The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 93
- Like
- 57.391
- Πόντοι
- 40.655
ξέχασα να συμπληρώσω... αλληλέγγυος της με το αζημείωτο φυσικά... ;)
Φυσικά...
Αφού έκανα και αναφορά πιό πάνω. Θα την παρηγορήσετε για την "χασούρα" της.
ξέχασα να συμπληρώσω... αλληλέγγυος της με το αζημείωτο φυσικά... ;)
Φυσικά...
Αφού έκανα και αναφορά πιό πάνω. Θα την παρηγορήσετε για την "χασούρα" της.

έξη μήνες για την διαταγή πληρωμής ... ένας μήνας για το κατασχετήριο.. το χρήμα το πήρα σε περίπου 10 μήνες από την στιγμή που ανέθεσα στον δικηγόρο την υπόθεση (ξεκίνησε με εξώδικο κλπ) αλλά ο δικηγόρος το κυνήγησε (ίσως γιατί του είχα τάξει ότι εγώ θέλω το 85% της απαίτησης και ότι βγεί παραπάνω δικό του) ... από μία απαίτηση 27.500 ευρώ εγώ πήρα στο χέρι 24.500 και ο δικηγόρος καθάρισε περίπου 6.000... (από όσο υπολογίζω και είναι καλό κίνητρο για να τρέξει λίγο)
η απώλεια των 3.000 δεν με πείραξε καθόλου.. έτσι και αλλιώς παροχή υπηρεσιών ήταν, έξοδα πλέον των ωρών που έβαλα δεν είχα (εκτος από τους καφέδες που επινα και καμμιά δεκαριά επισκέψεις στα γραφεία της ΕΠΕ)
δεν είναι κακός χρόνος... βέβαια το περιστατικό έγινε πρίν πέντε χρόνια που δεν είχαν πλημμυρίσει τα δικαστήρια από αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμής αλλά δεν μέτρησε καθόλου η ηλικία του... μόνο ότι όφειλε, είχε εκδώσει επιταγές και ότι ήταν διαχειριστής σε ΕΠΕ...
αχυράνθρωπος ήταν ο τύπος.. αλλά αχυράνθρωπος που το ήξερε ότι ενεργεί έτσι οπότε είναι το ίδιο απατεώνας με τον πραγματικό απατεώνα τον γιόκα του ο οποίος ήδη είχε βαρέσει κανόνια στην αγορά τόσο αυτός όσο και επιχείρηση που είχε στο όνομα της γυναίκας του (χωρίς να έχει υπογράψει επιταγές ακάλυπτες όμως)..
σήμερα από ότι μου λέει ο δικηγόρος που το είχε αναλάβει θα χρειαζόταν 2-2.5 χρόνια λόγω φόρτου των δικαστηρίων σε αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμής...
εντιτ... ξέχασα ότι ο τύπος εκτός από την επικαρπία ενός διαμερίσματος 145 τμ στο Νέο Ψυχικό είχε το όνομα του και ένα αυτοκίνητο αρκετά καλό (διετίας) και σχετικά μεγάλης αξίας για την εποχή εκείνη (τώρα και να σου το χαρίσουν δεν το παίρνεις λόγω κυβισμού και κατανάλωσης)... δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για την αξία του γιατί ποτέ δεν θεώρησα το αυτοκίνητο ως status symbol (το αυτοκίνητο μου είναι 1400 κεκ δωδεκαετίας και σκοπεύω λόγω του ότι έχει λίγα χιλιόμετρα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση να το κρατήσω για μερικά ακόμη χρόνια έστω και αν συνήθως έχω εταιρικό από την δουλειά μου) και θα το έδινα έτσι και αλλιώς...
πάντως στην περίπτωση που δεν πλήρωνε θα τον πετούσα έξω από το σπίτι... χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό... δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να εχω ενδοιασμούς για λαμόγια...

Με όλη την καλή διάθεση να θεωρήσω ότι αυτό συνέβη όπως το περιγράφεις. Πόσος χρόνος πέρασε για να πάρεις απο την Ελληνική δικαιοσύνη κατασχετήριο για επικαρπία, έχοντας στα χέρια σου ακάλυπτη επιταγή και 78άχρονο αντίδικο?
Τα 2,5 χρόνια είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που λέει η δική μου πείρα. Το πρόβλημα με τον 78άχρονο και τον χρόνο είναι οι αναβολές για λόγους υγείας που μπορεί να πάρει. Απο την στιγμή που το ανέθεσες σε δικηγόρο με ποσοστό, εντύπωση μου κάνει που δεν λύθηκε ούτε εξωδικαστικά, ούτε πήρε αναβολές. Εντύπωση για το τι έκανε ο αντίδικος δικηγόρος.
η διαταγή πληρωμής (ειδικά για επιταγές και άλλα αξιόγραφα) βγαίνει (μάλλον καλύτερα έβγαινε) σχετικά γρήγορα.. δεν απαιτείται δίκη και κλήση του εναγόμενου (φεσαδόρου)...
έχει 15 εργάσιμες να ασκήσει ανακοπή... ήμουν τυχερός που έπεσα σε διάστημα που ο γέρος έλειπε στο εξωτερικό και ο κλητήρας θυροκόλλησε την διαταγή πληρωμής... την βρήκε πολύ αργά και δεν πρόλαβε να ασκήσει ανακοπή (πέσανε και κάτι αργίες δικαστηρίων το είχε προγραμματίσει το γατόνι ο δικηγόρος επειδή από την έκδοση της διαταγής έχεις δικαίωμα δυο μήνες για την κοινοποίηση)...
στην κατάσχεση (αυτοκινήτου, επικαρπίας και οικοσκευής) δεν άσκησε ανακοπή αλλά ήρθε το λαμόγιο ο γιός και τα ακούμπησε... ήθελε να το συζήτήσουμε (προφανώς δόσεις στις οποίες πάλι θα μου έβαζε φέσι) αλλά τελικά τα ακούμπησε μέχρι μίας... του είπα ότι αν θέλει να συζητήσουμε θα εγγράψω πρώτη υποθήκη στο διαμέρισμα (ψιλή κυριότητα) με δικά του έξοδα...
και μετά βγήκε ενα τεράστιο λιονταρι και φοβήθηκε ο αντίδικος και είπε οχι δεν θα κάνω ανακοπή κατά της πράξης κατάσχεσης θα πληρώσω ολο το ποσό!χχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχ
αμα ήθελε ας ακούσε ανακοπή... το ποινικό ήταν σε εξέλιξη και φυσικά δεν θα κατέθετα ότι πληρώθηκα ...![]()
Κανονισε ρε....Μπουρδες. Ανακοπες, αναβολες, ενα σωρο ενδικα μεσα, καθε μέρα τα βλέπουμε. εκτος αυτού αντε και ετρωγε μια ποινη με αναστολή. Επεσες σε τελειως βλακα ειτε λες φιδια.
Δεν πείθεις[size=25pt]Οι Γάλλοι αδειάζουν τον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ[/size]
[size=20pt]Από αλληλογραφία ανάμεσα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προκύπτει πως το cd με την "λίστα Λαγκάρντ" ήρθε επίσημα στην Ελλάδα για φορολογικούς σκοπούς[/size]
και μετά βγήκε ενα τεράστιο λιονταρι και φοβήθηκε ο αντίδικος και είπε οχι δεν θα κάνω ανακοπή κατά της πράξης κατάσχεσης θα πληρώσω ολο το ποσό!χχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχ
Μπουρδες. Ανακοπες, αναβολες, ενα σωρο ενδικα μεσα, καθε μέρα τα βλέπουμε. εκτος αυτού αντε και ετρωγε μια ποινη με αναστολή. Επεσες σε τελειως βλακα ειτε λες φιδια.
Είπαμε:Εμ έλα που έτσι ακριβώς είναι όπως τα ξέρω κι εγώ.