Επισκέπτης
διαβασε με καλυτερα πουθενα δεν λεω για αρχαιοελληνικο χαιρετισμο, μιλαω για αρχαιοελληνικο συμβολο.περί αρχαιοελληνικών χαιρετισμών

διαβασε με καλυτερα πουθενα δεν λεω για αρχαιοελληνικο χαιρετισμο, μιλαω για αρχαιοελληνικο συμβολο.περί αρχαιοελληνικών χαιρετισμών
Μυριβήλης,
ο υμνητής του στρατοπέδου στην Μακρόνησο.
Βέβαια ήταν όπου φυσάει ο άνεμος,
αρκεί να καλύπτει τον κώλο του.
Ο μεγαλύτερος γλύφτης συγγραφέας που έχει βγάλει η Ελλάδα.
αν μου πεις γιατι επελεξαν το συγκεκριμενο συμβολο για να στολισουν την βουλη και γιατι το επελεξαν να το βαζουν σε όλα τα τουριστικα σουβενίρ θα σου πω.Μεσα σε αυτο το συμβολο δηλαδη περικλειεται η σοφια και η δοξα της αρχαιας Ελλαδας;
Τι συμβολιζε στην αρχαιοτητα το συγκεκριμενο συμβολο και το επελεξετε σαν αντιπροσωπευτικο απο την αρχαια Ελλαδα;
Ελπιζω πραγματικα να το κανεις απο αντιδραση και να μην πιστευεις οντως ολη αυτην την ανοησια για τυχαιο συμβολισμο που καποιοι το καταχραστηκαν.
Αυτα τα έγραφε γιατι έτσι ηταν το συμφέρον του.Αυτά τά έγγραφε σχετικά με τούς Σοβιετοποιημένους τού τότε έτσι καί αλλιώς. Αυτοί ήταν πορωμένα πρόσωπα τής ηγεσίας τών ΚΚ τής εποχής τού Στάλιν. Ούτε ό Ρωσικός λαός ούτε κανένας άλλος λαός πού τόν διοίκησαν Μαρξιστές ένα διάστημα είχε συνηδειτά αποποιήσει τήν πατρίδα του ή ήξερε τί άλλο κοσμοθεωρητικό τερτίπι απλά περιμένοντας κάποια υποσχόμενη ταξική απελευθέρωση νά φάει ψωμί ειρηνικά καί δίκαια. Υπερβολές καί μπογιατίσματα μέ παχιές βούρτσες τής αστικής αντίδρασης γράφανε. Ή "αριστερά" είναι πολύ πλατύς όρος καί έχει 1000 εκφάνσεις. Όπως ό Σταλινισμός διέφθειρε τό εργατικό κίνημα έτσι καί ό Χιτλερισμός διέφθειρε τό πατριωτικό κίνημα. Ψευδοπροφήτες.
Αυτα τα έγραφε γιατι έτσι ηταν το συμφέρον του.
Ο Μυριβήλης ανάλογα ποιος ήταν στην διακυβέρνηση,
με αυτόν συντασόταν.
Απ ολους τους κώλους έγλυψε.
Ξεκίνησε σαν Βενιζελικός,
πήγε με τον Παπαναστασίου
και μετα με τον Μεταξά.
Και στην Μακρόνησο και στην Γυάρο και στην Λέρο,
δεν ήταν μόνο η ηγεσία του ΚΚΕ.
Αυτα τα έγραφε γιατι έτσι ηταν το συμφέρον του.
Ο Μυριβήλης ανάλογα ποιος ήταν στην διακυβέρνηση,
με αυτόν συντασόταν.
Απ ολους τους κώλους έγλυψε.
Ξεκίνησε σαν Βενιζελικός,
πήγε με τον Παπαναστασίου
και μετα με τον Μεταξά.
Το 1991, ο Κώστας Κρεμμύδας παρουσίασε στο περιοδικό «Πλανόδιον» (τ. 20, 1991) δύο επιστολές του Στράτη Μυριβήλη, οι οποίες προέρχονταν από το αρχείο Αλέξανδρου Γ. Κορυζή, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και υπουργού Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως και πρωθυπουργού μετά τον θάνατο του Μεταξά. Σε μία από αυτές τις επιστολές, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 1938, ο συγγραφέας απευθύνεται στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά: «Σας παρακαλώ θερμά να μου συχωρέσετε την τόλμη που πήρα, να σας γράψω για να ζητήσω τη βοήθειά σας σ' ένα ζήτημά μου προσωπικό [...]».εντάξει εδώ υπάρχουν της αριστερής διανόησης που γλυφανε τον πεθαμένο Στάλιν....
αλήθεια με τον Μεταξά πότε πήγε??
στην Μακρόνησο και τον Αη Στράτη βρισκόταν κομμουνιστές ενώ στην Γυάρο βρισκόταν και μη κομμουνιστες Μάρτυρες του Ιεχωβά...
Το 1991, ο Κώστας Κρεμμύδας παρουσίασε στο περιοδικό «Πλανόδιον» (τ. 20, 1991) δύο επιστολές του Στράτη Μυριβήλη, οι οποίες προέρχονταν από το αρχείο Αλέξανδρου Γ. Κορυζή, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και υπουργού Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως και πρωθυπουργού μετά τον θάνατο του Μεταξά. Σε μία από αυτές τις επιστολές, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 1938, ο συγγραφέας απευθύνεται στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά: «Σας παρακαλώ θερμά να μου συχωρέσετε την τόλμη που πήρα, να σας γράψω για να ζητήσω τη βοήθειά σας σ' ένα ζήτημά μου προσωπικό [...]».
Ετσι, ο μέχρι πρότινος πιονέρος του βενιζελισμού, συνδιευθυντής από το 1916 έως το 1933 της φιλελεύθερης εφημερίδας «Ελεύθερος Λόγος» και διευθυντής της «Δημοκρατίας», εφημερίδας του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ανακρούει πρύμναν. Σε ρόλο μεσάζοντα, ο Σπύρος Μελάς θα φέρει τον Στράτη Μυριβήλη σε επαφή με το δικτατορικό καθεστώς. Ο συγγραφέας, ο οποίος ταυτίστηκε με την αντιπολεμική λογοτεχνία, από το 1938 -μεσούσης της μεταξικής δικτατορίας- έχει διοριστεί υπάλληλος στη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Μάλιστα γράφει υπέρ του καθεστώτος το ποίημα «Ο ύμνος της εργασίας», το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα», το 1939.
Το 1909 ο Βάρναλης άρχισε να υπηρετεί στο δημόσιο ως δάσκαλος, το 1918 έγινε καθηγητής καί τα δύο επόμενα χρόνια μετεκπαιδεύθηκε στη Γαλλία (Σορβόννη). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την υπηρεσία του στο δημόσιο ως το 1925, οπότε τον απέλυσε ή δικτατορία του Πάγκαλου για τις αριστερές ιδέες του.και αυτό τι σημαίνει ???
Εδώ συμβιβάστηκε ο Βάρναλης, ο Τάσσος ή ο Κώστας Μπαστιάς (ο οποίος έγινε και στέλεχος του καθεστώτος), δεν θα μείνουμε στον Μυριβήλη.
έχει διοριστεί υπάλληλος στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.
όχι δεν, αρχαιολάτρες είναι, που χαιρετούν αρχαιοελληνικά και λατρεύουν αρχαία σύμβολα όπως η σβάστικα...
Νομίζω την έχουμε εξαντλήσει τη μαλακία αυτή. Η σβάστικα, δεν είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Χοντροκέφαλοι χρυσαυγίτες.
Νομίζω την έχουμε εξαντλήσει τη μαλακία αυτή. Η σβάστικα, δεν είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Λοιπον.....
1ον η σβαστιγκα ειναι Αρχαιοελληνικο συμβολο κ διαδεδομενο μεχρι κ την Ινδια...
2ο η Χ.Α. δεν το χρησιμοποιει λογω Αρχαιας Ελλαδας.....Οι παλιοι Χρυσαβγιτες ειχαν τα αρχιδια να παραδεχτουν οτι ειναι Νεοναζι. Η τωρινη ηγεσια δεν το κανει γιατι ξερει οτι θα χασει ψηφους......Εθνικιστες υπαρχουν πολλοι...φασιστες στην ιδεολογια πολυ λιγοι.........
θα μπορουσα να κανω copy paste καμια εικοσαρια εξωφυλλα του παλιου περιοδικου της Χ.Α. με Χιτλερ, Γκεμπελς,κτλ....αλλα βαριεμαι.....
αυτη ειναι η αληθεια...ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.....