Νέα

Η καλύτερη ταινία τρόμου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 325
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ψηφιστε ποιες θεωρειτε καλυτερες ταινιες τρομου

• Nosferatu

Ψήφοι: 4 4,3%
  • Freaks

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Jaws

Ψήφοι: 3 3,3%
  • Bride of Frankenstein

Ψήφοι: 1 1,1%
  • Halloween

• The Thing

Ψήφοι: 8 8,7%
  • Psycho

• The Texas Chain Saw Massacre

Ψήφοι: 9 9,8%
  • Rosemary's Baby

• Night of the Living Dead

Ψήφοι: 9 9,8%
  • The Exorcist

Ψήφοι: 42 45,7%
  • The Haunting

• Alien

• The Seventh Victim

• Poltergeist

Ψήφοι: 5 5,4%
  • Les yeux sans visage

• Let the Right One In

• Funny Games

Ψήφοι: 2 2,2%
  • The Descent

• The Silence of the Lambs

• Carnival of Souls

• Martyrs

• Scream

• Peeping Tom

• Evil Dead II

• A Nightmare on Elm Street

Ψήφοι: 15 16,3%
  • Dracula

Ψήφοι: 6 6,5%
  • The Omen

• Re-Animator

• The Hunger

• Friday the 13th

Ψήφοι: 7 7,6%
  • Henry: Portrait of a Serial Killer

• Suspiria

• The Birds

• The Shining

Ψήφοι: 15 16,3%
  • An American Werewolf in London

• Near Dark

• The Sixth Sense

Ψήφοι: 13 14,1%
  • The Night of the Hunter

• Deliverance

• The Cabin in the Woods

• Dead Ringers

• The Company of Wolves

• Possession

• The Devils

• Braindead

• Invasion of the Body Snatchers

• Don't Look Now

• Diabolique

• Kaidan

• saw

Ψήφοι: 24 26,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    92

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πολύ καλό σπλάτερ που μου άρεσε πολύ ήταν το ΄΄Αίμα στους λόφους΄΄ που βγήκε πρόσφατα.Πολύ ωμό και με πολύ αίμα.Το δεύτερο μέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν μου άρεσε όσο το πρώτο.Το πρώτο ήταν από τα καλύτερα στο είδος του.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
201
Πόντοι
5.775
Προσωπική αδυναμία: In The Mouth Of Madness (John Carpenter).
Ιδανικό crossover μεταξύ H.P. Lovecraft και Steven King.

Για όποιον ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει γερό στομάχι, προτείνω το Ichi The Killer του σαλταρισμένου Ιάπωνα Takashi Miike. Ίσως αλλάξει γνώμη... Δεν είναι θρίλλερ, είκαι γκανγκστερικό splatter (!;!;!;).

InAthens

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
Αυτή είναι ταινία...  :grin:

Reanimator_poster.png

Εγκρίνω και επαυξάνω περί του re-animator! (μάλιστα έτυχε την περασμένη εβδομάδα να δείξει η TV την συνέχειά του "Beyond re-animator" το οποίο πάντως δεν ήταν και τόσο καλό .. όπως συνήθως συμβαίνει με τα sequels)
Επίσης να ανφέρω και μερικές ακόμα ταινίες αγαπημένες (αν και κάποιες αναφέρθηκαν ήδη).
Η Λάμψη (ίσως η καλύτερη μεταφορά βιβλίου του King στον κινηματογράφο), Hellraiser, Scanners, From beyond (Lovecraft και πάλι), Alien κ.α.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
64
Πόντοι
16
Εχουν καταφερει να μεταφερουν στον κινηματογραφο Lovecraft? και πετυχε? περιεργο.... Τα βιβλια του ειναι τρομερα.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Από αυτές που μου έρχονται στο μυαλό τώρα:

Cristine (John Cerpenter): τρομερό! Και η μουσική όλα τα λεφτά!

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες: απλά.....κλάνεις μέντες.....ειδικά όταν ξέρεις ότι αυτά συμβαίνουν όταν πέσεις για ύπνο.....αλλά όταν το είχα δει(δεν θυμάμαι πιο ακριβώς, έπαιζε και ο Τζόνυ Ντεπ πιτσιρικάς) ..... ήμουν πολύ μικρός οπότε δικαιολογούμαι.....χε,χε.....ή όχι;;;;;

Όσοι από εσάς έχετε μικρά παιδιά.....προσέχετε να μην βλέπουν τέτοιες ταινίες.....ξέρω παιδιά που κάτι τέτοιες ταινίες τους είχαν δημιουργήσει τεράστιες φοβίες.....ειδικά κάτι ταινίες με θέματα σχετικά με την Αποκάλυψη κτλ.....

Είχα διαβάσει ότι πρωταγωνιστής αποκοιμήθηκε με την μάσκα του Φρέντυ Κρούγκερ μια μέρα στα γυρίσματα και όταν ξύπνησε και είδε τον ευατό του στον καθρέφτη κόντεψε να πάθει έμφραγμα.....(λέτε να ήταν διαφημιστικό τρυκ;)

Τhe ring: καλό, το τέλος λίγο ξενέρωτο.

Τhe grugre (η κατάρα) : βαρετό.....

Ηostel: πάρα πολύ καλό.....

Ηostel 2: πάρα πολύ κακό, κακή αντιγραφή/συνέχεια του πρώτου.....

Saw2: η πιο ψυχωτική ταινία που έχω δει.....καθαρός σαδισμός ρε παιδιά,έλεος.....ειδικά στην αρχή που ο άλλος βγάζει το μάτι του.....καλά ο σεναριογράφος δεν πρέπει να στέκει και πολύ καλά στα μυαλά του! Φυσικά δεν είδα τα άλλα 2.....

Βattle Royale 2: επίσης πολύ psycho ταινία.....ο θάνατος σου, η ζωή μου.....και το πιο τρομακτικό είναι ότι οι πρωταγωνιστές (τους οποίους αναγκάζουν να αλληλοσκοτωθούν) είναι μικρά παιδιά.....

6η αίσθηση: Πολύ καλό! Ειδικά η σκηνή που η κοπελίτσα κάτω από το κρεβάτι, δίνει στον πιτσιρικά το κουτί με τη βινετοκασέττα, όλα τα λεφτά.....

Άσχετο 1: Πάντως η χειρότερη ταινία που έχω δει ποτέ ήταν το Dune, του Dino De Laurentis.....με έπιασε πονοκέφαλος, τι ήταν αυτό το πράγμα! Φυσικά την παράτησα στα πρώτα 30 λεπτά.....τόσο άντεξα!!!!!

Άσχετο 2: Eπίσης όσοι δεν έχετε δει την Παραλία με τον Leonardo Di Caprio.....μην κάνετε αυτό το λάθος!!!!! Εγώ δυστυχώς την είδα όλη.....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.915
Πόντοι
366
"Don't look now" του Nicolas Roeg.

"Λίγο μετά τα Μεσάνυχτα" ο Ελληνικός τίτλος.

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
66
περιεργως κανεις δεν ανεφερε το "Blair Witch Project"
Αν και αμφιλεγόμενη από το κοινό ταινία....θα έμπαινε σίγουρα στη λίστα..όχι στο top 10 αλλά στο top 30...

Ατμοσφαιρική ταινία τρόμου στη κατηγορία των μεταφυσικών scary movies.. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ταινία έκοψε πολλά εισιτήρια κυρίως σην Ευρώπη όντας ταινία ιδιαίτερα χαμηλού προσυλλογισμού..

Νομίζω ότι βγήκε και sequel..το οποίο πέρασε απαρατήρητο..

Συνημμένα

• blairwitch_400.jpg
    blairwitch_400.jpg
    10,6 KB · Εμφανίσεις: 46

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
η οποια παρεπιπτοντως ειναι και low εως μηδαμινου budget παραγωγη..

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
66
O Eduardo Sanchez (συν-σκηνοθέτης της ταινίας Blair Witch Project) αναφέρει μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη του.....

Τα γυρίσματα ...

Χρησιμοποιήσαμε βίντεο. Και οι ηθοποιοί ζούσαν απόλυτα τους ρόλους τους. Αυτό που κάναμε ήταν να υποδαυλίζουμε αυτό το αίσθημα της ταινίας. Και μετά να τους σπρώχνουμε στις σκηνές που είχαμε στήσει. Στο τέλος η Heather [σ.τ.μ πρωταγωνίστρια της ταινίας] φαίνεται σαν να έχει χάσει βάρος απ' όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Και αυτό γιατί ζούσαν στην πραγματικότητα όπως οι ήρωες της ταινίας. Περπατούσαν φορτωμένοι πολλά χιλιόμετρα την ημέρα, κάθε μέρα. Και καθώς προσχωρούσαν οι μέρες των γυρισμάτων περιορίζαμε το φαγητό τους. Τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν για φαγητό ξηρά τροφή και μια μπανάνα. Ήξεραν από τα πριν ότι θα δουλέψουν έτσι. Τους είχαμε πει, από πριν, ότι θα ταλαιπωρηθείτε. Δεν πρόκειται να πάθετε κάτι σοβαρό, όμως θα προσπαθήσουμε να σας επηρεάσουμε. Θα πάρουμε απ' εσάς τέτοιες ερμηνείες. Θα προσπαθήσουμε να σας φοβίσουμε, να σας κάνουμε να "σπάσετε". Και μετά να δούμε τι έχετε γυρίσει απ' όλα αυτά σε βίντεο.

αναφέρει η Joshua Leonard ( ηθοποιός της ταινίας Blair Witch Project)

Μια μέθοδος υποκριτικής..

Όταν προσληφθήκαμε σαν ηθοποιοί, το πρώτο που μας είπαν [οι δύο σκηνοθέτες] ήταν "Εγγυόμαστε την ασφάλεια σας. Δεν μπορούμε όμως να εγγυηθούμε τις ανέσεις σας". Και αυτό το έκαναν απόλυτα καθαρό από την αρχή. Το κατανοείς αυτό, αλλά ακόμα και έτσι δεν είσαι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις. Όταν επί τρεις μέρες τρως ξηρά τροφή, όταν τα τσιγάρα σου έχουν τελειώσει, όταν δεν κάνεις μπάνιο, όταν μένεις άυπνος, όταν σου στερείται ο ύπνος, όταν έχει πλημμυρίσει η σκηνή σου -πρέπει να παίξεις, να υποδυθείς τον ρόλο σου. Σκουπίζεσαι με φύλλα και είσαι μαζί με δύο άτομα που σου είναι απόλυτα ξένα για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο -μωρά κλαινε έξω από την σκηνή σου 4 η ώρα το πρωί. Είναι τόσο πολλά αυτά για τα οποία πρέπει να προετοιμαστείς διανοητικά, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις. 

Συνημμένα

• blair.jpg
    blair.jpg
    9,4 KB · Εμφανίσεις: 43

sakis31

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Για διαβαστε λιγο παρασκηνια γυρισματων του "Exorcist" εν ετη 1972 απο μέλη του Cine.gr...!

"Θα ήταν ιεροσυλία ίσως, στην αναφορά μας για την ταινία, να μην κάνουμε λόγο για όσα ενδιαφέροντα εξελίχθηκαν πίσω από τις κάμερες και τα οποία συνετέλεσαν στην περαιτέρω μεγέθυνση του μύθου της. Καταρχάς κατά την διάρκεια των γυρισμάτων καταμετρήθηκαν συνολικά εννέα θάνατοι ατόμων που σχετίζονταν με την παραγωγή ή συγγενών τους προσώπων. Μερικοί από αυτούς μάλιστα ήταν εντελώς ανεξήγητοι. Οι τραυματισμοί ( ακόμη και των ηθοποιών ) ήταν σε καθημερινή σχεδόν βάση. Ύστερα από μια μυστηριώδη φωτιά που έκαιγε για ένα ολόκληρο Σαβ/κο και κατέστρεψε εντελώς το set, o William Friedkin αποφασίζει να καλέσει τον ιερέα Thomas Bermingham για εξορκισμό, πραγματικό αυτήν τη φορά. Ο τελευταίος αρνήθηκε, παρόλα αυτά δέχτηκε απλώς να μιλήσει και να καθησυχάσει το έντρομο cast. Φυσικά κατά την επίσκεψη του τραυματίστηκε και αυτός! Στην αγωνιά που επικρατούσε στο πλατό συνέτεινε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος συνήθιζε να πυροβολεί στον αέρα πριν την έναρξη των γυρισμάτων, με σκοπό την δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας! Έφτασε σε σημείο μάλιστα να πείσει όλο το υπόλοιπο cast να κακοποιήσει λεκτικά τις Linda Blair και Ellen Burstyn, με βάση πάντα το ίδιο σκεπτικό. Αν συνυπολογίσουμε τις αντιδράσεις των πρώτων ανυποψίαστων θεατών που πήγαν να δουν την ταινία (κυμαίνονταν από εμετούς, λιποθυμιές μέχρι πανικόβλητες αποχωρήσεις από την αίθουσα), καταλαβαίνει κάποιος γιατί το φιλμ αυτό προκάλεσε τόσο τρόμο και πανικό, όταν πρωτοπροβληθηκε πριν 30 ακριβώς χρόνια."

Ο Σκηνοθετης (οχι μονο οι ηθοποιοι) εχη σημαντικο ρολο σε μια ταινια τρομου η θριλερ,γιατι πρεπη να κανη καλη χρηση της καμερας για τη δημιουργια της "αισθησης φοβου" στο θεατη.Και αυτο δεν επιτυγχανετε μονο με αφθονο αιμα και σκηνες βιας.Και φυσικα σκηνοθετες οπως Alfred Hitchcock και David Cronenberg ξεραν να το κανουν καλα αυτο,και να δημιουργουν "σχολη" για τετοιες ταινιες... :rockon:

Συνημμένα

• 5.jpg
    5.jpg
    20,5 KB · Εμφανίσεις: 51

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Άλφρεντ Χίτσκοκ :δεν ξέρω τι με έχει συναρπασει σε αυτόν:τα έργα του ή οι θρυλικές cameo εμφανίσεις του;

Dr Lecter

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2007
Κριτικές
35
Like
2.797
Πόντοι
7.195
Έχει δει κανένας το "Οι άνθρωποι κάτω απ' τις σκάλες"
Έτσι ήταν ο Ελληνικός τίτλος, ποτέ δεν έμαθα τον ξένο.

Πολύ καλό θρίλερ. Παλιό, 80's
Οντως καλο κ αυτο..Ψιλοαγνωστο για πολλους αλλα σε κραταει σε αγωνια εως τελος αν κ δεν ειναι κ τοσο τρομακτικο.Ο πιτσιρικας μονο την γλυτωσε κ ηταν λιγο ξενερωτο αυτο..

Επισκέπτης
Hills have eyes 1,2 αν και το 1 ηταν πιο καλο.
Hostel
Battle Royal 1.Το 2 ηταν πολυ μετριο και πολυ ραμπο στιλ.
Όλα τα saw:p
Freddy Vs Jason

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
7
Πόντοι
16
το καλητερο εργο που εχω δει ος τωρα ειναι το (Λαθος στροφη2)παιδια ειναι τρομερο....

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
το καλητερο εργο που εχω δει ος τωρα ειναι το (Λαθος στροφη2)παιδια ειναι τρομερο....
εχω δει το λαθος στροφη το πρωτο.μιλαμε για πολυ σφαξιμο και φρικη.και μαλιστα με το που ξεκιναει οι ταινια!

Επισκέπτης
Το ενα το ειχα δει και μου αρεσε πολυ πριν 4 χρονια περιπου το 2 ακομα δεν το εχω παρει αν και εχω ακουσει πιο μετρια λογια.

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
1)ΗΟSTEL το Ι γιατί το ΙΙ είναι εντελώς για τα μπάζα..
2)SAW I& II τα 3&4 είναι μάπα...
3)6η Αισθηση-GOTHIKA

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
λοιπον οι καλυτερες ταινιες τρομου για μενα ειναι.
1α)the dark 1b)the silent hill (Eχουν την ιδια υποθεση και τα δυο....)Πολυ τρομαχτικα και ισως τα πιο τρομαχτικα που εχω δει ποτε μου.
2)SAW 1-2
3)Club dread (μιλαμε γαι ταινια με ολη την σημασια θριλερ σε αφηνει σε αγωνια απο την αρχη μεχρι το τελος)
4)ghost ship
5)creepshow 2(πολλες τρομαχτικες ιστοριες σε μια βιντεοκασετα)
6)beetle juice(η γνωστη ταινια ο σκαθαροζουμης)

Επισκέπτης
λοιπον οι καλυτερες ταινιες τρομου για μενα ειναι.
1α)the dark 1b)the silent hill (Eχουν την ιδια υποθεση και τα δυο....)Πολυ τρομαχτικα και ισως τα πιο τρομαχτικα που εχω δει ποτε μου.
2)SAW 1-2
3)Club dread (μιλαμε γαι ταινια με ολη την σημασια θριλερ σε αφηνει σε αγωνια απο την αρχη μεχρι το τελος)
4)ghost ship
5)creepshow 2(πολλες τρομαχτικες ιστοριες σε μια βιντεοκασετα)
6)beetle juice(η γνωστη ταινια ο σκαθαροζουμης)

Φιλε συμφωνω και επαυξανω απλα να συμπληρωσω και το Hills have eyes το 1 γιατι το 2 δεν με ξετρελανε τοσο.Καθως και το Saw 3 και 4 και Hostel 1.Το 2 ηταν ψιλομουφα αν και η σκηνη στο τελος με την κομενη ψωλη ειχε φαση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom