Μαιντ,ενδιαφέρον θέμα όπως πάντα εκ μέρους σου.
Θα κάνω μια σημαντική παρατήρηση πάντως:
Πολλοί μπερδεύουν τον καλό με τον χαζό,τον αγαθοβιολη,τον "χαλβά" και θεωρούν τον κακό τα ακριβώς αντίθετα.
Επίσης στο παράδειγμα των επαγγελμάτων που αναφέρεις,πολλοί τσουβαλιαζουν θεωρώντας π.χ. τον μπάρμαν και τον ντι τζει κωλοπαιδο ενώ τον καθηγητή καλό κλπ.
Ακόμη,οι ταμπέλες καλό και κακό παιδί είναι ξεκάθαρη επιρροή των ΜΜΕ και με την ασκούμενη πλύση εγκεφάλου,έχουν επηρεαστεί πολλοί.
Μια διαφωνία μου πάντως έρχεται στο ηλικιακό ζήτημα.Τα λεγόμενα "κωλοπαιδα" συνήθως ελκύουν τις μικρές ή τις ανώριμες.
Μια ώριμη γυναίκα αντιθέτως δεν θα ασχοληθεί.
Σεβαστές πάντως οι οποίες διαφωνίες εκ μέρους σου
Δεν διαφωνούμε φίλε. Συμφωνούμε.
Και ίσως απο πιο νωρίς έπρεπε να με κάποιο τρόπο να ορίσω τι εννοώ με την αντιδιαστολή καλό - κακό παιδί, οπως και πολλοί άλλοι φίλοι το έχουν επισημάνει. Παράλειψή μου.
Με τον όρο ''κακό παιδί'' οι περισσότεροι εννοούμε τον εγωκεντρικό, αντισυμβατικό, πολλές φορές βίαιο τύπο που κινείται συνήθως παραβατικά και πολλές φορές στα όρια της νομιμότητας η και πέρα απο αυτή. Και για να έρθουμε στο προκείμενο, αυτός που φέρεται κάθε άλλο παρά ευγενικά και όμορφα απέναντι στις γυναίκες, οπότε αποτελεί οξύμωρο ότι κάποιες απο αυτές έλκονται απο αυτόν.
Ο σωστός και καλός άνθρωπος ασφαλώς και δεν είναι πάντα φλώρος και χαζοβιόλης. Ο φλώρος όμως και ο χαζοβιόλης, ο ''χαλβάς'' που και εσύ ανέφερες παραπάνω παρόλο που συνήθως γίνεται χαλάκι για να τον πατήσουν οι γυναίκες, αυτές συνήθως τον απεχθάνονται, και έλκονται από το ακριβές ανάποδο στερεότυπο.
Ενας ηλικωμένος αποδεδειγμένος κατακτητής που πάντα θαύμαζα και εκτιμούσα κάποτε μου είχε πει ''Οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα, όταν τις φτύνεις αυτές κολάνε''. ''Κολάνε μαζί σου του απαντούσα, όχι με όλους''. Και ξεκινούσε μια κουβέντα που δεν μπορώ τώρα να αποδώσω εδώ.
Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι Barmen η όλοι οι DJ κωλόπαιδα. Οποιαδήποτε γενίκευση εμπεριέχει το στοιχείο της βλακείας. Απλώς σαν παραδείγματα τα ανέφερα και με το παρακάτω σκεπτικό. Αν δηλαδή κάναμε μια άτυπη στατιστική του τύπου, που βρίσκεις τα περισσότερα κωλόπαιδα ?? Ανάμεσα στους πορτιέρηδες στα bar ή ανάμεσα στους καθηγητές στα λύκεια ?? Πιστευω ότι θα συμφωνούσες μαζί μου ότι θα τα βρίσκαμε στη πρώτη κατηγορία.
Οσο για το τελευταίο θέμα που έθεσες το ηλικιακό.
Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι το πηγαίο αισθητικό κριτήριο στους ανθρώπους πολύ σπάνια αλλάζει μετά την εφηβεία.
Οταν δηλαδή κάτι σου αρέσει και σε έλκει όταν είσαι νέος η νέα αυτό παραμένει σε όλη σου τη ζωή. Απλά σε κάποια φάση έρχεται η εμπειρία και η λογική και προστίθεται στην όλη διαδικασία των αποφάσεών σου σχετικά με το ''με ποιούς θα πάς και ποιούς θα αφήσεις''. Και εκεί το θέμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο. Πολλές εσωτερικές αντιφάσεις στους ανθρώπους απο αυτή την ''σύγκρουση'' πηγάζουν.
Ελπίζω να διευκρίνισα επαρκώς