Νέα

Φύλλα ελιάς!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
λογω μιας ιδιαιτερης ευαισθησιας μου στα θεματα διατροφης και υγειας ανοιγω αυτο το thread για να αναπτυχθουν οι αποψεις μας σχετικα οχι μονο με τα φυλλα της ελιας που εγινε ο σχετικος ντορος τις τελευταιες μερες αλλα και με ολο το φασμα των εναλλακτικων βοηθειων απεναντι σε νοσημητα σοβαρα ή λιγοτερο σοβαρα ή ακομη και για προληπτικους λογους.Ξεκινωντας λοιπον θα ελεγα οτι απο ολες τις εκπομπες που παρακολουθησα αυτες τις τελευταιες ημερες διαπιστωσα με λυπη μου τα εξης:α) οτι ολα γινονται με αποκλειστικο σκοπο την υψηλη τηλεθεαση(καθοτι καλουν επιτηδες στις εκπομπες ανθρωπους που μονιμως δημιουργουν εντασεις αλλα και ανθρωπους που εχουν αντιθετα οικονομικα συμφεροντα ή ακομη και ανθρωπους που ειναι κολλημενοι σε αυτα που εχουν διδαχθει νομιζοντας οτι αυτα που εχουν διδαχθει αποτελουν πανακεια..).Το κεντρικο προσωπο της "υποθεσης" ειναι η dr ΙΦΙΑΝΑΣΣΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ή οποια ειναι στοματολογος-ομοιοπαθητικος...σπουδαγμενη στον καναδα και εφαρμοζει εδω και χρονια σε ενα δικο της ινστιτουτο την υδροθεραπεια του παχεως εντερου(στο εξωτερικο ειναι ευρεως γνωστο) μαζι με τον κο λαμπροπουλο ο οποιος δεν εμφανισθηκε σε καμμια εκπομπη(δεν ξερω τον λογο).Ολος ο ιατρικος κοσμος επεσε να φαει την κα αυτη διοτι ισχυριστηκε ή καλυτερα ισχυριστηκαν καποιοι οτι ισχυριστηκε πως ο πολτος των φυλλων ελιας διαλυμενος με νερο θεραπευει μορφες καρκινου...με συνεπεια να την κατηγορουν ως τσαρλατανο,εμπορο,μεταφορεα ψευδων ελπιδων κλπ...Εγω επειδη την γνωριζω εδω και 12 χρονια οπως και τον κο λαμπροπουλο καθως και ορισμενους καρκινοπαθεις(πρωην ευτυχως) εχω καταλαβει οτι προκειται για ανθρωπους επιστημονικα καταρτισμενους,αριστοι γνωστες της βοτανολογιας και των εναλλακτικων θεραπειων με φυσικους τροπους-ομοιοπαθητικη.Σχεδον το συνολο του ιατρικου κοσμου "επεσε" να την κατηγορησει οτι και καλα εχει πει οτι θεραπευει τον καρκινο απο μονη της με τα φυλλα ελιας.....ενω η γυναικα δηλωσε ευθαρσως οτι ο πολτος των φυλλων βοηθαει αφενως στην αντιμετωπισης της τοξικης επιδρασης των χημειοθεραπευτικων φαρμακων που χορηγουνται στους καρκινοπαθεις και αφετερου οτι διακοπτει την εισροη αιματος στα καρκινικα κυτταρα μεσω των αγγειων με αποτελεσμα να σταματαει την μεγεθυνση ενος ογκου...πραγματικα μιλαμε οτι τα ΜΜΕ κατεληξαν εντεχνως στο συμπερασμα οτι προκειται για τσαρλατανους σιγουρα και με βεβαιοτητα....απο την αλλη οι ιατροι της κλασικης συμβατικης ιατρικης
την κατηγορουσαν για αναστατωση στον χωρο της κοινωνιας και των καρκινοπαθουντων.....χωρις η γυναικα να εχει αναφερει ποτε(τουλαχιστον οσες φορες την εχω ακουσει) οτι θεραπευει τον καρκινο......περιμενω τις αποψεις σας...

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
210
Πόντοι
6.055
ολα τα φυσικα δυναμοποιημενα προιοντα παρεχουν σαφη εναλλακτικο τροπο θεραπειας

vaso εδω κ καιρο εχω την απορια ανηκεις στο κλαδο υγειας η απλα εισαι χομπιστας και ξερεις τοσα πολλα?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ολα τα φυσικα δυναμοποιημενα προιοντα παρεχουν σαφη εναλλακτικο τροπο θεραπειας

vaso εδω κ καιρο εχω την απορια ανηκεις στο κλαδο υγειας η απλα εισαι χομπιστας και ξερεις τοσα πολλα?

απλος χομπιστας...εσυ?

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
210
Πόντοι
6.055
εμπλεκομαι ελαφρως στον κλαδο

για την spirulina τι γνωμη εχεις?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
εμπλεκομαι ελαφρως στον κλαδο

για την spirulina τι γνωμη εχεις?

οταν λες εμπλεκεσαι?εισαι φαρμακοποιος?η σπιρουλινα ειναι ενα φανταστικο προιον που καλυπτει σε ποσοστο περιπου 42% την ημερησια δοση σε Β12 που ειναι πολυ σημαντικη βιταμινη και δυσκολα την παιρνουμε απο τροφη ιδιως οσοι ειμαστε χορτοφαγοι....διοτι υπαρχει στο κρεας...ομως οι ζυμωσεις της σογιας(σαλτσα σογιας,ταμαρι,τοφου κλπ)φυκια,χλωρελα,μαγια μπυρας,βυνη κριθαριου,μαυρομματικα φασολια ειναι καταπληκτικες πηγες Β12.....η σπιρουλινα ειναι ενα πολυ καλο συμπληρωμα για οσους εχουν ελλειψεις σε θρεπτικα στοιχεια και κυριως σε Β12 και επισης για οσους δεν παιρνουν καποια πολυ καλη πολυβιταμινη...

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
210
Πόντοι
6.055
δεν θα αναφερω ιδιοτητα γιατι δε μου αρεσει να φωτογραφιζομαι vaso ωστοσο συμπληρωνω οτι η spirulina χρησιμοποιητο σαν συμπληρωμα διατροφης απο τους αστροναυτες της νασα ενω εχει και την ιδιοτητα να μετατρεπει το διοξειδιο του ανθρακα σε οξυγονο σε μεγαλο βαθμο ενω μια σημαντικη ποικιλια καλλιεργειται στην ελλαδα,ειναι ενα πολυ σημαντικο φυσικο σκευασμα που δημιουργει επισης αισθηση κορεσμου οποτε βοηθαει και στις δαιτες,εξαιρετικο!

συγνωμη για την παρεκτροπη στο 8ρεντ

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
για σπιρουλινα η ερωτηση:εχει παρενεργειες?????χρειαζεται συνταγη γιατρου?παντως στην οψη ειναι απαισια!!

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
210
Πόντοι
6.055
οχι ειναι φυτικο σκευασμα δε θελει συνταγη κ απ'οτι ξερω δεν εχω ακουσει για παρενεργειες εκτος αν ο φιλος vasos γνωριζει κατι περισσοτερο

ggl

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2006
Like
3
Πόντοι
0
Λόγω ειδικότητας και μόνο σας λέω πολύ απλά ότι όλη η ιστορία της φραπελιάς είναι μια τεράστια απάτη. Πράγματι υπάρχουν κάποια συστατικά μέσα στο φύλλο της ελιάς που πράγματι είναι ωφέλημα και βοηθούν στην υγεία του ανθρώπου. Αλλά επειδή υπάρχουν αυτά δεν σημαίνει ότι και το σκεύασμα νερό-ελιάς θεραπεύει παθήσεις κλπ. Η όλη ιστορία είναι ια τεράστια απάτη με απίστευτες οικονομικές προεκτάσεις. Θα έλεγα πού απλά ότι κάποιοι απλά κάνανε την τρίχα τριχιά! Όσο για τους «ειδικούς» που την παρουσιάζουν απλά θα πω το εξής: ο υδροκαθαρμός του εντέρου που εφαρμόζουν σαν θεραπευτική μέθοδο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κοινός αποκαλούμενο ΚΛΥΣΜΑ! Αν τώρα με το κλύσμα και την φραπελιά θεραπεύεται ο καρκίνος?..

