Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

  • Rock

    Ψήφοι: 12 14,8%
  • Punk

    Ψήφοι: 10 12,3%
  • Heavy metal

    Ψήφοι: 5 6,2%
  • Ska - Reggae

    Ψήφοι: 5 6,2%
  • Jazz

    Ψήφοι: 3 3,7%
  • Blues

    Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

    Ψήφοι: 1 1,2%
  • Ρεμπετικα

    Ψήφοι: 5 6,2%
  • Κλασικη μουσικη

    Ψήφοι: 2 2,5%
  • Δημοτικα

    Ψήφοι: 2 2,5%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

    Ψήφοι: 4 4,9%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

    Ψήφοι: 8 9,9%
  • Β. Τερλεγκα

    Ψήφοι: 8 9,9%
  • Αλλο

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Βυζαντινη μουσικη

    Ψήφοι: 4 4,9%
  • Dance- Electronica

    Ψήφοι: 1 1,2%
  • street-punk Oi

    Ψήφοι: 5 6,2%
  • Disco

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξερω δεν απαντω

    Ψήφοι: 5 6,2%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    81
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.512
Like
13.474
Πόντοι
3.656
Επέστρεψα στο Βερολίνο 2 μερες μετα τον Ηρακλή. Ειχαμε μιλήσει στο τηλεφωνο με περιμενε. Το πρωτο βραδυ πηγα κατευθειαν στον χοντρό βαψομαλία να κουβεντιασω για τη νεα μου δουλειά.
Μου ειπε πως το μαγαζι το χειμώνα δεν ειχε πολλή δουλεια. Θα ημουν μονος στην κουζίνα. Κι αν επεφτε δουλεια θα με βοηθουσε η γυναικα του.  Το μεροκαματο ηταν 50 ευρω για 7 ώρες δουλεια. Από τις 3,30 το μεσημέρι ως τις 10,30 το βραδυ.  Μου ειπε επισης ότι ο μάγειρας που δουλευε 2 χρονια εκεί γυρισε στην Ελλάδα, ότι πηραν έναν άλλο αφου εγω ημουν διακοπες αλλα αυτός τους παρατησε μέσα στον Αυγουστο. Το παλεψαν μονοι τους και με τον Σταύρο το πρώην αφεντικο μου στο Ιταλικό, σερβιτορο και πως μαζι μου ελπιζαν να κανουν μια νεα αρχη και να ειχαμε καλη συνεργασια. Κανονικά θα επρεπε να υποψιαστώ και να ημουν επιφυλακτικός που ο δευτερος  μάγειρας τους παρατησε τον Αύγουστο, αλλα ηθελα τοσο πολύ να φυγω από το μαγαζι του Ηρακλή που συμφωνησα χωρίς πολλα πολλα. Υπηρχε όμως ένα πρόβλημα. Το μαγαζι θα έκλεινε σε λιγες μερες για διακοπες και θα ανοιγε αρχες Οκτώβρη. Τι θα εκανα ένα μηνα χωρις δουλεια και μάλιστα γυρνοντας από διακοπες ?  Σκεφτηκα να δουλευα μερικες μερες στον Ηρακλη αλλα μετα αποριψα αυτή την ιδεα. Δεν είχα καμια ορεξη να ξανά δω την ξινισμένη μουρη της θειας του. Κι έτσι αρχισα να ψαχνω για δουλεια κι ευτυχως βρηκα αμεσως.
Ο Ηρακλής με πηρε τηλεφωνο ξανά την άλλη μερα για να μου πει ότι αύριο επρεπε να πάω για δουλεια. Του ζητησα να βρεθουμε καπου για καφε.  Κανονισαμε να βρεθουμε κοντα στο σπιτι του.  Τον ρωτησα πως περασε, πως τους φανηκε η Ελλαδα. Μου απαντησε πως αυτος και η κοπελα τους ηταν κατενθουσιασμένοι. Και του χρονου θα ξανα πήγαιναν. Αλλα σε καποιο νησι αυτή τη φορα.
Όταν η κουβεντα πηγε στη δουλεια του ειπα πως δεν θα ξανα γυρνουσα στο μαγαζι του.  Εμεινε για λιγο αφωνος και μετα νευριασμενος αρχισε να μου λεει πως δεν είναι συμπεριφορα αυτή  πως δεν περιμενε μετα κιόλας από τις διακοπές μας να του φερθώ έτσι.
-Και τι θα κάνω εγώ ρε φιλέ αύριο ? Πως θα δουλέψει το μαγαζι ? Με ρωτησες που θα βρω ατομο για την κουζινα ? Κι αυριο ανοιγω.
-Λυπάμαι Ηρακλή, αλλα αυτό είναι δικο σου προβλημα. Γιατι να με απασχολεί ? Με ρώτησες μήπως εσύ πως άντεξα τη θεια σου τόσους μήνες ? Τις προσβολές, τα νευρα της ?
Αφου τα ειπαμε για λιγα λεπτα με εντονο ύφος, σηκώθηκα πλήρωσα τους καφεδες και φεύγοντας του είπα :  Είσαι καλό παΐδι Ηρακλή και χάρηκα που σε γνώρισα και που δουλέψαμε μαζί. Αλλά δεν προσέχεις το προσωπικό. Γιατί ο υπάλληλος για να αποδώσει δεν φτάνουν οι μπύρες, οι μπαφοι και ο χαβαλες μετά τη δουλεια. Χρειαζεται και σωστο περιβάλλον την ώρα της εργασίας. Κι αυτό δεν υπάρχει στο μαγαζί σου. Όπως και στα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια.  Καλή μας τύχη κι ελπίζω να τα ξανά πουμε.
Εφυγα για το σπιτι. Την άλλη μέρα θα επιανα δουλεια σ΄ένα άλλο εστιατόριο μέχρι τον Οκτωβρη που θα ανοιγε το μαγαζι ο χοντρος βαψομαλίας.
Μετα από 2 χρονια ο Ηρακλης ακομα προσπαθει να βρει σταθερο προσωπικο για την κουζινα του εστιατοριου του. Οσοι/ες πανε για δουλεια μετα από μερικους μηνες φευγουν αγανακτισμενοι από την συμπεριφορα της  θειας του.

όπως πάντα απολαυστικός. Και κάποια τσόλια δηλώνουν Ρεπόρτερς και Δημοσιογράφοι, μη χέσω. Στο μικρό σου δαχτυλάκι δεν φτάνουν. Γράφεις εξαιρετικά, περιμένει πολύς κόσμος να διαβάσει τις ιστορίες σου 
 

nikos fkr

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
165
Like
24
Πόντοι
1
Αγαπητέ Paralimnie,

Διάβασα την ιστορία σου και ειλικρινά σε παραδέχομαι έχεις έναν τρόπο να γράφεις πολύ περιγραφικό. Η ιστορία είναι 100% αληθοφανής και με στοιχεία περιγραφικά πραγματικά. Έχω μεγαλώσει στην Γερμανία και γύρισα όταν ήμουν 15 χρονών στην Ελλάδα. Οι γονείς μου μετανάστες που πήραν και εμάς εκεί όταν ήμασταν παιδιά. Γνώρισα τι θα πεί νοσταλγία για την πατρίδα, γνώρισα τι θα πεί ξενιτιά παρά του ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ακόμα ανεβαίνω κάθε 2 χρόνια για μια έκθεση στην Φρανκφούρτη. Επίσης μιλάω την γλώσσα πολύ καλά. Στο δια ταύτα της ιστορίας τώρα για να σου πώ την άποψή μου.
α) πιστεύω ότι δεν έχεις και πολύ τύχη αν δεν μιλάς την γλώσσα στην Γερμανία και γενικά σε όποια χώρα και να πας. Μεγάλο λάθος που παράτησες τα μαθήματα.
β) ενώ είμαι κατά των ναρκωτικών και δεν καπνίζω ούτε τσιγάρο όταν ξαναπήγα ποιο μεγάλος στην Γερμανία (περίπου το 98) κατάλαβα τι σημαίνει για έναν Έλληνα να ζει μακρυά απο την Ελλάδα και γιατί πολλοί κάνουν μαύρο. Σε γενικές γραμμές έφτασα να το θεωρήσω θεμιτό γιατί πράγματι όταν σε πνίγει αυτό το συναίσθημα της απογοήτευσης που είσαι μακρυά απο την πατρίδα (ξένος) θέλεις κάτι να σε βοηθήσει να ξεχαστείς να αλλάξεις διάθεση και να αντέξεις.
γ) η ένστασή μου είναι στην ανοχή μιας κακής συμπεριφοράς από συναδέλφους. Την κακή συμπεριφορά απο το αφεντικό την καταλαβαίνω και την ανέχεσαι γιατί σε πληρώνει, από συναδέρφους όμως είναι ορισμένες φορές στην σφαίρα του παραλόγου αλλά να σου θυμίσω ότι και εμείς εδώ στην Ελλάδα έτσι ζούμε. Υπάρχουν συνάδελφοι κυρίως γυναίκες που έρχεται να τις στρίψω τον λαιμό αλλά κάνω υπομονή και τις ανέχομαι χρόνια τώρα. Γενικά φίλε θέλει υπομονή και χτίσιμο συναδελφικότητας αν όχι φιλίας. Γιαυτό συστήνω υπομονή.
δ) τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξημένη εκμετάλλευση των ανθρώπων που ζητούν μια καλύτερη μοίρα στην Γερμανία. Απλά όμως να σου πώ ότι υπήρχε και παλιά. Να σου πώ απλά ότι όταν πήγα το 98 μου ζητούσε ένας εστιάτορας 2000 μάρκα για να με δηλώσει στο Auslanderamt και στην αστυνομία. To αποτέλεσμα ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα παρά του ότι είχα βρει δουλειά στην Mercedes.
ε) οι σχέσεις είναι δύσκολες είναι αλήθεια αυτό. Για μένα η Γερμανία πλέων και η κάθε ξένη χώρα δεν αξίζει αν δεν κονομάς χρήματα. Αν πάς για 1000 - 1200 Ευρώ και πληρώνεις τρελά ενοίκια τότε μείνε στην Ελλάδα. Κει εδώ κάτι θα βρεις δεν πρόκειται να μείνεις έτσι.
ζ) Όσον αφορά την συμπεριφορά καταλαβαίνω ότι θές την τρέλα γιατί σε κρατά νέο αλλά θέλει και μια σοβαρότητα ανάλογα της ηλικίας σου. Υπάρχει κάτι το οποίο λέγετε κεκτημένος σεβασμός. Αν κάποιος σε βλέπει ότι λειτουργείς σαν πιτσιρικάς ποτέ δεν θα σε σεβαστεί. Αν λειτουργείς όμως ανάλογα με την ηλικία σου (συνετά) μπορείς να απαιτείς σεβασμό.

Για να ολοκληρώσω, διάβασα σε 3 μέρες το θρέντ και τις απαντήσεις. Πιστεύω ότι την παλεύεις καλά. Λάθος μεγάλο που άφησες την Ποτρογαλίδα. Όταν βρίσκεις μια καλή γυναίκα δεν την αφήνεις. Χρωστάς τεράστια χάρη στην Τατιάνα και μην τυχόν και τολμήσεις να στεναχωρήσεις αυτά τα παιδιά γιατί αποτελούν τον ορισμό του φίλου και με κάθε ευκαιρία πρέπει να τους ανταποδίδεις την βοήθειά τους. Σχετικά με τα μαγειρεία είναι όντως πολύ ανταγωνιστικός χώρος αλλά χίλιες φορές καλύτερα απο το akord το οποίο δεν παλεύετε και θαυμάζω τους γονείς μου που δούλευαν akord σε εργοστάσιο για πολλά χρόνια. Πρέπει να χτίσεις πλέων φήμη καλού μάγειρα, να πάς σε μιά σχολή και να αλλάξεις πόστο γιατί αν δεν κάνω λάθος 5 χρόνια στις κουζίνες έμαθες πολλά. Αυτό το ρημάδι την μπύρα δεν την γουστάρω καθόλου. Μόνο όταν διψάω πολύ καλοκαίρι και υπάρχει πολύ κρύα θα την πιώ. Αλλιώς το θεωρώ κάτουρο και η ιστορία σου είναι διαφήμιση της μπύρας και του μπάφου. Πιστεύω ότι είσαι καλός άνθρωπος και δίνεις "τα του Καίσαρος στον Καίσαρα" δηλαδή ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει, αν και έχεις αδικήσει και κάποιους. Συνέχισε την ιστορία θα την παρακολουθήσω γιατί μου φέρνει στο νού "Alte Zeiten - Gute Zeiten - Schlechte Zeiten Alles) σου εύχομαι καλή τύχη και ίσως σε πετύχουμε στην Γερμανία πουθενά. Και άκου και κάτι λαικό μας πέθανες με τα rock. Στελάρας πάει μαζί με μπάφο.. Καλή τύχη να έχεις...       
 

nikos fkr

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
165
Like
24
Πόντοι
1
Αφιερώνω το τραγούδι "Το ψωμί της ξενιτιάς" σε όλους τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται μακρυά απο την πατρίδα και κυρίως αυτήν την εκτέλεση με την Πάολα που όποτε την  ακούω με πιάνουν τα κλάματα και γιατί σε λίγες μέρες φεύγει και ο γιός μου για τα ξένα ..
Να είστε όλοι καλά και ΥΠΟΜΟΝΗ.. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..... ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ. ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.656
Κριτικές
1
Like
4.314
Πόντοι
1.706
Τυπε νικο fkr

Καταρχας καλη τυχη στον γιο σου στην αρχη που θελει να κανει με αξιοπρεπεια στην ζωη του.

-ο παραλιμνιος μας γραφει ενα μυθιστορημα με πολλες αληθειες αλλα κ στιγμες πλασματικες που βοηθαν τον συγγραφεα στην συγγραφη, οπως πχ καλη πορτογαλιδα κτλ.

Εμεις γιατι δεν βρισκουμε καλη γυναικα δλδ? (Χαχαχα) Γιατι απλα δεν υπαρχει κ το αποδεικνυουν με την πρωτη ευκαιρεια αυτες.

Δεν "επεσε" στην πρεζα κ στο μαυρο, μαυρο εστριβε κ πριν παει στην γερμανια ,οσο ηταν ακομη στο χωριο του.

Η μπυρα δεν νομιζω πως βλαπτει τοσο, καποιος που δουλευει σχεδον 10 ωρες την μερα κ θα κοιμηθει κ 8 ωρες ,πόσο χρονο εχει να πιει μπυρες?  Ειπαμε ετσι το βλεπει ο συγγραφεας.

Απο το 98 εως σημερα περασαν 20 χρονια, εχουν αλλαξει τόσα πολλα.
Τότε ηταν καλυτερα στην ελλαδα και εντελως λαθος να φυγεις μεταναστης.

Παγκοσμοιοποιηση,
κοινο νομισμα €,
κανενας ελεγχος συνορων,
μεγαλο κυμα μεταναστων στην γερμανια,
παμφτηνα αεροπορικα εισητηρια,
σκαιπ,τηλεφωνο,viber, whatsapp, χιλιοι δυο τροποι να μιλας με τους δικους σου ζωντανα με βιντεο και ολα αυτα δωρεαν.
Πιστεψε με δεν νοιωθεις την ελλειψη του αλλου,θα το δεις.

Καζαντζιδη και αλλα δακρυβρεχτα ηταν την δεκαετια του 70,
ειναι πλεον πολυ μπαναλ.
Την παολα την ακουσα μια φορα στο συγκεκριμενο τραγουδι και πιστεψε με δεν ενοιωσα τιποτα απο αυτα που λεει στο ασμα.

Προσφατα γιναν δυο live εδω που μενω.

Ο Καρακωστας (ο τσιγγανος) κ οι λοκομοντο. Πηγα στο ενα,περασα καλα.

Πλεον κανεις δεν κλαιει,δεν του λειπει η πατριδα του.
Μια πατριδα που τον πουλησε κ τον εστειλε αν θελει να ζησει με αξιοπρεπεια σε μια αλλη χωρα που ομως τον αγκαλιασε κ του δινει το δικαιωμα να ζησει με αξιοπρεπεια κ με πολλα δικαιωματα που δεν του δινει η ελλαδα μας.

Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου. :hi:
 

Επισκέπτης
Σκεφτομαι καποια στιγμη να γραψω κατι σαν βιογραφικο ωστε να ξερουν καποια "στοιχεια" για τον "συγγραφεα" οι αναγνωστες και να μην κανουν λαθος εκτιμησεις.
nikos fkr ευχαριστω για τα σχολια κι ευχομαι καλη τυχη στο γιο σου. Πιο πιθανο ειναι να με πετυχεις στην Ελλαδα γιατι αν δεν μου κατσει μια δουλεια που εχω στο μυαλο τον επομενο χρονο επιστρεφω.
urlauber αν δεν βρισκεις καλες γυναικες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Το καλες ειναι αναλογο του τι ψαχνει ο καθενας βεβαια. Μαλλον κατι δεν κανεις καλα. Για μενα το προβλημα ποτε δεν ηταν πως θα βρω γκομενα αλλα αυτη που θα βρω αν θα την ανεχθω ή αν θα με ανεχθει αυτη.  
 

Επισκέπτης

Νικολα ευχαριστω για την αφιερωση, αλλα προτιμω κατι σαν αυτο

 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.656
Κριτικές
1
Like
4.314
Πόντοι
1.706
Σκεφτομαι καποια στιγμη να γραψω κατι σαν βιογραφικο ωστε να ξερουν καποια "στοιχεια" για τον "συγγραφεα" οι αναγνωστες και να μην κανουν λαθος εκτιμησεις.
nikos fkr ευχαριστω για τα σχολια κι ευχομαι καλη τυχη στο γιο σου. Πιο πιθανο ειναι να με πετυχεις στην Ελλαδα γιατι αν δεν μου κατσει μια δουλεια που εχω στο μυαλο τον επομενο χρονο επιστρεφω.
urlauber αν δεν βρισκεις καλες γυναικες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Το καλες ειναι αναλογο του τι ψαχνει ο καθενας βεβαια. Μαλλον κατι δεν κανεις καλα. Για μενα το προβλημα ποτε δεν ηταν πως θα βρω γκομενα αλλα αυτη που θα βρω αν θα την ανεχθω ή αν θα με ανεχθει αυτη. 
Παραλιμνιε
Με τισ γυναικες οτι ηταν να κανω το εκανα.
Με 3 επισημα διαζυγια δεν νομιζω πως δεν προσπαθησα.
Τεσπα ,ετσι κ αλλιως δεν ψαχνομαι για γυναικα ενω απο τις τελευταιες 4-5 ,καμμια δεν τηρει τις προυποθεσεις.
Μαλλον φταιω κ εγω αλλα δεν γινετε να αλλαξω.
Ποια ειναι καλη η οχι ειναι υποκειμενικο.

Παντως τρομαζω με αυτα που βλεπω κ ακουω γυρω μου μετα απο διαζυγια χωρισμους κτλ.
 

nikos fkr

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
165
Like
24
Πόντοι
1
Αγαπητοί Paralimnie και urlauber,

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και για τις ευχές για τον μικρό. Είμαι πλέον στα 50 και μπορώ να πώ ότι έχω στιγματισθεί απο τα βιώματα της παιδικής μου ηλικίας. Στην Γερμανία τώρα έχει μείνει απο τους παλιούς γνωστούς ένας μόνο γιος ενός κουμπάρου μας. Εγώ με κρύα καρδιά αφήνω τον γιό μου να φύγει αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά είναι σαν τα πουλιά και πρέπει να ανοίγουν τα φτερά τους και να πετάξουν. Όπως καταλαβαίνετε έχω μια ευαισθησία στον όρο ξενιτεμένος σε βαθμό που καταλαβαίνω και τους Αλβανούς αλλά και όλους τους άλλους ξένους που συναναστρέφομαι στην δουλειά. Αυτά που έγραψα τα έγραψα εντελώς καλοπροαίρετα και η κριτική ήταν εντελώς θεωρητική.
Τώρα παιδιά ανεβαίνω Φρανκφούρτη και με την ευκαιρία περνάμε απο τα FKK εκέι στο OASE ή στο Palace ή ακόμα και στο χαμαιτυπείο το Meinhatan για να γουστάρουμε αυτά που δεν έχουμε στην Ελλάδα αν και τα τελευταία χρόνια είναι τίγκα στις κακίστρες Ρουμάνες. Για δουλειά  μου πέρασε απο το μυαλό αλλά και πάλι έχω σχετικά καλή δουλειά στην Ελλάδα και όσο δουλεύω δεν φεύγω.
Τώρα σχετικά με τις γυναίκες φίλε urlauber είναι λαχείο αλλά συμφωνώ με τον paralimnio είναι να βρείς μια που θα ανέχεται τα χούγια σου και το ποιό σημαντικό μόνο ένας στο ζευγάρι θα είναι ο πουτανιάρης ελπίζω να καταλάβατε ποιός..
Αυτά παιδιά εγώ δεν μπορώ βουρκώνω όταν ακούω π.χ. Σαν απόκληρος τους Τσιτσάνη ή άλλα που μιλάνε για την ξενιτιά. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός και ήταν να έρθουμε με άδεια στην Ελλάδα δυό με τρείς μέρες πρίν ξεκινήσουμε δεν με έπιανε ύπνος και οι μέρες στην πατρίδα περνούσαν δίχως να το καταλάβεις..
Αυτά απο μένα .. ελάτε Ελλάδα τώρα γιατί αξίζει..
Να περνάτε καλά. και περιμένουμε τις ιστορίες του paralinmiou που έχουν τρομερή αληθοφάνεια.. 
:worship:
 
 

Επισκέπτης
Αφιερώνω το τραγούδι "Το ψωμί της ξενιτιάς" σε όλους τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται μακρυά απο την πατρίδα και κυρίως αυτήν την εκτέλεση με την Πάολα που όποτε την  ακούω με πιάνουν τα κλάματα και γιατί σε λίγες μέρες φεύγει και ο γιός μου για τα ξένα ..
Να είστε όλοι καλά και ΥΠΟΜΟΝΗ.. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..... ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ. ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ.
Στην Αγγλιαρα δεν ειναι κι ασχημα. Χαρουμενοι ανθρωποι. Αλλα δε μπορω να ζησω χωρις την ελληνικη φυση και το ελληνικο καλοκαιρι.
 

elite76

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2014
Μηνύματα
108
Κριτικές
2
Like
151
Πόντοι
1
τι γινεται με το μπαφο στη Γερμανια - Στουγκαρδη?
βρισκεις ευκολα?
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
523
Πόντοι
36
o paralimnios δεν γυρισε ποτε;
 

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Μηνύματα
1.936
Κριτικές
10
Like
1.335
Πόντοι
506
βλεπω οτι ο παραλυμνιος διαγραψε το προφιλ του, κριμα.

Υγεια σου ευχομαι 'παρλυμνιε', καλα να περνας και να πετυχεις
 

malcolm x

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2020
Μηνύματα
128
Like
6
Πόντοι
1
Κρίμα που σταμάτησε να γράφει... Ταυτίστηκα αρκετά με τον γράφοντα, ήταν σαν να το ζούσα.
 

George71

Μέγας
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.317
Like
10.832
Πόντοι
3.556
Παιδες ειχαμε κανενα νεο απο τον πανμεγιστο Paralimnio? Γυρισε τελικα Ελλαδα; Νομιζω ελεγε θα γυρισει μονιμα μεσα στο 2020 αν θυμαμαι καλα. Βεβαια ο κορωνας εφερε τα πανω κατω σε ολους. Εχει κανενας νεα του;
 

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Μηνύματα
3.968
Like
3.263
Πόντοι
1.706
Τι κρίμα που διαγράφηκε ο Paralimnios... Η ιστορία του μου άρεσε πολύ. Μακάρι να τα κατάφερε τελικά να κάνει κάτι δικό του. Ας είναι καλά ο άνθρωπος όπου κι αν βρίσκεται.
 

George71

Μέγας
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.317
Like
10.832
Πόντοι
3.556
Τι να κανει αραγε ο paralimnios ; Ελπιζω να ειναι και να περναει καλα

Πανμεγιστο νημα, που μας συντροφευσε ολους σαν ομορφο μυθιστορημα στα δυσκολα χρονια της κρισης
 

FIDEL Sk

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
1.521
Κριτικές
54
Like
7.211
Πόντοι
11.836
Πήρα τηλεφωνο τις προάλλες έναν φιλο μου για χρόνια πολλά, το ένα έφερε το άλλο και αρχίσαμε να λεμε τις ιστοριες που ζησαμε και πραγματικά μου ήρθε στο μυαλο ο Paralimnios. Είμασταν την ιδια περίοδο σχεδόν στα ιδια μέρη. Ο τρόπος που έγραφε και αφηγούταν την ζωή του και τις ιστορίες με αγγιζαν μιας και ήμουν ηλικιακά αρκετά χρονια μικρότερος του αλλα στο ιδιο μέρος. Ένιωθα ότι έχω ένα φιλαράκι κάπου εκει έξω.
Paralimnie μακάρι να σε εισαι καλά να έβαλες τα πράγματα σε μια σειρά και να ζεις όμορφα!
Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις ιστορίες σου μαζί μας!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom