Μιας και μάλλον ξεφύγαμε απο το αρχικό θέμα...
Πόσους γνωρίζουμε που να έχουν κάνει καριέρα στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού αν δεν είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης, ή michelin star chef, ή έστω διευθυντές ξενοδοχειακών μονάδων τριών και βάλε αστέρων; Η μαζική πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού δεν ανήκει σε καμιά απο αυτές τις κατηγορίες, και για τους περισσότερους ήταν, είναι, και το κυριότερο, θα είναι μια προσωρινή δουλειά, μέχρι να ασχοληθούν με κάτι το πιο βιώσιμο. Και, όσο κατεβαίνουμε στη βαθμίδα ιεραρχίας στο συγκεκριμένο περιβάλλον, τόσο πιο προσωρινή επιλογή γίνεται. Και, αυτοί που, για τους όποιους λόγους, παραμένουν στο χώρο μετά τα 40, υποφέρουν αν δεν φρόντισαν να μαζέψουν ένσημα και κομπόδεμα. Ναι, εξαιρέσεις σίγουρα θα υπάρχουν, μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας.