Νέα

17 Nοέμβρη - Προκηρύξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 216
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Όταν απαντούσε ο Χρυσοχο κοίταξε πρώτα 2 φορές αριστερά και κάτω, απάντησε μετά. Λογικά κάτι υπάρχει ακόμη ή υπήρχε και το παρακολούθούσαν από απόσταση.
Επίσης, η απάντηση του Μητσοτάκη δεν ήταν απόλυτη, αλλά και κάποιος από τους Αμερικανούς δεν μου φάνηκε τόσο σίγουρος.
Το μεγάλο πρόβλημα ότι η οργάνωση ηταν να διαλυθεί το 1981
Ένας απο τα παλαα στελέχη έμεινε μόνος του στρατολόγησε τη δεύτερη γενιά που δεν ηξερε τίποτα γοα την πρώτη
Μόνο ένας αλλος ηξερε κ μπορουσε να μιλησει αλλα πεθανε το 1986

Παραγραφή 20ετιας απο.2002 οποτε τέλος

Ο Λάμπρος δεν μίλησε ποτε κ έτσι δεν έμαθε η κοινωνία την αλήθεια

Τελευταία τροποποίηση:

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
60
Like
8.330
Πόντοι
6.797
Το μεγάλο πρόβλημα ότι η οργάνωση ηταν να διαλυθεί το 1981
Ένας απο τα παλαα στελέχη έμεινε μόνος του στρατολόγησε τη δεύτερη γενιά που δεν ηξερε τίποτα γοα την πρώτη
Μόνο ένας αλλας ηξερε να μιλησει αλλσ πεθανε το.

Παραγραφή 20ετιας απο.2002 οποτε τέλος

Ο Λάμπρος δεν μίλησε ποτε κ έτσι δεν έμαθε η κοινωνία την αλήθεια
Όσο και να συμφωνώ με κάποιες δράσεις της 17Ν ,κρατάω στο τέλος αυτό που είπε ο Νασιακος, σε ελεύθερη μετάφραση ,Οι μεν πίσω από τα κάγκελα , οι δε δολοφονημένοι .Δεν οδηγεί πουθενα αυτό. Το κακό είναι ότι δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας και τα λαμόγια και οι πρεζεμποροι κυκλοφορούν με τις αμαξάρες τους ελεύθεροι έξω.

Citizen8212

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2023
Like
1.355
Πόντοι
206
Όσο και να συμφωνώ με κάποιες δράσεις της 17Ν ,κρατάω στο τέλος αυτό που είπε ο Νασιακος, σε ελεύθερη μετάφραση ,Οι μεν πίσω από τα κάγκελα , οι δε δολοφονημένοι .Δεν οδηγεί πουθενα αυτό. Το κακό είναι ότι δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας και τα λαμόγια και οι πρεζεμποροι κυκλοφορούν με τις αμαξάρες τους ελεύθεροι έξω.
Όπως το είπες μυστη

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
13.859
Πόντοι
3.556
Αμα φτιάξει κανά κόμμα ο Κουφοντίνας ένα 15% το έχει.Τι Καρυστιανου,Τσίπρας κτλ θα εξαερωθούν.Σιγά μην ψηφίσει ο αντισυστημικός Κάρυ άμα βγάλει αφίσα ο Κουφοντίνας με σαρανταπεντάρι να καπνίζει και υπότιτλο justice for all.

papaphilips

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
232
Like
61.625
Πόντοι
40.703
μίνγουάηλ, οι μπατσαρέοι τότε κλάμα. λες και το'σκασαν όλοι από το κακοσάλεσ'
ήταν και σίγουροι ότι θα τους έβρισκαν, ενώ ούτε λυμένο σταυρόλεξο δε μπορούσαν να ολοκληρώσουν.
ας ειναι καλά ο καλός Θεούλης που έκανε να σκάσει πρόωρα η βόμπα :priest:

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Κάνεις δεν εχει δικαιωμα να αφαιρέσει ζωη του άλλου....

Αλλά βέβαια υπάρχουν κ ηθικά θέματα όπως υπηρχαν πράκτορες της τουρκιας κ των Αμερικανών που υποθαλπαν τα ελληνικά συμφέροντα....

Ο σολντερς ήρθε για να πείσει τον Σημίτη να αναγνωρισει το Κόσοβο
Δυστυχώς υπηρχαν πολλά αθωα θυματα οπως ο αξαρλιαν κ οι αστυνομικοί κ οδηγοί

Ντεμεκ έλεγαν ότι ηταν κοντά να τους πιάσουν ενώ ψάχνανε γιωτοπουλο κ αυτός λεγόταν Οικονόμου με δικό του αφμ πολά χρονια

Αν δεν έσκαγε η βόμβα στη flying dolphin 'στα εκδοτήρια χαμπάρι δεν θα έπαιρναν οι ελληνικές αρχές

Υπάρχει το περίεργο της υπόθεσης ότι η αστυνομία αν κ ο Σάββας ξηρός μόλις τον πηρε το ασθενοφόρο είπε ότι τον λένε Γιώργο
Οι μπάτσοι βλέπουν στο παντελόνι του ταυτότητα Στέργιος Αγγελίδης κ νόμιζαν.λογω του σοκ ότι ξέχασε το ονομα του....φυσιολογικό

Είχε αλωθι ότι θα συναντούσε παπα για την αγιογραφία του μικρού παρεκκλήσιο εκει διπλα στο λιμανι

Το μοιραίο λάθος.......ο Λουκάς τον πλησιάζει μόλις έγινε η έκρηξη κ παίρνει το τσαντάκι το τσαντάκι με το οπλο όμως ηταν τρύπιο κ το οπλο ειχε φύγει 30 μετρα μακριά
Δεν το καταλαβαίνει κ σκέφτεται να τον πυροβολήσει με το δικό του ώστε να μην καρφωθουν όλοι .
έτσι παίρνει το τσαντάκι κ.φευγει αφού του εκανε νεύμα ο.ξηρος να φύγει διοτι ειχε αλωθι

Ισχυρό αλωθι ο ξηρός σαν αγιογράφος.
Ο ο Λούκας τηλεφωνεί την ρομερο να πάει στο Τζανειο. Να δει πλάγια πλάγια την υγεία του
Κ εκει αυτη η Ισπανίδα ρομερο συντροφος λέει ότι ψάχνει έναν Σάββα συντροφο της ενώ η ταυτότητα έλεγε Αγγελίδης όπως έγραψα

Δλδ ο ξηρός θα μπορούσε με αλωθι σαν περαστικός ότι ηταν θύμα τυχαίο γεγονπτοε κ να μην μαθαίναμε τιποτα
Βέβαια το 45αρι που βρέθηκε κ τα κλειδιά όπως κ η εμφάνιση της συντρόφου του Ισπανίδας ρομερο ηταν κομβικά στοιχεία

Επίσης ότι φορούσε ρολοι που έγραφε Σάββας 1991 ενώ ηταν Στέργιος Αγγελής κ του το εχει χαρίσει η αρραβωνιαστικα του η Ισπανίδα

Δλδ έγιναν παιδικά λάθη απο τους ίδιους εκείνη την ημέρα

Στη γιαφκα φτάσανε με τα κλειδιά κ ρωτώντας την αντιπροσωπεία μάρκας των κλειδιών στην ελλαδα σε ποιους κλειδαραδες πουλάν τέτοια μάρκα κ ηταν ελάχιστοι τότε

Αυτά δυστυχως δεν τα είπε ο παπαχελας πάρα μάς έδειχνε τα λουλούδια της συμπαθητικης μαύρης κοπέλας...

Ο @athinaios44 ξέρει κ αλλα κ πρέπει να βγει να μιλησε έστω κ μετα απο24 χρονια:confused:

Τελευταία τροποποίηση:

papaphilips

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
232
Like
61.625
Πόντοι
40.703
Κάνεις δεν εχει δικαιωνα να αφαιρέσει ζωη του άλλου
Αλλά βέβαια υπάρχουν κ ηθικά θέματα όπως υπηρχαν πράκτορες τηε ροτεξιας κ των Αμερικανών που υποθαλπαν τα ελληνικά συμφέροντα
Ο σολβτερς ήρθε για να πείσει Σημίτη να αναγνωρισιυνεωτο Κόσοβο
Δυστυχώς υπηρχαν πολλά αθωα θυματα οπως ο αμαρτίαν κ οι αστυνομικοί κ οδηγοί

Ντέρεκ έλεγαν ότι ηταν κοντά να τους πιάσουν ενώ ψάχνανε γιωτοπουλο κ αυτός λεγόταν Οικονόμου με δικό του αφμ
Αν δεν έσκαγε η βόμβα στη flying dolphin 'στα εκδοτήρια χαμπάρι δεν θα έπαιρναν οι ελληνικές αρχές

Υπάρχει το στείλω της υπόθεσης ότι η αστυνομία αν κ ο Σάββας ξηρός μόλις τον οηρε το ασθενοφόρο είπε ότι τον λένε Γιώργο
Οι μπάτσοι βλέπουν στο παντελόνι του ταυτότητα Στέργιος Αγγελίδης κ νόμιζαν.λογ του σοκ ότι ξέχασε το ονομα του
Είχε αλωθι ότι θα συναντούσε παπα για την αγιογραφία του μικρού παρεκκλήσιο εκει διπλα

Το μοιραίο λάθος.......ο Λουκάς τον πλησιάζει μόλις έγινε η έκρηξη κ παίρνει το τσαντάκι το εβα με το οπλο όμως ητα τρύπιο κ το οπλο εθχε φύγει 30 μετρ μακριά
Δεν το καταλαβαίνει κ σκέφτεται μα τον πυροβολήσει με το δικό του ώστε να μην καρφωθουν όλοι .έτσι παίρνει το τσαντάκι κ.φευγει αφού του. Έκανε νεύμα ο.ξηρος

Ο ο Λούκας τηλεφωνεί την ρομερο να πάει στο Τζανειο. Να δει πλάγια πλάγια την υγεία του
Κ εκει αυτη λέει ότι ψάχνει ε αν Σάββα συντροφο της ενώ η ταυτότητα έλεγε Αγγελίδης

Δλδ ο ξηρός θα μπορούσε με σλωθι σαν περαστικός ότι ηταν θύμα τυχαίο κ μα μην μαθαίναμε τιποτα
Βέβαια το 45αρι που βρέθηκε κ τα κλειδιά όπως κ η εμφάνιση της συντρόφου του Ισπανίας ρομερο ηταν κομβικά στοιχεία
Επίσης ότι φορούσε ρολοι που έγραφε Σάββας 1991 ενώ ηταν Στέργιος Αγγελής

Στη γιαφκα φτάσαμε με τα κλειδιά κ ρωτώντας την αντιπροσωπεία στην ελλαδα σε ποιους κλειδαραδες πουλάν τέτοια μάρκα κ ηταν ελάχιστοι

Αυτά δυστυχως δεν τα είπε ο παοαχελας πάρα μάς έδειχνε τα λουλούδια της συμπαθητικης μαύρης κοπέλας...

Ο @athinaios44 ξέρει κ αλλα κ πρέπει να βγει να μιλησε έστω κ μετα απο24 χρονια:confused:
ρε μαλάκα γκλΟουμπτροτερ, γράφτο στα Εσπανιόλ καλύτερα για να το βάλουμε μετά εμείς στο γουγλτρανσλατορ και να καταλάβουμε ναούμε :2funny::2funny::2funny:

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.683
Πόντοι
216
O γέρος -επιχειρηματίας που τους στηρίζε ποιος ήταν;

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.207
Πόντοι
1.071
Φίλτατε sex volcano μου αρέσει να διαβάζω τα κείμενα σου ωστόσο κάνεις συνέχεια λάθη κατά την πληκτρολόγηση και δυσκολεύεις την κατανόηση των γραπτών σου! Υποθέτω ότι γράφεις γρήγορα ωστόσο ρίχνε μια ματιά πριν τα δημοσιεύεις

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
60
Like
8.330
Πόντοι
6.797
Φίλτατε sex volcano μου αρέσει να διαβάζω τα κείμενα σου ωστόσο κάνεις συνέχεια λάθη κατά την πληκτρολόγηση και δυσκολεύεις την κατανόηση των γραπτών σου! Υποθέτω ότι γράφεις γρήγορα ωστόσο ρίχνε μια ματιά πριν τα δημοσιεύεις
Είναι έτσι επειδή τα διαβάζει στο μικρόφωνο και τα περνάει αυτόματα. Έχουν ενδιαφέρον τα λεγόμενα του Βολκανου αλλά δυστυχώς συμβαίνει κι αυτό.

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Κάτσε να το διορθώσω..
Χρησιμοποιώ φωνητική ηχογράφηση πληκτρολόγηση

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.683
Πόντοι
216
O γέρος -επιχειρηματίας που τους στηρίζε ποιος ήταν;

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.207
Πόντοι
1.071
Απλά διάβαζε το κείμενο που βγάζει και κάνε μικρο διορθώσεις !

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Κανείς δεν εχει δικαιωμα να αφαιρέσει ζωη του άλλου....

Αλλά βέβαια υπάρχουν κ ηθικά θέματα όπως υπηρχαν πράκτορες της τουρκιας κ των Αμερικανών που υποθαλπαν τα ελληνικά συμφέροντα....

Ο σολντερς ήρθε για να πείσει τον Σημίτη να αναγνωρισει το Κόσοβο
Δυστυχώς υπηρχαν πολλά αθωα θυματα οπως ο αξαρλιαν κ οι αστυνομικοί κ οδηγοί

Ντεμεκ έλεγαν ότι ηταν κοντά να τους πιάσουν ενώ ψάχνανε γιωτοπουλο κ αυτός λεγόταν Οικονόμου με δικό του αφμ πολά χρονια

Υπάρχει το περίεργο της υπόθεσης ότι η αστυνομία αν κ ο Σάββας ξηρός μόλις τον πηρε το ασθενοφόρο είπε ότι τον λένε Γιώργο
Οι μπάτσοι βλέπουν στο παντελόνι του ταυτότητα Στέργιος Αγγελίδης κ νόμιζαν.λογω του σοκ ότι ξέχασε το ονομα του....φυσιολογικό

Είχε αλωθι ότι θα συναντούσε παπα για την αγιογραφία του μικρού παρεκκλήσιο εκει διπλα στο λιμανι

Το μοιραίο λάθος.......ο Λουκάς τον πλησιάζει μόλις έγινε η έκρηξη κ παίρνει το τσαντάκι το τσαντάκι με το οπλο όμως ηταν τρύπιο κ το οπλο ειχε φύγει 30 μετρα μακριά
Δεν το καταλαβαίνει κ σκέφτεται να τον πυροβολήσει με το δικό του ώστε να μην καρφωθουν όλοι .
έτσι παίρνει το τσαντάκι κ.φευγει αφού του εκανε νεύμα ο.ξηρος να φύγει διοτι ειχε αλωθι

Κ εκει αυτη η Ισπανίδα ρομερο συντροφος λέει ότι ψάχνει έναν Σάββα συντροφο της ενώ η ταυτότητα έλεγε Αγγελίδης όπως έγραψα

