Νέα

Κόστος ζωής στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thleizer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235
κοντα στο σπιτι μου εχει ΔΟΥ-εφορια...οι υπαλληλοι 9/10 θα ερθουν Σουκου ορισμενοι απο αυτους να δουλεψουν λογω φορτω εργασιας γτ δεν προλαβαινουν να βγαλουν την δουλεια τις καθημερινες...αρα εξαρταται που στο Δημοσιο δουελευει ο αλλος,ειναι ολα σχετικα.
Αυτό είναι έκτακτη
απασχοληση ΠΑΝΤΑ στον ίδιο εργοδότη του Δημοσίου.Δεν μετράει αυτό.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235
Παλιά όμως όλα τα χωριά είχαν κόσμο και κάθε χωριό είχε το δάσκαλο του, τον γραμματέα του, τον κλητήρα του, τον αστυνομικό του (συνήθως 2-3), τον αγροφύλακα και τον δασοφύλακα. Τώρα όλα αυτά τα χωριά των 300 μόνιμων κατοίκων κάποτε, έχουν μείνει με 20-30 παππούδες
..και φυσικά αστυνομία δεν υπάρχει ούτε για αστείο και επιπλέον την πρήζουν την Αστυνομία για δουλειές που θα έκανε κανονικά η Αγροφυλακή.

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
355
Πόντοι
21
Αυτό είναι έκτακτη
απασχοληση ΠΑΝΤΑ στον ίδιο εργοδότη του Δημοσίου.Δεν μετράει αυτό.
οχι ενταξει συμβαινει σε καποιες δημοσιες υπηρεσιες να κατεβαινουν Σαββατα για εργασια, εγω το ξερω να γινται σε επαρχιες και σε νησιά. Εμενα μια φιλη μου γι αυτο το λογο ηθελε να παραιτηθει και φοβοταν να το πει, μη τυχον και δεν την αφησουν να παραιτηθει. Προσωπικα ξερω οτι η παραιτηση ειναι δικαιωμα και δεν εχουν το δικαιωμα να σου πουν οτι δεν θα παραιτηθεις οσο υποστελεχωμενη και αν ειναι η υπηρεσια

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.949
Πόντοι
6.056
Παιδιά δεν έχουν όλοι λεφτά να πάνε Αθήνα, να μετακομίσουν, να νοικιάσουν σπίτι και να ζουν.

Εγώ επειδή τυγχάνει να κατάγομαι από νησί, γνωρίζω αρκετά άτομα συμμαθητές μου, της γενιάς μου αλλά και μικρότερους που γύρισαν στο νησί, είτε γιατί δεν είχαν δικό τους σπίτι στην Αθήνα, είτε γιατί οι γονείς τους δεν μπόρεσαν να τους στέλνουν χρήματα. Επίσης πλεον το θεωρώ ανοησία να θες να φύγεις απο το πατρικό σου και να έρθεις εδώ Αθήνα, αντί να φύγεις στο Εξωτερικό. Θες να μεταναστεύσεις? μονο εξω. Η Αθήνα τι παραπάνω θα σου δώσει. Μια πανάκριβη πόλη με μισθούς καλύτερους από επαρχίας νησιών, αλλά όχι τόσο για να επιβιώσεις. Στην Αθήνα μόνο τον αέρα δεν πληρώνεις.

Με ενοίκιο στην Αθήνα, θες 1700 ευρώ καθαρά για να ζεις, όχι για να κανεις ζωάρα, αλλά για να ζεις
Χωρίς ενοίκιο, δηλαδή με δικό σου σπίτι, θες 1200 ευρώ για να ζεις, αλλά για να κάνεις ζωάρα θες ενα 2 χιλ

Αν εξαιρέσεις...τους σκληροπυρηνικούς επαρχιώτες,όλοι οι α΄λλοι αν μπορούσαν να ζήσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,θα το έκαναν.

Εργένης πχ χωρις γκόμενα/οικογένεια,μου μοιάζει απίθανο να θέλει να μένει στην επαρχία.Όπως επίσης και οποιος γουστάρει δραστηριοτητες,συναυλιες,να βλέπει κόσμο κλπ.Στην Αθήνα πάντα θα βρεις κάτι να κάνεις και κάπου να πας,στην επαρχια αυτό δεν υπάρχει.Εξαίρεση μονο τουριστικά μέρη το καλοκαίρι.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.726
Πόντοι
456
Εργένης πχ χωρις γκόμενα/οικογένεια,μου μοιάζει απίθανο να θέλει να μένει στην επαρχία.Όπως επίσης και οποιος γουστάρει δραστηριοτητες,συναυλιες,να βλέπει κόσμο κλπ.Στην Αθήνα πάντα θα βρεις κάτι να κάνεις και κάπου να πας,στην επαρχια αυτό δεν υπάρχει.Εξαίρεση μονο τουριστικά μέρη το καλοκαίρι.

Επαναλαμβάνω το ερώτημα που έθεσα σε άλλον συμφορουμίτη παραπάνω: Για πόσα στρέμματα γης και δέντρα μιλάμε στην ιδιοκτησία σου στην επαρχία και σε πόση έκταση είναι η μονοκατοικία σου;
Όποιος βαρεθεί την επαρχία λόγω έλλειψης δραστηριοτήτων, το πιο πιθανό είναι να έχει μεγαλώσει Αθήνα και να μην έχει προσλαμβάνουσες ή μάλλον οι μόνες προσλαμβάνουσες ήταν μερικά καλοκαίρια στην πλατεία του χωριού, δηλαδή πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
355
Πόντοι
21
Αν εξαιρέσεις...τους σκληροπυρηνικούς επαρχιώτες,όλοι οι α΄λλοι αν μπορούσαν να ζήσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,θα το έκαναν.

Δεκτά όλα αυτά και συμφωνώ. Αλλά για πες μου το εξής. Αν αυτό ο εργένης δεν εχει δικο του σπιτι στην Αθηνα, πρεπει να νοικιασει, και λαμβανει μισθο 900 ευρώ το μήνα πως θα ζήσει στην Αθήνα με ενοικιο και παράλληλα όταν προερχεται απο οικογενεια που δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να τον στηριξει.

Στην επαρχια με αυτο το μισθο, θα βαζει στην ακρη χρηματα, θα ειναι σπιτι του

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.949
Πόντοι
6.056
Δεκτά όλα αυτά και συμφωνώ. Αλλά για πες μου το εξής. Αν αυτό ο εργένης δεν εχει δικο του σπιτι στην Αθηνα, πρεπει να νοικιασει, και λαμβανει μισθο 900 ευρώ το μήνα πως θα ζήσει στην Αθήνα με ενοικιο και παράλληλα όταν προερχεται απο οικογενεια που δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να τον στηριξει.

Είπα ότι 'θέλει' να μείνει.Όχι ότι μπορεί κιόλας...

Το να μένει επαρχία και να βάζει στην άκρη χρήματα,αν δεν έχει εκεί ζωή...χαίρω πολύ.Να μαζεύει τα χρήματα...για την επόμενη ζωή; :priest:

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
355
Πόντοι
21
Είπα ότι 'θέλει' να μείνει.Όχι ότι μπορεί κιόλας...

Το να μένει επαρχία και να βάζει στην άκρη χρήματα,αν δεν έχει εκεί ζωή...χαίρω πολύ.Να μαζεύει τα χρήματα...για την επόμενη ζωή; :priest:
Μπορεί να μαζέψει τα χρήματα που επιθυμεί και σε 3 χρόνια να πάρει την απόφαση να πάει Αθήνα. Δεν εχει ηλικία στην Αθήνα. Εμένα ο αδερφός μου ήρθε στην Αθήνα στα 35 του. Δεν εχει να λεει κατι αυτο. Μια χαρά δουλειά είχε και μια χαρά χρήματα έπαιρνε.

Μη ξεχνάς ότι για να μετακομίσεις Αθήνα έχει και ένα κόστος ( ενοίκια, εγγυήσεις, να αγοράσεις πράγματα να γεμίσεις το σπίτι) κλπ.

Δεν είναι εύκολα όλα αυτά. Απαιτούν μπάτζετ, σταθερή εργασία και τύχη

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.949
Πόντοι
6.056
Όποιος βαρεθεί την επαρχία λόγω έλλειψης δραστηριοτήτων, το πιο πιθανό είναι να έχει μεγαλώσει Αθήνα και να μην έχει προσλαμβάνουσες ή μάλλον οι μόνες προσλαμβάνουσες ήταν μερικά καλοκαίρια στην πλατεία του χωριού, δηλαδή πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Αυτό είναι στον άνθρωπο,δεν έχει να κάνει με το που μεγάλωσε

Υπάρχουν και πολλοί που μεγάλωσαν επαρχία,έφυγαν στα 18 και δεν ξαναγύρισαν ποτέ

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.949
Πόντοι
6.056
Μπορεί να μαζέψει τα χρήματα που επιθυμεί και σε 3 χρόνια να πάρει την απόφαση να πάει Αθήνα. Δεν εχει ηλικία στην Αθήνα. Εμένα ο αδερφός μου ήρθε στην Αθήνα στα 35 του. Δεν εχει να λεει κατι αυτο. Μια χαρά δουλειά είχε και μια χαρά χρήματα έπαιρνε.

Μη ξεχνάς ότι για να μετακομίσεις Αθήνα έχει και ένα κόστος ( ενοίκια, εγγυήσεις, να αγοράσεις πράγματα να γεμίσεις το σπίτι) κλπ.

Δεν είναι εύκολα όλα αυτά. Απαιτούν μπάτζετ, σταθερή εργασία και τύχη

Και συνήθως απαιτούν και συγκάτοικο,αλλιώς δεν βγαίνει με μισθό κοντά στα 1000.Το ιδανικο όπως έχω πει πολλές φορές,είναι να υπάρχει γκόμενα και να συγκατοικείτε.

Επίσης αν πας μόνος και ξεκάρφωτος στην Αθήνα στα 35,πρέπει να φτιάξεις και κανα κύκλο αλλιώς θα ζεις σαν φάντασμα

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
355
Πόντοι
21
Επίσης αν πας μόνος και ξεκάρφωτος στην Αθήνα στα 35,πρέπει να φτιάξεις και κανα κύκλο αλλιώς θα ζεις σαν φάντασμα
αν είχαν δημιουργήσει όλοι αυτοί το περίφημο κύκλο, τότε δεν θα αναγκάζονταν η πλειοψηφία να μεταναστεύσει στο Εξωτερικό. Θα κάθονταν στην Αθήνα και θα έβρισκαν το λαχείο στο δρόμο.

Το αστείο της υπόθεσης ξέρεις ποιο ειναι. Οτι οι Αθηναιοι φευγουν έξω γιατι εχουν μυριστει τη κατάσταση, και αυτοι που πανε Αθηνα είναι από επαρχίες ή νησια, αντι να φυγουν και αυτοι έξω, που προφανως νομιζουν οτι στην Αθηνα θα βρουν το παραδεισο τους

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235

Κανένας δεν βάζει λεφτά στην άκρη με μισθό τριψήφιο...εκτός βέβαια από τίποτα μπουχεσες και γλίτσες που κάθε μήνα παρακαλάνε συγγενείς και γονείς να στέλνουν επιχορηγήσεις η αν ζουν με τους γονείς στο σπίτι αν και δουλεύουν.
Ο,τι περισσεύει από ενοίκιο και λογαριασμούς φεύγει σε σουπερ-μαρκετ η σε κάποια μικρή απόδραση.

Venieris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Οκτ 2022
Κριτικές
13
Like
783
Πόντοι
990
Κανένας δεν βάζει λεφτά στην άκρη με μισθό τριψήφιο...εκτός βέβαια από τίποτα μπουχεσες και γλίτσες που κάθε μήνα παρακαλάνε συγγενείς και γονείς να στέλνουν επιχορηγήσεις η αν ζουν με τους γονείς στο σπίτι αν και δουλεύουν.
Ο,τι περισσεύει από ενοίκιο και λογαριασμούς φεύγει σε σουπερ-μαρκετ η σε κάποια μικρή απόδραση.
Πολύ δυσκολο γενικά να κάνεις αποταμίευση πλέον
Όλα τα χρήματα φεύγουν δεξιά και αριστερά.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235
Και συνήθως απαιτούν και συγκάτοικο,αλλιώς δεν βγαίνει με μισθό κοντά στα 1000.Το ιδανικο όπως έχω πει πολλές φορές,είναι να υπάρχει γκόμενα και να συγκατοικείτε.

Εργενης μόνο με εργένηδες μπορεί να κάνει κύκλο διότι οι παντρεμένοι έχουν άνθρωπο να ασχοληθούν χωρίς να αναφερουμε τα παιδιά που είναι η απόλυτη και συχνά η μοναδική προτεραιότητα κάθε γονέα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Πολύ δυσκολο γενικά να κάνεις αποταμίευση πλέον
Όλα τα χρήματα φεύγουν δεξιά και αριστερά.
Κάποτε γινόταν..τώρα όχι.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235
Με τριψήφιο μισθό ειναι αδύνατον να κάνεις αποταμίευση και δεν βγαινεις κιόλας.
Βγαίνεις εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας...μιλάω για μόνους ανθρώπους χωρις επιχορηγήσεις γονιών και συγγενών.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.915
Πόντοι
6.056
Αρχηγέ μου .... αφού δεν γνωρίζεις τον κόσμο όλο ... πως μιλάς σαν να τον γνωρίζεις ;;;
Καταλαβαίνουμε το θέμα σου με όσους δεν νοικιάζουν σπίτια ....

αλλά υπάρχουν . Με το να τους βρίζεις δεν αλλάζεις τον κόσμο.
Κι εγώ είμαι πολύ τσαντισμένος με τις χιλιάδες μοντέλες που ζούνε στο Μονακό
και δεν έχω γαμήσει καμία. Θα ήθελα να τις έχω γαμήσει όλες. Να αρχίσω να τις βρίζω ;
Θα βγει κάτι λες ; Θα γαμήσω κάποια ;
Μη σου πω ότι είμαι τσαντισμένος και με τις χιλιάδες πορνοστάρ σε βουδαπέστη και πράγα.
Που επίσης δεν έχω γαμήσει καμία.
Να τις βρίζω κι αυτές ;

Υπάρχουν άπειροι τυπάδες, 35-40-45-55-70

που παίρνουν 800€ .... 1000€ .... 1500€ ....
ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο .... τρώνε τι φακές που ψήνει η μάνα τους ....50-60-70-80-95
στο πετρογκάζ ... ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Πάνε με τα πόδια στη δουλειά ... ή με υπηρεσιακό ... ή με σχολικό .... δεν χαλάνε ούτε εισιτήριο !
Τρώνε το τσάμπα που ... παρέχει η δουλειά .... και δεν αγοράζουν ούτε τυρόπιτα ή καφέ !
Το καλοκαίρι κουβαλάνε θερμό με παγάκια ... ΟΥΤΕ 0.50€ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ...........

Αν παίρνουν μισθό 899€ ... ψάχνουν κέρματα σε τσέπες , ντουλάπια και στο δρόμο ...
για να καταθέσουν στην τράπεζα 900€ !!!!!!!

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.059
Πόντοι
16.235
Αρχηγέ μου .... αφού δεν γνωρίζεις τον κόσμο όλο ... πως μιλάς σαν να τον γνωρίζεις ;;;
Καταλαβαίνουμε το θέμα σου με όσους δεν νοικιάζουν σπίτια ....

αλλά υπάρχουν . Με το να τους βρίζεις δεν αλλάζεις τον κόσμο.
Κι εγώ είμαι πολύ τσαντισμένος με τις χιλιάδες μοντέλες που ζούνε στο Μονακό
και δεν έχω γαμήσει καμία. Θα ήθελα να τις έχω γαμήσει όλες. Να αρχίσω να τις βρίζω ;
Θα βγει κάτι λες ; Θα γαμήσω κάποια ;
Μη σου πω ότι είμαι τσαντισμένος και με τις χιλιάδες πορνοστάρ σε βουδαπέστη και πράγα.
Που επίσης δεν έχω γαμήσει καμία.
Να τις βρίζω κι αυτές ;

Υπάρχουν άπειροι τυπάδες, 35-40-45-55-70

που παίρνουν 800€ .... 1000€ .... 1500€ ....
ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο .... τρώνε τι φακές που ψήνει η μάνα τους ....50-60-70-80-95
στο πετρογκάζ ... ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Πάνε με τα πόδια στη δουλειά ... ή με υπηρεσιακό ... ή με σχολικό .... δεν χαλάνε ούτε εισιτήριο !
Τρώνε το τσάμπα που ... παρέχει η δουλειά .... και δεν αγοράζουν ούτε τυρόπιτα ή καφέ !
Το καλοκαίρι κουβαλάνε θερμό με παγάκια ... ΟΥΤΕ 0.50€ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ...........

Αν παίρνουν μισθό 899€ ... ψάχνουν κέρματα σε τσέπες , ντουλάπια και στο δρόμο ...
για να καταθέσουν στην τράπεζα 900€ !!!!!!!
Αν προσέξεις λίγο θα δεις ότι ΔΕΝ μιλάω για αυτούς τους τύπους και τις γκόμενες που ζουν μέσα σε προστατευτικό δίχτυ όλη τους την ζωή σαν τα μωράκια.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.915
Πόντοι
6.056
Αν προσέξεις λίγο θα δεις ότι ΔΕΝ μιλάω για αυτούς τους τύπους και τις γκόμενες που ζουν μέσα σε προστατευτικό δίχτυ όλη τους την ζωή σαν τα μωράκια.
Αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Υπάλληλοι , αγρότες , μικροεπαγγελματίες ... που έχουν καταθέσεις πάνω από 150-200 μηνιαία καθαρά εισοδήματά τους.

Άλλοι που βγάζουν περισσότερα, μπορεί να έχουν και χρέη .
Όσους ξέρω μηχανικούς, δικηγόρους κτλ ... αν βγάζουν 100 .... βάζουν άλλα 30 χρέη σε πιστωτικές ...
αν βγάζουν 200 ... βάζουν άλλα 100 χρέη .........

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
25.405
Πόντοι
5.006
μαλλον δεν εχεις πεσει σε κανεναν μπιπ προισταμενο
δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος, αλλα εχω φιλους δημοσιους υπαλληλους....
ουτε ο προισταμενος ουτε ο θεος ο ιδιος μπορει να σου κανει κατι....αυτοι θελουν να βγαινει η δουλεια τους γρηγορα και σωστά...αν εσυ το παιζεις τρελιτσα οτι δεν σου κοβει και πολύ, απλά θα δινουν περισσοτερη δουλεια στους αλλους...
να σε απολυσουν παντως δεν παιζει, ουτε να σου μειωσουν τον μισθο σου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom