το πουλί
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2014
- Like
- 622
- Πόντοι
- 246
αααααα ενταξεικκε ειμαι τρομπα![]()
![]()
![]()
![]()
ετη φωτος καλυτερο το κκε
αααααα ενταξεικκε ειμαι τρομπα![]()
![]()
![]()
![]()
ελα σε παρακαλω ...
δηλωσε οτι θα κλεισει ολες τις λιγνιτικες μοναδες μεχρι το 30
που παραγουν το 50% της ηλεκτρικης ενεργειας που καταναλωνουμε
ας μας πει και με τι θα τις αντικαταστησει μεσα σε μια δεκαετια (και που θα βρει και λεφτα να το κανει, με την δεη στα ορια της βιωσιμοτητας)
Eισαι κι εσυ οπαδος της θεωριας οτι ο λιγνιτης ειναι "το εθνικο μας καυσιμο" με την οποια γελαει ολη η Ευρωπη?ελα σε παρακαλω ...
δηλωσε οτι θα κλεισει ολες τις λιγνιτικες μοναδες μεχρι το 30
που παραγουν το 50% της ηλεκτρικης ενεργειας που καταναλωνουμε
ας μας πει και με τι θα τις αντικαταστησει μεσα σε μια δεκαετια (και που θα βρει και λεφτα να το κανει, με την δεη στα ορια της βιωσιμοτητας)
Μπραβο ρε φιλε. Ακριβως.το να τις κλείσει δεν είναι κακό, κακό είναι που πέταξαν 1,5 δις για να φτιάξουν την μονάδα 5 ενώ με τα ίδια χρήματα έφτιαχναν 3 εργοστάσια με ΦΑ που θα ισοφάριζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα εργοστάσια που πάνε για κλείσιμο.
Δεν ειναι πολυ καλα στην υγεια του ομωςΧειρότερος νομίζω είναι. Αλαζών, εγωπαθής, βοναπαρτίσκος σκέτος. Αφ' υψηλού θεώρηση των πάντων. Δε θα μου έκανε εντύπωση να θεωρεί ότι μας έκανε χάρη που μας απηύθυνε το λόγο.
Σε αντιδιαστολή Αλέκος Παπαδόπουλος. Σοβαρός, μεστός πολιτικός λόγος, ήθος και αξιοπρέπεια.
Συμφωνω. Γιατι ομως να μην στηριξω μια σοβαρη κυβερνηση που εχει σωστο βηματισμο απο την αρχη?ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μεγάλο παιχνίδι παίζεται με τα Φ/Β πάρκα και τους συνεταιρισμούς μικρών παραγωγών. Θα γεμίσει ο κάμπος πάρκα. Έκανε και κάποιες δηλώσεις ο Χατζηδάκης και τις τσίμπησαν κάποιοι ατσίδες και προσφέρουν δελεαστικά πακέτα στον κοσμάκη, κατά βάση αγρότες που δελεάζονται από το "εύκολο" κέρδος.κάποια στιγμή θα αρχίσεις να ακούς για αποθήκευση ενέργειας, συνδυάζεται με όλα τα είδη ΑΠΕ.
το να τις κλείσει δεν είναι κακό, κακό είναι που πέταξαν 1,5 δις για να φτιάξουν την μονάδα 5 ενώ με τα ίδια χρήματα έφτιαχναν 3 εργοστάσια με ΦΑ που θα ισοφάριζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα εργοστάσια που πάνε για κλείσιμο.
επίσης μπορούν να μετατρέψουν τις υπάρχουσες μονάδες για να λειτουργούν με ΦΑ, αλλά δεν το προτείνουν οπότε ποιος ξέρει τι κρύβεται από πίσω...
Δυστυχώς. Νομίζω θα ήταν ιδανικός υποψήφιος.Δεν ειναι πολυ καλα στην υγεια του ομως
Απολυτως συνετος και λογικος ο κουλης
Ούτε για τη νοβαρτις εκανε το χατηρι του Τσιπρα να του δωσει φιλι ζωης
Λαϊκισμο στον Κουλη δεν θα βρεις
Μαζι του 100%
κάποια στιγμή θα αρχίσεις να ακούς για αποθήκευση ενέργειας, συνδυάζεται με όλα τα είδη ΑΠΕ.
το να τις κλείσει δεν είναι κακό, κακό είναι που πέταξαν 1,5 δις για να φτιάξουν την μονάδα 5 ενώ με τα ίδια χρήματα έφτιαχναν 3 εργοστάσια με ΦΑ που θα ισοφάριζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα εργοστάσια που πάνε για κλείσιμο.
επίσης μπορούν να μετατρέψουν τις υπάρχουσες μονάδες για να λειτουργούν με ΦΑ, αλλά δεν το προτείνουν οπότε ποιος ξέρει τι κρύβεται από πίσω...
Απο τους πλεον αξιολογους Ελληνες πολιτικους.Δυστυχώς. Νομίζω θα ήταν ιδανικός υποψήφιος.
Eισαι κι εσυ οπαδος της θεωριας οτι ο λιγνιτης ειναι "το εθνικο μας καυσιμο" με την οποια γελαει ολη η Ευρωπη?
Ειναι η θεωρια που εχει εκφρασει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι λιγνιτικες της Μεγαλοπολης επρεπε να εχουν κλεισει απο το 2011.
Πότε θεωρεις εσυ οτι πρεπει να κλεισουν οι λιγνιτικες?
Η απαντηση "ποτέ" δεν ειναι αποδεκτη.
Μεγάλο παιχνίδι παίζεται με τα Φ/Β πάρκα και τους συνεταιρισμούς μικρών παραγωγών. Θα γεμίσει ο κάμπος πάρκα. Έκανε και κάποιες δηλώσεις ο Χατζηδάκης και τις τσίμπησαν κάποιοι ατσίδες και προσφέρουν δελεαστικά πακέτα στον κοσμάκη, κατά βάση αγρότες που δελεάζονται από το "εύκολο" κέρδος.
Δεν ειμαι ειδικος. Εγω δικηγορος ειμαι και ξερω οτι οι λιγνιτες πρεπει να τελειωνουν ως το 2028δεν χρειαζεται να κλεισουν - μετατροπη χρειαζονται σε κατι πιο φιλικο στο περιβαλλον
()
πες μου εσυ πρωτα πως θα παραγουμε 60-70 TWh φτηνης ηλεκτρικης ενεργειας καθε χρονο (και οσο γινεται χωρις εξαρτηση απο εισαγωγες) και μετα συζηταμε αν και ποτε θα κλεισουν οι λιγνιτες
Ο Αλιβιζατος θα ηταν πραγματικα μια εξαιρετικη λυση.Αν όντως θέλει να κάνει άνοιγμα στα αριστερά και να διατηρήσει την παράδοση υπάρχει ο Αλιβιζάτος.
Κι'ασε τον Τσίπρα να το παίζει αντισυστημικός και να ψηφίζει Πάκη.
Τύποι σας διαφευγει οτι το 2028 εκπνεουν οι περιβαλλοντικοι οροι των λιγνιτικων μοναδων σε ολη την Ελλαδα
Αρα ο Κουλης δεν ειπε κατι καινουργιο
Θυμισε απλως αυτο που ισχυει
Εκτος αν θελετε να φτασουμε ως το 2027 στρουθοκαμηλιζοντας και τοτε να ψαχνουμε να βρουμε μια λυση
Οπως εγινε με τον ΧΥΤΑ στη Φυλης που ο Συριζα σφυριζε αδιαφορα και δεν εκανε τιποτα, με αποτελεσμα τωρα να εχει χωρητικοτητα μονο για 6 μηνες ακομη
Πως κι ετσι νωρις? Εκανες απεργία?Ο Αλιβιζατος θα ηταν πραγματικα μια εξαιρετικη λυση.
Ειναι αστειο ομως, Αλιβιζατος και Παυλοπουλος εκαναν μαθημα συνταγματικού δικαιου μαζι στο Πανεπιστημιο πριν 30 χρονια και τωρα ο ενας πιθανον να διαδεχθει τον αλλο
Ακομη θυμαμαι οτι πηγαιναμε μια ωρα νωριτερα στο αμφιθεατρο για να προλαβουμε θεση στο μαθημα τους. Ο ενας εκανε τον "δεξιο" και ο αλλος τον "αριστερο". Μαθημα με μορφη διαλογου. Κολοσσοί.
Και για μένα απάτη ήταν. Εν τω μεταξύ τα κέρδη έρχονται μετά τα 6 χρόνια, αφού πριν τα καρπώνεται η Τράπεζα, καθώς η πλειονότητα δεν έχει επαρκή επενδυτικά κεφάλαια, τότε που η αποδοση των πάνελς φθίνει και αυξάνεται η ανάγκη συντηρησης. Οπότε τα κέρδη κουτσουρεύονται αρκετά.Τα μικρά Φ/Β είναι μεγάλη απάτη για μένα, ήταν για να φάνε χρήματα διάφοροι και την πάτησαν αρκετοί στο τέλος.
Αυτό μέχρι το τέλος του 12 με αρχές 13. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και πάλι.
Σύντομα, σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή σε ένα από τα μεγαλύτερα Φ/Β πάρκα στην Ευρώπη, 204W.
Το οποίο μάλιστα, αν έχω διαβάσει σωστά, θα αναπτυχθεί σε ένα από τα παλιά ορυχεία με λιγνίτη που έχει εξαντληθεί πλέον.
Αυτό είναι επένδυση, όχι τα μικρά που έκανε ο κάθε καημένος για να νομίζει ότι θα τα παίρνει και θα κάθεται να πληρώνεται από όλους εμάς.
Το Δικαστηριο που ειχα, δεν εγινε.Πως κι ετσι νωρις? Εκανες απεργία?