Δλδ ο ξηρός θα μπορούσε με αλωθι σαν περαστικός ότι ηταν θύμα τυχαίο γεγονπτοε κ να μην μαθαίναμε τιποτα
Βέβαια το 45αρι που βρέθηκε κ τα κλειδιά όπως κ η εμφάνιση της συντρόφου του Ισπανίδας ρομερο ηταν κομβικά στοιχεία

Επίσης ότι φορούσε ρολοι που έγραφε Σάββας 1991 ενώ ηταν Στέργιος Αγγελής κ του το εχει χαρίσει η αρραβωνιαστικα του η Ισπανίδα

Στη γιαφκα φτάσανε με τα κλειδιά κ ρωτώντας την αντιπροσωπεία μάρκας των κλειδιών στην ελλαδα σε ποιους κλειδαραδες πουλάν τέτοια μάρκα κ ηταν ελάχιστοι τότε

Αυτά δυστυχως δεν τα είπε ο παπαχελας πάρα μάς έδειχνε τα λουλούδια της συμπαθητικης μαύρης κοπέλας...

Ο @athinaios44 ξέρει κ άλλα κ πρέπει να βγει να μιλησε έστω κ μετα απο24 χρονια:confused:

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Χωρίς να το ξέρω και πολύ το θέμα, νομίζω ηλικιακά ο μόνος από όσους έπιασαν που θα μπορούσε να είναι ενεργός το 1975 είναι ο Γιωτόπουλος. Όλοι οι άλλοι ήταν πολύ μικροί τότε.

Όσο μικρή και να ήταν αυτή η οργάνωση αποκλείεται να έκανε τα πρώτα χτυπήματα μόνος του, οπότε με την κοινή λογική σίγουρα υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που είτε δεν πιάστηκαν, είτε πέθαναν στην πορεία κλπ.
Ένας σε τροχαίο
Ένας σε μια συμπλοκή
Ένας απο καρδιακή προσβολή
Ένας νομίζω ζει .
Κ εξάλλου υπάρχει παραγραφή 20ετιας

αν κατάλαβα καλά ο Χρυσοχοΐδης ανέφερε αυτο ...

«Ο κόσμος είχε μυθοποιήσει τα μέλη της 17N σαν ήρωες ενώ όταν συνελήφθησαν φάνηκε ότι ήταν απλοί άνθρωποι και όλοι απόρησαν, μα καλά, αυτοί ήταν;»

Nobody22

Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2025
Like
194
Πόντοι
0
Ρε μαγκες ολες αυτες οι ερωτησεις που διαβαζω εχουν απαντηθει οι περισσοτερες εκτος απ την ξανθια που κλαιν μαιν τσιλιες κρατουσε μπορει να την μαρκαλευε κανενας απο κει και να μην ξανα ασχοληθηκε και ουτε σημαντικο ρολο ειχε.Ο ταινιας που εγραψε ο volcano ηταν ο Τσελεντης,υπηρχε αλλος ενας παλιος που σκοτοθηκε σε τροχαιο (το γραφει στο βιβλιο του ο Λουκας)Τα αρχικα μελη αποστασιοποιηθηκαν και μονο ο Γιωτοπουλος δεν σταματησε που ειχε πιο σκληροπυρινικες ιδεες και σιγουρα υπηρχαν και συνεργασιες με τον ΕΛΑ σε καποιες ενεργειες. Σας παραθετω καταθεση του Παυλου Σεριφη στο δικαστηριο
"Είχα επαφές με τον εξάδερφό μου Γιάννη Σερίφη, που ήταν μεγαλύτερος και
συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας. Είχαμε συζητήσεις σχετικά με τον
παρεμβατισμό των Αμερικανών στην Ελλάδα, με την κατοχή στην Κύπρο και θέλαμε
με κάποιο τρόπο να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε κάποια πράγματα ώς προς τη
δομή του συστήματος.
Ύστερα από αυτές τις συζητήσεις ο εξάδερφός μου μού σύστησε κάποιο πρόσωπο που
λεγόταν «Λάμπρος», που δεν γνώριζα τότε ότι ήταν ψευδώνυμο, ο οποίος μας
πρότεινε να κάνουμε κάποια ενέργεια κατά των Αμερικανών και συγκεκριμένα να κτυπήσουμε τον τότε αρχηγό της CIA στην Αθήνα Γουέλς. Μας έπεισε με τα
επιχειρήματά του και ανέλαβε να γράψει κάποιο κείμενο για την ιδεολογική
υποστήριξη του κτυπήματος αυτού. Στη συνέχεια ο «Λάμπρος» μάς πρότεινε να
ονομάσουμε την ομάδα 17 Νοέμβρη, η οποία ήταν επίκαιρη λόγω των σχετικών
γεγονότων του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια ο «Λάμπρος» ρύθμισε, δηλαδή με
πρωτοβουλία του, το πώς πρέπει να γίνει το κτύπημα. Προηγήθηκε παρακολούθηση,
που διήρκεσε περίπου ένα μήνα, την οποία αναλάβαμε και τα τέσσερα άτομα που
αποτελούσαμε την αρχική ομάδα, δηλαδή ο «Λάμπρος», μία κοπέλα με το όνομα Άννα
– δεν γνωρίζω αν είναι το πραγματικό της ή όχι – η οποία τότε ήταν ηλικίας
περίπου 30 ετών, ήταν ξανθιά, ψηλή περίπου 1,70, με ωραία χαρακτηριστικά,
καλλιεργημένη, ο ξάδερφός μου Γιάννης Σερίφης – δεν τον θυμάμαι με κάποιο
ψευδώνυμο – και εγώ.
Εμένα τότε με αποκαλούσαν «μικρό», λόγω της ηλικίας μου. Διαπιστώσαμε από την
παρακολούθηση ότι δεν ελάμβανε μέτρα προστασίας του και αποφασίσαμε κάποια
μέρα να κάνουμε το κτύπημα. Τον περιμέναμε και όταν γύρισε με το αυτοκίνητό του, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, σύμφωνα με ένα σχέδιο που είχαμε
καταστρώσει, θα πηγαίναμε με το αυτοκίνητό μας δίπλα από το δικό του, θα
κατέβαινε ο «Λάμπρος» και θα τον πυροβολούσε και συγχρόνως εμείς από το πίσω
μέρος του αυτοκινήτου τού Γουέλς θα προσέχαμε μήπως έρθει κανένας τρίτος για
να τον αντιμετωπίσουμε.

Για τον λόγο αυτό ο «Λάμπρος» μάς είχε εφοδιάσει με όπλα. Η Άννα έμεινε μέσα
στο αυτοκίνητο σύμφωνα με το σχέδιο. Τελικώς, όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο
του Γουέλς κατέβηκε ο «Λάμπρος» από το αυτοκίνητο, που ο ίδιος οδηγούσε, και
πυροβόλησε από απόσταση 2-3 μέτρων τον Γουέλς. Εμείς είχαμε κατέβει από το
δικό μας αυτοκίνητο, πήγαμε πίσω από το αυτοκίνητο του Γουέλς και περιμέναμε
να δούμε αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Μετά τους πυροβολισμούς, που πρέπει
να ήταν 3 ή 4 αν θυμάμαι καλά, ο «Λάμπρος» πήρε ξανά τη θέση του οδηγού, εγώ
και ο Γιάννης Σερίφης καθήσαμε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και φύγαμε.

Μετά την ενέργεια αυτή και
μέχρι το 1976 που έφυγα για να κάνω το στρατιωτικό μου, δεν συναντηθήκαμε με
τους υπόλοιπους της ομάδας. Οι συναντήσεις που προανέφερα έγιναν πριν από το
κτύπημα κατά του Γουέλς. Το 1979 τελείωσα τον Στρατό και δεν γνώριζα τίποτα
σχετικά με την ομάδα. Τότε συνάντησα τον «Λάμπρο» τυχαία και μου είπε «τι
μπορούμε να κάνουμε», εννοώντας κάποιο καινούργιο κτύπημα που θα επιχειρούσε η
ομάδα.
Τον ρώτησα, μόνοι μας; Και αυτός μου απάντησε θα βρούμε κι άλλους. Ο Γιάννης
Σερίφης ήταν ήδη εκτός ομάδας γιατί μόλις είχε αποφυλακιστεί από κάποια δίκη
που είχε και διαφωνούσε πολιτικά με τον «Λάμπρο» ώς προς την ένοπλη πάλη.
Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν είχε πλέον σχέση ο Γ. Σερίφης με την ομάδα και τον
«Λάμπρο». Κατά τον Οκτώβριο του 1979 περίπου ο «Λάμπρος» σε κάποια καφετέρια
μάς συγκέντρωσε εμένα και δύο πρόσωπα τα οποία έβλεπα για πρώτη φορά και μου
τους σύστησε ως «Φώτη» και «Νικήτα».
Ο «Φώτης» είναι το πρόσωπο το οποίο αναγνώρισα με τις πρόσφατες συλλήψεις, με
το πραγματικό όνομα Ψαραδέλλης Θεολόγος, ενώ ο «Λάμπρος» είναι το πρόσωπο που
έχει το όνομα Αλέξανδρος Γιωτόπουλος το οποίο για πρώτη φορά έμαθα με τις
πρόσφατες συλλήψεις. Υπήρχε και ένα ακόμη πρόσωπο που μου τον σύστησε ο
«Λάμπρος» ως «Νικήτα» τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχω αναγνωρίσει. Μπορώ να το
περιγράψω ως εξής: Ήταν ηλικίας 30-35 ετών, λίγο παχουλός, ύψους περίπου 1,70,
μελαχρινός, καλλιεργημένος με μαύρα κοντά μαλλιά.

Το 1980 υπέστην τροχαίο ατύχημα, από το οποίο κινδύνεψα να πεθάνω, αλλά
τελικώς επέζησα με μόνιμη αναπηρία στο αριστερό μου χέρι. Έτσι αποσύρθηκα
οριστικά από την ομάδα, αλλά και γιατί διαφωνούσα πλέον με τις δολοφονίες και
όλες τις ενέργειες της ομάδας, δηλαδή ληστείες κ.λπ. Το 1983 άρχισα να
εργάζομαι στο νοσοκομείο Παίδων ως τηλεφωνητής. Παντρεύτηκα και απέκτησα δύο
παιδιά. Η σύζυγός μου εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο. Αργότερα, το 1991,
χρειάστηκα χρήματα για να κάνω φυσιοθεραπείες και ο ξάδερφός μου ο Κωστάρης
Ηρακλής μου έδωσε 2-3 φορές από 100.000 δραχμές περίπου τη φορά τα οποία δεν
του έχω επιστρέψει μέχρι σήμερα. Με τον Κωστάρη και τον Καρατσώλη είχαμε κάνει
συζητήσεις επειδή είχα υποπτευθεί ότι συμμετείχαν στην ομάδα και ότι το
1990-1991 προσπαθούσα να τους αποτρέψω από τη συμμετοχή τους αυτή. Με τα
χρήματα πίστευα ότι ήταν προσωπικά τους και ότι δούλευαν κανονικά και δεν είχακαμία υποψία ότι μπορεί να προέρχονταν από ταμείο της ομάδας.

Εγώ σε όλη αυτή την πορεία μέσα στην ομάδα δεν διέκρινα πρόσωπο με μεγαλύτερη
ισχύ στην ομάδα από τον «Λάμπρο», δηλαδή τον Γιωτόπουλο. Κοιτάζοντας πίσω όσο
με αφορά στην αρχική συγκρότηση της ομάδας μπορώ να πω με σιγουριά ότι εκτός
από εμάς τους τέσσερις, δηλαδή τον «Λάμπρο», που όπως προανέφερα είχε τον
αρχηγικό ρόλο, τον Γ. Σερίφη, την Άννα και εμένα, δεν υπήρχε κανένας άλλος που
να επηρεάζει τα πράγματα, δηλαδή τις επιλογές μας και τον τρόπο δράσης μας.
Πιστεύω ότι η οργάνωσή μας δημιουργήθηκε λόγω των συνθηκών της εποχής και την
παρότρυνση του «Λάμπρου» κατά πρώτο λόγο και του Σερίφη κατά δεύτερο."

• Like
Αντιδράσεις: stelda

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.683
Πόντοι
216
Εγώ για αυτόν το γέρο που τους στηρίζε πρώτη φορά το άκουσα πάντως στο ντοκιμαντέρ του Παπαχελά.

Ο κουφοντινας έκανε όλες τις εκτελέσεις; Αν κατάλαβα καλά πεθαίνει γιατί εμφανισιακά φαίνεται να έχει καρκίνο.Αποστεομενος και κρατούσε μαγκουρα.

Τελευταία τροποποίηση:

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.380
Πόντοι
48.917
Ρε μαγκες ολες αυτες οι ερωτησεις που διαβαζω εχουν απαντηθει οι περισσοτερες εκτος απ την ξανθια που κλαιν μαιν τσιλιες κρατουσε μπορει να την μαρκαλευε κανενας απο κει και να μην ξανα ασχοληθηκε και ουτε σημαντικο ρολο ειχε.Ο ταινιας που εγραψε ο volcano ηταν ο Τσελεντης,υπηρχε αλλος ενας παλιος που σκοτοθηκε σε τροχαιο (το γραφει στο βιβλιο του ο Λουκας)Τα αρχικα μελη αποστασιοποιηθηκαν και μονο ο Γιωτοπουλος δεν σταματησε που ειχε πιο σκληροπυρινικες ιδεες και σιγουρα υπηρχαν και συνεργασιες με τον ΕΛΑ σε καποιες ενεργειες. Σας παραθετω καταθεση του Παυλου Σεριφη στο δικαστηριο
"Είχα επαφές με τον εξάδερφό μου Γιάννη Σερίφη, που ήταν μεγαλύτερος και
συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας. Είχαμε συζητήσεις σχετικά με τον
παρεμβατισμό των Αμερικανών στην Ελλάδα, με την κατοχή στην Κύπρο και θέλαμε
με κάποιο τρόπο να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε κάποια πράγματα ώς προς τη
δομή του συστήματος.
Ύστερα από αυτές τις συζητήσεις ο εξάδερφός μου μού σύστησε κάποιο πρόσωπο που
λεγόταν «Λάμπρος», που δεν γνώριζα τότε ότι ήταν ψευδώνυμο, ο οποίος μας
πρότεινε να κάνουμε κάποια ενέργεια κατά των Αμερικανών και συγκεκριμένα να κτυπήσουμε τον τότε αρχηγό της CIA στην Αθήνα Γουέλς. Μας έπεισε με τα
επιχειρήματά του και ανέλαβε να γράψει κάποιο κείμενο για την ιδεολογική
υποστήριξη του κτυπήματος αυτού. Στη συνέχεια ο «Λάμπρος» μάς πρότεινε να
ονομάσουμε την ομάδα 17 Νοέμβρη, η οποία ήταν επίκαιρη λόγω των σχετικών
γεγονότων του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια ο «Λάμπρος» ρύθμισε, δηλαδή με
πρωτοβουλία του, το πώς πρέπει να γίνει το κτύπημα. Προηγήθηκε παρακολούθηση,
που διήρκεσε περίπου ένα μήνα, την οποία αναλάβαμε και τα τέσσερα άτομα που
αποτελούσαμε την αρχική ομάδα, δηλαδή ο «Λάμπρος», μία κοπέλα με το όνομα Άννα
– δεν γνωρίζω αν είναι το πραγματικό της ή όχι – η οποία τότε ήταν ηλικίας
περίπου 30 ετών, ήταν ξανθιά, ψηλή περίπου 1,70, με ωραία χαρακτηριστικά,
καλλιεργημένη, ο ξάδερφός μου Γιάννης Σερίφης – δεν τον θυμάμαι με κάποιο
ψευδώνυμο – και εγώ.
Εμένα τότε με αποκαλούσαν «μικρό», λόγω της ηλικίας μου. Διαπιστώσαμε από την
παρακολούθηση ότι δεν ελάμβανε μέτρα προστασίας του και αποφασίσαμε κάποια
μέρα να κάνουμε το κτύπημα. Τον περιμέναμε και όταν γύρισε με το αυτοκίνητό του, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, σύμφωνα με ένα σχέδιο που είχαμε
καταστρώσει, θα πηγαίναμε με το αυτοκίνητό μας δίπλα από το δικό του, θα
κατέβαινε ο «Λάμπρος» και θα τον πυροβολούσε και συγχρόνως εμείς από το πίσω
μέρος του αυτοκινήτου τού Γουέλς θα προσέχαμε μήπως έρθει κανένας τρίτος για
να τον αντιμετωπίσουμε.

Για τον λόγο αυτό ο «Λάμπρος» μάς είχε εφοδιάσει με όπλα. Η Άννα έμεινε μέσα
στο αυτοκίνητο σύμφωνα με το σχέδιο. Τελικώς, όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο
του Γουέλς κατέβηκε ο «Λάμπρος» από το αυτοκίνητο, που ο ίδιος οδηγούσε, και
πυροβόλησε από απόσταση 2-3 μέτρων τον Γουέλς. Εμείς είχαμε κατέβει από το
δικό μας αυτοκίνητο, πήγαμε πίσω από το αυτοκίνητο του Γουέλς και περιμέναμε
να δούμε αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Μετά τους πυροβολισμούς, που πρέπει
να ήταν 3 ή 4 αν θυμάμαι καλά, ο «Λάμπρος» πήρε ξανά τη θέση του οδηγού, εγώ
και ο Γιάννης Σερίφης καθήσαμε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και φύγαμε.

Μετά την ενέργεια αυτή και
μέχρι το 1976 που έφυγα για να κάνω το στρατιωτικό μου, δεν συναντηθήκαμε με
τους υπόλοιπους της ομάδας. Οι συναντήσεις που προανέφερα έγιναν πριν από το
κτύπημα κατά του Γουέλς. Το 1979 τελείωσα τον Στρατό και δεν γνώριζα τίποτα
σχετικά με την ομάδα. Τότε συνάντησα τον «Λάμπρο» τυχαία και μου είπε «τι
μπορούμε να κάνουμε», εννοώντας κάποιο καινούργιο κτύπημα που θα επιχειρούσε η
ομάδα.
Τον ρώτησα, μόνοι μας; Και αυτός μου απάντησε θα βρούμε κι άλλους. Ο Γιάννης
Σερίφης ήταν ήδη εκτός ομάδας γιατί μόλις είχε αποφυλακιστεί από κάποια δίκη
που είχε και διαφωνούσε πολιτικά με τον «Λάμπρο» ώς προς την ένοπλη πάλη.
Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν είχε πλέον σχέση ο Γ. Σερίφης με την ομάδα και τον
«Λάμπρο». Κατά τον Οκτώβριο του 1979 περίπου ο «Λάμπρος» σε κάποια καφετέρια
μάς συγκέντρωσε εμένα και δύο πρόσωπα τα οποία έβλεπα για πρώτη φορά και μου
τους σύστησε ως «Φώτη» και «Νικήτα».
Ο «Φώτης» είναι το πρόσωπο το οποίο αναγνώρισα με τις πρόσφατες συλλήψεις, με
το πραγματικό όνομα Ψαραδέλλης Θεολόγος, ενώ ο «Λάμπρος» είναι το πρόσωπο που
έχει το όνομα Αλέξανδρος Γιωτόπουλος το οποίο για πρώτη φορά έμαθα με τις
πρόσφατες συλλήψεις. Υπήρχε και ένα ακόμη πρόσωπο που μου τον σύστησε ο
«Λάμπρος» ως «Νικήτα» τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχω αναγνωρίσει. Μπορώ να το
περιγράψω ως εξής: Ήταν ηλικίας 30-35 ετών, λίγο παχουλός, ύψους περίπου 1,70,
μελαχρινός, καλλιεργημένος με μαύρα κοντά μαλλιά.

Το 1980 υπέστην τροχαίο ατύχημα, από το οποίο κινδύνεψα να πεθάνω, αλλά
τελικώς επέζησα με μόνιμη αναπηρία στο αριστερό μου χέρι. Έτσι αποσύρθηκα
οριστικά από την ομάδα, αλλά και γιατί διαφωνούσα πλέον με τις δολοφονίες και
όλες τις ενέργειες της ομάδας, δηλαδή ληστείες κ.λπ. Το 1983 άρχισα να
εργάζομαι στο νοσοκομείο Παίδων ως τηλεφωνητής. Παντρεύτηκα και απέκτησα δύο
παιδιά. Η σύζυγός μου εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο. Αργότερα, το 1991,
χρειάστηκα χρήματα για να κάνω φυσιοθεραπείες και ο ξάδερφός μου ο Κωστάρης
Ηρακλής μου έδωσε 2-3 φορές από 100.000 δραχμές περίπου τη φορά τα οποία δεν
του έχω επιστρέψει μέχρι σήμερα. Με τον Κωστάρη και τον Καρατσώλη είχαμε κάνει
συζητήσεις επειδή είχα υποπτευθεί ότι συμμετείχαν στην ομάδα και ότι το
1990-1991 προσπαθούσα να τους αποτρέψω από τη συμμετοχή τους αυτή. Με τα
χρήματα πίστευα ότι ήταν προσωπικά τους και ότι δούλευαν κανονικά και δεν είχακαμία υποψία ότι μπορεί να προέρχονταν από ταμείο της ομάδας.

Εγώ σε όλη αυτή την πορεία μέσα στην ομάδα δεν διέκρινα πρόσωπο με μεγαλύτερη
ισχύ στην ομάδα από τον «Λάμπρο», δηλαδή τον Γιωτόπουλο. Κοιτάζοντας πίσω όσο
με αφορά στην αρχική συγκρότηση της ομάδας μπορώ να πω με σιγουριά ότι εκτός
από εμάς τους τέσσερις, δηλαδή τον «Λάμπρο», που όπως προανέφερα είχε τον
αρχηγικό ρόλο, τον Γ. Σερίφη, την Άννα και εμένα, δεν υπήρχε κανένας άλλος που
να επηρεάζει τα πράγματα, δηλαδή τις επιλογές μας και τον τρόπο δράσης μας.
Πιστεύω ότι η οργάνωσή μας δημιουργήθηκε λόγω των συνθηκών της εποχής και την
παρότρυνση του «Λάμπρου» κατά πρώτο λόγο και του Σερίφη κατά δεύτερο."
Αν πάρεις κ τη συνέντευξη του γιωτοπουλου το 2015 νομίζω βγαίνουν καθσρα συμπεράσματα κ δένει το παζλ

Μιλώ για τον πρώτο ταινια στα 70's
Πάντως όλο αυτό που ειπώθηκε απο τον Παύλος σερίφη δεν.εγινε πιστευτό απο το πρωτο βαθμό στο δικαστήριο

Το περίεργο ότι ο Λάμπρος ειχε 18 μέρες δικές του να φύγει κ δεβ έφυγε αλλα έμεινε στο νησί

Η Γαλλίδα σύζυγος τους είχε λεφτά να τον συντηρεί στο εξωτερικό.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.683
Πόντοι
216
Αν πάρεις κ τη συνέντευξη του γιωτοπουλου το 2015 νομίζω βγαίνουν καθσρα συμπεράσματα κ δένει το παζλ

Μιλώ για τον πρώτο ταινια στα 70's
Πάντως όλο αυτό που ειπώθηκε απο τον Παύλος σερίφη δεν.εγινε πιστευτό απο το πρωτο βαθμό στο δικαστήριο

Το περίεργο ότι ο Λάμπρος ειχε 18 μέρες δικές του να φύγει κ δεβ έφυγε αλλα έμεινε στο νησί

Η Γαλλίδα σύζυγος τους είχε λεφτά να τον συντηρεί στο εξωτερικό.
Υποτίμησαν τις αρχές...
Τόσα χρόνια δεν τους έπιαναν ή βικευεωτι πολιτικό σύστημα να υπάρχουν και νόμιζαν όλοι τους ότι έτσι θα γίνει και πάλι.
Ερασιτέχνες ή επαναπαυθηκαν.

Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η πίεση από Αμερικανούς θα τους άφηναν να δρουν ελεύθεροι.

cretan336

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
5.560
Πόντοι
2.356
Υποτίμησαν τις αρχές...
Τόσα χρόνια δεν τους έπιαναν ή βικευεωτι πολιτικό σύστημα να υπάρχουν και νόμιζαν όλοι τους ότι έτσι θα γίνει και πάλι.
Ερασιτέχνες ή επαναπαυθηκαν.

Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η πίεση από Αμερικανούς θα τους άφηναν να δρουν ελεύθεροι.
Η πίεση ήταν από τους Άγγλους όταν σκότωσαν τον Σόντερς.
Παρείχαν και βοήθεια όμως.
Σε ποιούς?
Διώτη, Σύρο και Νασιάκο.
3 που τους είχαν βάλει στην αντιτρομοκρατική από το 94, πάνω κάτω, αφήνοντας τους να δουλέψουν.
Να μην ξεχνάμε την αμαρτωλή δεκαετία του 80 και κάπως του 90 που τότε ίσχυε το "τα δικά μας παιδιά" και όποτε άλλαζε κυβέρνηση ή υπουργός γινόταν της κακιάς καριώλας.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom