Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
495
Πόντοι
4.906
26/02/2012
Τα γενόσημα και το λόμπι του φαρμάκου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πώς στην Ελλάδα τα αντίγραφα έφθασαν να είναι πιο ακριβά από τα πρωτότυπα
Του Τασου Tελλογλου
Ο γιατρός σε νοσοκομείο της Βόρειας Αττικής είχε διατελέσει σε υπεύθυνη κυβερνητική θέση στο υπουργείο Υγείας. «Ηρθε πριν από τις εκλογές ο Α (αναφέρει όνομα γνωστού φαρμακοβιομηχάνου) και μου πρόσφερε, σε μία τσάντα, χρήματα. Είπα, όμως, ότι έχω καλύψει τις ανάγκες μου και δεν τα πήρα. Διαφορετικά, θα με είχε στο χέρι...».
Ενα δισ. ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα. Το δεύτερο Μνημόνιο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να περικόψει τις δαπάνες για το φάρμακο λίγο παραπάνω από 1 δισ. ευρώ. Από το 2000 ώς το 2009, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ξεπέρασε κάθε πανευρωπαϊκό προηγούμενο αύξησης, προσεγγίζοντας τα 5,1 δισ. από 880 εκατ. ευρώ (7,5 φορές αύξηση), ενώ το 82% των φαρμάκων εισήχθη από χώρες της Ε.Ε. Το νούμερο αυτό πρέπει να συμπιεστεί το 2012 στα 2,88 δισ.
Αντιπαράθεση
Η ομάδα δράσης της Ε.Ε. (task force) προτείνει για την επίτευξη του στόχου μία σειρά εργαλείων για τη χρησιμοποίηση των οποίων αντιδρά το λόμπι της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αλλά και οι γιατροί που διατηρούν στενές σχέσεις και χρησιμοποιούνται σαν τμήμα του δικτύου διανομής. Αιχμή της αντιπαράθεσης είναι η γενίκευση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων, εκείνων δηλαδή που έχουν την ίδια σύσταση με κάποιο πρωτότυπο φάρμακο (προστατευόμενο προϊόν). «Τα γενόσημα όταν λήξει η προστασία του πρωτοτύπου (συνήθως μετά 10ετία) μπορούν να παραχθούν από οποιαδήποτε εταιρεία με άλλο όνομα» (καθηγητής Ι. Παπαδόπουλος).
Η χρήση τους στην Ελλάδα είναι πολύ λίγο διαδεδομένη σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Κι αυτό διότι κατά κανόνα τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν μέχρι σήμερα τα πιο ακριβά από αυτά...
Στην Ελλάδα, το 2011 η χρήση τους έφτασε μόλις στο 18% του συνόλου της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και αυτό γιατί υπάρχει ένας μηχανισμός διαμόρφωσης της τιμής, που για να προστατεύσει την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου, καθόριζε την τιμή του γενοσήμου στο 80% και στη συνέχεια στο 70% της τιμής του πρωτοτύπου. Αποτέλεσμα; Οι βιομηχανίες φαρμάκου κατέβαζαν (σ.σ. ιδιαίτερα μετά τη λήξη της πατέντας του πρωτοτύπου) την τιμή του φαρμάκου και το γενόσημο έμενε στο... ράφι. «Σε πολλές περιπτώσεις», λέει διοικητής νοσοκομείου της Αθήνας, «τα γενόσημα είναι ακριβότερα από τα πρωτότυπα, όπως στην περίπτωση των αλβουμινών» (σ.σ. ενός συστατικού των ορών), ενώ σε φάρμακα όπως ογκολογικά ή πνευμονολογικά, που είναι πανάκριβα, απλά δεν κυκλοφορούν γενόσημα.
Το πρόβλημα είχε τεθεί στον κ. Γ. Παπαθανασίου και στην κ. Λούκα Κατσέλη, ως υπουργούς Ανάπτυξης, αλλά και οι δύο δεν νομοθέτησαν την απελευθέρωση των τιμών των γενοσήμων «προς τα κάτω», για να προστατεύσουν την εγχώρια βιομηχανία. «Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε με τα φάρμακα, αν στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρήση των ογκολογικών φαρμάκων, διασφαλιζόταν ο σεβασμός των ενδείξεων της Ε.Ε. από τους γιατρούς που συνταγογραφούν», σημειώνει γιατρός σε μεγάλη ογκολογική κλινική της Αθήνας.
Τέλος, χωρίς τον έλεγχο του όγκου της συνταγογράφησης, ακόμα και η μείωση της τιμής μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη της δαπάνης, όπως συνέβη με την κατανάλωση των αντικαταθλιπτικών, η δαπάνη για τα οποία πενταπλασιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Με το νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί την επόμενη Τετάρτη οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ πρέπει να συνταγογραφούν ώς 50% γενόσημα φάρμακα.
Διαδικασία έγκρισης
Η εγκριτική διαδικασία, πάντως, των ελληνικών γενοσήμων από την πλευρά του ΕΟΦ αμφισβητείται και από επικριτές της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των εταιρειών, όπως ο κ. Ι. Παπαδόπουλος. Ο εν λόγω γράφει ότι πολύ λίγα ελληνικά έχουν κλινικές μελέτες που να τα υποστηρίζουν. Διαφορετικό είναι το ζήτημα εάν ένα γενόσημο εισάγεται από μεγάλη χώρα της Ε.Ε., τη Βόρειο Αμερική ή το Ισραήλ, όπου οι εγκριτικές διαδικασίες εφαρμόζονται σαφώς αυστηρότερα απ'' ό,τι στην Ελλάδα. Πάντως και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται έγκριση από τον ΕΟΦ.
Τα όργανα των ιατρών αμφισβητούν συλλήβδην την αξία των γενοσήμων. Αλλά πρόκειται για τα ίδια όργανα που κάλεσαν δύο συναδέλφους τους από τα Γιάννενα στο Πειθαρχικό επειδή τόλμησαν να γράψουν σε βρετανικό επιστημονικό περιοδικό για τις εμπειρίες τους σε δήθεν επιστημονικό ταξίδι στην Ιορδανία, με χορεύτριες, καμήλες, αλκοόλ και τα έξοδα πληρωμένα από φαρμακευτική εταιρεία...
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
38
Πόντοι
1.220
πάντως για να μιλήσουμε και ολίγον σοβαρά....
πρόχθές είχα διάλογο με το μόρτη περί ΑΟΖ... του έλεγα ότι μικρό αντίκτυπο θα εχει αυτό για το μέσο φουκαρά όπως και στην ελλαδα το ίδιο θα γίνει....
πρόχειρα....
να σας ενημερώσω ότι απο την πέμπτη τυο ΦΠΑ παει 17% έχουν ήδη επιβάλει έκτακτη εισφορά σε όλους φορολογικά 0.5% και το ρεύμα εχει αυξηθεί σε 2 χρόνια κοντά στο 50% η κιλοβατώρα.......
μια καλή θέση για έλληνα στην κύπρο θα ήταν
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.  :2funny:

Πανάκριβο το ρεύμα στην Κύπρο
Κυρίως λόγω της χρήσης πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
To υπουργείο Εμπορίου επεξεργάζεται νομοσχέδιο έτσι ώστε δεν θα γίνεται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών, που δεν θα μπορούν να το πληρώσουν.

Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το ακριβότερο οικιακό ρεύμα σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Αυτό επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού, Κώστας Γαβριηλίδης προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος η Κύπρος χρησιμοποιεί πετρέλαιο.

Διευκρίνισε επίσης ότι στους λαγιαριασμούς για ηλεκτρικό ρεύμα περιλαμβάνονται και επιβαρύνσεις οι οποίες δεν καταλήγουν στα ταμεία της ΑΗΚ.

Μη διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν
Στο υπουργείο Εμπορίου βρίσκεται νομοσχέδιο με το οποίο εναρμονίζεται η κυπριακή νομοθεσία με ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνεται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών, που δεν θα μπορούν να το πληρώσουν.

Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ, η λειτουργός ενέργειας, φυσικού αερίου και άλλων καυσίμων στη ΡΑΕΚ Μαριλένα Δελέντα, εφαρμόζεται ήδη νομοθεσία εναρμονισμένη με ευρωπαϊκή οδηγία στην οποία γίνεται αναφορά σε ευάλωτες ομάδες.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει νέα οδηγία που εισάγει καινούργιες πρόνοιες για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφορούν τη μη διακοπή σύνδεσης σε κρίσιμες περιόδους σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Σκοπός μας, είπε, είναι να εναρμονιστούμε άμεσα και ήδη ετοιμάστηκε νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται για μελέτη στο υπουργείο Εμπορίου.

Η κυρία Δελέντα ανέφερε ότι εκείνο που θα γίνει σε πρώτο στάδιο είναι να ορισθούν ακριβώς οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και το ποιός θα καταβάλλει το κόστος για όσους δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

Ηδη, είπε, γίνονται επαφές για να διαπιστωθεί πως αντιμετωπίζουν το θέμα άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

:huh: :huh: :huh:
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
ενα ωραιο μυνημα για τα υποταγμενα τσολια που λενε ΝΑΙ σε ολα πριν ακομα ανοιξει το στομα του ο δανειστης
ενα μυνημα για τα υποταγμενα τσολια που εχουν φροντισει 2 χρονια τωρα η ελλαδα ΝΑ ΖΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ για τους δικους τους λογους, βυθιζοντας καθε ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η Ν.Δ Η ΠΟΥΤΑΝΑ

Ξεσπάθωσε ο αντιπρόεδρος της Βελγικής Γερουσίας εναντίον της Γερμανίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως η γερμανική πολική είναι επιθετική και καταστρεπτική έναντι της Ελλάδας την ώρα που επιβάλει και την αγορά πέντε προβληματικών υποβρυχίων.

Ο Αρμάν ντε Ντεκέρ μιλά για ταπεινωτικούς όρους που επιβάλλονται στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Οι όροι που επιβάλλονται ταπεινώνουν βαθύτατα τους Έλληνες και τους βυθίζουν στην ύφεση, τον πόνο και την απελπισία. Η Γερμανία είναι επίσης η χώρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει πουλήσει πέντε ελαττωματικά υποβρύχια στην Ελλάδα. Το πιο απίστευτο απ' όλα είναι ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να ασκούν πίεση στην Ελλάδα, να την ταπεινώνουν και να καταστρέφουν την οικονομία της. Είναι απαράδεκτο» λέει ο Βέλγος πολιτικός, τονίζοντας: «όλοι ξέρουμε τι υπέστη η Ελλάδα από την Γερμανία κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο…Το γεγονός ότι οι Γερμανοί που άφησαν τερατώδη μνημεία στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο φέρονται τόσο εγωιστικά, με απογοητεύει πολύ. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η διαχείριση (της χώρας) υπήρξε απίστευτη, γνωρίζουν τους υπεύθυνους που τους έφεραν σ' αυτή την κατάσταση. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να τους εξολοθρεύσουμε μέχρι τον τελευταίο”.
 

Επισκέπτης
ενα ωραιο μυνημα για τα υποταγμενα τσολια που λενε ΝΑΙ σε ολα πριν ακομα ανοιξει το στομα του ο δανειστης
ενα μυνημα για τα υποταγμενα τσολια που εχουν φροντισει 2 χρονια τωρα η ελλαδα ΝΑ ΖΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ για τους δικους τους λογους, βυθιζοντας καθε ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η Ν.Δ Η ΠΟΥΤΑΝΑ

Ξεσπάθωσε ο αντιπρόεδρος της Βελγικής Γερουσίας εναντίον της Γερμανίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως η γερμανική πολική είναι επιθετική και καταστρεπτική έναντι της Ελλάδας την ώρα που επιβάλει και την αγορά πέντε προβληματικών υποβρυχίων.

Ο Αρμάν ντε Ντεκέρ μιλά για ταπεινωτικούς όρους που επιβάλλονται στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Οι όροι που επιβάλλονται ταπεινώνουν βαθύτατα τους Έλληνες και τους βυθίζουν στην ύφεση, τον πόνο και την απελπισία. Η Γερμανία είναι επίσης η χώρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει πουλήσει πέντε ελαττωματικά υποβρύχια στην Ελλάδα. Το πιο απίστευτο απ' όλα είναι ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να ασκούν πίεση στην Ελλάδα, να την ταπεινώνουν και να καταστρέφουν την οικονομία της. Είναι απαράδεκτο» λέει ο Βέλγος πολιτικός, τονίζοντας: «όλοι ξέρουμε τι υπέστη η Ελλάδα από την Γερμανία κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο…Το γεγονός ότι οι Γερμανοί που άφησαν τερατώδη μνημεία στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο φέρονται τόσο εγωιστικά, με απογοητεύει πολύ. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η διαχείριση (της χώρας) υπήρξε απίστευτη, γνωρίζουν τους υπεύθυνους που τους έφεραν σ' αυτή την κατάσταση. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να τους εξολοθρεύσουμε μέχρι τον τελευταίο”.
ετσι
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
foufoy
η κατάσταση στην ευρώπη θα φύγει εκτος ελεγχου σύντομα.
η ΕΕ έχει καταντήσει ενα παραμάγαζο λαμόγιων πολιτικών χωρίς ηθική και απατεώνων τραπεζιτών που με έδρα τις βρυξέλλες μια χούφτα μαλάκες προσπαθούν να μετατρέψουν σε Ασια όλη την ευρώπη

σύντομα και μετά το καβλί που φάγαμε θα μειδιούμε με αυτά που περιμένουν γαλλάκια βελγάκια ολλανδάκια και λοιπά πουστράκια.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
ΗΡΩΕΣ!!!

http://[URL unfurl="true"]www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/FACES_greek_/Karamanlis-Papathanasiou.JPG[/img[/URL]]
[/quote]η πλάκα είναι ότι αυτά τα πουστράκια ψήφιζαν και μετα 2 χέρια το μνημόνιο τις προάλλες....

 

tednet

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.522
Like
4
Πόντοι
16
και τα 300 ειναι ελεινα καθαρματα
 

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
5.761
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Αντώνης Σαμαράς
ααααααααααααααααααααααααααααααααχαχααχα
ΠΑΣΟΚ
αααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχα
ΚΚΕ-Συριζα-Κουβέλης
ααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχα
Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη-Καμμένος
για κλάμματα
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Κι'έλεγα γω, δε θα πεταχτεί κάνας μαλάκας σαν την πορδή να υπερασπιστεί τον μπουχέσα.
Πες μας τώρα και την ιστορία για τους νίντζα της CIA που του έστησαν ενέδρα στη Ραφήνα για να τον δολοφονήσουν.
Δεν υπερασπίζομαι κανέναν μπουχέσα,λέω αυτό που ισχύει,πως κ οι δύο είναι τα ίδια σκατά,εσύ υπερασπίζεται τον ΓΑΠ. :idiot: :uglystupid:

δεν ψήφισα το 09 είπαμε.  :headbang: :headbang: :headbang:
Ντάξει αν είναι το 07 είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο,αλλά εγώ ήμουν μόλις 18 τότε. :grin:
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Αντώνης Σαμαράς
ααααααααααααααααααααααααααααααααχαχααχα
ΠΑΣΟΚ
αααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχα
ΚΚΕ-Συριζα-Κουβέλης
ααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχα
Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη-Καμμένος
για κλάμματα
Με αυτό το σχηματάκι όπως το θέτεις θες να μας πεις πως καλύτερα να΄σαι για κλάματα παρά για γέλια;;; :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom