Νέα

Μισθοί ανείδικευτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AlanW
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

expert sensual

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2023
Κριτικές
20
Like
788
Πόντοι
990

North people

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Ιαν 2025
Κριτικές
21
Like
9.638
Πόντοι
2.046
Τι δουλειές είναι το θέμα;
Γιατί πας κάπου ακούς 1100 ευρώ και θέλουν κάτι δεκαωρα σε έξι ημέρες την εβδομάδα
Στον αλλον πεστα.. που λεει κατι για πενθημερα και 8ωρα με αυτα τα λεφτα.
On The Floor Omg GIF by Joel James
Happy Jimmy Fallon GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
19.191
Πόντοι
9.345

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
645
Πόντοι
81
Αυτό που περιγράφεις αποτελεί μια ένδειξη του "Κατάλαβα λάθος" ή "δεν μπορώ να κατανοήσω γραπτό λόγο". Και θα σου εξηγήσω τι εννοώ.

Αμέσως αναφέρεις την "ακραία" εκδοχή της ξενιτιάς και την ταυτίζεις με κάποιου είδους "κακουχία" ή "ηρωική" πράξη. Δεν είναι έτσι. Μπορείς να εργάζεσαι 20 μέτρα από το σπίτι σου στέλεχος σε μια εργασία που σου δίνει 3000 ευρώ και να μην την παλεύεις κάστανο και ψυχικά να είσαι διαλυμένος από τα dead lines, τους τοξικούς συναδέρφους, την άθλια διοικηση που δεν σου δίνει "εργαλεία" και σε αφήνει ξεκρέμαστο και άλλα πολλά.

Κάποιοι αντέχουν ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Το οτι δεν αντέχουν δεν σημαίνει ότι είναι "μπούληδες". Αυτό νομίζω είναι εύκολα κατονοητό σε νοήμονες ανθρώπους. Έτσι δεν είναι;
ειναι προφανες οτι εχεις ελλειψη εμπειριας
ως μαθητης ακομα δουλευα κοντα στο σπιτι μου, με την τωρινη μου δουλεια φτανω μεχρι κινα κυριολεκτικα
δεν ξερεις τι σημαινει εργασιακο αγχος, γιορτες μακρια απο αγαπημενους κλπ κλπ
το μπερδευεις με μπουληδες που τραμπουκιζουν ο ενας τον αλλο στον χωρο εργασιας
true story, εχω ακουσει απο καθηγητες γυμνασιων για το αγχος που τους προκαλουν ορισμενοι μαθητες:confused:
ημαρτων με τον καθε κουραδα

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
3.149
Πόντοι
456
Νησί

Δεν μπορώ να πω παραπάνω γτ ξέρουν αρκετοί το νησί μου κ με μια αναζήτηση στο γουγκλ θα το βρουν αν πω παραπάνω λεπτομέρειες

Γενικότερα λίγο μυαλό να έχεις να βγεις από το mindset του υπαλλήλου, να αναλύσεις την αγορά,όρεξη και δουλειά και τα καταφέρνεις δεν είναι τπτ τρελό γτ με 1κ πλέον ούτε καν survive δεν κάνεις φυσικά αν δεν σε συντηρούν οι γονείς
Αυτό ισχύει τρέλα.

Αν και τα εισοδήματα μου είναι απίθανα μικρά το τελευταίο καιρό.

Όμως αυτό συνειδητοποίησα , ότι για χρόνια πολλά σκεφτόμουν σαν υπάλληλος.

Αυτό με έκανε πολύ κακό με το χρήμα.

Κάτι που πληρώνω ακόμα.

nkido101

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Απρ 2024
Like
17.786
Πόντοι
2.256
Αυτό ισχύει τρέλα.

Αν και τα εισοδήματα μου είναι απίθανα μικρά το τελευταίο καιρό.

Όμως αυτό συνειδητοποίησα , ότι για χρόνια πολλά σκεφτόμουν σαν υπάλληλος.

Αυτό με έκανε πολύ κακό με το χρήμα.

Κάτι που πληρώνω ακόμα.
Αν κατσεις να το δεις και πιο βαθυα θα δεις οτι ειναι ο φοβος
Ο νους βολευεται ευκολα στο comfort zone σε καθε τομεα της ζωης μας , ομως ετσι υπαρχει στασιμοτητα/αδρανεια

Οταν βγαινεις απο το comfort zone εκει ξεκιναει το ωραιο παιχνιδι, πολυ πιθανον θα δοκιμαστεις ,θα βιωσεις απογνωση,θα αποτυχεις αλλα μονο ετσι εξελισσεται καποιος

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.271
Πόντοι
2.636
ειναι προφανες οτι εχεις ελλειψη εμπειριας
ως μαθητης ακομα δουλευα κοντα στο σπιτι μου, με την τωρινη μου δουλεια φτανω μεχρι κινα κυριολεκτικα
δεν ξερεις τι σημαινει εργασιακο αγχος, γιορτες μακρια απο αγαπημενους κλπ κλπ
το μπερδευεις με μπουληδες που τραμπουκιζουν ο ενας τον αλλο στον χωρο εργασιας
true story, εχω ακουσει απο καθηγητες γυμνασιων για το αγχος που τους προκαλουν ορισμενοι μαθητες:confused:
ημαρτων με τον καθε κουραδα
Καμία έλλειψη εμπειρία δεν έχω. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου. Καλημέρα.

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
23.250
Πόντοι
6.246
Να πω κάτι άσχετο - σχετικό. ας μην συζητάμε μόνο για λεφτά. Να βάζουμε και τον παράγοντα ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που παίρνουν 1500 και πολύ παραπάνω και είναι διαλυμμένοι ψυχικά. Πρέπει να βλέπουμε λίγο από όλες τις πλευρές το πράγμα. Διάβασα όλα τα ενδιαφέροντα σχόλια.
Προφανώς δεν κάνουν όλοι για όλα. Ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν μάθει αλλιώς θέλουν corporate περιβάλλον ή να δουλεύουν από το σπίτι. Στην τελική αν ας πούμε ξεκινήσεις να δουλεύεις ή να σπουδάζεις στα 18 ,μεγαλώνοντας αλλάζεις και γνώμη. Ξέρω δημόσιο υπάλληλο διορισμένη που τα παράτησε επειδή βαρέθηκε τη ρουτίνα με τα χαρτιά, απλά δεν την πάλευε να βλέπει όλη μέρα τα ίδια και τα ίδια. Άλλος δεν αντέχει το άγχος του να έχει δική του επιχείρηση και πάει μισθωτός, άλλος δε μπορεί να ζει μακριά από την πόλη του ,πάει εξωτερικό και ξαναγυρίζει. Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν τα δίνεις στα αντικαταθλιπτικά;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.271
Πόντοι
2.636
Προφανώς δεν κάνουν όλοι για όλα. Ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν μάθει αλλιώς θέλουν corporate περιβάλλον ή να δουλεύουν από το σπίτι. Στην τελική αν ας πούμε ξεκινήσεις να δουλεύεις ή να σπουδάζεις στα 18 ,μεγαλώνοντας αλλάζεις και γνώμη. Ξέρω δημόσιο υπάλληλο διορισμένη που τα παράτησε επειδή βαρέθηκε τη ρουτίνα με τα χαρτιά, απλά δεν την πάλευε να βλέπει όλη μέρα τα ίδια και τα ίδια. Άλλος δεν αντέχει το άγχος του να έχει δική του επιχείρηση και πάει μισθωτός, άλλος δε μπορεί να ζει μακριά από την πόλη του ,πάει εξωτερικό και ξαναγυρίζει. Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν τα δίνεις στα αντικαταθλιπτικά;
Πολύ σωστά γράφεις!

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ γνωρίζω άνθρωπο που δεν είναι απλά έξυπνος αλλά κανονική ιδιοφυια. Διάνοια πώς να στο πω. Είναι κοντά στα 48 και μένει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και 15 χρόνια έχει επιλέξει να εργάζεται απλά φύλακας με ένα μισθό της τάξεως των 1300 καθαρά 5μερο 8ωρο (νύχτες) σε μια εταιρεία. Αυτός με τις σπουδές και το μυαλό του άνετα θα μπορούσε να είναι κάπου πολύ πολύ καλύτερα - δεν είναι όπως είμαι εγώ μέτριας νοημοσύνης άνθρωπος - είναι απίστευτο μυαλό (αποδεδειγμένα πολλαπλά). Απλά θέλει την ηρεμία του και αρκείται στα λίγα και έτσι έχει οργανώσει την ζωή του.

Σημειωτέον δεν είναι ούτε από εύπορη οικογένεια ούτε τιποτα. Με νοίκι είναι ολομόναχος. Πληρώνει 450 το μηνα το νοικι.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.167
Πόντοι
6.256
Αν κάποιος σήμερα θέλει να βγάζει καθαρά 1.100, 1.200 κτλπ χωρίς πολλά πολλά είναι εύκολο

οι ντιλιβεράδες από τις πλατφόρμες μαζί με τα τιπς βγάζουν τόσα και περισσότερα.

Αν νομίζει κάποιος ότι υπάροχυν δουλειές που πας 9.00 - 17.00 αράζεις με ένα εξελάκι ωρίς πίεση όλη μέρα και φεύγεις με 1.500 κάνουν λάθος. Για να σου δώσει κάποιος αυτά τα λεφτά πρέπει να παράγεις έργο...στο δημόσιο που το κάνουν απλά το έργο το παράγουμε εμείς για αυτούς.

Η δουλειές γραφείου έχουν όλες πίεση και ευθύνες αν θες να βγάζεις παραπάνω...οι βαριές χειρονακτικές και τεχνικές δουλειές επίσης πληρώνουν παραπάνω...αλλά πρέπει να έχεις κώλο...άλλο να ανεβάζεις 2 φρέντο στον 3ο χωρίς ασανασέρ...άλλο να περνάς σωλήνες ή και να τι κόβεις.

Και με τα 1300 καθαρά που γράφει ο φίλος αν δεν έχεις δικό σου σπίτι να μένεις είναι πολύ λίγα σήμερα...θα έχεις άλλα άγχη...με μια στραβή τη γάμησες χωρίς άλλο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν τζάμπα λεφτά χωρίς άγχος....εκτός αν κληρονομήσεις 2-3 πολυτκατοικίες.

OP
OP
A

AlanW

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2024
Like
24
Πόντοι
0
Αν κάποιος σήμερα θέλει να βγάζει καθαρά 1.100, 1.200 κτλπ χωρίς πολλά πολλά είναι εύκολο

οι ντιλιβεράδες από τις πλατφόρμες μαζί με τα τιπς βγάζουν τόσα και περισσότερα.

Αν νομίζει κάποιος ότι υπάροχυν δουλειές που πας 9.00 - 17.00 αράζεις με ένα εξελάκι ωρίς πίεση όλη μέρα και φεύγεις με 1.500 κάνουν λάθος. Για να σου δώσει κάποιος αυτά τα λεφτά πρέπει να παράγεις έργο...στο δημόσιο που το κάνουν απλά το έργο το παράγουμε εμείς για αυτούς.

Η δουλειές γραφείου έχουν όλες πίεση και ευθύνες αν θες να βγάζεις παραπάνω...οι βαριές χειρονακτικές και τεχνικές δουλειές επίσης πληρώνουν παραπάνω...αλλά πρέπει να έχεις κώλο...άλλο να ανεβάζεις 2 φρέντο στον 3ο χωρίς ασανασέρ...άλλο να περνάς σωλήνες ή και να τι κόβεις.

Και με τα 1300 καθαρά που γράφει ο φίλος αν δεν έχεις δικό σου σπίτι να μένεις είναι πολύ λίγα σήμερα...θα έχεις άλλα άγχη...με μια στραβή τη γάμησες χωρίς άλλο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν τζάμπα λεφτά χωρίς άγχος....εκτός αν κληρονομήσεις 2-3 πολυτκατοικίες.
κοιτα το βασικο ειναι να εχεις work life balance, ο delivery πορει να το εχει αυτο αν εχει πενθημερο 8ωρο οπως και ο υδραυλικος. Και στο εξωτερικο αμα πας στη βορεια ευρωπη ετσι ειναι, δουλευουν για να ζουν δεν χρειαζεται hustle συνεχεια για να εισαι παραγωγικος

OP
OP
A

AlanW

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2024
Like
24
Πόντοι
0
Στον αλλον πεστα.. που λεει κατι για πενθημερα και 8ωρα με αυτα τα λεφτα.
On The Floor Omg GIF by Joel James
Happy Jimmy Fallon GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
πολυ συνηθισμενο ειναι πλεον, σου λεω σχεδον ολοι οσοι ξερω ετσι ειναι, 800 ειναι το κατωτατο και στην αθηνα υπαρχουν ενα σωρο επιλογες για να ανεβεις

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.167
Πόντοι
6.256
κοιτα το βασικο ειναι να εχεις work life balance, ο delivery πορει να το εχει αυτο αν εχει πενθημερο 8ωρο οπως και ο υδραυλικος. Και στο εξωτερικο αμα πας στη βορεια ευρωπη ετσι ειναι, δουλευουν για να ζουν δεν χρειαζεται hustle συνεχεια για να εισαι παραγωγικος
σιγά τι θα πάθεις ρε τύπε αν αντί για 8 ώρες δουλέψεις 9 ή 10 για να βγάλεις κάτι παραπάνω?

ή αν θες να δουλέψεις το σάββατο για να βγάλεις κάτι παραπάνω?

το θέμα είναι τι θεωρεί κανείς work life balance

διότι αν περιμένει κάποιος ότι με ανειδίκευτη εργασία 40 ώρες την εβδομάδα...μπορεί να ζει καλά στην Ελλάδα...πρόκειται να συγκρουστεί με τοίχο με 200χλμ/ώρα.

Στις χώρες αυτές που έχουν τέτοιες πολυτέλειες...έχουν άλλες οικονομίες και φυσικά δεν σημαίνει ότι στο 8ωρο δεν είναι παραγωγικοί...

ίσα ίσα...σε αυτές τις χώρες άμα πάει όπως έχει μάθει ο Ελληνάρας χαλαρός και στα @@ του όλα...θα φάει σουτ τον πρώτο μήνα.

Πάντως και στην Ελλάδα...αυτός που δεν είναι τέμπελης χαζός ή άχρηστος...κάτι καταφέρνει περισσότερο.

nkido101

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Απρ 2024
Like
17.786
Πόντοι
2.256
οι τε χνιτες δε παιρνουν καλα λεφτα?
Eκει ειναι το χρημα πλεον :)
Ειδικα αν βρεις και τομεα/περιοχη με υψηλη ζητηση οχι μεγαλη προσφορα χτυπας 150-200αρια την μερα :p

Αλλα εχουν μαζευτει ολοι αθηνα να κανουν τους πρωτευουσιανους και εχουν καταληξει να ειναι σκλαβοι και παλευουν για την επιβιωση :)

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.633
Πόντοι
16.235
Δεν νομίζω ότι πουθενά στον κόσμο να παίρνει ανιδείκευτος πάνω από 1000 €
Μη πιστεύεται ό,τι φούμαρα σας πουλάνε
Πολλές τέτοιες αγγελίες είναι καθαρά παραπλανητικές.
Ειδικά αν τις βρίσκουν κάτι χικικομορηδες μέσα από τα σοσιαλ κρεμμύδια έχει πάντα καποιον λακκο έχει η φάβα .

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.633
Πόντοι
16.235
Eκει ειναι το χρημα πλεον :)
Ειδικα αν βρεις και τομεα/περιοχη με υψηλη ζητηση οχι μεγαλη προσφορα χτυπας 150-200αρια την μερα :p

Αλλα εχουν μαζευτει ολοι αθηνα να κανουν τους πρωτευουσιανους και εχουν καταληξει να ειναι σκλαβοι και παλευουν για την επιβιωση :)
Βέβαια θέλουν και να τρέχουν σε ξερονήσια για να βγάζουν σελφι και μελφι σαν γκομενιτσες για να τους ζηλεύουν οι διαδικτυακοί τους ακόλουθοι...:jerking:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.167
Πόντοι
6.256
Δεν χρειάζεται να είσαι τεχνίτης καλός για να πάρεις κάτι παραπάνω

Άμα λύνεις τα χέρια του εργοδότη σου και είσαι σωστός συνεπής και δεν βαριέσαι που ζεις...θα του γίνεις απαραίτητος και για να μην φύγεις θα σου δώσει παραπάνω.

Αν μετράς κάθε σου κίνηση με τα λεφτά που παίρνεις και προσπαθείς να φιδιάσεις μέχρι να περάσει το 8ωρο και να την κάνεις και δεν σε ενδιαφέρει η δουλειά

θα παίρνεις πάντα λίγα λεφτά και θα είσαι ο τελευταίος τροχός

Άλλα thread (ενδεχομένως σχετικά)

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom