Με ποια λογική ο ντάκος ειναι καλυτερο πιατο απο τα παϊδάκια, τον γύρο και το γιουβέτσι? Τι ανοησιες ειναι αυτες?
Χρόνια πολλά σε όλους μας! Το tasteatlas είναι ένας ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα, πρώτες ύλες,
αυθεντικές συνταγές, κριτικές ταξιδιωτών ή κριτικών τροφίμων, ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά, κτλ.
Το ίδρυσε ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Matija Babic και η αιχμή ουσίας του είναι η ποιότητα σε συνδυασμό με την γεύση.
Ο οδηγός Michelin μπορεί να έχει προσφέρει πολλά λόγω των εξειδικευμένων επιθεωρητών του, οι οποίοι έχουν υποχρέωση
(χωρίς ποτέ να παρουσιάζονται φανερά) να αξιολογούν ποιο εστιατόριο θα πάρει αστέρι ή θα του αφαιρεθεί
(αρκετοί τα επιστρέφουν πίσω, ώστε μετά την παραλαβή να μην μπαίνουν σε καθεστώς συντήρησης "ελίτ" και να συνεχίζουν
να σχεδιάζουν/αυτοσχεδιάζουν). Έχει όμως το αρνητικό ότι αν δεν στείλει τους επιθεωρητές σε κάποιο εστιατόριο
αυτό ποτέ δεν θα αξιολογηθεί εκτός του ότι ως οδηγός, δεν αναλύει τα πάντα αλλά ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά
με υψηλή γαστρονομία. Το tasteatlas έχει γράψει εντελώς στον πούτσο του τις διαφημιστικές αρλούμπες των εταιρειών
για τα προιόντα τους (κρέατα, τυριά, γιαούρτια, λαχανικά κτλ) που διαρκώς το παίζουν σωστοί, δεν νοιάζεται καν για παπάτζες
αβάντας και δημοσίων σχέσεων παριστάνοντας το καλό παιδί και προσφέρει ξερά την πληροφορία για το που
έχει γεύση και ποιότητα μέσω του κόσμου (ψαγμένων ή μη) για να περιδρομιάσουμε.
Εννοείται ότι ο ντάκος συγκεντρώνει καλύτερη βαθμολογία από τα υπόλοιπα. Έχει ξεκάθαρα υλικά και ξεκάθαρες
απολαυστικές γεύσεις όπως κι η χωριάτικη σαλάτα όταν βρούμε (και όντως βρίσκουμε) τα σωστά υλικά. Από την άλλη έχεις
ένα (ομολογουμένως ωραίο) αρνί που ο καθένας μπορεί να βρει κάπου στον πλανήτη, σχεδόν χωρίς καμία διαφορά και πρωτοτυπία.
Δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Το γιουβέτσι γάμα το έτσι κι αλλιώς. Δεν έχεις π.χ μοσχάρια στην Ελλάδα
για να φτιάξεις γιουβέτσι.
Τρως σάλτσα με κύβους και κρεάτινη γεύση δεν υπάρχει. Άρα υστερεί η βασική πρώτη ύλη, όχι ότι δεν τρώγεται.
Τον γύρο δεν θα τον σχολιάσω. Βάζουν μέσα και τις κάλτσες τους ενώ είναι τίγκα στο λίπος. Το tasteatlas λοιπόν δεν απορρίπτει
τα πιάτα αλλά τα αξιολογεί όπως τα βλέπει ο κόσμος (όχι μόνο εσύ για παράδειγμα). Η πικάνια είναι στην πρώτη θέση
διότι έχει 3-4 φορές ανώτερη γεύση και ποιότητα από το καλύτερο μοσχάρι που μπορείς να βρεις στο "χωριό" της Ελλάδας.