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Eγω θα σας δώσω μία προσωπική εμπειρία και είμαι εξαιρετικά προσεκτικός αφού είναι θέμα υγείας.
Είχα κάνει εξετάσεις και γενικώς τα είχα γαμήσει σε χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, τρανσαμινάσες (συκώτι), αποτέλεσμα κακής διατροφής και αλκοόλ. Ενας γιατρός λοιπόν μου συνέστησε την κατανάλωση χυμών λαχανικών. Σιγά τα αυγά θα πείτε, όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει.
Εδώ και τρεις μήνες, κάθε μέρα πίνω χυμό δέκα καρότων με σέλινο, μαϊντανό (χυμός όσο μια κουταλια της σούπας) και δύο μήλα. Ολα μαζί. Αν τα πιεις μονορούφι το συνηθίζεις. Εννοείται πως περιόρισα κάπως και τις κακές συνήθειες, κάπως όχι εντελώς, μην τρελαθούμε κιόλας.
Λοιπόν οι εξετάσεις ήταν και γαμώ. Κάθισα και έψαξα λίγο περισσότερο και είδα απλώς ότι ο χυμός του καρότου σε συνδυασμό με το μήλο έχει θετικές συνέπειες στο οργανισμό. Αν συνδυάζεται και με σέλινο μαϊντανό, η επίδραση επεκτείνεται στα περισσότερα ζωτικά όργανα.
Λαχανικά λοιπόν μάγκες...

ggl

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2006
Like
3
Πόντοι
0
Η διαφορά σίγουρα έχει προκύψει από την μείωση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών και των ζωικών λιπών και από την αύξηση της πρόσληψης φυτικής ίνας. Είναι γενικά γνωστό ότι η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών είναι ωφέλιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά των φρούτων και λαχανικών έχουν δείξει ότι έχον μια προστατευτική δράση στον οργανισμό λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Η διαφορά σίγουρα έχει προκύψει από την μείωση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών και των ζωικών λιπών και από την αύξηση της πρόσληψης φυτικής ίνας. Είναι γενικά γνωστό ότι η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών είναι ωφέλιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά των φρούτων και λαχανικών έχουν δείξει ότι έχον μια προστατευτική δράση στον οργανισμό λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης.

To ερώτημα μου είναι το εξής: γιατί ο γιατρός σου απαγορεύει να πιείς παραπάνω από μία ποσότητα; Αν προσλαμβάνεις πολλά λαχανικά έχεις πρόβλημα;

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
το προβλημα ερχετε με την υπερβιταμινωση του οργανισμου...  με πιο απλο συμπτωμα την εμφανιση εντονων πονοκεφαλων...

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
να πουμε και κατι αλλο;;;

ξερετε τι χρημα διακινειτε στο χωρο της χημιοθεραπιας;........

πιστευετε οτι ετσι αβασανιστα θα γινει αντικατασταση της χημιας απο ενα προιον (που μπορει .... λεω μπορει ,.... να ειναι θεραπευτικο ...και το κοστος του ειναι μηδενικο;;;;....)

ggl

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2006
Like
3
Πόντοι
0
να πουμε και κατι αλλο;;;

ξερετε τι χρημα διακινειτε στο χωρο της χημιοθεραπιας;........

πιστευετε οτι ετσι αβασανιστα θα γινει αντικατασταση της χημιας απο ενα προιον (που μπορει .... λεω μπορει ,.... να ειναι θεραπευτικο ...και το κοστος του ειναι μηδενικο;;;;....)
Κοίτα φίλε η κουβέντα που ανοίγεις είναι τεράστια. Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι με το μέρος των πολυεθνικών φαρμακάδων. Το θέμα είναι όμως ότι κάποιοι βγάζουν τρελό και παλαβό χρήμα με απατεωνιές εκμεταλλευόμενοι τον πόνο του κοσμάκη!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
16
κύριοι συναγωνιστές.. από έναν σε κρίσιμη ηλικία.. το καλύτερο προληπτικό φάρμακο είναι ζωμός από αιδοίον γάλακτος..

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Λόγω ειδικότητας και μόνο σας λέω πολύ απλά ότι όλη η ιστορία της φραπελιάς είναι μια τεράστια απάτη. Πράγματι υπάρχουν κάποια συστατικά μέσα στο φύλλο της ελιάς που πράγματι είναι ωφέλημα και βοηθούν στην υγεία του ανθρώπου. Αλλά επειδή υπάρχουν αυτά δεν σημαίνει ότι και το σκεύασμα νερό-ελιάς θεραπεύει παθήσεις κλπ. Η όλη ιστορία είναι ια τεράστια απάτη με απίστευτες οικονομικές προεκτάσεις. Θα έλεγα πού απλά ότι κάποιοι απλά κάνανε την τρίχα τριχιά! Όσο για τους «ειδικούς» που την παρουσιάζουν απλά θα πω το εξής: ο υδροκαθαρμός του εντέρου που εφαρμόζουν σαν θεραπευτική μέθοδο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κοινός αποκαλούμενο ΚΛΥΣΜΑ! Αν τώρα με το κλύσμα και την φραπελιά θεραπεύεται ο καρκίνος?..

φιλε κανεις λαθος για την υδροθεραπεια του εντερου.......δεν ειναι απλο κλυσμα οποτε μην πεταγεσαι σαν πορδη αμα δεν ξερεις(σορρυ αλλα ετσι ειναι)...ειναι βαθυς καθαρισμος του παχεως εντερου με καθαρο φιλτραρισμενο νερο και καποια ιχνοστοιχεια και αν δεις τί βγαινει μεσα απο ενα παχυ εντερο(απο πετρες μεχρι κοτρωνες κολλωδων κοπρανων και ουσιωνθα παθεις πλακα....),κανεις αρκετες επισκεψεις και υποχρεωτικα μια βδομαδα πριν σταματας την καταναλωση ζαχαρης και ζωικων τροφων......οσο για τον καρκινο κανεις δεν ειπε οτι θεραπευει απο μονο του ενα φυσικο προιον τον καρκινο.....μην αποπροσανατολιζουμε τους φιλους...

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
το προβλημα ερχετε με την υπερβιταμινωση του οργανισμου...  με πιο απλο συμπτωμα την εμφανιση εντονων πονοκεφαλων...

με τον σημερινο τροπο ζωης,την θρεπτικη υποβαθμιση της φυσης(εκτος ισως απο των καλλιεργειων που ειναι ανευ τοξικων στοιχειων),το μαγειρεμα των τροφων,την τοξικοτητα του περιβαλλοντος δεν νομιζω οτι υφισταται ο ορος υπερβιταμινωση......πρεπει να κανει καποιος υπερκαταναλωση σε συμπληρωματα για να παθει.....και κυριως σε βιταμινες Α και Ε που δεν ειναι υδατοδιαλυτες και μενουν στο σωμα.....και που εισαι flyeron?σταματα το τον συγκεκριμενο χυμο τωρα.....και αρχισε να προσθετεις και αλλους χυμους........μαιντανο,φυλλα ελιας,λαχανο,ροκα,ροδια,γκρειπ φρουτ,αχλαδια,δαμασκηνα,ποικιλιες μηλων,ακτινιδια,μανγκο και ξεκινα και ξηρους καρπους και ταχινακι..........και το καροτο-μηλο-σελινο πινε το λιγοτερες φορες......παντα να θυμαστε....οχι το ιδιο συνεχεια....ακομη και αν ειναι υγιεινο το επαναλαμβανομενο μας αποκλειει μονιμα απο καποιες αλλες απαραιτητες ουσιες που εχουν αλλα τροφιμα που εχουμε αποκλεισει....

ggl

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2006
Like
3
Πόντοι
0
φιλε κανεις λαθος για την υδροθεραπεια του εντερου.......δεν ειναι απλο κλυσμα οποτε μην πεταγεσαι σαν πορδη αμα δεν ξερεις(σορρυ αλλα ετσι ειναι)...ειναι βαθυς καθαρισμος του παχεως εντερου με καθαρο φιλτραρισμενο νερο και καποια ιχνοστοιχεια και αν δεις τί βγαινει μεσα απο ενα παχυ εντερο(απο πετρες μεχρι κοτρωνες κολλωδων κοπρανων και ουσιωνθα παθεις πλακα....),κανεις αρκετες επισκεψεις και υποχρεωτικα μια βδομαδα πριν σταματας την καταναλωση ζαχαρης και ζωικων τροφων......οσο για τον καρκινο κανεις δεν ειπε οτι θεραπευει απο μονο του ενα φυσικο προιον τον καρκινο.....μην αποπροσανατολιζουμε τους φιλους...
Φίλε λόγω ειδικότητας και πίστεψέ με δεν το παίζω ξερόλας επέτρεψε μου να σου κάνω δύο παρατηρήσεις:
Με ή χωρίς βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πάλι κλύσμα λέγεται και πάλι κλύσμα είναι. Αν εσένα σε βολεύει να το λες βιολογικό καθαρισμό ή απεντόμωση ή ξέπλυμα ή υδροκαθαρμό, πάλι κλύσμα είναι.
Η θεραπευτική του δράση και λειτουργία σε τι ακριβώς οφείλεται; Μήπως στο καθάρισμα από το πουρί; Η μήπως απομακρύνει τις τοξίνες; Η μήπως πάλι σκοτώνει τα κακά μικρόβια; Για να καταλάβω δηλαδή και εγώ γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ σε κανένα επιστημονικό περιοδικό δεν έχει τεκμηριωθεί με ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ και ΚΛΙΝΙΚΕΣ μελέτες αυτή η μέθοδος. Και αν νομίζεις ότι με αυτό που κάνεις ή κάνουν άλλοι καθαρίζει το έντερο τότε να μάθετε ότι μάλλον διαταράσσεις την φυσιολογική ισορροπία του οργανισμού και του εντέρου. Γιατί το σώμα μας  έχει από μόνο του ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ και παρεμβάσεις αυτού του είδους κάνουν κακό. Αν φοβάσαι για το έντερό σου και αν θές πραγματικά να βοηθήσεις την υγεία σου και τον οργανισμό σου, τότε καλά θα κάνεις είναι να πας να βρεις κανένα γιαουρτά με παραδοσιακό ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ γιαούρτι, αυτό με την πετσούλα και να το φας. Αφού βγάλεις την πέτσα φυσικά. Αν πάλι δεν μπορείς να βρείς τίποτε πάρε κάποιο κεφίρ ή ξινόγαλα και πίνε ένα ποτήρι κάθε μέρα.
Α για το περί πορδής. Ατυχώς για σένα είμαι πορδή με πτυχίο σε θέματα Διατροφής και εξειδίκευση σε εντερική και παρεντερική διατροφή.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
4.035
Πόντοι
506
Ο γιατρός Λαμπρόπουλος δεν ζει πια. Εγώ είμαι από Αχαϊα και έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Ηταν πολύ καλός επιστήμονας και δεν είχε καμιά σχέση με τους σημερινούς γιατρούς που τους λες `καλημέρα' και σου λένε 70ευρώ, πέθανε φτωχός χωρίς τζιπ και βίλες. Τώρα για την απάτη δεν μπορώ να την καταλάβω από την  στιγμή που την ελιά την βρίσκεις παντού και τζάμπα (εγώ έχω 120 ρίζες)

Άλλα thread (ενδεχομένως σχετικά)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom