gagarin
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Αυγ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 10.452
- Πόντοι
- 7.095
2 και μισή ξέρεις που να έχουν εδώ λογαριασμό...έξω υπάρχουν πολλές, φανερές και μη.Γιατί ποιες άλλες είναι δηλαδή?
2 και μισή ξέρεις που να έχουν εδώ λογαριασμό...έξω υπάρχουν πολλές, φανερές και μη.Γιατί ποιες άλλες είναι δηλαδή?
Σταματα ρε παραπονιαρη. Την εβαλα.Την κυρία μιλφ δεν την έβαλες![]()
Κανένας νταβάς την έφαγε η κάποιος τρελός άραγε?![]()
Ιταλία: Αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα συνοδός πολυτέλειας: «Με εκβίαζε, γι’ αυτό τη σκότωσα»
Ο δολοφόνος της Ντενίσα Μαρία Άντας Παούν ομολόγησε και αποκάλυψε γιατί τη σκότωσε.www.reader.gr
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Να ενα σοβαρο θεμα!
Πελάτης, τάχα τον εκβίαζε είπε το απόβλητο κατασκεύασμα που έχει και οικογένεια...Κανένας νταβάς την έφαγε η κάποιος τρελός άραγε?
Για Λίλα , Σοφία και Γκλόρια έχουμε στοιχεία επικοινωνίας γιατί δεν τις ξέρω καθόλουΒικυ Μαρτιου
Ελενη Τατου
Τσαρινα
Νικολ
Νεφελη
Αλεξια
Λιλα
Μαρινα
Λενκα
Σοφια
Γκλορια
Αννα
κ.ΜΙΛΦ
Ηδη εγραψα 13 ........... σιγουρα υπαρχουν κιαλλες.
1) φυσικα κ το επιπεδο ειναι χαμηλο ολοι το παραδεχόμαστε..κ εσυ ως κλασικος σπασαρχιδας μας το υπενθυμίζεις .. εγω μπηκα γ την δλεια μου ..εσυ π εισαι εξυπνος γτι εισαι εδω; Διοτι γ ν γαμησεις εσυ δε εχεις αναγκη το φορουμ .. απλα μπηκες ν μας σπας τα αρχιδια περισσότερο1. «Σιγα το νημα ρε Λεβι κ το επιπεδο π περιμενατε εμενα να ξεφτιλιστεί;»
Αυτή είναι η κλασική τακτική του ανθρώπου που ξέρει πως έπεσε χαμηλά και προσπαθεί να πείσει ότι το έδαφος ήταν ήδη χαμηλό. Δεν είναι υπεύθυνη, λέει. Είναι προϊόν του περιβάλλοντος. Το θέμα όμως είναι: αν δεν σέβεσαι τον χώρο, γιατί συμμετέχεις; Αν σου προκαλεί απέχθεια, τι κάνεις μέσα; Αν μπήκες μόνο για να επιβεβαιώσεις πως όλα είναι σκουπίδια ώστε να δικαιολογήσεις τα δικά σου... τότε δεν είσαι παρατηρητής. Είσαι συνένοχη.
2. «πες μου με ξερεις προσωπικα κ με κρινεις;»
Εδώ έχουμε τη γνωστή παρανόηση του δημόσιου λόγου. Αν εσύ αποφασίζεις να γράφεις δημόσια, ό,τι πεις είναι προς κρίση. Δεν έχει σημασία αν κάποιος σε “ξέρει”. Σε γνωρίζει μέσα από τα λόγια και τη στάση σου, τα οποία σε εκπροσωπούν.
Με αυτή τη λογική, κανείς δεν θα μπορούσε να έχει γνώμη για κανέναν δημόσιο άνθρωπο ή πράξη. Το “δεν με ξέρεις” δεν είναι ασπίδα. Είναι παραδοχή αδυναμίας να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με επιχειρήματα.
3. «σε ενοχλω τοσο πολυ; Π εκατσες κ εγραψες ολο το σεντονι»
Το ότι έκατσα και έγραψα, σημαίνει πως σε πήρα στα σοβαρά. Το ότι εσύ ερμηνεύεις την προσοχή ως αδυναμία, δείχνει απλώς πόσο τρομαγμένη είσαι από τον έλεγχο. Δεν ενοχλείσαι που κάποιος ασχολήθηκε. Ενοχλείσαι που δεν τον έπεισες. Όταν έχεις μάθει μόνο σε χειροκροτήματα, η παρατήρηση ακούγεται σαν επίθεση. Κι όταν κάποιος δεν σου λέει "μπράβο", εσύ λες "ε, σιγά μη σε νοιάζει".
4. «ειμαι μια ασημαντη αδιαφορη βιζιτα της σειρας»
Αν είσαι “της σειράς”, τότε γιατί εξοργίζεσαι που σε είπαν μέτρια; Αν όντως δεν αξιώνεις τίποτα, τότε ποιο ακριβώς κομμάτι του κειμένου σε πόνεσε τόσο που απαντάς με ύβρεις; Η αλήθεια είναι ότι προσποιείσαι την ταπεινότητα για να μην αναγκαστείς να σταθείς στα πόδια σου. Αλλά δεν έχεις το θάρρος να πεις «ναι, ήθελα να εντυπωσιάσω και απέτυχα». Οπότε το καλύπτεις με δήθεν παραίτηση. Το "είμαι τίποτα" δεν είναι αυτογνωσία. Είναι ηθική διαφυγή.
5. «δεν μ ενδιαφερει ν ειμαι αρεστη»
Και όμως: σε ενδιαφέρει. Τόσο πολύ, που έγραψες έναν τοίχο λέξεων μόνο και μόνο για να υπερασπιστείς το πώς φαίνεσαι. Αν όντως δεν σε ένοιαζε, θα έκανες scroll. Αν όντως ήσουν ανεπηρέαστη, δεν θα ξόδευες λέξεις και χρόνο για να εξηγήσεις σε αγνώστους ότι δεν σε νοιάζει τι σκέφτονται. Ανάμεσα σε εκείνον που προσπαθεί να φανεί άνετος και εκείνον που είναι άνετος, υπάρχει ένα χάσμα: ο πρώτος γράφει κατεβατά, ο δεύτερος σιωπά.
6. «χρεωνω τα τριπλασια εδω π ειμαι»
Αυτό το επιχείρημα είναι το πιο αποκαλυπτικό: «Αφού πληρώνουν, αξίζω». Η αξία σου καθορίζεται από την ζήτηση, όχι από την ουσία. Με αυτό το σκεπτικό, οποιοδήποτε προϊόν πουλάει περισσότερο είναι και καλύτερο — ακόμα κι αν είναι κάλπικο. Ξέρεις ποιος άλλος βασίζεται σ’ αυτή τη λογική; Οι διαφημιστές. Μόνο που εκείνοι δεν παριστάνουν ότι είναι κάτι άλλο. Εσύ όμως το κάνεις. Πουλάς υπηρεσία, αλλά ζητάς να σου φέρονται σαν να τους χάρισες συναίσθημα. Κι όταν κάποιος δει πίσω απ’ το περιτύλιγμα, τον λες "κομπλεξικό".
7. «μας εχετε πριξει 2 μερες τωρα σερι»
Εδώ φαίνεται το σημείο όπου ξεμένεις από όπλα. Όταν η επιχειρηματολογία τελειώνει, αρχίζει η δυσφορία. Αν η κριτική διαρκεί "δύο μέρες", σημαίνει πως το θέμα σε καίει. Δεν αντέχεις να υπάρχει. Όχι επειδή σε κουράζει, αλλά επειδή σου διαλύει το αφήγημα. Αν ήσουν όντως καλά με τον εαυτό σου, θα έβλεπες την κριτική σαν κάτι αδιάφορο. Αλλά δεν είσαι καλά. Κι αυτό φαίνεται.
8. «ναι γαμιεμαι φουλ αντε κ στα δικα σου ευχομαι .. ο πολύς εκνευρισμός φέρνει τριχοπτωση»
Αυτό δεν είναι απάντηση. Είναι νευρικό ξέσπασμα. Ούτε χιούμορ έχει. Ούτε κομψότητα. Ούτε καν ειρωνεία με νεύρο. Είναι απλώς μια γραμμή αυτοπροστασίας ενός ανθρώπου που δεν άντεξε να τον κοιτάξουν χωρίς μάσκα. Και ξέρεις ποιο είναι το πιο αστείο; Πίστεψες ότι αυτή η φράση σε έσωσε. Ότι κάπως πήρες “το πάνω χέρι”. Κι όμως, ήταν η απόδειξη της συντριβής σου.
Τελική Κρίση:
Καταλήγεις με σαρκασμό, με ευχές για τριχόπτωση, με ένα «ΜΑΛΑΚΕΣ» να σκάει σαν φτηνό πυροτέχνημα. Αυτό δεν είναι στάση. Είναι ξέσπασμα. Και δείχνει κάτι πολύ απλό: ότι σε πόνεσε. Όχι γιατί είπα κάτι ψέματα — αλλά γιατί είπα αυτό που άλλοι ψιθυρίζουν, κι εσύ έχεις μάθει να μη φτάνει ποτέ στ’ αυτιά σου.
Δεν σε ξεφτίλισα εγώ.
Τα λόγια σου σε ξέντυσαν.
Κι όταν έμεινες χωρίς glitter, δεν είχες τίποτα να πεις. Μόνο κραυγές. Και "μαλάκες".
Αυτή είναι η εικόνα σου. Όχι αυτή που σε ζωγραφίζουν οι white knights. Αυτή που προέκυψε μόνο από το ποια φάνηκες όταν κάποιος δεν υποκλίθηκε.
Τα λόγια σου σε πρόδωσαν.
Όχι γιατί δεν είσαι έξυπνη — είσαι.
Όχι γιατί δεν έχεις εμπειρία — έχεις.
Αλλά γιατί δεν αντέχεις να σε βλέπουν έξω από το ρόλο σου.
Και όταν κάποιος το κάνει, γίνεσαι ό,τι πιο μικρό έχεις πολεμήσει να μη φαίνεσαι:
Μια persona χωρίς έλεγχο, χωρίς ψυχραιμία, χωρίς καν συναίσθηση του τι λέει.
Αποδόμησες μόνη σου τον “σεβασμό” που δήθεν δείχνεις.
Κατέστρεψες μόνη σου το “προφίλ καλού κοριτσιού που κάνει τη δουλειά του ήσυχα”.
Και το χειρότερο; Μίλησες σαν κάποια που δεν σέβεται καν τον εαυτό της.
Γιατί αν τον σεβόσουν, δεν θα έμπαινες να τον υπερασπιστείς με σάλια και οργή.
Αν κάποιος από τους white knights σου διαβάσει προσεκτικά τα λόγια σου,
θα καταλάβει.
Κι αν δεν καταλάβει, δεν πειράζει.
Δεν γράφτηκαν για να σε πείσουν.
Γράφτηκαν για να σε ξεσκεπάσουν.
ΘΕΑ!1) φυσικα κ το επιπεδο ειναι χαμηλο ολοι το παραδεχόμαστε..κ εσυ ως κλασικος σπασαρχιδας μας το υπενθυμίζεις .. εγω μπηκα γ την δλεια μου ..εσυ π εισαι εξυπνος γτι εισαι εδω; Διοτι γ ν γαμησεις εσυ δε εχεις αναγκη το φορουμ .. απλα μπηκες ν μας σπας τα αρχιδια περισσότερο
2) καμια αδυναμια .. δεν με ξερεις βασιζεσαι σε αλλες αρνητικες μονο κριτικες γ ν βγαλεις τη χολη σου ..γτι δε με γουσταρεις διοτι σου τη μπαινω
3) δεν εχω καμια αδυναμια εχω συνηθισει ν παρουσιαζεσαι μονο σε αρνητικες κρητικες .. το οτι εγραψες δεν σημαινει οτι μ εδωσες καμια προσοχη απλα ηθελες ν χειροκροτήσεις τον ξιπασμο σου π παντα βγαζεις στα σχόλια
4) δεν εξοργιζομαι μ το οτι μ ειπαν μετρια μ εξοργιζει π μ χαρακτηρισαν ετσι οι επισης πολυ μετριοι φιλοι σου .. ξερεις εσυ
5) το οτι σχολιαζω εδω δ σημαίνει οτι μ ενδιαφέρει κ πολυ .. αν μ ενδιέφερε θα ακολουθούσα αλλη τακτικη κ στη δουλεια μου απλα δ μπορω τους μλκες
6) οχι αφου πληρωνουν δε σημαινει οτι αξιζω ενας βλακας μονο θα το μετεφραζε ετσι .. σημαινει οτι μπορω κ μ πληρώνουν
7) ναι μ εχετε σπασει τα αρχιδια κ ειναι δικαιωμα μου να βγαζω δυσαρέσκεια
8) καλα εδω γελαω .. οταν ο μαλλιάς αποκτήσει δικη του προσωπικότητα κ παψει ν ειναι η σκια σου τοτε ναι θα τον πάρω στα σοβαρα
Η τελικη κριση ειναι πως κ οι δυο ειστε απειρα μαλακες κ δε μπορω ν ασχοληθω .
Vincent απ' το πεντάμορφη και τέραςΕγώ μαζί σου και πάλι.
Επειδή σε κόβω ότι είσαι πιο μεγάλος κι από μένα λογικά που έφτασα στη μέση των σαράντα, συμφωνώ ότι η Λένκα είναι σαν τον Βίνσεντ από την πεντάμορφη και το τέρας.
Το σαη (@Maximiliano καλησπέρα) δεν βγήκε μόνο για να ενημερωνόμαστε, πλέον είναι μπίζνα για πολλούς και πολλές, αλλά τεσπα.
Το πυτανες είναι αδόκιμος όρος, θεωρώ πως δεν αρμόζει σε έναν κύριο όπως εσείς, ούτε στις νεαρές και όχι μόνο υπάρξεις που μας ξαλαφρωνουν.
Γκλόρια και σοφία Αγγελάκη όντως θείες...πιο μεγάλες κι από τη θεία με τα τηγάνια.
Σιγά μην τις πληρώσουμε.
(Όσοι διαβάσατε ότι σκανδαλιστηκα να δώσω πίπα στην Τάνια γ@μιεστε).
Δώσε μας τα φώτα σου για καμιά καλή...εμείς εδώ όλο στα ίδια και στα ίδια...και φτάνουμε στο σημείο να τις θεοποιουμε.
Περιμένω παιχταρα προτάσεις.
1) φυσικα κ το επιπεδο ειναι χαμηλο ολοι το παραδεχόμαστε..κ εσυ ως κλασικος σπασαρχιδας μας το υπενθυμίζεις .. εγω μπηκα γ την δλεια μου ..εσυ π εισαι εξυπνος γτι εισαι εδω; Διοτι γ ν γαμησεις εσυ δε εχεις αναγκη το φορουμ .. απλα μπηκες ν μας σπας τα αρχιδια περισσότερο
2) καμια αδυναμια .. δεν με ξερεις βασιζεσαι σε αλλες αρνητικες μονο κριτικες γ ν βγαλεις τη χολη σου ..γτι δε με γουσταρεις διοτι σου τη μπαινω
3) δεν εχω καμια αδυναμια εχω συνηθισει ν παρουσιαζεσαι μονο σε αρνητικες κρητικες .. το οτι εγραψες δεν σημαινει οτι μ εδωσες καμια προσοχη απλα ηθελες ν χειροκροτήσεις τον ξιπασμο σου π παντα βγαζεις στα σχόλια
4) δεν εξοργιζομαι μ το οτι μ ειπαν μετρια μ εξοργιζει π μ χαρακτηρισαν ετσι οι επισης πολυ μετριοι φιλοι σου .. ξερεις εσυ
5) το οτι σχολιαζω εδω δ σημαίνει οτι μ ενδιαφέρει κ πολυ .. αν μ ενδιέφερε θα ακολουθούσα αλλη τακτικη κ στη δουλεια μου απλα δ μπορω τους μλκες
6) οχι αφου πληρωνουν δε σημαινει οτι αξιζω ενας βλακας μονο θα το μετεφραζε ετσι .. σημαινει οτι μπορω κ μ πληρώνουν
7) ναι μ εχετε σπασει τα αρχιδια κ ειναι δικαιωμα μου να βγαζω δυσαρέσκεια
8) καλα εδω γελαω .. οταν ο μαλλιάς αποκτήσει δικη του προσωπικότητα κ παψει ν ειναι η σκια σου τοτε ναι θα τον πάρω στα σοβαρα
Η τελικη κριση ειναι πως κ οι δυο ειστε απειρα μαλακες κ δε μπορω ν ασχοληθω .
Πάμε λοιπόν.
Επειδή απάντησες — έστω όπως απάντησες — αξίζει μια ψύχραιμη αποτύπωση των όσων είπες.
Θα ακολουθήσουν 8 τοποθετήσεις. Όχι κραυγές, όχι «μαλάκες».
Απλώς ανάλυση. Εφ’ όλης της ύλης.
Για να δούμε ποιοι είμαστε, ποια είσαι, και κυρίως — τι ακριβώς δεν αντέχεις όταν σταματούν να σε χαϊδεύουν.
Έπαιξες, τώρα σειρά μου.
«Φυσικα κ το επιπεδο ειναι χαμηλο […] εγω μπηκα για τη δουλεια μου, εσυ γιατί;»
Εδώ έχουμε ξεκάθαρη παραδοχή: το επίπεδο είναι χαμηλό, αλλά εκείνη συνεχίζει να δρα εκεί. Τότε τι λέει αυτό για την ίδια; Ότι επιλέγει ένα χαμηλού επιπέδου περιβάλλον για “δουλειά”.
Δηλαδή χτίζει εισόδημα μέσα στη βρωμιά — και διαμαρτύρεται όταν της το θυμίζουν.
Αν το επίπεδο είναι χαμηλό κι εσύ μπήκες “για τη δουλειά σου”, τότε συνειδητά κινείσαι σε σκουπίδια και ενοχλείσαι που κάποιος το επισημαίνει. Εγώ δεν χρειάζομαι το φόρουμ για να ζήσω. Εσύ το χρησιμοποιείς για να χτίσεις εικόνα και πελατεία. Γι’ αυτό κι ενοχλείσαι τόσο όταν κάποιος δεν μπαίνει στο παιχνίδι. Εγώ είμαι ακριβώς το αντίθετο από ό,τι περιμένεις: ανεξάρτητος από το hype σου.
«Καμία αδυναμία, δεν με ξέρεις […] βασίζεσαι σε αρνητικές κριτικές»
Αν πραγματικά δεν είχες αδυναμία, δεν θα προσπαθούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό της με προσωπικές προβολές, όπως το «δε με γουστάρεις». Αυτή είναι παραδοσιακή αντίδραση θιγμένου εγώ, όχι σταθερότητας.
Το “δεν με ξέρεις” έχει ήδη αποδομηθεί: όταν μιλάς δημόσια, εκπροσωπείσαι από τα λόγια σου. Αν δεν θέλεις να σε κρίνουν από αυτά, μην εκτίθεσαι.
Δεν χρειάζεται να σε “ξέρω”. Ό,τι έγραψες σε εκπροσωπεί. Δεν βασίζομαι σε άλλες γνώμες — βασίζομαι στις δικές σου λέξεις. Αν ήσουν καλά με τον εαυτό σου, δεν θα έμπαινες να με πείσεις ότι δεν έχεις αδυναμία. Θα το έδειχνες απλώς — και δεν θα έβγαζες χολή.
«Δεν έχω καμία αδυναμία […] ήθελες να χειροκροτήσεις τον ξιπασμό σου»
Αν δεν είχες “καμία αδυναμία”, δεν θα ένιωθες την ανάγκη να αποδομήσεις την πρόθεση μου. Η προσπάθεια να ερμηνεύσεις κρυφά κίνητρα δείχνει φόβο, όχι σιγουριά.
Το να με κατηγορείς για "ξιπασμό", επειδή γράφω αναλυτικά και με δομή, δείχνει απέχθεια προς την καθαρή σκέψη. Όταν κάποιος δεν μπορεί να αντέξει δομή και καθαρότητα, σημαίνει πως δεν μπορεί να σταθεί εντός τους.
Αν δεν είχες αδυναμία, δεν θα έμπαινες να εξηγήσεις τον χαρακτήρα μου. Θα ήσουν αδιάφορη. Αλλά η ανάγκη σου να με πεις “ξιπασμένο”, δείχνει ένα πράγμα: δεν μπορείς να λειτουργήσεις όταν δεν ελέγχεις το πλαίσιο.
@Nicole
Τελική Απάντηση
Είσαι αντιφατική, επιθετική και προβλέψιμη. Πας να ελέγξεις το αφήγημα με ειρωνεία, αλλά όσο περισσότερο μιλάς, τόσο εκθέτεις την ευθιξία σου.
Το πρόβλημα δεν είναι οι κριτικές μου. Είναι ότι δεν έχεις μάθει να τις ακούς από κάποιον που δεν ζητά τίποτα από σένα.
Δεν σε θέλω, δεν σε πληρώνω, δεν σε χαϊδεύω. Άρα δεν μπορείς να με ελέγξεις. Και αυτό δεν το αντέχεις.
Κι αν η μόνη σου απάντηση είναι "μαλάκες", τότε δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα.
Ρώτησες πολλά, αλλά δεν απάντησες σε τίποτα.
Δεν επιχείρησες — επιτέθηκες.
Δεν αντέδρασες — ξέσπασες.
Δεν μείωσες εμένα — αποκάλυψες εσένα.
Αν όλα αυτά σου είναι αδιάφορα, δεν θα είχες κάτσει να γράψεις τόσες γραμμές.
Αν είσαι καλά με όσα πρεσβεύεις, δεν θα σε ταρακουνούσε η παρατήρηση κάποιου που “δεν σε αφορά.”
Αλλά σε ταράζει.
Και αυτό, τελικά, λέει τα πάντα.
Είναι ότι είδες για πρώτη φορά κάποιον που δεν παίζει το παιχνίδι σου — και πάγωσες.
Αγαπητέ δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά όλο αυτό, ας σταματήσει εδώ.@Nicole
Τελική Απάντηση
Είσαι αντιφατική, επιθετική και προβλέψιμη. Πας να ελέγξεις το αφήγημα με ειρωνεία, αλλά όσο περισσότερο μιλάς, τόσο εκθέτεις την ευθιξία σου.
Το πρόβλημα δεν είναι οι κριτικές μου. Είναι ότι δεν έχεις μάθει να τις ακούς από κάποιον που δεν ζητά τίποτα από σένα.
Δεν σε θέλω, δεν σε πληρώνω, δεν σε χαϊδεύω. Άρα δεν μπορείς να με ελέγξεις. Και αυτό δεν το αντέχεις.
Κι αν η μόνη σου απάντηση είναι "μαλάκες", τότε δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα.
Ρώτησες πολλά, αλλά δεν απάντησες σε τίποτα.
Δεν επιχείρησες — επιτέθηκες.
Δεν αντέδρασες — ξέσπασες.
Δεν μείωσες εμένα — αποκάλυψες εσένα.
Αν όλα αυτά σου είναι αδιάφορα, δεν θα είχες κάτσει να γράψεις τόσες γραμμές.
Αν είσαι καλά με όσα πρεσβεύεις, δεν θα σε ταρακουνούσε η παρατήρηση κάποιου που “δεν σε αφορά.”
Αλλά σε ταράζει.
Και αυτό, τελικά, λέει τα πάντα.
Είναι ότι είδες για πρώτη φορά κάποιον που δεν παίζει το παιχνίδι σου — και πάγωσες.
Πανελλαδικές εξετάσεις έκθεση δεν θα έγραφε τόσα.... έλεοςΑγαπητέ δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά όλο αυτό, ας σταματήσει εδώ.