Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
6.571
Πόντοι
6.795
@antony777 το νερό δεν είναι καθόλου δωρεάν, ξεχνάς τι περάσαμε το φετινό καλοκαίρι..
Γι'αυτό άλλωστε καίγονται να το ιδιωτικοποιήσουν
υπάρχει λύση, συλλογή νερού από την συμπύκνωση της υγρασίας του αέρα. Και μπορεί να το πάρεις και απιονισμένο ή πόσιμο. Φυσικά κοστίζει η αφύγρανση, όμως όταν δεν υπάρχει δίκτυο ή αν κάποιος δε θέλει να εξαρτάται από κανένα δίκτυο, είναι πολύ καλή επιλογή.

kammenos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Like
223
Πόντοι
21
Παίδες
Μόλις σήμερα έμαθα ότι απαγορεύεται η έλξη σε ηλεκτρικό TESLA ...

Για να ξεκαθαρίσω : ως έλξη εννοώ το τράβηγμα ενός αυτοκινήτου από άλλο...

Ένας κύριος μου ζήτησε την συνδρομή μου γιατί το ΤΕΣΛΑ του κόλλησε σε έναν χωματόδρομο.

Του έδωσα και εγώ ιμάντα συρματοσχοινο κλπ ...

Και είπα : έλα να κάνω το καλό... το μόνο που κατάφερα είναι ρύζια όλα τα διαφορικά κλπ εξάρτημα μέσα στο σασμάν... τελικά το μάζεψε γερανός που με επέπληξε : καλά ρε φίλε δεν ξέρεις πως δεν πρέπει να το τραβάνε αυτό το αυτοκίνητο ?

Και του απάντησα :
Είμαι PETROLHEAD δεν παίζω με τηλεκατευθυνόμενα ακόμα)

Zen4840

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2025
Like
6
Πόντοι
0
Παίδες
Μόλις σήμερα έμαθα ότι απαγορεύεται η έλξη σε ηλεκτρικό TESLA ...

Για να ξεκαθαρίσω : ως έλξη εννοώ το τράβηγμα ενός αυτοκινήτου από άλλο...

Ένας κύριος μου ζήτησε την συνδρομή μου γιατί το ΤΕΣΛΑ του κόλλησε σε έναν χωματόδρομο.

Του έδωσα και εγώ ιμάντα συρματοσχοινο κλπ ...

Και είπα : έλα να κάνω το καλό... το μόνο που κατάφερα είναι ρύζια όλα τα διαφορικά κλπ εξάρτημα μέσα στο σασμάν... τελικά το μάζεψε γερανός που με επέπληξε : καλά ρε φίλε δεν ξέρεις πως δεν πρέπει να το τραβάνε αυτό το αυτοκίνητο ?

Και του απάντησα :
Είμαι PETROLHEAD δεν παίζω με τηλεκατευθυνόμενα ακόμα)

Αδερφέ, το πρόβλημα είναι ότι το Tesla έτσι απλά δεν το τραβάς. Μπαίνεις στο μενού και ενεργοποιείς το τράβηγμα του αυτοκινήτου, κάπου στα σέρβις μέσα είναι η ρύθμιση και μετά το τραβάς χωρίς πρόβλημα.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
14.556
Πόντοι
3.506
Αδερφέ, το πρόβλημα είναι ότι το Tesla έτσι απλά δεν το τραβάς. Μπαίνεις στο μενού και ενεργοποιείς το τράβηγμα του αυτοκινήτου, κάπου στα σέρβις μέσα είναι η ρύθμιση και μετά το τραβάς χωρίς πρόβλημα.
Σωστά. Ανάλογη ρύθμιση έχει και για να τσουλήσει σε αυτόματο πλυντήριο. Μπαίνει σε wash mode.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.216
Πόντοι
206
Σωστά. Ανάλογη ρύθμιση έχει και για να τσουλήσει σε αυτόματο πλυντήριο. Μπαίνει σε wash mode.
Αυτό ισχύει για όλα τα ηλεκτρικά ή μόνο για τα Τέσλα; Εννοώ να υπάρχει ανάλογο μενού και ανάλογα το συμβάν να ορίζεις εσύ τι θες να κάνει το αμάξι.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
14.556
Πόντοι
3.506
Αυτό ισχύει για όλα τα ηλεκτρικά ή μόνο για τα Τέσλα; Εννοώ να υπάρχει ανάλογο μενού και ανάλογα το συμβάν να ορίζεις εσύ τι θες να κάνει το αμάξι.
Δυστυχώς όλα δεν το προσφέρουν σε menu, αλλά με ένα συνδυασμό κινήσεων που είναι κάπως σπαζοκεφαλιά (στα γαλλικά αυτοκίνητα πχ). Τι ρυθμίσεις έχουν τα κινέζικα, δεν γνωρίζω.

Fullspoonmoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2024
Like
2.786
Πόντοι
456
θέλει σκέψη το ηλεκτρικό αλλά η βενζίνη πέθανε...το υδρογόνο το ψάχνουμε αλλά το πετρέλαιο του κάναμε και τα 40.....Σκεπτικισμός για τα υβριδικά πχ αλλά όχι άλλη βενζίνη ε?
Υδρογόνο....

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
323
Πόντοι
186
Τα ηλεκτρικα για οποιον εχει θεση σταθμευσης ακομα και με απλη σουκο ειναι ο βασιλιας της πολης.
Εχω ενα μικρο ηλεκτρικο 13Κ αγορα μεταχειρισμενο και το χρησιμοποιω αντι για μηχανακι για τις καθημερινες μετακινησεις εντος αστικου ιστου.Μηδεν συντηρηση,μηδεν τελη,κανεις 90 χλμ με 4-5 ευρω oικιακο ρευμα ειδικα αν το φορτιζεις βραδυ..Ακομα και στην οδηγηση εχει ροπη καλη μεχρι τα 80χλμ/ωρα για να κανεις μια προσπεραση στην Κηφισιας ή μια αλλαγη λωριδας ανετα...

Αν αξιζει να δωσεις 40-50Κ+ για main car αμιγως ηλεκτρικο,προσωπικα εχω τις αμφιβολιες μου..
Και περα απο την παντελη απουσια οδηγικης απολαυσης που ισως καποιους δεν απασχολει,υπαρχουν και αλλα πιο πρακτικα ζητηματα....

Τελευταία τροποποίηση:

bariwhite

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2025
Like
22
Πόντοι
0
προβλεπει αραγε ο νομος ωστε ιδιοκτητης θεσης σταθμευσης σε πολυκατοικια να μπορει να τοποθετησει εκ των υστερων πριζα για την φορτιση του ΙΧ του?

Fullspoonmoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2024
Like
2.786
Πόντοι
456
Τα ηλεκτρικα για οποιον εχει θεση σταθμευσης ακομα και με απλη σουκο ειναι ο βασιλιας της πολης.
Εχω ενα μικρο ηλεκτρικο 13Κ αγορα μεταχειρισμενο και το χρησιμοποιω αντι για μηχανακι για τις καθημερινες μετακινησεις εντος αστικου ιστου.Μηδεν συντηρηση,μηδεν τελη,κανεις 90 χλμ με 4-5 ευρω oικιακο ρευμα ειδικα αν το φορτιζεις βραδυ..Ακομα και στην οδηγηση εχει ροπη καλη μεχρι τα 80χλμ/ωρα για να κανεις μια προσπεραση στην Κηφισιας ή μια αλλαγη λωριδας ανετα...

Αν αξιζει να δωσεις 40-50Κ+ για main car αμιγως ηλεκτρικο,προσωπικα εχω τις αμφιβολιες μου..
Και περα απο την παντελη απουσια οδηγικης απολαυσης που ισως καποιους δεν απασχολει,υπαρχουν και αλλα πιο πρακτικα ζητηματα....
Εγω βενζινουλα μέχρι να πεθάνω.....δεν είμαι κατά της τεχνολογίας....αλλά είμαι υπέρ αυτής που πραγματικά εξυπηρετεί τον άνθρωπο

• Αγάπη
Αντιδράσεις: j 1973

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
323
Πόντοι
186
Εγω βενζινουλα μέχρι να πεθάνω.....δεν είμαι κατά της τεχνολογίας....αλλά είμαι υπέρ αυτής που πραγματικά εξυπηρετεί τον άνθρωπο
κοιτα κ εγω εχω θερμικο για "κανονικο" αυτοκινητο,αλλα εχει κ το ηλεκτρικο τα θετικα του για οποιον τον παιρνει οικονομικα να το εχει σα δευτερο αμαξι πολης..

j 1973

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2010
Like
540
Πόντοι
81
κοιτα κ εγω εχω θερμικο για "κανονικο" αυτοκινητο,αλλα εχει κ το ηλεκτρικο τα θετικα του για οποιον τον παιρνει οικονομικα να το εχει σα δευτερο αμαξι πολης..
Δυστυχώς για πρακτικούς λόγους δεν μπορώ να έχω δεύτερο αυτοκίνητο, και δεν μπορώ να έχω μόνο EV για παρα πολλούς λόγους, και νομίζω ότι ή πλειοψηφία στην Ελλάδα έτσι είναι.

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.150
Πόντοι
206
Eτσι για μικρο, με δικο μου παρκινγκ και για γυρω γυρω, μπορει να το δοκιμαζα. Για κυριο αυτ/το, μεγαλο και ταξειδια, σηγουρα οχι, τουλαχιστον μεχρι σημερα.
Παντως και 13Κ το βρισκω καπως ακριβο, συγκρινοντας το με το σμαρτακι μου, που κοστησε σκαρτα 6Κ.
Για συγκριση να αναφερω μερικα πραγματα. Μεταχειρισμενο, 600 cc, 18 ετων (πρωτη αδεια 2006), 1600Ε αγορα. Εκρινα απαραιτητα για αντικατασταση, λαδια, ξυδια, φιλτρα, λαστιχα, αμορτισερ, τακακια, μαρκουτσια, μπουζι, αισθητηρα Λ, μπαταρια, πλυσιμο κινητηρα/καρτερ, μακτρα, καθρεφτες. βιολογικο καθαρισμα, μοτερακι καθαριστηρων. Προαιρετικα, επιδει γουσταρω ναναι περιποιημενο, κατι πλαστικα αλλαγμα, κατι βαψιματα, κατι αυτοκολητα, πιο δυνατες λαμπες φωτων. Προσφατα πηγα στην παλαια Επιδαυρο, στην Αττικη οδο (εισοδο απο Κορωπι) και στην Αθηνων-Πατρων, 100-120 χιλ/ω, στην Κορινθου-Επιδαυρου 50 χιλ/ω και με το αιρκοντισιον στο φουλ. Γεματο ρεζερβουαρ, μολις εφτασα το ξαναγεμισα, 14Ε
Τα "μειονεκτιματα" του, 2 θεσεις, ο χωρος πορτ μπαγκαζ για 2 μικρες βαλιτσουλες, τα πλαστικα του, τσιγαροχαρτο, σπανε ευκολα, ειναι δισευρετα και γι αυτο πανακριβα. Κατι φιμε πλαστικα "τζαμια" μεταξυ πλαινης πορτας και πορτας πορτ μπαγκαζ, δυσκολευουν την οπτικη γωνια.
Για μικρο, γυρω-γυρω, αμαξι, παλι σμαρτακι θα διαλλεγα, μαλλον

ramsbury

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2025
Κριτικές
2
Like
387
Πόντοι
21

Δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχουν ουσιαστικα κινητρα
Στην υπολοιπη Ευρωπη υπαρχουν παντου αποκλειστικες θεσεις σταθμευσης με φορτιστες
Πας κεντρο να πιεις τον καφε σου και φορτιζεις

viber_image_2025-08-09_18-43-38-962.jpg
viber_image_2025-08-09_18-44-10-843.jpg

London(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2020
Κριτικές
3
Like
1.115
Πόντοι
361
Ηλεκτρικό μόνο leasing τουλάχιστον με ότι ισχυει τωρα και με τη μεταπωλητικη τους αξία να πέφτει κατακόρυφα στα 3+ χρόνια. Αυτός που αγοράζει αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό στα 40Κ σε 3 χρόνια θα αξίζει 20 και αν . Σε 5+ τίποτα . Ή θα το έχει για μια ζωή που και πάλι δεν γίνεται με τη μπαταρία να αντεχει για κάποια συγκεκριμένα χρονια ή θα το πετάξει να πάρει άλλο . Μας εχουν πρήξει με τις τρελες πωλησεις που κάνουν στο εξωτερικό αλλά δεν μας λένε ότι εκεί η λογική του Leasing υπάρχει εδώ και δεκαετίες . Σε εμάς είναι ακόμα ακριβό το leasing εκτός και αν εξασφαλίσεις 6-7 χιλιάδες ευρώ από το κινούμαι ηλεκτρικά για όσο υπάρχει ακόμα τα οποία θα δώσεις σαν προκαταβολή οπότε θα σου έρθει φτηνά το μηνιαιο μισθωμα .

j 1973

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2010
Like
540
Πόντοι
81
Είναι τεχνολογία που έχει ακόμα πολλά μειονέκτηματα

Fullspoonmoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2024
Like
2.786
Πόντοι
456
Προτιμώ από ηλεκτρικό το υβριδικό στυλ τογιοτα δοκιμασμένο 3 δεκαετίες....αν και δεν μου αρέσει το cvt σασμάν

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.793
Πόντοι
216
Είναι τεχνολογία που έχει ακόμα πολλά μειονέκτηματα

Τα σχόλια τα διάβασες; ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφει δεν ισχύει. Τρώει τρελό κράξιμο και η απάντηση του κάθε φορά είναι πως δεν συγκρίνουμε τεχνολογίες. Το πρόβλημα μας ΣΑΝ ΧΩΡΑ είναι πως είμαστε φτωχάντζες. Έξω υπάρχουν ΆΠΕΙΡΟΙ φορτιστές και δε σε νοιάζει. Εδώ όχι ακόμη και πρέπει να έχεις σπίτι σου. ΑΛΛΑ η καθημερινότητα σου είναι τέτοια που καλύπτεσαι δεν υπάρχει γυρισμός.

Ειδικά σε κάτι κατσικοχώρια είναι ταμάμ το ηλεκτρικό που αμολάνε μπαλαντέζα στα χωράφια. Αλλά και στους υπόλοιπους είναι μια χαρά. Πόσοι είναι αυτοί που τελικά κάνουν ΤΟΣΑ πολλά χιλιόμετρα και θέλουν μέγιστη αυτονομία. Όλοι είστε εμπορικοί αντιπρόσωποι και δεν ξέρω τι άλλο; ΣΚΑΤΑ είστε. 9-5 βαράτε κάρτα και μετά σπίτι για ύπνο. Άντε το ΣΚ κανένα Μπουρνάζι ή Παραλιακή. 20 χλμ μαξ πήγαινε έλα.

Και μη μου πείτε για καλοκαιρινές διακοπές. Πάνε τα καλά των 80's που μπαίναμε στο ΙΧ και γυρίζαμε την Ελλάδα κοιμώμενοι στρωματσάδα. Τώρα τριήμερο και αν. Οπότε πάλι 1-2 φορτίσεις τις βρίσκεις για ΠΛΑΚΑ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom