Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
13.992
Πόντοι
2.606
Απλά είναι πολύ μεγάλη η συσσώρευση ανικάνων.Τίποτα δεν μπορεί να τραβήξει το σύστημα προς τα πάνω.Υπάρχει πλέον τεράστια αδιαφορία για την τύχη της μέσης τάξης.Η μέση τάξη έκοψε τα πόδια της όταν έριξε τα στάνταρ.Η κατάσταση είναι μη αντιστρεπτή το πρόβλημα είναι δομικό.
Δραχμή ή ευρώ δεν έχει σημασία οι γόνοι δεν τραβάνε δεν παράγουν και αυτοί είναι που φαίνονται.Μηχανικοί,γιατροί,επιστήμονες γενικά είναι πλέον πέτσινοι γιατί δεν έχουν fool proof.Το να κάτσει κανείς να κάνει fool proof είναι δαπανηρή διαδικασία και ό,τι και να γίνει ο τεμπέλης αργόστροφος πάντα θα υπολογίζεται στη μισθοδοσία.Ακόμα και αν βάλουν τους εργατικούς να αυξήσουν την απόδοσή τους κατά 50% αυτό δε θα φαίνεται αφού το ποσοστό των τελευταίων είναι γύρω στο 20%.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
εσενα τι σε  νοιαζει αν βγει η αλεκα ουτε ευρω θα εχεις ουτε δραχμη

κουπονια θαχεις
Μια χαρα,ούτε να φοβάσαι κλοπή,ούτε τίποτα!!!! :rockon:

Εσύ έτσι κ βγει η Αλέκα την έβαψες πάντως,θα σπας πέτρες στα γκουλάγκ. :birdman:
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.900
Πόντοι
366

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Η επόμενη μέρα του PSI… δεν είναι άσπρη

    Προσωρινή ανακούφιση και διαρκή προβληματισμό διαπιστώνει όποιος διαβάσει το διεθνή Τύπο αλλά και τις απόψεις ειδικών, οικονομολόγων και πολιτικών την επόμενη μέρα της έγκρισης του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI. Το πράσινο φως για την εκταμίευση των χρημάτων μπορεί να δόθηκε, η λύση όμως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πορεία της ελληνικής οικονομίας όχι. Έτσι, το ερώτημα, και τώρα τι κάνουμε, επανήλθε δριμύτερο… και το αγκαθωτό μπαλάκι βρίσκεται αναμφισβήτητα στα χέρια των Ελλήνων


«Υπάρχει μόνο μια πολιτική αβεβαιότητα και αυτή είναι η ίδια η Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jan Kees de Jager, σε συνέντευξή του με τίτλο: «Η μεγαλύτερη παραγραφή στην ιστορία» στην εφημερίδα Financieele Dagblad.

«Η επιθεώρηση του ΔΝΤ και της ΕΕ θα είναι πάνω από όλα. Η Ελλάδα παραμένει μια ανεξάρτητη χώρα, που η ίδια πρέπει να το υλοποιήσει. Κάναμε το μέγιστο δυνατό. Εάν είναι αρκετό, εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα» επισημαίνει με νόημα.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο του δημοσιογράφου Marijn Jongsma, με τίτλο: «Μετά τις τράπεζες η κυβέρνηση θα αιμορραγήσει για την Ελλάδα», όπου αναφέρονται τα εξής:

Εάν στο μέλλον χρειαστεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει και οι ίδιες οι χώρες τις ευρωζώνης να αιμορραγήσουν. Με την ανταλλαγή των ομολόγων δεν μειώθηκε μόνο το ελληνικό χρέος, αλλά και η σύνθεση των πιστωτών άλλαξε δραματικά.

Επειδή τώρα οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ιδρύματα θα λάβουν λιγότερη από τη μισή από την ονομαστική αξία των ομολόγων, το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού χρέους θα βρεθεί στα χέρια των κυβερνήσεων, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι ακόμα 350 δις ευρώ, από το οποίο 206 δις βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών πιστωτών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.

Αυτοί θα παραγράψουν 100 δις και το υπόλοιπο χρέος θα παραμείνει περίπου 250 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αμερικάνο οικονομολόγο Nouriel Roubini, το 2012 τα ¾ του ελληνικού χρέους θα είναι στα χέρια κυβερνήσεων, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το χρέος είναι βιώσιμο. Με την ανταλλαγή των ομολόγων, ο μέσος όρος του χρόνου διάρκειας αυξήθηκε. Δεν χρειάζεται λοιπόν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επιστραφούν μεγάλα ποσά.

Αυτό δίνει στην Ελλάδα χρόνο να θέσει τα πράγματα σε τάξη. Αλλά η μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας καθιστά σχεδόν αδύνατο να μειωθεί επαρκώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Ο στόχος είναι ένα χρέος της τάξεως του 120% του ΑΕΠ το 2020 – ήδη υψηλό ποσοστό – αλλά σε ένα λιγότερο ρόδινο σενάριο, μπορεί αυτό σύμφωνα με το ΔΝΤ να γίνει και 160%. Αυτό θα διαρκέσει έως η Αθήνα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές κεφαλαίων. Εν τω μεταξύ, μια νέα παραγραφή είναι πολύ πιθανή.

Το ΔΝΤ παραμένει στο απυρόβλητο σαν τον πλέον προτιμότερο πιστωτή και η ΕΚΤ δεν ενθουσιάζεται.

Ένας δεύτερος γύρος των ιδιωτών θα βελτιώσει την κατάσταση. Και έτσι φαίνεται αναπόφευκτο ότι ένα νέο PSI θα πρέπει τουλάχιστον να συνοδεύεται από ένα OSI (Official Sector Involment). Και αυτό, ενώ οι πολιτικοί υποσχέθηκαν στους φορολογούμενους ότι τα δάνεια στην Ελλάδα θα αποφέρουν χρήματα.

Θα υπάρξουν γειτονικές χώρες της Ευρωζώνης που θα θελήσουν να αποφευχθεί μια απώλεια δισεκατομμυρίων στα διμερή δάνεια. Υπάρχουν φόβοι ότι αυτό είναι πιθανό, μέσω ακόμα περισσοτέρων δανείων, εκτός αν η ελληνική οικονομία ξαφνικά μετατραπεί σε ένα θαύμα ανάπτυξης.

Το κύριο άρθρο της El País με τίτλο «Ελάχιστα αναστρέψιμη συμφωνία» αξιολογεί ιδιαίτερα θετικά τη συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους και την συνακόλουθη αποδέσμευση του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτό που απομένει τώρα, καταλήγει το άρθρο, είναι να περάσει η Ευρώπη από μια αμυντική σε μια επιθετική στρατηγική υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης για χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης.

Αναφερόμενη στο θέμα των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας, η εφημερίδα Volkskrant, σε άρθρο του δημοσιογράφου Marc Peeperkorn, με τίτλο: «Οι Έλληνες Χενκ και Ίνγκριτ θα το αισθανθούν», υπογραμμίζει ότι οι περικοπές που περιμένουν τους Έλληνες δεν είναι ακόμα γνωστές.

Για την κυβέρνηση του Παπαδήμου αρχίζει τώρα η μιζέρια. Οι περικοπές που περιμένει ο Νίκος και η Κατερίνα είναι ακόμα άγνωστες. Μισθοί, επιδόματα και συντάξεις θα μειωθούν, φόροι θα αυξηθούν και πολλές κρατικές επιχειρήσεις θα πουληθούν. Εν τω μεταξύ, η οικονομία συρρικνώνεται και αυξάνεται η ανεργία.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στο κύριο άρθρο της επισημαίνει: «Με το κούρεμα και τα δάνεια μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο τα συμπτώματα της κρίσης. Όσο η ευρωζώνη δίνει απλά χρήματα στην Αθήνα χωρίς να συμβάλλει στην αλλαγή των δομών, σταθεροποιεί απλά το γνωστό πελατειακό σύστημα».

Στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε στον τίτλο: «Ανακούφιση μετά το κούρεμα του ελληνικού χρέους» και στον υπότιτλο ένα απόσπασμα των δηλώσεων Σόιμπλε μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup: «Δεν ξεπεράσαμε το βουνό, αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Εξαρτάται τώρα πια από τους Έλληνες αν η ευρωζώνη θα κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει με το μέλλον. Το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας παραμένει. Η Ελλάδα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στην διαδικασία εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Οι σκληρές θυσίες κάνουν όλο και περισσότερους Έλληνες να υιοθετούν μια τακτική απόλυτης άρνησης σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, μια στάση που ενδέχεται να σπρώξει την Ελλάδα οριστικά στο περιθώριο».

Η εφημερίδα Westfalenpost από την πλευρά της επισημαίνει: «Από εδώ και στο εξής οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι εντοπίζονται πια στην ίδια την Ελλάδα. Ο λόγος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και την ανοχή ή καλύτερα τις αντοχές των Ελλήνων. Τα προγράμματα λιτότητας πρέπει να γίνουν πράξη, τα δημοσιονομικά να εξυγιανθούν και η αποκρατικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων να προχωρήσει με συνέπεια, έτσι ώστε να μειωθεί το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020».

Πολλοί πολιτικοί θα πρέπει τώρα να αναζητήσουν νέα τακτική, γράφει η εφημερίδα Die Welt και σχολιάζει: «Επενδυτές που κινούνται με βάση τη λογική θα αποφύγουν στο μέλλον να δανείσουν χώρες με υψηλό χρέος και σε καμιά περίπτωση όπως συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια με πολύ χαμηλά επιτόκια. Έτσι όμως γίνεται ολοένα και δυσκολότερη μια πολιτική, η οποία στηρίζεται στο νέο δανεισμό. Η εποχή στην οποία οι πολιτικοί έπειθαν τους ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες μοιάζει να έχει παρέλθει. Πολλοί πολιτικοί σε διάφορες χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν πλέον μια διαφορετική τακτική, ένα διαφορετικό προφίλ. Και αυτό δεν αποτελεί οπωσδήποτε κακή είδηση».

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
ρε είναι τέλεια ηλίθιοι οι κύριοι και νομίζουν ότι κανέναν ενδιαφέρει εάν η ελλάδα θα φάει πούτσα και μαζί η εε.....
η εε προσαθεί να αποφύγει το μαρκετ panic.....
το κατάφερε άριστα με το κούρεμα ουσιαστικά γλίτωσε τεράστια καζούρα με 70 δις δώρο..........
η ελλάδα έχει αποφασιστεί ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ οτι χρήματα για εσωτερική κατανάλωση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
το ζήτημα είναι να μην έχουν με το οριστικό λουκέτο μεγάλη καζούρα....

μμμμ... αυτό είναι κακό ????

δεν νομίζω λάκη.. καιρός είναι αυτή η χώρα να αρχίσει να παράγει και κάτι ώστε να βγάζει τα προς το ζείν των κατοίκων τους...

το ευ ζείν θα έρθει μετά... για την ώρα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε τα προς το ζείν (που είχαμε ξεχάσει πως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια)
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Μπααααα, εγώ λέω ότι το χειρότερο είναι να είσαι ΚΑΙ να τον παριστάνεις.
επειδή έχουμε πιει και 2 ποτήρια κρασί και έχουμε φάει και παρέα αρνούμαι να δεχτώ ότι ισχύουν και τα δύο.
απο την άλλη αμα το παραδέχεσαι μονάχος αι ρεστ μαι κεις.

Υ.Γ
η ισλανδία απλά έκανε το λογικό.
αφού καθαρισε τη χώρα απο χρέη που δημιούργησαν λαμόγια, τα βαλε φυλακή, συμμάζεψε το μαγαζί της προσπαθεί να βρει καταφύγιο ΜΕ ΣΥΜΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ.
εσύ/εσεις απο την αλλη μας λέτε να ανοίξουμε σε ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ MALL.....

συνέχισε να επιβεβαιώνεις αυτό που αρνούμαι εδώ και πολύ καιρό να πιστέψω για σένα.
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.190
Like
52
Πόντοι
366
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 ανθρώπους. Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta λαμβάνοντας υπόψη τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα Βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

ελα ρε κανανε τετοια μαγκια? τελικα τι εγινε?
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.190
Like
52
Πόντοι
366
Κι' εγώ, κι' εγώ.

Και να οργανώσει ξανά συνέντευξη για να πάρει γραμματέα διοίκησης.

ναι ναι χαχαχα και αφου γαμησει να της πει 'εγω θελω γραμματεα κυρια μου οχι πιπατσου, αντιο σας'
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
ελα ρε κανανε τετοια μαγκια? τελικα τι εγινε?

μέχρις στιγμής έχουν πληρώσει τα μισά από τα χρωστούμενα και εκκρεμούν αποφάσεις του Δειθνούς Δικαστηρίου για τα υπόλοιπα...

ααα ναι και η αξία της γής έχει πέσει στο 1/3 ....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
μμμμ... αυτό είναι κακό ????

δεν νομίζω λάκη.. καιρός είναι αυτή η χώρα να αρχίσει να παράγει και κάτι ώστε να βγάζει τα προς το ζείν των κατοίκων τους...

το ευ ζείν θα έρθει μετά... για την ώρα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε τα προς το ζείν (που είχαμε ξεχάσει πως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια)
είπα εγώ ότι είναι κακό;

εγώ αλλο λεω αλλα έιστες αρκετά μαλάκες να μην καταλαβαίνετε....όπως τότς που γεμίζατε με καγιέν την ελλαδα και φωνάζατε ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ εχει ο θεος.

ο θεός δεν εχει...
και στην απλή επιστήμη των οικονομικών που έλεγε και ο φίλος μου ο βολταίρος το να προσπαθεί να αναπτυχθεί μια χώρα με σκληρό νόμισμα είναι σαν να ζητάς απ τον μπέκαμ να εκτελέσει τα φάουλ που εκτελεί με τη μπάλλα του μπάσκετ...

συνεχίστε.
το κακό είναι ότι μαζί με τη μαλακία που σας δέρνει καταστρέφονται ζωές κόσμος και κοσμάκης....
και αυτοί θα φάνε ζωντανό και μενα και πολλούς αλλους γιατί σιγά μην κάτσουν να ψάξουν εάν εγώ είμαι ο μαλάκας ο τράνυς ή ο νάτσος.....
 

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Μηνύματα
11.883
Κριτικές
140
Like
421
Πόντοι
3.595
επειδή έχουμε πιει και 2 ποτήρια κρασί και έχουμε φάει και παρέα

μάλλον στις εκλογές του 2007 αφού ρίξατε και οι 2 ψήφο στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έτσι???

σούργελα,κλαίγεστε τώρα!!!!!

 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
μέχρις στιγμής έχουν πληρώσει τα μισά από τα χρωστούμενα και εκκρεμούν αποφάσεις του Δειθνούς Δικαστηρίου για τα υπόλοιπα...

ααα ναι και η αξία της γής έχει πέσει στο 1/3 ....
χάλια μαύρα οι μαλακες ....
δεν πήραν παράδειγμα απο μας που χρωστάμε τα 4πλα απο το 2009 αλλά η γη κρατάει αξία.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom