Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22K
  • Εμφανίσεις 419K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 20 άτομα (8 μέλη και 12 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.264
Πόντοι
33.405
Ό,τι και να γράψω, πρέπει να θέλεις να κατανοήσεις αυτό που θα γράψω (όχι εσύ- γενικά ομιλώ). Οι πλείστοι τα βλέπουν με αντιμητσοκική διάθεση και όχι αντικειμενικά.
Υπάρχει ένα δεδομένο: ο υπουργός μεταφορών είναι ''εποπτεύων'' του σιδηροδρόμου, δεν είναι Διευθύνων Σύμβουλος του σιδηροδρόμου, που είναι ένα διακριτό νομικό πρόσωπο.
Ο Καραμανλής (και ο Σπίρτζης και όποιος υπουργός) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ για ανθρωποκτονία, για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, για έκθεση, για οιοδήποτε κακούργημα. Απλά δεν γίνεται, δεν μπορεί να φτάσει έως αυτούς το εγκληματικό λάθος ενός υπαλλήλου.
Προσωπικά, θεωρώ πως ούτε για παράβαση καθήκοντος δεν μπορεί να δικαστεί ο υπουργός Μεταφορών, δεν μπορεί να φτάσει έως εκείνον η ευθύνη.
Και όσοι μιλάνε για την 717, μιλάνε λες και είναι ειδικοί του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που το παίζουν στα δάχτυλα και κατηγορούν ''τον Καραμανλή που δεν την τελείωσε''. Λες και ο Καραμανλής θα έβαζε τα καλώδια, ή ο Σπίρτζης, ή ο κάθε υπουργός.
Αλήθεια: γιατί δεν φτάσαμε σε υπουργικές ευθύνες στο Μάτι, στη Μάνδρα, στην Ηλεία, στο Σάμινα, στα Τέμπη με το λεωφορείο με τους μαθητές; Γιατί υπάρχει ''αυταπόδεικτη'' υπουργική ευθύνη εδώ και όχι σε άλλη μεγάλη τραγωδία;

Συμφωνώ σχεδόν στο ακέραιο με όσα γράψατε. Πλήν όμως, οι αποφάσεις αναβολής της τοποθέτησης για χ,ψ λόγους φέρουν τις υπογραφές του Καραμανλή και του Σπίρτζη. Αυτό βέβαια ούτε τους καθιστά ανθρωποκτόνους. ούτε κακούργους γενικότερα. Είναι δείκτης όμως του πως αφήνουν να χρονίζουν προβλήματα που στο τέλος γίνονται αγχόνες.

• Like
Αντιδράσεις: barock

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.556
Πόντοι
5.506
Άρα για αυτούς που σερφαρουν στο διαδίκτυο κ έχουν απείρως περισσότερες επιλογές,τις πταίει για την αποβλακωση τους;
Το διαδίκτυο όση άπλετη και γρήγορη πληροφορία κρύβει άλλη τόση είναι και η παραπληροφόρηση και η αποχαύνωση. Εκεί κι αν θέλει φιλτράρισμα και διπλοτσεκαρισμα η κάθε μαλακια που κυκλοφορεί.

LION-974

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
4.958
Πόντοι
6.495
Συμφωνώ σχεδόν στο ακέραιο με όσα γράψατε. Πλήν όμως, οι αποφάσεις αναβολής της τοποθέτησης για χ,ψ λόγους φέρουν τις υπογραφές του Καραμανλή και του Σπίρτζη. Αυτό βέβαια ούτε τους καθιστά ανθρωποκτόνους. ούτε κακούργους γενικότερα. Είναι δείκτης όμως του πως αφήνουν να χρονίζουν προβλήματα που στο τέλος γίνονται αγχόνες.
Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα της σύμβασης, ούτε οι δημόσιες συμβάσεις είναι κάτι πολύ απλό. Λ.χ. εάν δεν εκτελεί ο ανάδοχος, και δεν πάει καλά, και τον κηρύξει έκπτωτο το κράτος, νομίζει κάποιος ότι είναι τόσο απλό και ότι την επόμενη ημέρα θα αναλάβει ένας άλλος ανάδοχος που θα πάει σφαίρα το έργο; έχει ιδέα κάποιος πόσα νομικά ζητήματα υπάρχουν, δικαστήρια, προσφυγές, ενστάσεις κλπ κλπ κλπ;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.264
Πόντοι
33.405
Νοικοκυρές και αργόσχολοι. Πιθανώς μιλάμε για μειοψηφία του πληθυσμού αφού πλέον και η γυναίκα εργάζεται και πολύς κόσμος τρέχει για το μεροκάματο. Αλλά ακόμα κι έτσι, αυτοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνησεις; Φαντάζομαι πως όχι.

Να μου επιτρέψεις αλλά και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο πλέον δεν το θεωρώ λιγότερο αποχαύνωση από την τηλεόραση.

Απλώς παραβλέπεται (ηθελημένα;) το ότι οι μη αργόσχολοι έχουν απαξιώσει κρατικά και ιδιωτικά κανάλια (ή καλύτερα οι ίδιοι οι δίαυλοι τους έχουν απωθήσει με την ποιότητα που προσφέρουν) και έχουν στραφεί σε άλλα μέσα για την ενημέρωση τους.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.458
Πόντοι
6.256
Σας βολεύει να φταίει ο Καραμανλής «επειδή ήταν υπουργός»

Και όχι να φταίει επειδή ως υπουργός δεν εφάρμοσε αυτά που έπρεπε και διαβεβαίωνε τον κόσμο για την ασφάλεια.

γιαυτο άλλωστε και τον προστάτεψαν για να μην ελεγχθεί ειδικά και συγκεκριμένα

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.458
Πόντοι
6.256
Άλλωστε φταίει δε φταίει

Δε θα το μάθουμε ποτέ

Γιατί η πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ΕΛΕΓΧΘΕΙ

Όσο και να προπαγανδίζεις (τυπάρα lion)

ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ…ΔΕΝ ΕΛΕΓΘΗΚΕ.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
74.586
Πόντοι
12.756
Άλλωστε φταίει δε φταίει

Δε θα το μάθουμε ποτέ

Γιατί η πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ΕΛΕΓΧΘΕΙ

Όσο και να προπαγανδίζεις (τυπάρα lion)

ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ…ΔΕΝ ΕΛΕΓΘΗΚΕ.
κουραστηκες πηγαινε για υπνο σολαρεις ΩΡΕΣ :coffee:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.556
Πόντοι
5.506
Απλώς παραβλέπεται (ηθελημένα;) το ότι οι μη αργόσχολοι έχουν απαξιώσει κρατικά και ιδιωτικά κανάλια (ή καλύτερα οι ίδιοι οι δίαυλοι τους έχουν απωθήσει με την ποιότητα που προσφέρουν) και έχουν στραφεί σε άλλα μέσα για την ενημέρωση τους.
Όχι ηθελημένα, μιλούσαμε για τα τηλεοπτικά. Έγραψα τη γνώμη μου και για τις άλλες πηγές ενημέρωσης. Και πιστεύω πως δε φταίει το προϊόν που είναι κακό αλλά αυτοί που δίνουν αξία στο κακό προϊόν. Δε μου φταίει το βοθροκαναλο-ιστοσελιδα που δίνει βήμα στον χ αλλά αυτοί που παρακολουθούν τον χ και του δίνουν υπεραξία.

Πχ μια ωραία είδηση που μόλις διάβασα κάπου παραδιπλα, όχι προφανώς γιατί αυτή έμεινε εκτός, χεστηκα, αλλά ότι σταμάτησαν να της δίνουν νούμερα χωρίς λόγο οι τηλεθεατές.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.264
Πόντοι
33.405
Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα της σύμβασης, ούτε οι δημόσιες συμβάσεις είναι κάτι πολύ απλό. Λ.χ. εάν δεν εκτελεί ο ανάδοχος, και δεν πάει καλά, και τον κηρύξει έκπτωτο το κράτος, νομίζει κάποιος ότι είναι τόσο απλό και ότι την επόμενη ημέρα θα αναλάβει ένας άλλος ανάδοχος που θα πάει σφαίρα το έργο; έχει ιδέα κάποιος πόσα νομικά ζητήματα υπάρχουν, δικαστήρια, προσφυγές, ενστάσεις κλπ κλπ κλπ;

Δεδομένου ότι τελευταία ασχολούμαι σε "αναπλάσεις" που πραγματοποιούνται από δήμους, όλο και κάποια ιδέα έχω. Το δημόσιο είναι φοβερά δυσκίνητο σε όλες τις εκφάνσεις του πλην του "μερτικού" που αποδεδειγμένα μοιράζεται σε όλους ανεξαιρέτως με την ποσόστωση που έχει προσυνεννοηθεί. Εξ ού και σχεδόν όλες οι "επιτυχίες πάταξης της διαφθοράς ξεκινούν από καρφωτές όσων δεν έλαβαν τα προσυνεννοημένα. :coffee:

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
9.006
Πόντοι
1.406
Πουθενά δεν έχουν στραφεί από επιλογή τους ,αντίθετα τρώνε ότι τους ταιζει ο αλγόριθμος,ο οποίος τους δίνει απλόχερα ενημέρωση από κανάλια ταυτόσημα με τις απόψεις τους στα οποία σχολιάζουν ομοϊδεάτες τους κάνοντας τους να ζούνε σε μια φουσκα όπου νομίζουν ότι είναι οι ευλογημένοι που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ,ενώ οι αντίθετοι τρώνε σανό,είναι ψεκασμενοι , φασίστες ,προδότες κτλ.

ΜΟΝΟ στο μπου υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
202
Like
55.920
Πόντοι
47.293
ο απόλυτος αυνάνας , έκοψε την πανεπιστημίου με γκαζοτενεκέδες λες και ήταν παράδρομος του χωριού του

αυτό είπε η Κοβέσι , αν δεν έκλεβαν τα λεφτά και είχε υλοποιηθεί η 717 τα παιδιά θα ζούσαν
Εγώ το ξέρω
Βέβαια ούτε ένας πολιτικός φαγανας δεν θα μπει φυλακή

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.458
Πόντοι
6.256
κουραστηκες πηγαινε για υπνο σολαρεις ΩΡΕΣ :coffee:
Να σου πω κάτι έχεις δίκιο

Καλύτερα να διαβάζεις τις μαλακιες της οπεκεπιαρας μουμιας και τα μονόπλευρα σεντόνια του Harvey specter της ΝΔ

LION-974

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
4.958
Πόντοι
6.495
Δεδομένου ότι τελευταία ασχολούμαι με "αναπλάσεις" σε δήμους, όλο και κάποια ιδέα έχω. Το δημόσιο είναι φοβερά δυσκίνητο σε όλες τις εκφάνσεις του πλην του "μερτικού" που αποδεδειγμένα μοιράζεται σε όλους ανεξαιρέτως με την ποσόστωση που έχει προσυνεννοηθεί. Εξ ού και σχεδόν όλες οι "επιτυχίες πάταξης της διαφθοράς ξεκινούν από καρφωτές όσων δεν έλαβαν τα προσυνεννοημένα. :coffee:
Εσχάτως έχω ασχοληθεί με έναν παλαιό γνωστό/συνάδελφο από το παρελθόν που έχει εμπλακεί στα δημοτικά δρώμενα της πόλης του.
Όλη του η ζωή είναι μαρτυρικές καταθέσεις/ απολογίες για πεπραγμένα σε δημοτικά συμβούλια/ επιτροπές, ενώ σε συναντήσεις που έχω κάνει με τον ίδιο και άλλους ομοίως ασχολούμενους έχω φρίξει από τα όσα έχω ακούσει για ''δουλειές'', ''διευκολύνσεις'', ''νταλαβέρια'' και απίθανες παρανομίες που έχουν συντελεστεί κατά την πολυετή δημαρχία σε μεγάλο δήμο προσώπου ανήκοντος στον ''ευρύτερο'' προοδευτικό χώρο.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
74.586
Πόντοι
12.756
Να σου πω κάτι έχεις δίκιο

Καλύτερα να διαβάζεις τις μαλακιες της οπεκεπιαρας μουμιας και τα μονόπλευρα σεντόνια του Harvey specter της ΝΔ
ΘΕΛΩ να σε προστατεψω απο υπερκοπωση:coffee:

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
26.089
Πόντοι
6.056
Εγώ το ξέρω
Βέβαια ούτε ένας πολιτικός φαγανας δεν θα μπει φυλακή
αυτό είπε η Κοβέσι πως με το α.86 έχουν το ακαταδίωκτο

Έχεις εδώ τα παπαγαλάκια και σου λένε γιατί να μπεί γαλάζιος κλέφτης φυλακή ?
οι πιό προηγούμενοι λωποδύτες μπήκαν φυλακή για το Σάμινα πχ ? μιλάμε για τσιμεντόλιθους παιχταράδες :jerking::2funny:
κλεφτοΛοβέρδος ακούει ?:tooth:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.264
Πόντοι
33.405
Πουθενά δεν έχουν στραφεί από επιλογή τους ,αντίθετα τρώνε ότι τους ταιζει ο αλγόριθμος,ο οποίος τους δίνει απλόχερα ενημέρωση από κανάλια ταυτόσημα με τις απόψεις τους στα οποία σχολιάζουν ομοϊδεάτες τους κάνοντας τους να ζούνε σε μια φουσκα όπου νομίζουν ότι είναι οι ευλογημένοι που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ,ενώ οι αντίθετοι τρώνε σανό,είναι ψεκασμενοι , φασίστες ,προδότες κτλ.

ΜΟΝΟ στο μπου υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση

Δεν αρνούμαι ότι υφίσταται και αυτό, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι η σκεπτική στάση.

Αυτό το φαινόμενο όμως καταπολεμάται μόνο από θεσμούς, τους οποίους ουσιαστικά κανείς από τους κυβερνόντες μαζι με την αντιπολίτευση, δεν θέλουν να ενεργοποιήσουν. Ο μη σκεπτόμενος και αποχαυνωμένος πολίτης είναι εύκολος στόχος. Παίρνει λοιπόν ο καθένας τους το μερίδιο που του αναλογεί, και όλα καλά.

Επίσης η πόλωση βολεύει αφάνταστα. Σε κάθε χώρο, είτε πολιτικός είναι αυτός, είτε συνδικαλιστικός, είτε ποδοσφαιρικός, υπάρχουν οι ακραίοι και οι διαλλακτικοί. Όταν λοιπόν αρχίζει η πόλωση οι φωνές που επικρατούν μοιραία, είναι οι φωνές των ακραίων. Και όσο η πόλωση μεγαλώνει οι διαλλακτικοί φεύγουν από την μέση, κυνηγημένοι τόσο από την αντίπαλη πλευρά (ως εχθροί), όσο και από την πλευρά στην οποία ανήκουν ως προδότες.

• Like
Αντιδράσεις: barock

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom