Τα δοκίμασα όλα. Γιατί:
Είμαι 32. Όσα τα χρόνια μου, τόσες περιπτώσεις +4-5 επαφές. 2 σχέσεις κρατήσανε, μια σε πολύ μικρή ηλικία, μια κάπου στα 28. Να ναι καλά τα μνημόνια, που δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα και ο καθένας πήρε τον δρόμο του, μεταπτυχιακά, ιστορίες άλλαξα και πόλη πάνω από 5 φορές, χωρίς να περιλαμβάνω το ότι ήμουν και εξωτερικό. Επαφές δεν υπάρχουν πια.
Το χωριό που λέγεται Ελλάδα, δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στην ζωή των μεγάλων αστικών κέντρων του εξωτερικού. Ζει ακόμα στο καβούκι του, παλιά νοοτροπία σε σύγχρονο τρόπο ζωής. Για να κάνεις επαφές, θες ειδική σύσταση ''ο γνωστός του γνωστού, των γνωστών'' κλπ. κλπ. Δεν τολμάει κανένας να βγει μόνος του σ' ένα μπαρ να κάνει γνωριμίες απ' τους νέους.
Γνώρισα κόσμο όλα τα χρόνια. Μαντέψτε: Γενεές του 70-80 μόνο και συζητήσεις και επαφές, από casual μέχρι και επαγγελματικών συνεργασιών... Οι υπόλοιποι, άβγαλτοι τελείως.
Οπότε, είπαμε να τα δοκιμάσουμε και θα σας πω τις εμπειρίες μου.
Bumble, Hinge, Okcupid: Η ίδιες και η ίδιες, κάνανε λογαριασμό και βρίσκονται εκεί μέσα εδώ και δυο χρόνια ακόμα.
α) Η δεν τις θέλει κανένας, β) η θέλουν όλες τον Elon Musk, γ) η απλώς κάνανε λογαριασμό και δεν το κοιτάνε ποτέ, η απλώς το χουν για αυτο-επιβεβαίωση.
Ίδιο Instagram-ικό ρεπερτόριο, ίδιες φωτογραφίες με το ίδιο background μερών που ταξίδεψαν. Να ναι καλά οι φωτογράφοι βέβαια, τι να κάνουν κι αυτοί, κάπως πρέπει να βγάλουν φράγκα.
Τελευταία, στα οποία για πρώτη φορά πλήρωσα καλό πακέτο, εξ άλλου μου περισσεύουν. Feeld: Θεωρητικά, απευθύνεται σε αντίστοιχο και εναλλακτικό κοινό, όπως είμαστε εδώ.
Βρήκα βέβαια κάποιες από τις προαναφερόμενες που έχουν και εκεί προφίλ, πλάκα έχουν αλλά τέλοσπάντων, το δοκίμασα, πολύ μικρό κοινό για Ελλάδα αλλά φαίνεται ισχύουν τα ίδια.
Πάμε τώρα στο Tinder:
Εννοείται έβαλα κατευθείαν το Platinum, χωρίς περιορισμούς. Πλούσιο προφίλ, καλές φωτογραφίες που δείχνουν ότι απαραίτητο χρειάζεται, σοβαρό και πλούσιο βιογραφικό, ούτε αστείος, ούτε ξενέρωτος, όπως αρμόζει σε άτομο της ηλικίας, γυμνασμένος είμαι, ενδιαφέροντες δραστηριότητες έχω, καριερίστας κπα. Και γενικά όταν βγαίνω έξω, θα τραβήξω το βλέμμα από πολλές αλλά όπως είπαμε ''Ελλάδα είσαι, χρειάζεσαι ειδική σύσταση'' θα κοιτάξουν, θα θαυμάσουν, μέχρι εκεί. Μόλις κάνεις μια κίνηση, σαν να νιώθουν εισβολή ένα πράγμα.
Μα που, τι με τρόπο, τι να βρεις αφορμή που να το δικαιολογεί και να μην σε περάσουν για φασαίο, τα ίδια. Ρε που να πάρει...
Θα πει ένας λογικός άνθρωπος, ότι το διαδίκτυο ''θεωρητικά'' βοηθάει σ' αυτό. Εμ, έλα που τα προαναφερόμενα ισχύουν παντού. Ακόμα και το Tinder, τόσο γνωστό πια, τόσο διαδεδομένο, τα ίδια. Άσε που το κοινό είναι πάλι μικρό σε απόσταση 20χιλ. Το έχω ένα μήνα τώρα, απέρριψα κάτι εκατοντάδες και είπα να δοκιμάσω με περίπου 15-20. Ακόμα περιμένω να τα δουνε. Μπορεί και οι ίδιες να μην έχουν καν συνδρομή και να το κοιτάξουν σε κανα 6μηνο χαχαχαχα, εξ άλλου από μας τα περιμένουν τα φράγκα, να το παίζουν dominiλίκη και ανεξάρτητες ξέρουν, να βγαίνουν ''επίσημες φωτογραφίες'' επίσης ξέρουν, να δείχνουν ότι έχουν υψηλά ''Υλικά Standards'' αμφιβάλλω όμως αν το εισόδημά τους ξεπερνάει τα 800 ευρώ.
Και δεν πάω να βρω καμιά Φιλιππινέζα λέω εγώ!
Για να μην υπερβάλλω όμως, δύσκολα θα πλησιάσω κάποια έξω, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο εύκολα καταλαβαίνεις αν αξίζει η όχι, έχω κάνει περίπου 4 γνωριμίες, τα τελευταία 2 χρόνια, δυστυχώς η δύο ήταν αρραβωνιασμένες, όπως διαπιστώθηκε μετά από τόσο καλή συνεννόηση και η μια μας βγήκε φουλ στις ανασφάλειες και τα κουσούρια από τους προηγούμενους, ενώ η τελευταία ήταν τέρμα φοιτήτρια στο μυαλό (εκεί πέσαμε έξω). Αυτά.
Το κόβω να το διαγράφω το Tinder πολύ σύντομα.