Πολλοί αλλά και πολλές είναι που προτιμούν να κάνουν σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. Ειδικά τη πίπα. Παλαιότερα είχα μια γκόμενα που όταν της είπα να κάνουμε με προφυλακτικό άρχισε τα "δεν με εμπιστεύεσαι" και άλλα τέτοια. Έτσι, εγώ, την έπεισα και κάναμε εξετάσεις φουλ σεξουαλικώς μεταδιδόμενων προκειμένου να κάνουμε σεξ χωρίς καπότα, και χωρίς εκσπερμάτιση μέσα ωστόσο... Μάλιστα μου ζήτησε να τη πηδήξω και τον κώλο ακάποτα και φυσικά το αρνήθηκα φοβούμενος παράσημα.
Δεν είναι επομένως μόνο στις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές αυτό αλλά και στις ετεροφυλοφιλικές. Αυτό που θα πρότεινα στον φίλο νηματοθέτη και σε κάθε άνθρωπο είτε άνδρα είτε γυναίκα είναι να προτιμάει τις σταθερές σεξουαλικές επαφές με ένα άτομο και πάντα να ελέγχεται και πάντα να χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Βέβαια στον κύκλο των gay αν πεις ότι θες πίπα με καπότα αυτοί ξενερώνουν, όλοι το κάνουν ακάποτα εκεί... που και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο. Δεν συζητάμε για εκσπερμάτιση στο στόμα, αυτό όπως το είπαν παραπάνω πολύ σωστά οι φίλοι που απάντησαν είναι άκρως επικίνδυνο.
Εγώ, σε προσωπικό επίπεδο, όσους ξέρω που κάνουν ομοφυλοφιλικό σεξ το κάνουν με πολλούς συντρόφους επομένως καλό θα είναι ο νηματοθέτης να πάρει τα μέτρα τους γιατί ίσως να έχει πρόβλημα. Η μονογαμία και η εξέταση και η προφύλαξη πιστεύω μας σώζουν - βέβαια εκεί πάνω στη καύλα είναι δύσκολο κάποιος να τα ελέγχει όλα. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα.