Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 556K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
36.014
Πόντοι
6.536
Ενδιαφερον. Οι Μανιατες δεν ηταν και επαγγελματιες στρατιωτες; Μου φαινεται αναφερονται ως stratioti  στην Ιταλια που πολεμουσαν ως μισθοφοροι.

Μισθοφόροι,όχι επαγγελματίες αναφέρει.
Οι μόνοι επαγγελματίες Έλληνες(έστω και με άλλη στολή)στρατιώτες εκείνη την εποχή υπήρχαν κυρίως στην Ζάκυνθο.
Οι stradioti που λες είναι κατά πολύ προγενέστεροι της συγκεκριμένης εποχής.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.575
Πόντοι
4.765
Αρα και ο Μεταξας τύπε κατα την δικη σου οπτικη θα ηθελε πολυ να τα κατεβασει στους Ιταλους αλλά επρεπε με το ζορι να κανει πολεμο

Τι αλλο θα διαβασω θεε μου
ρε τυπε εκτος του οτι ειναι ασχετα αλλα πάνω απ όλα εβαλες στο ιδιο καδρο μεταξα και κουλη,ντροπη ακομα και για σένα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
γιατι ενω ο κουλης θα ηθελε απλά  να τα κατεβασει πρεπει δυστυχως και με το ζορι  να ασκησει εξωτερικη πολιτικη για να μη ξεφτιλιστει τελειως το πασοκισταν :grin:
Αρα και ο Μεταξας τύπε κατα την δικη σου οπτικη θα ηθελε πολυ να τα κατεβασει στους Ιταλους αλλά επρεπε με το ζορι να κανει πολεμο

Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
36.014
Πόντοι
6.536
Δυνατή κίνηση από Κούλη. :hi:
Εκθέτει πλήρως το Βερολίνο.Εχει πολύ βαρύτερα @@ από όσο νομίζαμε. :hi:

Βέβαια από την άλλη με ανάλαφρο ‘’πατρίκιο’’ Δένδια δεν εχεις ιδιαίτερο κύρος.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.557
Πόντοι
5.506
Σε αυτό συμφωνούμε. Τους σιχαίνομαι, και με αρρωσταίνει που μας εξευτελίζουνε εδώ και χρόνια. Ισως είναι θέμα χρόνου κάποιος που δεν ελέγχεται απο το "κράτος" να βάλει τη σπίθα και να γίνει επιτέλους αυτό που πρέπει

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω τύπε αλλά ο τελευταίος "έξυπνος" που το έκανε αυτό μας έκανε και χάσαμε ένα νησί.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω τύπε αλλά ο τελευταίος "έξυπνος" που το έκανε αυτό μας έκανε και χάσαμε ένα νησί.
Εννοεις εναν ανευθυνο δημαρχο που πηγε και εβαζε σημαιες σε κατι βραχια για να πουλαει πατριωτιλίκι?

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
28
Like
13.885
Πόντοι
17.045

Ο Μεταξάς είχε διαβλέψει την τελική νίκη των Άγγλων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
ρε τυπε εκτος του οτι ειναι ασχετα αλλα πάνω απ όλα εβαλες στο ιδιο καδρο μεταξα και κουλη,ντροπη ακομα και για σένα
Κακως τους εβαλα οντως
Ο Κουλης ειναι εκλεγμενος ηγετης της χωρας
Ο Μεταξας ηταν ενας δικτατορας

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.575
Πόντοι
4.765
Δυνατή κίνηση από Κούλη. :hi:
Εκθέτει πλήρως το Βερολίνο.Εχει πολύ βαρύτερα @@ από όσο νομίζαμε. :hi:
τα διαφορα προθυμα κομματοσκυλα  εδω μεσα μας ζαλισαν τα πελε γιατι και ποσο γρηγορα πρεπει να τα κατεβασουμε και δεν ακουγαν το αυτονοητο που τους ελεγα οτι ο κουλης θα αναγκαστει το ζορι να υψωσει αναστημα και αν και γερμανοτσολιας θα πρέπι να ακολουθησει τον ντοναλντ,το προβλημα θα υπάρξει στο οικονομικο γιατι η συγκρουση με την αγκελα σημαινει τελος του μηνα δεν πληρωνεται κανεις,ο ντοναλντ μπορει να κρατησει τον ταγιπ και αμα λαχει να του ξηγηθει κανα σουλειμανι δεν μπορει ομως να πληρωσει τους δυ και τους συνταξιουχους
Εννοεις εναν ανευθυνο δημαρχο που πηγε και εβαζε σημαιες σε κατι βραχια για να πουλαει πατριωτιλίκι?
τυπε και οι ψαραδες που πηγαν να ψαρεψουν και πηγαν να φανε πιστολιες και αυτοι ανευθυνοι?
Κακως τους εβαλα οντως
Ο Κουλης ειναι εκλεγμενος ηγετης της χωρας
Ο Μεταξας ηταν ενας δικτατορας
ποσο πιο χαμηλα θα πέσεις?πατος ακομα και για δσενα τον πρωην αριστεροπασοκο και οψιμο νδημοκρατη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
Ο Μεταξάς είχε διαβλέψει την τελική νίκη των Άγγλων.
Ειχε διαβλεψει και οτι η Ελλαδα λογω της εμπλοκης της στον πολεμο, θα εχανε το 10% του πληθυσμου της μετα απο μια δεκαετια χωρίς καμια προφανή ωφελεια (περαν των δωδεκανησων), εχοντας υποστει εναν εμφυλιο και ευρισκομενη ρημαγμενη για τρεις δεκαετιες?

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.659
Πόντοι
1.106
Σταύρος Λυγερός σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ισχύει; Κατά πάσα πιθανότητα ναι. Εξηγεί και πολλά για όσα αντιμετωπίζουμε

"Η πραγματικότητα είναι ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μεταμοντέρνα αποικία του. Αυτό έχει καταστεί σαφές από πλήθος γεγονότων. Ίσως το πιο σοκαριστικό από αυτά είναι ότι στα χρόνια του τρίτου Μνημονίου η καγκελάριος είχε πει στους Κινέζους συνομιλητές της πως για τα ελληνικά θέματα το Πεκίνο πρέπει να συνομιλεί με το Βερολίνο κι όχι με την Αθήνα!!! Μοιάζει αδιανόητο, αλλά μου το είχε τότε εξομολογηθεί ανώτατος παράγοντας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το είπε ο Κινέζος ομόλογός του."

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
ποσο πιο χαμηλα θα πέσεις?πατος ακομα και για δσενα τον πρωην αριστεροπασοκο και οψιμο νδημοκρατη
Τι ειναι ψεμα?
Οτι ο Κουλης ειναι εκλεγμενος ή οτι ο Μεταξας ηταν δικτατορας?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.557
Πόντοι
5.506
Σταύρος Λυγερός σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ισχύει; Κατά πάσα πιθανότητα ναι. Εξηγεί και πολλά για όσα αντιμετωπίζουμε

"Η πραγματικότητα είναι ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μεταμοντέρνα αποικία του. Αυτό έχει καταστεί σαφές από πλήθος γεγονότων. Ίσως το πιο σοκαριστικό από αυτά είναι ότι στα χρόνια του τρίτου Μνημονίου η καγκελάριος είχε πει στους Κινέζους συνομιλητές της πως για τα ελληνικά θέματα το Πεκίνο πρέπει να συνομιλεί με το Βερολίνο κι όχι με την Αθήνα!!! Μοιάζει αδιανόητο, αλλά μου το είχε τότε εξομολογηθεί ανώτατος παράγοντας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το είπε ο Κινέζος ομόλογός του."

Τύπε, συριζαίος και αλήθεια είναι μαλωμένοι μια ζωή.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.575
Πόντοι
4.765
Τι ειναι ψεμα?
Οτι ο Κουλης ειναι εκλεγμενος ή οτι ο Μεταξας ηταν δικτατορας?
δεν ειπα οτι ειναι ψεμα αλλα υβρις να συγκρινεις μια απο τις μεγαλυτερες προσωπικοτητες της νεοτερης ελληνικης ιστοριας  με εναν απο τους πολλους φελλούς που εκλεγονται  απο τη μεταπολιτευση και μετά  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
δεν ειπα οτι ειναι ψεμα αλλα υβρις να συγκρινεις μια απο τις μεγαλυτερες προσωπικοτητες της νεοτερης ελληνικης ιστοριας  με εναν απο τους πολλους φελλούς που εκλεγονται  απο τη μεταπολιτευση και μετά 
Θελεις να μιλησουμε για τον Μεταξα?
Και την πολιτικη που ασκησε επι 4 χρονια?
Γιατι ξερεις, ο Μεταξας δεν ειναι μονο το ΟΧΙ στους Ιταλους, ειναι και αλλα πραγματα. Και τελικα για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, το ΟΧΙ στους Ιταλους εσωσε τελικα μονο τον ιδιο και την υστεροφημια του. Για την Ελλαδα εχω πολλες ενστασεις αν ωφεληθηκε απο το ΟΧΙ.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.575
Πόντοι
4.765
Γιατι ξερεις, ο Μεταξας δεν ειναι μονο το ΟΧΙ στους Ιταλους, ειναι και αλλα πραγματα. Και τελικα για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, το ΟΧΙ στους Ιταλους εσωσε τελικα μονο τον ιδιο και την υστεροφημια του. Για την Ελλαδα εχω πολλες ενστασεις αν ωφεληθηκε απο το ΟΧΙ.
τυπε οι επιτυχημενες αποφασεις του Μεταξα αδιαμφισβητητα τον κατατασουν στις μεγαλυτερες προσωπικοτητες της νεοελληνικης ιστορίας,οι κινησεις του κουλη να διορισει εναν μπαρμπα κομματοσκυλο διοικητη νοσοκομειου αδιαμμφισβητητα τον κατατασουν στα ισχυρα φαβορι για τον πιο αποτυχημενο απο τους φελλους της μεταπολιτευσης

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
28
Like
13.885
Πόντοι
17.045
Ειχε διαβλεψει και οτι η Ελλαδα λογω της εμπλοκης της στον πολεμο, θα εχανε το 10% του πληθυσμου της μετα απο μια δεκαετια χωρίς καμια προφανή ωφελεια (περαν των δωδεκανησων), εχοντας υποστει εναν εμφυλιο και ευρισκομενη ρημαγμενη για τρεις δεκαετιες?

Το μέγα όφελος της Ελλάδας από την συμμετοχή της στον Β ΠΠ με το μέρος των Συμμάχων, είναι ότι δεν έγινε κομμουνιστική χώρα όπως έγιναν ΟΛΕΣ οι όμορες χώρες (πλην των τουρκόγυφτων που απείχαν).
Κι εγώ για χρόνια είχα την άποψη ότι κακώς η Ελλάδα πολέμησε, ότι το Αλβανικό έπος διήρκεσε μόλις 100 μέρες, ωστόσο αν δεν ήμασταν με τους Δυτικούς, σήμερα θα ήμασταν περίπου Αλβανία ή άντε Βουλγαρία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom