Νέα

Μελοµακάρονα VS κουραµπιέδες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα sex volcano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 292
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μελοµακάρονα ή κουραµπιέδες

  • Μελοµακάρονα

    Ψήφοι: 221 79,2%
  • κουραµπιέδες

    Ψήφοι: 58 20,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    279

xkabamarux

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2015
Μηνύματα
283
Like
0
Πόντοι
1
Παραμενω σταθερος στις παραδοσεις, προτιμω τις κλασικες μορφες και απο τα δυο ειδη. Δεν θα με χαλασει να φαω και κατι με σοκολατα, δεν θα επιλεξω ποτε να το αγορασω-ζητησω.

Αν ειναι μαστορισα αυτη που τα εχει φτιαξει...γαμανε και τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες (με μπολικο αμυγδαλο μεσα) και οι διπλες. Στις κλασικες τους μορφες.
 

pipinia luv

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2017
Μηνύματα
1.644
Like
306
Πόντοι
36
Οσοι γραφουν δηλαδη οτι συναντωνται τυπε, εκλεκτα κατα τα αλλα μελη, και πανε και μπουρδελοτσαρκες, υπονοεις οτι τοιουτιζουν κι αυτοι; Ωραια αποψη εχεις για τα μελη.


οχι τυπε δεν εννοει τιποτα για τα αλλα μελη του μπου ο τυπος iakovos    :S :S :S

μονο η ντοπα και η νωντα θελουν να γνωρισουν αλλα μελη του μπου επειδη ειναι δροσερες    :S :S :S :gay: :effemine:



1214302.jpg
 

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
4.312
Κριτικές
10
Like
1.626
Πόντοι
5.975
το καλυτερο το κανει ο ατζελο....χτυπαει μια μισοκιλη μοσχαρισια και μετα βαραει και ενα προφιτερολ για το γλυστριμα...
Και πώς δεν έχει γράψει ακόμα στην ημερήσια ενημέρωση για χέσιμο;  :think: :think: :think:
 

django1871

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2018
Μηνύματα
238
Like
12
Πόντοι
1
αν είναι σπιτικα και τα δυο ,μακρυα από τα ετοιμα
 

MisterGrey

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2017
Μηνύματα
84
Like
22
Πόντοι
0
Δυστυχως ουτε η μανα μου εφτιαχνε ποτε σπιτικα, αλλα ουτε κ η γιαγια μου.
Η γιαγια εφτιαχνε μονο φοβερα πολιτικα τσουρεκια κ μονο το Πασχα.
Η πεθερα φτιαχνει σπιτικα κ απο τα δυο , αλλα μενει πολυ μακρια, οποτε μονο ζαχαροπλαστεια απο μικρη ηλικια,γιαυτο κ δεν ειμαι κ κολημενος με τις γευσεις αυτων των γλυκων.
Η μεγαλη επανασταση φυσικα εγινε γυρω στο 1990 αν θυμαμαι καλα, οταν μου πρωτοφερε σπιτι κουραμπιεδες με σοκολατα, ενας φιλος ζαχαροπλαστης που τους εφτιαχνε ο ιδιος.
Επαθα ενα σοκ απο την γευση τους, αλλα για εμενα δεν θελω να φαω πανω απο εναν στην καθησια μου, γιατι πολλες θερμιδες, και γιατι ενα ισον κανενα  :rolleyes:
Ευτυχως τελευταια, δεκα;; δεκαπεντε; χρονια βγηκαν κ οι μικροι κουραμπιεδες, μελαμακαρονα μπουκιτσες, κ σωζουν καταστασεις.
Γενικα θεωρω οτι μπορεις να βρεις καλες γευσεις σε καλα ζαχαροπλαστεια, η καποια εργαστηρια, κ οχι φουρνους Κ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ που τα εχουν ξεσκεπαστα κ πιανουν ενα δαχτυλο σκονη >:( >:(
Πριν λιγες μερες ειδα οτι εχουν βγει ηδη σε ζαχαροπλαστειο π*****λα στην περιοχη μου σε πολυ χαμηλη τιμη, που εχουν πολυ μεγαλη καταναλωση κ φταχνουν λιγα γλυκα καθημερινα για να ειναι κ φρεσκα. Απο γευση θα δειξει, ειναι μαγαζι χωρις τοπ οφ δε τοπ γευσεις, αλλα πολυ φρεσκα γλυκα, κ με προσιτες τιμες .
Ψηφιζω μελομακαρονα, και κουραμπιεδες με σοκολατα.
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.117
Like
1.910
Πόντοι
216
Οσο καλα και να ειναι τα αγοραστα δεν θα φτασουν ποτε τα σπιτικα και οι λογοι ειναι πολλοι.Φυσικα υπαρχουν σε μαγαζια οντως πολυ καλα αλλα ειναι ελαχιστα.
Τωρα αναμεσα στα 2 το χουμε ξαναπει τα μελομακαρονα ειναι μακραν καλυτερα αλλα και δυσκολοτερα στο να επιτυχουν.Οι κουραμπιεδες στηριζονται σχεδον εξολοκληρου στο καλο βουτυρο.
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Αγαπητέ,δυστυχώς όπου βλέπεις τιμές κάτω από ευρώ,κάτι βρωμάει!!ο καλός κουραμπιές θέλει φρέσκο βούτυρο,γιδινο+πρόβειο,το μελομακάρονο ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας μελι και καρύδι...οι τιμές αυτών των πρώτων υλών,παρά τη κρίση,έχουν πάρει τεράστιες αυξήσεις...
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
10ευρω!!!!!
 

MisterGrey

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2017
Μηνύματα
84
Like
22
Πόντοι
0
Αγαπητέ,δυστυχώς όπου βλέπεις τιμές κάτω από ευρώ,κάτι βρωμάει!!ο καλός κουραμπιές θέλει φρέσκο βούτυρο,γιδινο+πρόβειο,το μελομακάρονο ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας μελι και καρύδι...οι τιμές αυτών των πρώτων υλών,παρά τη κρίση,έχουν πάρει τεράστιες αυξήσεις...

Σιγουρα για τον κουραμπιε θελει φρεσκο βουτυρο που αν θυμαμαι καλα κανει 8-12 ευρω το 700-800gr?
Υπολογιστε ποσο μπορουν να κοστιζουν το κιλο.
Δεν πιστευω να βαζει καποιος επαγγελματιας αριστης ποιοτητας μελι κ καρυδι. Ακομη κ οσοι τα πουλανε απο 18 ευρω κ πανω το κιλο. Απλα το καλο ανοθευτο μελι κανει πανω απο 12-15 ευρω το κιλο. Τα εξοδα ενος επαγγελματια ειναι τεραστια.
Οποτε για ανοθευτα κ φρεσκα καταληγουμε στο σπιτικο οπου μαλλον θα μας στοιχιζουν πανω απο 20 ευρω το κιλο.
 

tiger 40

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2015
Μηνύματα
113
Κριτικές
4
Like
56
Πόντοι
1
Οσο καλα και να ειναι τα αγοραστα δεν θα φτασουν ποτε τα σπιτικα και οι λογοι ειναι πολλοι.Φυσικα υπαρχουν σε μαγαζια οντως πολυ καλα αλλα ειναι ελαχιστα.
Τωρα αναμεσα στα 2 το χουμε ξαναπει τα μελομακαρονα ειναι μακραν καλυτερα αλλα και δυσκολοτερα στο να επιτυχουν.Οι κουραμπιεδες στηριζονται σχεδον εξολοκληρου στο καλο βουτυρο.
σωστος κι εγω γι αυτο μελομακαρονα τρωω μονο σπιτι,γεμιστα με καρυδι.Γαλακτομουρεκο που φτιαχνει η γυναικα με γαλα κατσικισιο και φρεσκο βουτηρο,αν βαλετε το λιτρο το κατσικισιο παει 2,3 με 2,5€+1€ τα 200γρ το φρεσκο βουτηρο,που να βαλει ο ζαχαροπλαστης τοσο ακριβα υλικα !
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Σιγουρα για τον κουραμπιε θελει φρεσκο βουτυρο που αν θυμαμαι καλα κανει 8-12 ευρω το 700-800gr?
Υπολογιστε ποσο μπορουν να κοστιζουν το κιλο.
Δεν πιστευω να βαζει καποιος επαγγελματιας αριστης ποιοτητας μελι κ καρυδι. Ακομη κ οσοι τα πουλανε απο 18 ευρω κ πανω το κιλο. Απλα το καλο ανοθευτο μελι κανει πανω απο 12-15 ευρω το κιλο. Τα εξοδα ενος επαγγελματια ειναι τεραστια.
Οποτε για ανοθευτα κ φρεσκα καταληγουμε στο σπιτικο οπου μαλλον θα μας στοιχιζουν πανω απο 20 ευρω το κιλο.
αν θέλεις ααα ποιότητα γύρω στα 16-17...πουλάνε και στο πεζοδρόμιο της αγοράς με 6-7!!!
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.117
Like
1.910
Πόντοι
216
Αγαπητέ,δυστυχώς όπου βλέπεις τιμές κάτω από ευρώ,κάτι βρωμάει!!ο καλός κουραμπιές θέλει φρέσκο βούτυρο,γιδινο+πρόβειο,το μελομακάρονο ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας μελι και καρύδι...οι τιμές αυτών των πρώτων υλών,παρά τη κρίση,έχουν πάρει τεράστιες αυξήσεις...
Γιαυτο ακριβως ειπα οτι υπαρχουν πολλοι λογοι που του εμποριου δεν εχουν καμια σχεση με του σπιτιου.Ενας απο τους σημαντικοτερους ειναι οι τιμες των πρωτων υλων.
 

Eraser..

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Μηνύματα
27.238
Like
8.743
Πόντοι
1.406
μελομακάρονα φυσικά.
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
66.251
Like
26.038
Πόντοι
5.506
και εγω για διπλες τον ειχα τον θειο...
 

Eraser..

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Μηνύματα
27.238
Like
8.743
Πόντοι
1.406

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
μελομακαρονα με λιγο ζαχαρη αχνη από κουραμπιεδες
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
81.724
Κριτικές
31
Like
12.342
Πόντοι
5.097
θείοι ο τίτλος του νήματος είναι συγκεκριμένος! :woldman:  :tickedoff: :tickedoff:  :woldman:
φυσικά και οι δίπλες παίζουν πολύ μπάλα.
Ναι αλλά τον υποτιμημένο μουραμπιέ τον τρώς μετα του α γιαννιού.  :zfuck:
 

nikos triantafillis

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2018
Μηνύματα
24
Like
2
Πόντοι
0
Μελομακάρονα, Δίπλες και Dresdner Christstollen τα top 3 Χριστουγεννιάτικα γλυκά για εμένα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom