Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (2 μέλη και 22 επισκέπτες)

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216
Ψαχνομαι για ηλεκτρικο, αν και σκοπευω να ξεζουμισω το Σμαρτακι που εχω, και εχω μερικες απορειες.
Μιλαμε για Ελλαδα, δεν υπαρχουν ακομα επαρκεις εγκαταστασεις φορτισης σε ολοκληρη την χωρα, κι αν θελω να παω στο χωριο μου, π.χ. στην Μανη η στην Πυνδο, θα βρω σηγουρα σταθμους φορτησης η θα χρειαστω την οδικη βοηθεια για να γυρισω πισω?
Ο ταχυφορτηστης ΟΚ γεμιζει την μπαταρια σε μιση ωρα. Χρησημοποιοντας ομως συχνα ταχυφορτηστες δεν μειωνεται η ζωη της μπαταριας αισθητα? Και μιλαμε για μεγαλο κοστος, δεν ειναι μπαταρια κινητου.
Γιατι δεν υπαρχει καποια γενητρια, που οταν λειτουργει ο κινητηρας, να περνει κινηση απο αυτον και να γεμιζει ταυτοχρονα τις μπαταριες?
Οπως εξελισεται η τεχνολογια, σηγουρα μετα απο 10-15 χρονια το ηλεκτρικο αυτοκινητο θα ειναι μονοδρομος. Σημερα ομως, δεν το θεορω την απολυτη λυση, ακομα!

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.244
Πόντοι
6.256
πολυ λιγοτερα
IMG_7330.png
γρήγορη φόρτιση είναι αυτό? σε βενζινάδικο?

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216

Kινεζικες μαρκες πολυτελειας με μοντελα που εχουν εξοπλισμο καλυτερο και απο S class

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216
Ψαχνομαι για ηλεκτρικο, αν και σκοπευω να ξεζουμισω το Σμαρτακι που εχω, και εχω μερικες απορειες.
Μιλαμε για Ελλαδα, δεν υπαρχουν ακομα επαρκεις εγκαταστασεις φορτισης σε ολοκληρη την χωρα, κι αν θελω να παω στο χωριο μου, π.χ. στην Μανη η στην Πυνδο, θα βρω σηγουρα σταθμους φορτησης η θα χρειαστω την οδικη βοηθεια για να γυρισω πισω?
Ο ταχυφορτηστης ΟΚ γεμιζει την μπαταρια σε μιση ωρα. Χρησημοποιοντας ομως συχνα ταχυφορτηστες δεν μειωνεται η ζωη της μπαταριας αισθητα? Και μιλαμε για μεγαλο κοστος, δεν ειναι μπαταρια κινητου.
Γιατι δεν υπαρχει καποια γενητρια, που οταν λειτουργει ο κινητηρας, να περνει κινηση απο αυτον και να γεμιζει ταυτοχρονα τις μπαταριες?
Οπως εξελισεται η τεχνολογια, σηγουρα μετα απο 10-15 χρονια το ηλεκτρικο αυτοκινητο θα ειναι μονοδρομος. Σημερα ομως, δεν το θεορω την απολυτη λυση, ακομα!

Σταθμους φορτισης εχει χιλιαδες πλεον... Μην ακους τον καθε ασχετο. Ναι θα βρεις και στην Πινδο ακομα. Αν πας μεσω Ιωαννινων, πιο ανετα θα φορτισεις στα Γιαννενα.
Οι ταχυφορτιστες δεν μειωνουν αισθητα την ζωη της μπαταριας πλεον, αν μιλαμε για μπαταριες καινουριας γενιάς.
Γιατι δεν υπαρχει καποια γενητρια, που οταν λειτουργει ο κινητηρας, να περνει κινηση απο αυτον και να γεμιζει ταυτοχρονα τις μπαταριες?????
Μα υπαρχει. Καποια υβριδικα μοντελα ειναι EREVs δηλαδη εχουν κινητηρα τουρμπο βενζινης ο οποιος ομως δεν δινει κινηση στους τροχους. Αναβει αποκλειστικα και μονο για να φορτισει τις μπαταριες αν πεσει πολυ το επιπεδο φορτισης. Αυτα τα μοντελα εχουν αυτονομια πανω απο 1.000 χλμ. και αν τα φορτιζεις συχνα και δεν ξεμενουν απο ρευμα, τοτε ο κινητηρας εσωτερικης καυσης δεν θα χρειαζεται να αναβει αυτοματα για να λειτουργησει ως γεννητρια ρευματος που θα φορτιζει τις μπαταριες.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.978
Πόντοι
2.356
Πάλι σπαμμάρουμε αλλά μες στο θέμα είναι :rolleyes:
Προ αμνημονεύτων ετών (2003??) σε μια τέτοια βλάβη, το σπίτι μου είναι 5 λεπτά από το κέντρο του Ηρακλείου, έγιναν φωτορυθμικά τα φώτα.......
Κάηκε ένα UPS :new_shocked::new_shocked::new_shocked::new_shocked::new_shocked:καθώς και το PC που είχα φτιάξει με τα χεράκια μου τότε.
Τότε ήταν οι βλάβες της ΔΕΗ αλλά κατέβασα καναδυό ΓαμωΧριστοΠανάγια και δεν ασχολήθηκα.
Αυτό όμως ήταν κάτι συνηθισμένο, πολύωρες διακοπές, για όσους ήταν μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Πήγαιναν λοιπόν και έκαναν αιτήσεις, υπέβαλλαν τιμολόγια αγοράς προϊόντων και κάποιοι (πολλοί) έπαιρναν λεφτά.
Πουλούσαν και τα χαλασμένα (αποψυγμένα) και όποιον πάρει ο μπάρμπας μου ο Χάρος :priest::priest::priest:
Καθόλου δε σπαμαρουμε. Οι περισσότεροι χρήστες στο σπίτι από απλή πρίζα φορτίζουν το αυτοκίνητο. Βρίσκουν μία πιο ενισχυμένη και το καλώδιο το βάζουν σε αυτή. Ελάχιστοι κάνουν μία πιο σωστή κατάσταση.
Οπότε οι αυξομειώσεις υπάρχουν και κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216
BYD, NIO, Zeekr, Xpeng, Denza, Hongqi και Volvo διαθετουν ηλεκτρικα μοντελα πολυτελειας ανταγωνιστικα των Mercedes, BMW ακομα και Rolls Royce, Bentley κτλ.
Εννοειται πολυ πιο φθηνα...

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216

Φετινο μοντελο, οχι στο 2030..... Φορτιση 10-97% σε μολις 9 λεπτά. 322 αλογα και τιμη εκπληξη. Μηκος 4,66 μέτρα...

Τελευταία τροποποίηση:

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
666
Πόντοι
81
Στην Ελλαδα εχουμε πολλους ταχυφορτιστες, αυτο που λειπει σε σχεση με την Ευρωπη ειναι οι φορτιστες Α/C στην πολη, στο εξωτερικο υπαρχουν σε καθε τετραγωνο, παρκαρεις για καφε/ψωνια και φορτιζεις απο τον φορτιστη στο πεζοδρομιο σε θεσεις σταθμευσης αποκλειστικα για ηλεκτρικα
Αν δεν θελεις να αγχωνεσαι, η θα παρεις ενα tesla long range, η ενα μεταχειρισμενο bmw i3 που χρησιμοποιει ως γενητρια φορτισης μπαταριων εναν κινητηρα απο σκουτερ. Το ι3 Γερμανια θα το βρεις με κατω απο 10κ και δεν πληρωνεις τελωνειο

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.244
Πόντοι
6.256
Ρε ανθρωπε, ρωτησες ποσο κοστιζει και εβαλα την τιμη απο την δικη μου φορτιση σε ταχυφορτιστη
ναι ρε μαν καλά έκανες

απλά λέω ότι δεν είναι μόνιμη λύση

αναφερόμενος στην γενική συζήτηση για τα ηλεκτρικά

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216

Ελευθερη μεταφραση για οσους δεν μπορουν να καταλαβουν το βιντεο: Διευθυνων Συμβουλος της Φορντ: Σας παρακαλω, απαγορεψτε τα κινεζικα αυτοκινητα στις ΗΠΑ γιατι ειναι τοσο καλυτερα απο τα δικα μας σε ορους value for money που θα μας γαμησουν απο τον κωλο... Θα κλεισουμε τα εργοστασια μας, ειμαστε ανικανοι να τους ανταγωνιστουμε.

Για να καταλαβετε ποιοι και γιατι προωθουν το μισος προς τα ηλεκτρικα αυτοκινητα και για ποιον λογο τοσοι αφελεις τρωνε την προπαγανδα που πουλανε τα λομπι των καμηλιερηδων του Κολπου που εγιναν μαγκες με το να πουλανε πετρελαιο!!!

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216
Τροφη για σκεψη: Αν τα ηλεκτρικα αυτοκινητα/πλοια/τρενα κτλ. ειχαν ηδη επικρατησει = το πετρελαιο του Περσικου Κολπου θα ειχε ελαχιστη αξια γεωπολιτικα και οικονομικα, θα ειχαμε τωρα πολεμο για τον ελεγχο των υδρογανανθρακων του Ιραν; Η σωστη απαντηση ειναι οτι η πιθανοτητα πολεμου θα ηταν πολυ μικροτερη διοτι δεν θα υπηρχε το κινητρο που εχει να κανει με τα πετρελαια του Περσικου Κολπου. Το βασικοτερο κινητρο για εναν πολεμο ειναι η ενεργεια...

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
666
Πόντοι
81
ναι ρε μαν καλά έκανες

απλά λέω ότι δεν είναι μόνιμη λύση

αναφερόμενος στην γενική συζήτηση για τα ηλεκτρικά
btw, αυτα τα 10,7 ευρω, στο Tesla 3 βγαζουν περιπου 280 χλμ
Δεν ξερω τι εννοεις μονιμη λυση, εγω με το Tesla παω παντου, δεν ειχα ποτε προβλημα φορτισης
Θα ηταν καλα βεβαια να υπαρχουν σε καθε τετραγωνο φορτιστες στο πεζοδρομιο, να παρκαρεις για καφε κεντρο και να φορτιζεις, οπως γινεται στην υπολοιπη Ευρωπη

IMG_6416.jpeg

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.437
Πόντοι
216

Mercedes Fixed the EQS! 926 km Range & 800V Tech!!!​

Μεχρι και η Μερσεντες βελτιωσε τα ηλεκτρικά της μοντελα... 900 χλμ. αυτονομια (σε αστικο ιστο) ειναι ο,τι πρεπει για ταξί πολυτελειας. Αθηνα - Θεσσαλονικη φτανει σιγουρα η αυτονομια.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.244
Πόντοι
6.256
btw, αυτα τα 10,7 ευρω, στο Tesla 3 βγαζουν περιπου 280 χλμ
Δεν ξερω τι εννοεις μονιμη λυση, εγω με το Tesla παω παντου, δεν ειχα ποτε προβλημα φορτισης
Θα ηταν καλα βεβαια να υπαρχουν σε καθε τετραγωνο φορτιστες στο πεζοδρομιο, να παρκαρεις για καφε κεντρο και να φορτιζεις, οπως γινεται στην υπολοιπη Ευρωπη

IMG_6416.jpeg
Στο model S θυμάμαι ήταν αισθητά παραπάνω....μη σου πω και διπλάσια κατανάλωση.

Εγώ δεν πήγαινα παντού...βέβαια τότε υπήρχαν λιγότεροι φορτιστές...βέβαια τότε για κάποιο καιρό φορτίζαμε και τζάμπα στο γκόλντεν χαλλ και βλέπαμε και τα μουνιά που έκαναν προμόσιον :coffee:

Στην Αθήνα δεν θα υπάρξουν ποτέ έτσι όπως στην Ευρώπη

Το θέμα είναι ότι φορτιστές υπάρχουν στην Αθήνα αλλά όχι με την τιμή που αναφέρεις....

cretan336

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
5.589
Πόντοι
2.356
Κατ’αρχας να συγχαρείς την κυβέρνηση που υποστηρίζεις για την επιτυχία του έργου. Όσοι έχουν μαγαζιά με ηλεκτρικές συσκευές πίνουν νερό στο όνομα του. Τονώθηκε το εμπόριο και η τοπική αγορά.

Τώρα το ρεύμα που κλέβουν οι γύφτοι του νησιού δεν θα προέρχεται αποκλειστικά από το εργοστάσιο σας αλλά θα είναι και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της ηπειρωτικής χώρας.

Στην αδερφή σου να της πεις πως μπορεί να χρειαστεί να αγοράσει νέο ρουτερ, όμως αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να κάνει αναλήψεις ή να πληρώσει με την πιστωτική της κάρτα για να αγοράσει ένα φθηνό από Κίνα.
Το ίδιο ισχύει για το ψυγείο σου. Ο θεός σε έσωσε και γίνονται οι μικροδιακοπές επι ΝΔ.

Επίσης :

Ρε μην είστε μίζεροι επειδή πρέπει να αλλάξετε ένα ρουτερ και ένα ψυγείο :coffee:

:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
Εντάξει βρε τύπε Θάνο03, ένα κάποιο δίκιο το έχεις.
Μη μας ζαλίζεις όμως και τα αρχίδια κάθε φορά με τον κούλη σου.
Οκ, τον γουστάρεις.
Φρόνιμα όμως....
:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.244
Πόντοι
6.256
τυπάρας κυριάκος έτσι και ξόδευε τα μισά λεφτά και τη μισή φαιά ουσία

που ξοδεύει για να ξελασπώνει από τα σκάνδαλα και τις κομπίνες

θα είχε κάνει την Αθήνα Μονακό :wanker:

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
666
Πόντοι
81
Στο model S θυμάμαι ήταν αισθητά παραπάνω....μη σου πω και διπλάσια κατανάλωση.

Εγώ δεν πήγαινα παντού...βέβαια τότε υπήρχαν λιγότεροι φορτιστές...βέβαια τότε για κάποιο καιρό φορτίζαμε και τζάμπα στο γκόλντεν χαλλ και βλέπαμε και τα μουνιά που έκαναν προμόσιον :coffee:

Στην Αθήνα δεν θα υπάρξουν ποτέ έτσι όπως στην Ευρώπη

Το θέμα είναι ότι φορτιστές υπάρχουν στην Αθήνα αλλά όχι με την τιμή που αναφέρεις....
Δεν ξερω για το model S, εγω το 3 εχω
Τσαμπα φορτιστες της Tesla, υπαρχουν ακομα στην Σερβια. Εφτασα Βιεννη με το Tesla και πληρωσα γυρω στα 20-25 ευρω εξω απο την Βουδαπεστη και γυρω στο 10ρικο στα Σκοπια. Εφυγα με 100% απο το σπιτι μου στην Θεσσαλονικη. Εντος Σερβιας φορτιζα τσαμπα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom