tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.737
- Πόντοι
- 1.306
Tι μας λες? Μπορώ δηλαδή να γράψω μωνταίλλω? ή καζήνω? ή πουλλώβαιρ??
πάντως το μοντέλλο στα ιταλικά που είναι το ομόηχο γράφεται modello...
Tι μας λες? Μπορώ δηλαδή να γράψω μωνταίλλω? ή καζήνω? ή πουλλώβαιρ??
Εναλλακτικά θα μπορούσες ν' αυτοσαρκαστείς αντί να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τ'αδικαιολόγητα, αλλά δε γαμείς ψηλά καπέλα??όχι αλλά εφόσον σε πολλές ευρωπαικές γλώσσες γράφετε και modell ή modelle (modelling) μπορείς να αναπαράγεις τον τρόπο γραφής του με τουw αντίστοιχους κατά ΕΛΟΤ χαρακτήρες...
Oι ξένες λέξεις που μεταφέρονται στα ελληνικά πρέπει να γράφονται με την απλούστερη ορθογραφία. Σύμφωνα με τη διατύπωση της Γραμματικής της Νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη (1941), «οι ξενικές λέξεις μεταγράφονται φωνητικά καθώς και οι μεταχριστιανικές γενικά λέξεις και καταλήξεις ξένης καταγωγής, που γράφονται με απλά φωνήεντα και με απλά σύμφωνα».
Έτσι γράφουμε: Χόλιγουντ αντί Χόλλυγουντ, στιλ αντί στυλ, πίτα αντί πίττα, καβγάς αντί καυγάς, Σλάβος αντί Σλαύος.
Πηγή :
Καλα. Εσυ ηλικιακα παιζει να ησουν και μαθητης του Σωκρατη, αλλά αυτο δεν μας απασχολεινα με συγχωρείς αλλά εγώ το σχολείο το τελείωσα με Τζαρτζάνο...
Συγχωρεμένοςνα με συγχωρείς αλλά εγώ το σχολείο το τελείωσα με Τζαρτζάνο...
Καλα. Εσυ ηλικιακα παιζει να ησουν και μαθητης του Σωκρατη, αλλά αυτο δεν μας απασχολει![]()

Συγκυβέρνηση μπουζουκόβιων: ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΚΑΪ τα σπάνε στα μπουζούκια την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει...
http://[URL unfurl="true"]www.xryshaygh.com/assets/images/preview/18389/mpouzoukia_atima__article.jpg[/img[/URL]]
Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε, εικονίζονται ο φέρελπις νέος της ΔΗΜΑΡ- ΡΗΜΑΔ Ανδρέας Παπαδόπουλος (εμπαθέστατος υβριστής και λασπολόγος της Χρυσής Αυγής – μεταξύ των άλλων, η Αλεξία Μπακογιάννη (της Ντόρας…), η μεγαλοδημοσιογράφος Σία Κοσιώνη (η οποία κατά πληροφορίες που διοχετεύουν διάφοροι… κουτσομπόληδες βρίσκεται προ των θυρών του mega…), ο (υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και υιός Ντόρας…) Κώστας Μπακογιάννης και μια άγνωστη να διασκεδάζουν πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια.
[img]http://[URL unfurl="true"]www.xryshaygh.com/assets/images/news/ta-atima-ta-mpouzoukia.jpg[/img[/URL]]
Την ίδια ώρα που αυτοί οι «εκλεκτοί» το γλεντάνε αμέριμνοι, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρει και δε μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Κάποιοι δε συμπατριώτες πεινάνε στην κυριολεξία και ψάχνουνε για λίγο φαγητό ακόμα και στα σκουπίδια! Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι της Ελλάδας του Μνημονίου. Έρχονται όμως οι εκλογές και δεν είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που πεινάνε να ψηφίσουν αυτούς που το γλεντάνε!
[URL unfurl="true"]http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/alloi-peinane-kai-alloi-to-glentane-sta-mpouzoukia[/quote[/URL]]
Όσο για την κα Κοσιώνη που έχει βγει και με την δικιά μου παρέα κανα-δυό φορές τώρα που προφανώς υπάρχει έλλειψη ευκατάστατου πέους έχω αρκεστεί να πω και εδώ μέσα παάιότερα την κρίση μου. Καρκίνο. Απλά.
Oι ξένες λέξεις που μεταφέρονται στα ελληνικά πρέπει να γράφονται με την απλούστερη ορθογραφία. Σύμφωνα με τη διατύπωση της Γραμματικής της Νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη (1941), «οι ξενικές λέξεις μεταγράφονται φωνητικά καθώς και οι μεταχριστιανικές γενικά λέξεις και καταλήξεις ξένης καταγωγής, που γράφονται με απλά φωνήεντα και με απλά σύμφωνα».
Έτσι γράφουμε: Χόλιγουντ αντί Χόλλυγουντ, στιλ αντί στυλ, πίτα αντί πίττα, καβγάς αντί καυγάς, Σλάβος αντί Σλαύος.
Πηγή :
Αρχισαμε...Είσαι call girl?
Οχι, φανταζομαι πως αν ημουν μαλλον θα το δήλωνα και θα έψαχνα για πελατες αντί να σχολιάζω ζητήματα ορθογραφίαςΕίσαι call girl?
Το παρακάτω το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον
Όσο για την κα Κοσιώνη που έχει βγει και με την δικιά μου παρέα κανα-δυό φορές τώρα που προφανώς υπάρχει έλλειψη ευκατάστατου πέους έχω αρκεστεί να πω και εδώ μέσα παάιότερα την κρίση μου. Καρκίνο. Απλά.
Οχι, φανταζομαι πως αν ημουν μαλλον θα το δήλωνα και θα έψαχνα για πελατες αντί να σχολιάζω ζητήματα ορθογραφίας![]()
Οχι, φανταζομαι πως αν ημουν μαλλον θα το δήλωνα και θα έψαχνα για πελατες αντί να σχολιάζω ζητήματα ορθογραφίας![]()
Δεν εννοούσα οτι δε γνωρίζουν ορθογραφια, αλλα οτι θα αξιοποιούσαν αλλιώς το χρόνο τους εδω μέσαΕυχαριστώ για την απάντηση. Πάντως να ξέρεις ότι σε άλλο θρεντ πριν λίγες βδομάδες γνωστή ελληνίδα call girl καυχόταν για το πόσο καλή είναι στην ορθογραφία.
Την επομενη φορα ζητα να σου κατσει το τζοκερ!!!!Wilde Rose σε λιγο θα σε ρωτησουν αν εισαι και κλωνος μου...
Ειναι η δευτερη κλισε ερωτηση μετα απο το "εισαι call girl?"...