Όταν δε βγάζεις πάρα πολλά οι διαφορές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες προς το συμφέρον σου. Σαν ατομική επιχείρηση ο συντελεστής είναι 44% για 40Κ και πάνω. ΛΗΣΤΕΣ!
Δεν μπορείς να κόψεις σε όλους τους μετόχους....για να πάρει πχ διαχειριστική αμοιβή πρέπει να έχει εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία...αυτό σημαίνει ασφάλιση....ο διαχειριστής που είναι και μέτοχος πληρώνει έτσι και αλλιώς...οι άλλοι μέτοχοι μπορεί και να μην πληρώουν αν έχουν ήδη ασφάλεια

αλλά αν έχουν εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία (μισθό) θα πληρώσουν. Και όλα αυτά μαζί με τον φόρο εισοδήματος μέχρι τα 20Κ...για 20Κ? :confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.576
Πόντοι
12.756
Βαλε και την γυναικα - κορη ως υπαλληλοι και να σου τα "εξοδα" και ολη η οικογενεια ασφαλισμενη. Ο,τι κανει η μιση Ελλαδα δηλαδη
Στο εξωτερικό αν κανεις τετοιες μαλακιες κάνεις να ξαναδεις τραπεζικο λογαριασμο 2 ζωες , στην Ελλαδα ολα κυριλε

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.710
Πόντοι
506
Ο εταιρικός φόρος είναι 22% στα κέρδη. Από εκεί και πέρα στο μέρισμα 5%. 1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, πολύ υψηλότερες λογιστικές υπηρεσίες το μήνα, υποχρεωτική ενοικίαση επαγγελματικής έδρας, δεν είναι όπως η ατομική επιχείρηση που βάζεις και το σπίτι σου, βάλε το ΦΠΑ, βάλε και την προκαταβολή φόρου. Δε νομίζω να ξεχνάω κάτι άλλο. Τα πληρώνω και ξέρω. Ο Κούλης ενισχύει την επιχειρηματικότητα :2funny::2funny::2funny::2funny: Βέβαια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη τα ίδια και χειρότερα. Για αυτό όλοι κάνουν εταιρείες σε Βουλγαρία, Κύπρο κ.λπ. με ρίσκο βέβαια γιατί δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Δεν μπορεί σαν κύριος μέτοχος, ιδιοκτήτης εταιρείας να ζεις Ελλάδα και να έχεις εταιρεία στη Βουλγαρία.
που και πως θα ξερουν οτι ζει καποιος Ελλαδα;
τα εχω ολα σε καποιο αλλο ονομα, συγγενη μου ή ανυπαρκτο και τελειωσε το θεμα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.576
Πόντοι
12.756
Δεν μπορείς να κόψεις σε όλους τους μετόχους....για να πάρει πχ διαχειριστική αμοιβή πρέπει να έχει εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία...αυτό σημαίνει ασφάλιση....ο διαχειριστής που είναι και μέτοχος πληρώνει έτσι και αλλιώς...οι άλλοι μέτοχοι μπορεί και να μην πληρώουν αν έχουν ήδη ασφάλεια

αλλά αν έχουν εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία (μισθό) θα πληρώσουν. Και όλα αυτά μαζί με τον φόρο εισοδήματος μέχρι τα 20Κ...για 20Κ? :confused:

Φιλε μου Αλβανε ιντεπρενερ ... εχει και άλλες περιπτωσεις , επαναγορα μετοχων , μειωσεις μετοχικου κεφαλαιου που πανε με φόρο στην υπεραξια που πρεπει να αποδειχθει κτλ

Εχεις εσυ τετοια προβήματα με την Ατομικη σου εταιρεία ;;; :coffee:

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
1.720
Πόντοι
206

Εγώ έδωσα ένα παράδειγμα τι πληρώνει κάποιος που αντί να έχει ατομική επιχείρηση, κάνει μια εταιρεία, π.χ. την πιο απλή ΙΚΕ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί για να μπορέσεις να γλιτώσεις κάτι, αν μπορέσεις.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.576
Πόντοι
12.756
εσυ πρεπει να αποδειξεις που ζεις , αυτοι να σε γαμησουν στον φόρο θελουν και μπορουν να σε βαλουν να μενεις ταυτοχρονα σε 4 χωρες , στ αρχιδια τους :coffee:
Σε τετοια κρατη που ξερουν οτι πας για να κανεις μαλακίες με την φορολογία εσυ πρεπει να αποδειξεις .. τι νομιζεις οτι ειναι μαλάκες αυτοι ;; δεν τα ειχαν σκεφτει αυτα

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Η προκαταβολη δεν ειναι φορος. Ειναι λογιστικη εγγραφη, που θα αντιστραφει το επομενο ετος. Δεν ειναι χρημα που χανεται δια παντος, οπως ειναι οι φοροι.

45 στις ατομικες, αν παραμεινεις σε ατομικη, που αν το κανεις, προφανως δεν πρεπει να ασχολεισαι γενικως με το επιχειρειν και καλο θα ειναι να κανεις μια αιτηση για ψηστης στα Μακ Ντοναλντς
Ναι αλλά δεν διάβασες αυτό που έγραψα....έγραψα ότι συμψηφίζεται με το επόμενο έτος...αλλά αν έχεις μεγάλη αύξηση κερδών θα έρθει η χρονιά που θα πληρώσεις..θα σου βγάλει βεβαίωση οφειλής.

Αν έχεις μικρό τζίρο η ατομική είναι οκ...οι ΙΚΕ έχουν αυξημένα έξοδα σε σχέση με τις ατομικές για μικρούς τζίρους...πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα και πολύ πιο ΕΥΚΟΛΑ να τα φας καθώς πρέπει να παρακολουθείς πολλά.

Δηλαδή το 27% το θεωρείς λίγο εσύ? σε σχέση με το 15% που είναι αλλού???

Και αν κάποιος μικρός επιχειρηματίας καλεστεί μια χρονιά με την προκαταβολή (που είναι λογιστική εγγραφή) να πληρώσει την εφορία λεφτά που δεν έχει...γιατί δεν έχει κάβα ή δεν εισέπραξε...θα παέι στην δου να τους πει δε χάνονται τα λεφτά? :confused:

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
1.720
Πόντοι
206
Τι να σου πω, παράθυρα πάντα και παντού υπάρχουν. Αν είναι υπαρκτό πρόσωπο που θα του φορτώσεις την εταιρεία θα πρέπει να το εμπιστεύεσαι πλήρως και να τον πληρώνεις φυσικά κι αυτόν και τις υποχρεώσεις τους. Έτσι δεν είναι;

• Like

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.576
Πόντοι
12.756
Ναι αλλά δεν διάβασες αυτό που έγραψα....έγραψα ότι συμψηφίζεται με το επόμενο έτος...αλλά αν έχεις μεγάλη αύξηση κερδών θα έρθει η χρονιά που θα πληρώσεις..θα σου βγάλει βεβαίωση οφειλής.

Αν έχεις μικρό τζίρο η ατομική είναι οκ...οι ΙΚΕ έχουν αυξημένα έξοδα σε σχέση με τις ατομικές για μικρούς τζίρους...πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα και πολύ πιο ΕΥΚΟΛΑ να τα φας καθώς πρέπει να παρακολουθείς πολλά.

Και αν κάποιος μικρός επιχειρηματίας καλεστεί μια χρονιά με την προκαταβολή (που είναι λογιστική εγγραφή) να πληρώσει την εφορία λεφτά που δεν έχει...γιατί δεν έχει κάβα ή δεν εισέπραξε...θα παέι στην δου να τους πει δε χάνονται τα λεφτά? :confused:

Αυτα ρε μαλακα και εσυ ειναι σαν το ΦΠΑ , το ξερεις οτι θα το πληρωσεις ,
μονο την πρωτη χρονια που ηρθε απο το πουθενα ο φόρος εγινε της πουτανας.
Και το ΦΠΑ ξερεις οτι πρεπει να το δωσεις και το βαζεις στην άκρη , ποιος ο λογος να φας την προκαταβολη αφου ξερεις οτι θα σου ερθει φόρος ;

Μην εισαι μαλακας

• Like

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Φιλε μου Αλβανε ιντεπρενερ ... εχει και άλλες περιπτωσεις , επαναγορα μετοχων , μειωσεις μετοχικου κεφαλαιου που πανε με φόρο στην υπεραξια που πρεπει να αποδειχθει κτλ

Εχεις εσυ τετοια προβήματα με την Ατομικη σου εταιρεία ;;; :coffee:
Εσύ ασχολείσαι με ΑΕ τα παιδιά εδώ συζητάνε για ΙΚΕ και εγώ για ΙΚΕ λέω ούτε μετοχές ούτε ΔΣ ούτε hostile takeovers :confused:

Καλά...αν θες...λογιστικά μπορείς να το τεντώσεις όσο θέλεις...το θέμα είναι ότι θα κάθεσαι να ασχολείσαι με αυτά για να μοιράσεις ένα μέρισμα????

Αν μπορείς κάνε και 3 ατομικές και μοίραζε εκεί τα τιμολόγια να πέφτουν στη χαμηλή κλίμακα....μπούκωσε την ΙΚΕ με έξοδα....πέρνα και το εξοχικό του Λάκη στην Κινέτα στην ΑΕ....

εγώ δεν έχω τέτοια θέματα γιατί δεν έχω κέρδη :confused::confused::confused:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Αυτα ρε μαλακα και εσυ ειναι σαν το ΦΠΑ , το ξερεις οτι θα το πληρωσεις ,
μονο την πρωτη χρονια που ηρθε απο το πουθενα ο φόρος εγινε της πουτανας.
Και το ΦΠΑ ξερεις οτι πρεπει να το δωσεις και το βαζεις στην άκρη , ποιος ο λογος να φας την προκαταβολη αφου ξερεις οτι θα σου ερθει φόρος ;

Μην εισαι μαλακας
που να ξέρω πιστωτικό έρχεται μια φορά στα 2 χρόνια βγαίνει κάνα 150άρι να πληρώσουμε

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.576
Πόντοι
12.756
που να ξέρω πιστωτικό έρχεται μια φορά στα 2 χρόνια βγαίνει κάνα 150άρι να πληρώσουμε

900Κ πιστωτικό ειχα σε μια εταιρεία φαντασμα ... τι γλεντια καναμε τοτε ρε πουστη μου :coffee:
Πανε αυτα τωρα :confused::confused::confused:

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456

Η προκαταβολη κανει ζημια ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ και οχι ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. Ναι, ειναι ενας υπερκακιστοτατος θεσμος που πρεπει να καταργηθει και ζοριζει πολλους στο ξεκινημα τους, αλλα δεν παυει να ειναι ενα δανειο προς το κρατος που θα το παρεις πισω το επομενο ετος.

Ο φορος ειναι χρημα που παει στην τουαλετα (ειδικα στο κρατος των κλεφτοκοταδων του ΟΠΕΚΕΠΕ) και δεν προκειται να το δεις πισω. 27% δεν ειναι λιγο αλλα επαναλαμβανω πως εξαιρετικα σπανια θα πληρωσει καποιος το 27% καθαρα σε φορους. Πολλα εξοδα στην παρακατω εξισωση:

ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ = ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ * 22% ΦΟΡΟΣ

ουσιαστικα αφορουν καθαρη καταναλωση υπερ του επιχειρηματια και πρεπει να προστεθουν στο τελος. Δηλαδη απο το εναπομειναν 73% του καθαρου ποσου επι των κερδων, εχεις ενα σημαντικο ποσο απο "εξοδα" που συχνα σε παει πανω απο το 80%

Εχω δουλεψει μεσω αγγλικης LTD στο παρελθον και εχω και δικη μου εταιρια Ελλαδα (πεντακαθαρα και νομιμοτατα ολα). Και στις δυο περιπτωσεις, απο τα καθαρα μου εσοδα, μου εμεινε καθαρα στην τσεπη το 85%, βαζοντας μεσα ολα (φοροι, λογιστες, εδρες, μερισματα, κλπ). Δηλαδη εβγαλα 50Κ, μου εμειναν 42.5Κ καθαρα για μενα. Τα ιδια πανω κατω ισχυουν διεθνως. Οποιος θελει να παιξει με πανω απο 90% και θελει να κινηθει με σκιωδεις χωρες (Ντουμπαι, κλπ) παιζει με τη φωτια. Ολα τα κρατη ειναι ικανοποιημενα αν πληρωσεις 15% απο τα κερδη σου, και καμια εφορια δε θα ασχοληθει, ο,τι τερτιπια και αν κανεις (εξοδα ο,τι να ναι, ποσοστο μαυρων, κλπ)

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Εγώ έδωσα ένα παράδειγμα τι πληρώνει κάποιος που αντί να έχει ατομική επιχείρηση, κάνει μια εταιρεία, π.χ. την πιο απλή ΙΚΕ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί για να μπορέσεις να γλιτώσεις κάτι, αν μπορέσεις.
Αν μιλάς για κέρδη 20 χιλιάδες δεν αξίζει να πας σε ΙΚΕ.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456
Επισης, το 5% των μερισματων, ουσιαστικα ειναι 3.9% αν εχεις δικη σου εταιρια, διοτι η εξισωση εχει ως εξης:

100Κ Εταιρικα κερδη

μειον 22% εταιρικος φορος = 22Κ

απομενουν 78Κ κερδη μετα φορων

Το μερισμα θα μπει σε αυτο το ποσο δηλαδη 5% επι των 78Κ

Και ισουται με 78Κ * 5% = 3.9Κ

Τα 3.9Κ ειναι 3.9% των 100Κ και οχι 5%

Αρα θα εχεις πληρωσει συνολικα: 22Κ + 3.9Κ = 25.9Κ = 25.9% συνολικους φορους και οχι 27%

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Η προκαταβολη κανει ζημια ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ και οχι ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. Ναι, ειναι ενας υπερκακιστοτατος θεσμος που πρεπει να καταργηθει και ζοριζει πολλους στο ξεκινημα τους, αλλα δεν παυει να ειναι ενα δανειο προς το κρατος που θα το παρεις πισω το επομενο ετος.

Ο φορος ειναι χρημα που παει στην τουαλετα (ειδικα στο κρατος των κλεφτοκοταδων του ΟΠΕΚΕΠΕ) και δεν προκειται να το δεις πισω. 27% δεν ειναι λιγο αλλα επαναλαμβανω πως εξαιρετικα σπανια θα πληρωσει καποιος το 27% καθαρα σε φορους. Πολλα εξοδα στην παρακατω εξισωση:

ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ = ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ * 22% ΦΟΡΟΣ

ουσιαστικα αφορουν καθαρη καταναλωση υπερ του επιχειρηματια και πρεπει να προστεθουν στο τελος. Δηλαδη απο το εναπομειναν 73% του καθαρου ποσου επι των κερδων, εχεις ενα σημαντικο ποσο απο "εξοδα" που συχνα σε παει πανω απο το 80%

Εχω δουλεψει μεσω αγγλικης LTD στο παρελθον και εχω και δικη μου εταιρια Ελλαδα. Και στις δυο περιπτωσεις, απο τα καθαρα μου εσοδα, μου εμεινε καθαρα στην τσεπη το 85%, βαζοντας μεσα ολα (φοροι, λογιστες, εδρες, μερισματα, κλπ). Δηλαδη εβγαλα 50Κ, μου εμειναν 42.5Κ καθαρα για μενα. Τα ιδια πανω κατω ισχυουν διεθνως. Οποιος θελει να παιξει με πανω απο 90% και θελει να κινηθει με σκιωδεις χωρες (Ντουμπαι, κλπ) παιζει με τη φωτια. Ολα τα κρατη ειναι ικανοποιημενα αν πληρωσεις 15% απο τα κερδη σου, και καμια εφορια δε θα ασχοληθει, ο,τι τερτιπια και αν κανεις (εξοδα ο,τι να ναι, ποσοστο μαυρων, κλπ)
Λέμε τα ίδια πράγματα περίπου δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου....η ρευστότητα για τον μικρό ακόμα και τον μικρομεσαίο είναι ΤΟ ΠΑΝ...ειδικά σήμερα.

Το να μην έχεις ρευστότητα μπορεί να σου κοστίσει δυσανάλογα για την επόμενη χρονιά και να καθορίσει όλη την κίνηση σου. Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά στην πράξη επηρεάζει ΑΜΕΣΑ τους επαγγελματίες...ειδικά όσους δεν έχουν σκοπό να χάνουν τη μια ρύθμιση πίσω από την άλλη.

Το 22% προφανώς και αφορά τα έσοδα-έξοδα...και δεν είναι τόσο απλή εξίσωση καθώς στα έξοδα μπορείς να περάσεις πολλά και διάφορα....αυτό στο δίνω.

Μην το μπλέκεις πολύ...μπορεί στα έξοδα να έχεις βάλει και ένα λάπτοπ που πήρες ή τα καύσιμα του αυτοκινήτου σου ή ακόμα και το ενοίκιο του σπιτιού σου (σε κάποιες περιπτώσεις)

ότι μείνει θα φορολογηθεί με 22% + 5% μερίσματα αν μοιράσεις. Μην μπαίνεις στη λούπα να σκεφτείς ''ναι αλλά εγώ πέρασα και το πετρέλαιο και το λίζινγκ του αυτοκινήτου μου"

όπως δε μπαίνεις στη λούπα να σκεφτείς ότι ως φυσικό πρόσωπο πληρώνεις 24% σε ότι αγοράζεις και δεν περνάει στα έξοδα.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Αρα θα εχεις πληρωσει συνολικα: 22Κ + 3.9Κ = 25.9Κ = 25.9% συνολικους φορους και οχι 27%
Δεν μου κάνει καμία διαφορά...πολύ είναι για την Ελλάδα.

Για την Ελλάδα έπρεπε να είναι 15% με αφορολόγητο έως 10.000 για τους μικρούς τζίρους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom