Εγώ τύπε το έχω ρίξει στις δυτικές που έχουν γκαφρά. Πχ. προχθές γύρισα απο Βερολίνο,είχα πάει για να γ@μήσω μια ελβετίδα τριαντάρα σκηνογράφο που δουλεύει εκεί. Τώρα για το ανατολικό μπλόκ, έχουν οι οίκοι και τα στούντιο απο 20 μέχρι 50 ευρώ. Δεν χρειάζεται να χώνω χιλιάρικα σε βαρέλια δίχως πάτο.
Ετσι το βλέπουν οι περισσότεροι.Λέμε τώρα για τα οχτάρια,εννιάρια Σλάβες που δε βγαίνουν στα μπορδέλα και στο πληρωμένο αφού δεν τις συμφέρει μιας και μπορούν να βρουν σπόνσορες και να κονομάνε περισσότερα.
Υπάρχουν και οι τύποι βέβαια που λένε στα αρχίδια μου τα οχτάρια,δε θα κάτσω να ξηλωθώ,μια χαρά είναι τα εφτάρια στα 50-100 ευρώ.Είναι άλλη φιλοσοφία,οι ποιοτικοί καυλείς πάνε για το καλύτερο όπου παίζει και ο σκληρός ανταγωνισμός από όλες τις κατηγορίες.
Εγώ αναφέρομαι στα σπονσοριλίκια καθαρά.Περιορίζω το θέμα.Δεν ασχολούμαι με ελευθέρας βοσκής,σεμιπρος ή επαγγελματίες.
Δηλαδή οι παραπάνω είναι απλώς αποκλεισμένες apriori από την εξίσωση.Ασχολούμαστε αποκλειστικά με σπονσορέτς.
Δεν μπαίνω στη λογική σπονσορέτ vs semipro vs pro vs ελευθέρας βοσκής γιατί δεν έχει νόημα στην τελική.
Το ερώτημα καλύτερα σπονσορέτ Πολωνέζα ή Ρωσίδα ή Τσέχα ή Ουκρανέζα και καλύτερα από πρωτεύουσα ή επαρχία έχει νόημα.Το ερώτημα γιατί σπονσορέτ και όχι σεμι προ?Γιατί σεμιπρο και όχι επαγγελματία?Γιατί επαγγελματία και όχι ελευθέρας βοσκής(freebie) δεν έχει νόημα,απλά αυτοί δεν το καταλαβαίνουνε.
Είναι σα να λέει ο Ελληνας Ελλάδα καλύτερα να έχω κανονική γκόμενα στα κυβικά μου,να σπονσοράρω μουνάρα ή να γαμάω φτηνά στα μπορδέλα?Είναι ψιλοχαζό το ερώτημα άλλο αν στο ανατολικό μπλοκ το βάζουνε.
Στο μπλοκ δηλαδή το βάζουνε γιατί δε θεωρούνε οτι η σεμιπρο έχει διαφορά από τη σπονσορέτ και την επαγγελματία.Στην Ελλάδα δεν το βάζουνε γιατί θεωρούν δεδομένο οτι η σεμιπρο έχει διαφορά από την επαγγελματία τη σπονσορέτ και την ελευθέρας βοσκής.Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω απλά οι τύποι το βλέπουν από την ανάποδη.Αν είναι Σλάβα πάει έτσι,αν είναι Ελληνίδα πάει έτσι,αν είναι Δυτική πάει έτσι.Δεν ξεφεύγουν από τα στερεότυπα.