Νέα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα madrach
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 946
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.153
Πόντοι
3.556
Δεν είπα ότι δεν είναι ορθό. Είπα ότι δεν μπορούμε να πράξουμε το ορθό.
Δεν είναι εύκολο.

Εγώ ένα διαπιστώνω κάθε μέρα .
Με όσους μιλώ και μιλώ με πολλούς λόγω εργασίας.
ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Ο Ελληνας όχι μόνο δεν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Δεν μπορεί ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΊ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΡΙΣΗ.
Και όλοι αυτοί ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ.

Τελευταία τροποποίηση:

mixalis k.

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
8.359
Πόντοι
2.356
Ο Φραπες πήγε στο γραφειο του Πι(ρ)τσιλη. Ενα γραφείο ντρέπεσαι να κατσεις. Αλλα αυτός τον κοιταζε στην τσεπη.

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.153
Πόντοι
3.556
Ο Φραπες πήγε στο γραφειο του Πι(ρ)τσιλη. Ενα γραφείο ντρέπεσαι να κατσεις. Αλλα αυτός τον κοιταζε στην τσεπη.
Ρουσφέτι πήγε να ζητήσει ή τον έστειλε κάνας άλλος που θα μας πει δεν τον γνώριζε?

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Πχ Έτρωγαν αγοραστό φαγητό στην Κάρπαθο ..αλλά τα ζωικό κεφάλαιο σε σχέση με τη γη βόσκησης ήταν μεγαλύτερο και δεν καλύπτονταν οπότε δανείζονταν γη από τη Θεσσαλία ...
Ρε τι αγοραστό φαγητό; Μόνο με αγοραστό, χωρίς ιδιοπαραγωγή τροφών, φαλίρισε η επιχείρηση. Αυτά είναι φουμαρα του Φραπέ και του Χασάπη. Μία χαρά έφταναν τα βοσκοτόπια παντού. Αλλά δεν υπήρχαν τίτλοι και Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, που να αποδεικνύουν τι βρίσκεται που. Και δηλωναν όλη την Ελλάδα ως βοσκότοπο. Μέχρι και τις Πτέρυγες Μάχης.
Τέτοιες μαλακίες έκαναν και τους πήραν μυρωδιά αφού έφτασαν να εμφανίζουν εκατομμύρια πρόβατα στην Κρήτη. Όσα είχε η χώρα ολόκληρη είχε κι ένα νησί.
Δεν είναι κουτόφραγκοι οι της Επιτροπής. Κι αυτοί φουλ κτηνοτροφία έχουν και μάλιστα έτη φωτός μπροστά από τη δική μας. Το ξέρουν καλύτερα το έργο από μας.
Και φουλ σταβλισμενη έτσι; Όχι νομαδική σαν τη δική μας.
Ασε γιατί έχουμε γυρίσει όλα τα νησιά και βλέπουμε πόσα ζώα έχουν και πως τα εκτρέφουν.
Όχι μεταξύ μας δούλεμα.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.142
Πόντοι
15.446
Τελευταία τροποποίηση:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Μονο που αυτα ειναι για κανονικες χωρες. Στη δικη μας, αποδεκατισαν την κτηνοτροφια,μαλλον εσκεμμενα, για να απελευθερωθουν βοσκοτοπια για τις λαμογιες τους. Μιλαμε για γενοκτονια ζωων.

Βεβαια η ζωοφιλη Σουλα απο το Παγκρατι, ψηφοφορος ΝΔ, που ολη της η ζωη ειναι το μικρο κανις της, δε μπορει να αντιληφθει το μεγεθος του εγκληματος. Πιθανως προβατο να εχει δει μονο στην τηλεοραση.
Ποιός την αποδεκάτισε; Και γιατί; Μύθοι είναι αυτά.
Τα ζώα που δηλωνανε με βάση τα βοσκοτόπια είναι εξωπραγματικό μέγεθος.
Δηλαδή κάποιος που είχε 10 ζώα και δήλωνε 200 αέρα κοπανιστό γιατί να αποδεκατίσει τα 10;
Άλλα είναι τα προβλήματα. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τα αντιμετώπισαν.
Εμείς εδώ έχουμε Φραπέ, Χασάπη, Γρύλλο σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα Μητσοτάκη, που είναι από την άλλη μεριά της Κρήτης και δεν κατάλαβε τίποτα, όπως μας ενημέρωσε ο Μπουμπούκος.

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.660
Πόντοι
41.293
Ρε τι αγοραστό φαγητό; Μόνο με αγοραστό, χωρίς ιδιοπαραγωγή τροφών, φαλίρισε η επιχείρηση. Αυτά είναι φουμαρα του Φραπέ και του Χασάπη. Μία χαρά έφταναν τα βοσκοτόπια παντού. Αλλά δεν υπήρχαν τίτλοι και Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, που να αποδεικνύουν τι βρίσκεται που. Και δηλωναν όλη την Ελλάδα ως βοσκότοπο. Μέχρι και τις Πτέρυγες Μάχης.
Τέτοιες μαλακίες έκαναν και τους πήραν μυρωδιά αφού έφτασαν να εμφανίζουν εκατομμύρια πρόβατα στην Κρήτη. Όσα είχε η χώρα ολόκληρη είχε κι ένα νησί.
Δεν είναι κουτόφραγκοι οι της Επιτροπής. Κι αυτοί φουλ κτηνοτροφία έχουν και μάλιστα έτη φωτός μπροστά από τη δική μας. Το ξέρουν καλύτερα το έργο από μας.
Και φουλ σταβλισμενη έτσι; Όχι νομαδική σαν τη δική μας.
Ασε γιατί έχουμε γυρίσει όλα τα νησιά και βλέπουμε πόσα ζώα έχουν και πως τα εκτρέφουν.
Όχι μεταξύ μας δούλεμα.
Έχεις ζώα ; Είχες ποτέ ζώα ; Το ρωτώ για να σου εξηγήσω πως λειτουργεί ο βοσκότοπος

Ο βοσκότοπος είναι υποθετικός κ όχι μπορεί εγώ να έχω 100 γίδια αλά για να πληρωθώ θα πρέπει να τα κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ισοδύναμο βοσκότοπου
Πχ 300 στρέμματα βοσκότοπος .επειδή όμως πχ η Κάρπαθος έχει πιο πολλά ζώα από ότι γη- βοσκότοπο αναγκαστικά μου δίνουν θεωρητικά βοσκότοπο στη Θεσσαλία
Δεν σημαίνει αυτό ότι εγώ θα πηγαίνω να βρίσκω τα γίδια στη Θεσσαλία ..αλλά είμαι θεωρητικό ισοδύναμο.σε αναλογία του ζώου για να πληρωθώ ...πχ οι σύγχρονες μονάδες στην βόρεια Ελλάδα ούτε μισή μέρα δεν βγάζουν τα ζώα έξω στα βοσκοτόπια αλλά για να πληρωθούν μετατρέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα ζώα σε στρεμματικο βοσκότοπο

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.660
Πόντοι
41.293
Όταν φωνάζαμε όλα τα κιλά όλα τα λεφτά ήμασταν κακοι

Τώρα δικαιωνομαστε ότι η λογική λέει ότι πρέπει να επιδοτείται η παραγωγή κιλών βάσει φυσικά ανά ικανότητα περιοχής σε αποδοσεις και όχι η στρεμμματικη πριμοδότηση

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Έχεις ζώα ; Είχες ποτέ ζώα ; Το ρωτώ για να σου εξηγήσω πως λειτουργεί ο βοσκότοπος

Ο βοσκότοπος είναι υποθετικός κ όχι μπορεί εγώ να έχω 100 γίδια αλά για να πληρωθώ θα πρέπει να τα κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ισοδύναμο βοσκότοπου
Πχ 300 στρέμματα βοσκότοπος .επειδή όμως πχ η Κάρπαθος έχει πιο πολλά ζώα από ότι γη- βοσκότοπο αναγκαστικά μου δίνουν θεωρητικά βοσκότοπο στη Θεσσαλία
Δεν σημαίνει αυτό ότι εγώ θα πηγαίνω να βρίσκω τα γίδια στη Θεσσαλία ..αλλά είμαι θεωρητικό ισοδύναμο.σε αναλογία του ζώου για να πληρωθώ ...πχ οι σύγχρονες μονάδες στην βόρεια Ελλάδα ούτε μισή μέρα δεν βγάζουν τα ζώα έξω στα βοσκοτόπια αλλά για να πληρωθούν μετατρέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα ζώα σε στρεμματικο βοσκότοπο
Από αυτά που σου γράφω σου φαίνεται να μην ξέρω πως λειτουργεί ο βοσκότοπος;
Ή το υπόλοιπο σύστημα;

Για πες μας λίγο, πόσα ζώα εκτρέφει η Κάρπαθος; Πόσα είναι τα χαρακτηρισμένα βοσκοτόπια της; Πόση η έκτασή της και πόση η γη που αναλογεί στα ζώα που εκτρέφει;
Κάνε μας και ένα διαχωρισμό.
Εντατική τόσα, ημιεντατική τόσα, εκτατική τόσα, νομαδική τόσα.

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.153
Πόντοι
3.556

Τώρα δικαιωνομαστε ότι η λογική λέει ότι πρέπει να επιδοτείται η παραγωγή κιλών βάσει φυσικά ανά ικανότητα περιοχής σε αποδοσεις και όχι η στρεμμματικη πριμοδότηση
Ενημερωμένο σε βλέπω.
Επαγγελματίας Αγρότης?

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356

Αυτή ήταν η μέγιστη συνδικαλιστική αλητεία.
Όλα τα κιλά, με τα διπλοζυγισματα, με τα "νερά", με τα καρύδια, με τα σκουπίδια όλα μέσα.
Γι αυτό οι εμπνευστές της χρεοκόπησαν τους συνεταιρισμούς κι έκαναν αγώνα να γλιτώσουν τη φυλακή.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Γιατι για να δηλωσει ο Ρεθυμνιωτης προβατα στον Ολυμπο στο βοσκοτοπι Α2, επρεπε να αδειασει το βοσκοτοπι Α2 απο τα 2-3 κοπαδια προβατων που βοσκουσαν εκει απο το 3500 προ Χριστου
Δεν υπήρχε βοσκοτόπι Α2. Ούτε Α1. Δεν υπάρχουν χάρτες με βοσκοτόπια στην Ελλάδα. Ότι ήθελε ο καθένας δήλωνε. Και δεν υπήρχε και λόγος να αδειάσει. Αφού έτσι κι αλλιώς τα ζώα πάντα λιγότερα ήταν από τα βοσκοτόπια.

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.660
Πόντοι
41.293
Από αυτά που σου γράφω σου φαίνεται να μην ξέρω πως λειτουργεί ο βοσκότοπος;
Ή το υπόλοιπο σύστημα;

Για πες μας λίγο, πόσα ζώα εκτρέφει η Κάρπαθος; Πόσα είναι τα χαρακτηρισμένα βοσκοτόπια της; Πόση η έκτασή της και πόση η γη που αναλογεί στα ζώα που εκτρέφει;
Κάνε μας και ένα διαχωρισμό.
Εντατική τόσα, ημιεντατική τόσα, εκτατική τόσα, νομαδική τόσα.
Ε αφού τα ξέρεις τότε θα γνωρίζεις ότι οι βοσκότοποι είναι θεωρητικά ισοδύναμα κ δεν δηλώνουν ότι εκεί θα πάει ο κτηνοτρόφος να βοσκήσουν τα ζώα του ...

Πολλά μέρη της Ελλάδος με πολλά ζώα αναγκαστικά παίρνουν βοσκότοπο σε άλλη μακρινή περιοχή ...
Αυτή ήταν η μέγιστη συνδικαλιστική αλητεία.
Όλα τα κιλά, με τα διπλοζυγισματα, με τα "νερά", με τα καρύδια, με τα σκουπίδια όλα μέσα.
Γι αυτό οι εμπνευστές της χρεοκόπησαν τους συνεταιρισμούς κι έκαναν αγώνα να γλιτώσουν τη φυλακή.
Ενώ τώρα έχουμε διπλό δηλώσεις χωραφιών κ τα τρώνε οι λίγοι παρατρεχαμενοι ...τουλάχιστον με τα κιλά προσπαθούσε ο παραγωγός να παράξει εσοδεία

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Πλακα κανεις ρε μαν; 6 προτασεις και οι 6 λαθος
Για πες μας εσύ που τα ξέρεις σωστά, τι είναι τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, ποιός είναι υπεύθυνος να τα συντάξει, τα συνέταξε και πότε;
Ποιός τα επικύρωσε;
Οι τίτλοι κτήσης της γης που νοικιάζεται ή χρησιμοποιείται για βοσκότοπος που είναι αναρτημένοι;
Αυτά τα κοπάδια από τον Όλυμπο, τα προ Χριστού, πως τα αποδεκάτισε ο Ρεθυμνιωτης ; Έστειλε Μυλοποταμιτες και τα ξεκαναν μαζί με τον τσοπάνη;

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Ε αφού τα ξέρεις τότε θα γνωρίζεις ότι οι βοσκότοποι είναι θεωρητικά ισοδύναμα κ δεν δηλώνουν ότι εκεί θα πάει ο κτηνοτρόφος να βοσκήσουν τα ζώα του ...

Πολλά μέρη της Ελλάδος με πολλά ζώα αναγκαστικά παίρνουν βοσκότοπο σε άλλη μακρινή περιοχή ...

Ενώ τώρα έχουμε διπλό δηλώσεις χωραφιών κ τα τρώνε οι λίγοι παρατρεχαμενοι ...τουλάχιστον με τα κιλά προσπαθούσε ο παραγωγός να παράξει εσοδεία
Σε ρώτησα κάτι για την Κάρπαθο.
Δεν ξέρεις για την Κάρπαθο; Δεκτό. Πες μου για άλλη περιοχή.

Με τα κιλά γινόταν του κουτρουλη ο γάμος.
Πήγαινε η κλεψιά σύννεφο.
Τα χωράφια μπορείς να τα ελέγξεις. Τα κιλά ποτέ.
Πιο δίκαιο σύστημα είναι να επιδοτείς την έκταση. Γιατί είναι κάτι που το έχεις αποτυπωμένο σε χαρτί.
Με τα βοσκοτόπια έπιασαν το κλέψιμο. Όχι με τα κεφάλια των ζώων.

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.660
Πόντοι
41.293
Άλλο μυστήριο
Πχ σε κάθε κτηνιατρική υπηρεσία φαίνονται ότι πχ ο κος Μητσοτάκης έχει εκατό πρόβατα άρα θα πάρει πχ 300 στρέμματα βοσκότοπο κ θα πληρωθεί βάσει αυτόν των 300 στρεμμάτων

Πώς γινόταν ο κος Μητσοτάκης να δήλωνε τελικά 1000 πρόβατα ήτοι 3000 στρέμματα όταν στην κτηνιατρική υπηρεσία ήταν 100
Από γέννες αδύνατο από αγορά ή εισαγωγή γίνεται έλεγχος από κτηνιατρική υπηρεσία αν όντως ο πωλητής τα είχε

Εδώ γεννάται το θέμα ότι πέρα του ΟΠΕΚΕΠΕ που τα κόκκινα ένα χωράφια τα ξεκκοκινιζε ότι τελικά κ άλλες υπηρεσίες στο κόλπο

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Ποσα γιδοπροβατα χωρανε σε 10.000 στρεμματα ημιορεινης εκτασης χωρις χωραφια;
Μη ρωτησεις το ChatGPT
Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τι ρωτάς;

Ασε να ρωτήσω εγώ κατι.
80 αίγες γαλακτοπαραγωγής Μάλτας, πλήρως σταβλισμένες, πόσα στρέμματα βοσκότοπο χρειάζονται;

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.660
Πόντοι
41.293
Σε ρώτησα κάτι για την Κάρπαθο.
Δεν ξέρεις για την Κάρπαθο; Δεκτό. Πες μου για άλλη περιοχή.

Με τα κιλά γινόταν του κουτρουλη ο γάμος.
Πήγαινε η κλεψιά σύννεφο.
Τα χωράφια μπορείς να τα ελέγξεις. Τα κιλά ποτέ.
Πιο δίκαιο σύστημα είναι να επιδοτείς την έκταση. Γιατί είναι κάτι που το έχεις αποτυπωμένο σε χαρτί.
Με τα βοσκοτόπια έπιασαν το κλέψιμο. Όχι με τα κεφάλια των ζώων.
Τυπε του θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ το ξέρω άριστα .μη μου κάνεις μαθήματα για την Κάρπαθο και κάθε Κάρπαθο
To κινητό μου είναι γεμάτο από τις κοπριες αυτες

Πλέον με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια η μόνη λύση είναι όλα τα κιλα όλα τα λεφτά ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom