Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.523
Πόντοι
5.506
Από κάποια ηλικία και μετά οι άντρες έχουν αλλά πράματα να συζητήσουν στους καφέδες. Ειδικά όταν υπάρχουν και γυναίκες στην παρέα.

Για πες μας για ποιο λόγο να μιλήσω για τις "στροφές ανά λεπτό" στην ηλικία μου ; Οδηγός αγώνων είμαι ή συντάκτης περιοδικού για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ;

Τώρα εαν στους καφέδες και στις παρέες σου τα αυτοκίνητο μονοπωλούν τα θέματα συζήτησης, καταλάβαμε το επίπεδο και την ηλικία των ατόμων που συναναστρέφεσαι.

Ο πανίβλακας είναι αυτός που ξέρει από φυσική ή αυτός που πέρασε χαριστικά το μάθημα ;
Για τον ιδιο λογο που θιχτηκες για τα «κιλα ροπης» που εγραψα και οχι «Nm”.
Τωρα, αν ανεξαρτητως ηλικιας δεν κανεις καθολου συζητησεις για αυτοκινητα τοτε Ψαξου ποσο αντρας εισαι.

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216
Για τον ιδιο λογο που θιχτηκες για τα «κιλα ροπης» που εγραψα και οχι «Nm”.
Τωρα, αν ανεξαρτητως ηλικιας δεν κανεις καθολου συζητησεις για αυτοκινητα τοτε Ψαξου ποσο αντρας εισαι.

Οι συζητήσεις για αυτοκίνητα και το να βλέπεις 15χρονα να σου απαντάνε στο μπου κάνουν τον άντρα δηλαδή.

Και στην αρχή τους έλεγα υπερβολικούς όσους βγάζανε φήμες για σένα….

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Ναι μου τα γράψε ένας του συναφιού σου που παίζει με εξομοιωτές πτήσεων από το παιδικό του δωμάτιο και ο οποίος αμφιβάλω αν ξέρει να ξεχωρίζει τα κιλά μάζας από τα κιλά δύναμης. Το ότι ακόμη και αυτός έγραψε κιλά-μέτρα αντί για σκέτα κιλά το προσπέρασες διότι το μυαλό σου είναι στα 15χρονα.

Άσε που η μονάδα κιλά - μετρά δεν είναι καν μονάδα επίσημου συστήματος SI ή imperial.

Ρε παλι μαζι μου ασχολεισαι; Πριν γεννηθεις εσυ υπηρχαν οι 4 Τροχοι. Χιλιογραμμομετρα ροπης εγραφαν οι συντακτες. Τι μιλας; Εγω εχω εξομοιωτη πτησεων ναι. Πρωτη φορα επαιξα flight simulation το 1986. Εσυ που το παιζεις και πιλοτος F16 ενω τα μονα war zones που εχεις δει ειναι στο Call of Duty τι μιλας; Οταν εκανα εγω intercept το localizer εσυ βυζαινες, παπατζη. Tα Νm ειναι επισημα, οσο επισημα ειναι και τα pound feet στις ΗΠΑ. Το προβλημα σου ποιο ειναι;

Επισης δεν υπαρχουν κιλα μαζας και κιλα δυναμης. Ενα χιλιογραμμο ειναι μοναδα μετρησης μαζας. Δυναμη ειναι η βαρυτητα, οχι η μάζα.

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216
Ρε παλι μαζι μου ασχολεισαι; Πριν γεννηθεις εσυ υπηρχαν οι 4 Τροχοι. Χιλιογραμμομετρα ροπης εγραφαν οι συντακτες. Τι μιλας; Εγω εχω εξομοιωτη πτησεων ναι. Πρωτη φορα επαιξα flight simulation το 1986. Εσυ που το παιζεις και πιλοτος F16 ενω τα μονα war zones που εχεις δει ειναι στο Call of Duty τι μιλας; Οταν εκανα εγω intercept το localizer εσυ βυζαινες, παπατζη. Tα Νm ειναι επισημα, οσο επισημα ειναι και τα pound feet στις ΗΠΑ. Το προβλημα σου ποιο ειναι;

Επισης δεν υπαρχουν κιλα μαζας και κιλα δυναμης. Ενα χιλιογραμμο ειναι μοναδα μετρησης μαζας. Δυναμη ειναι η βαρυτητα, οχι η μάζα.

Αφού δεν υπάρχουν κιλά δύναμης αλλά μόνο μάζας, θες να μας πεις πως το χιλιογραμμόμετρα ροπής είναι μάζα επι αποσταση ; :jerking:

The kilogram-force (kgf or kgF), or kilopond (kp, from Latin: pondus, lit. 'weight'), is a non-standard gravitational metric unit of force

Και σύ χαριστικά πέρασες τη φυσική στο λύκειο. Καλά είπα της ίδιας συνομοταξίας κάγκουρες είστε και οι δύο.

Μπορεί να λες πως εγώ βύζαινα όταν έκανες intercept το loc στο sim(έχω προλάβει το 2.0 όταν εσύ δεν είχες ακόμη υπολογιστή). Όμως στην πραγματικότητα intercept κατάφερε να κάνει μόνο ένας από τους δυο μας.

Τελευταία τροποποίηση:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Αφού δεν υπάρχουν κιλά δύναμης αλλά μόνο μάζας, θες να μας πεις πως το χιλιογραμμόμετρα ροπής είναι μάζα επι αποσταση ; :jerking:

The kilogram-force (kgf or kgF), or kilopond (kp, from Latin: pondus, lit. 'weight'), is a non-standard gravitational metric unit of force

Και σύ χαριστικά πέρασες τη φυσική στο λύκειο. Καλά είπα της ίδιας συνομοταξίας κάγκουρες είστε και οι δύο.

Μπορεί να λες πως εγώ βύζαινα όταν έκανες intercept το loc στο sim(έχω προλάβει το 2.0 όταν εσύ δεν είχες ακόμη υπολογιστή). Όμως στην πραγματικότητα intercept κατάφερε να κάνει μόνο ένας από τους δύο μας.

Ρε παπαρα, το εγραψες και μονος σου.... non-standard. H Φυσικη ειναι ξεκαθαρη. W=m*g. Mαζα επι επιταχυνση της βαρυτητας = βάρος. Η μαζα δεν ειναι δυναμη. Το βαρος=βαρυτητα ειναι δυναμη. Η μάζα δεν αποτελει δυναμη διοτι ειναι ιδιοτητα της υλης, επηρεαζει την βαρυτητα εφοσον υπαρχει επιταχυνση της βαρυτητας. Οταν το g=0 τοτε η βαρυντικη δυναμη ειναι μηδεν, δεν ειναι η μαζα μηδεν, πανιβλακα. Η μαζα δεν ειναι δυναμη και δεν μεταβαλλεται. Ειναι σταθερη για μια ποσοτητα υλης.

Kilogram-force ειναι mass X g-force = weight. Ποιον κοροιδευεις ρε; Ξερεις εσυ απο Φυσικη, ζωον;

jean-Claud

Τρολάρχης
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
13
Like
13.315
Παίχτηκαν τέτοια σκηνικά ; Φαντάσου πόσο αγανάκτησαν οι κοπέλες με τον συγκεκριμένο για να τα βγάλουν στη φόρα.
Aν σου πω καραγκιοζιλιλια με τη χατζη θα γελάσεις
Τον είχε πει μπαροκουλη και χαιρόταν
Της έλεγε ότι θέλει να γίνει ο σκύλος της τεασ
Γενικά μ αυτές τις δύο είχε ιδιαίτερη αγάπη τις έβλεπε ως φιλενάδες τίποτα άλλο
Με τα τσοντοσινεμα το ξέρεις που πηγαινει και τον πήδανε μέσα ψωλαρεοι...

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
"θες να μας πεις πως το χιλιογραμμόμετρα ροπής είναι μάζα επι αποσταση ;" ειπε ο πανηλιθιος του φορουμ.

Οχι βεβαια, διοτι τα λεμε χιλιογραμμομετρα ενω ειναι στα μαθηματικα kg X g X m.... δηλαδη η ροπη στρεψης ειναι το γινομενο της μαζας επι την επιταχυνση της βαρυτητας επι το μηκος του αξονα που ρέπει....

Τα kg και οι τονοι και τα γραμμαρια μετρανε μονο την μάζα. Πρεπει να κανεις πολλαπλασιασμο με την επιταχυνση της βαρυτητας για να βρεις την βαρυντικη δυναμη. Επειδη στην Γη, το g=1 δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει στην εξισωση και το g. H μαζα χωρις επιταχυνση της βαρυτητας δεν δημιουργει καμια δυναμη.

jean-Claud

Τρολάρχης
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
13
Like
13.315
Έτσι που συμπεριφέρεσαι γενικότερα, ότι και να ακούσω για την πάρτη σου δεν θα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Φίλε εδώ μιλάς με τη μεγαλύτερη πουστρολουγκρα του σαιτ τι περιμένεις...
Ένα ανώμαλο αγορίτσι ειναι

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216

Δεν μπορουν να πουλησουν ηλεκτρικα αυτοκινητα οι Ευρωπαιοι ουτε στις ΗΠΑ ουτε στην Ασια διοτι δεν ειναι ανταγωνιστικά...

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
50.759
Πόντοι
28.246

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216
"θες να μας πεις πως το χιλιογραμμόμετρα ροπής είναι μάζα επι αποσταση ;" ειπε ο πανηλιθιος του φορουμ.

Οχι βεβαια, διοτι τα λεμε χιλιογραμμομετρα ενω ειναι στα μαθηματικα kg X g X m.... δηλαδη η ροπη στρεψης ειναι το γινομενο της μαζας επι την επιταχυνση της βαρυτητας επι το μηκος του αξονα που ρέπει....

Τα kg και οι τονοι και τα γραμμαρια μετρανε μονο την μάζα. Πρεπει να κανεις πολλαπλασιασμο με την επιταχυνση της βαρυτητας για να βρεις την βαρυντικη δυναμη. Επειδη στην Γη, το g=1 δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει στην εξισωση και το g. H μαζα χωρις επιταχυνση της βαρυτητας δεν δημιουργει καμια δυναμη.

Δηλαδή μας λες πως τα χιλιογραμμόμετρα είναι βάρος(kg μάζα επι g) επι αποσταση(m), αντί για δύναμη kgf (kilogram-force) επι απόσταση (m).

Καλά όταν τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου το ξανασυζητάμε :coffee:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Δηλαδή μας λες πως τα χιλιογραμμόμετρα είναι βάρος(kg μάζα επι g) επι m (αποσταση), αντί για δύναμη kgf (kilogram-force) επι m (απόσταση).

Καλά όταν τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου το ξανασυζητάμε :coffee:

Εσυ δεν καταλαβαινεις ελληνικα, πως να ξεκαθαρισεις το οτιδηποτε στο μυαλο σου; Μπερδευεις την μαζα με το βαρος και νομιζεις οτι το βαρος δεν σημαινει βαρυντικη δυναμη. Το βαρος ειναι η βαρυντικη δυναμη στην εξισωση που δινει την ροπη. Kg επι g = gravitational force.

Βαρος = βαρυντικη δυναμη. Μαζα = ΟΧΙ δυναμη αλλά ιδιοτητα της υλης. Τα κιλα λοιπον δεν αποτελουν δυναμη απο μονα τους, αν δεν πολλαπλασιαστουν με το g.

1 χιλιογραμμομετρο ροπης ειναι 1 kg X g X m.

Δεν υπαρχουν λοιπον δυο ειδων κιλα.... Αυτα της μαζας και αυτα της βαρυτητας. Υπαρχουν μονο τα κιλα της μαζας ενω η βαρυτητα ειναι κατι διαφορετικο διοτι αποτελει μια δυναμη, οποτε Weight = Mass X gravitational force.

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216
Εσυ δεν καταλαβαινεις ελληνικα, πως να ξεκαθαρισεις το οτιδηποτε στο μυαλο σου; Μπερδευεις την μαζα με το βαρος και νομιζεις οτι το βαρος δεν σημαινει βαρυντικη δυναμη. Το βαρος ειναι η βαρυντικη δυναμη στην εξισωση που δινει την ροπη. Kg επι g = gravitational force.

Βαρος = βαρυντικη δυναμη. Μαζα = ΟΧΙ δυναμη αλλά ιδιοτητα της υλης. Τα κιλα λοιπον δεν αποτελουν δυναμη απο μονα τους, αν δεν πολλαπλασιαστουν με το g.

1 χιλιογραμμομετρο ροπης ειναι 1 kg X g X m.

Δεν υπαρχουν λοιπον δυο ειδων κιλα.... Αυτα της μαζας και αυτα της βαρυτητας. Υπαρχουν μονο τα κιλα της μαζας ενω η βαρυτητα ειναι κατι διαφορετικο διοτι αποτελει μια δυναμη, οποτε Weight = Mass X gravitational force.

Και δεν μου λες εσύ που ξέρεις τα πολλά και είπες πως υπάρχει μόνο kilogram μάζας και όχι δύναμης, όταν πολλαπλασιάζεις την μάζα επι το g, τι γίνεται το χιλιόγραμμο μάζας αν δεν γίνεται χιλιόγραμμο δύναμης ;

Για να σε βοηθήσω σου υπενθυμίζω πως πολλαπλασιάζεις μια μάζα επι επιτάχυνση .

Επισης δεν υπαρχουν κιλα μαζας και κιλα δυναμης

Καλά είπα πως πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις πρώτα στο μυαλό σου και να το συζητήσουμε άλλη στιγμή :coffee:

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Ρε παιδιά το γαμησατε το νήμα.
Εδώ μιλάμε για ηλεκτρικά και ο ένας μιλάει για γαμησιατικα με βίτσια και ο άλλος κάνει μαθήματα φυσικής.ελεος..

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Εν τω μεταξύ οι κάτοχοι τεσλα στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι.

Επειδή εδώ μιλάνε δύο τρεις κάτοχοι τεσλα που έχουν φράγκα είτε από καλές δουλειές και εισοδήματα από ενοίκια ή οτιδήποτε άλλο νομίζουν μερικοί ότι όλοι είναι πλούσιοι και έχουν Τέσλα.

Η πλειοψηφία των Έλληνων όμως κυκλοφορεί με σαραβαλακια εικοσαετίας.

Δυο γαιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα η φάση.

Bestman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.771
Πόντοι
456
Για ένα οικογενειακό που κοστίζει 30+ χήνες, θα το βάλεις όλο δάνειο;
Θα πληρώνεις γύρω στα 400ε για 8 χρόνια, κ όταν έρχεται η ώρα του σέρβις, υποχρεωτικά αντιπροσωπεία λόγω γνώσεων κ μηχανημάτων, θα κάνεις έρανο..

Μια χαρά είναι το οπελ ζαφιρα του 04

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom