Καίγεται ο Ιανός ,ο Απόλλων ,το Αττικόν - είναι επανάσταση
Καίγεται μία τράπεζα χωρίς νεκρούς - είναι επανάσταση
Καίγεται τράπεζα με νεκρούς - προβοκάτσια των μπάτσων για να θιχτεί το κίνημα.
Ξέρω άτομο που δούλευε τον καιρό των μνημονίων στην Alpha Bank του Συντάγματος. Μου λέει σε κάθε πορεία πάμε λίγο το πρωί και μετά φεύγουμε. Βγάζω τη γραβάτα μου και φεύγω προσεκτικά. Βγάζει τη γραβάτα του γιατί; Γιατί φοβάται μην τον πλακώσουν σαν πιόνι του συστήματος. Επειδή φοράει γραβάτα, τη γραβάτα που τον υποχρεώνει το επαγγελματικό dress code (κατα ειρωνία το συγκεκριμένο άτομο είναι συριζαίος). Άρα μιλάμε για "επαναστάτες" με μυαλό πεντάχρονων. Φοράς γραβάτα; - Θα γαμηθείς. Φοράς hoodie - είσαι καλός άνθρωπος.
Σου βάζω και τις ευθύνες του Βγενόπουλου που ενώ ήξερε ότι σε κάθε πορεία οι τράπεζες του κέντρου την πληρώνουν και δεν τους έδωσε ρεπό όπως όφειλε. Θα μπορούσαν όμως αντί να κάψουν την τράπεζα να τις ρίξουν τις μολότοφ σε άλλο στόχο. Αφού έβλεπαν πως τα ρολά δεν ήταν κατεβασμένα άρα λογικά λειτουργούσε το κατάστημα.
Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη με τη μητέρα της βουλευτίνας - πέθανε ένα άτομο; προβοκάτσια. Δεν πέθανε; εμείς το κάναμε ,γαμώ το κατεστημένο.
Ποιο είναι τώρα το πρόβλημα:
1. Η ασφάλεια δε θα μπορούσε να είχε σκοτώσει πολύ περισσότερους; Και με τους αγανακτισμένους και σε ακόμη μεγαλύτερες πορείες, είχαν πολλές ευκαιρίες να ξεπαστρέψουν και άλλους για να θιχτεί το λαϊκό κίνημα. Γιατί δεν το έκαναν;
2. Γιατί το κίνημα δεν αρνείται εμπρησμούς σε κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοπωλεία, χώρους πολιτισμού; Αυτοί είναι οι εχθροί του συστήματος; Μήπως επειδή πετάνε μολότοφ γενικά παντού;
3. Στο κτίριο σκοτώθηκαν άνθρωποι όχι βέβαια με απευθείας επίθεση αλλά λόγω της φωτιάς. Γιατί να μην αφήνει ο κόσμος το πυροσβεστικό να πλησιάσει; Τι τους πείραζε να σωθούν οι άνθρωποι;
4. Αυτό το μνημείο για τα θύματα της επίθεσης ποιος το σπάει και το ξανασπάει; Οι προβοκάτορες ή οι επαναστάτες; Και γιατί να το θέλουν σπασμένο; Ποιος έχει συμφέρον να ξεχαστεί το περιστατικό; Ο προβοκάτορας δε θα ήθελε να το θυμούνται όλοι για να μην ξαναπάνε σε πορεία;