Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα βοσκοτόπια δίνονται θεωρητικά και μόνο σαν ισοδύναμα των ζώων
Πχ έχω 100 αγελάδα που ισοδυναμούν σε 500 στρέμματα βοσκότοπο
Λογικό είναι κάποιες περιοχές να έχουν πολλά ζώα άρα το ισοδύναμο των βοσκοτόπων να μην καλύπτει το Δήμο πχ Καρπάθου άρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ του δίνει θεωρητικό ισοδύναμο βοσκότοπο από τη Θεσσαλία που έχει μπόλικο
Αυτό δεν είναι παράλογο κ έχει λογική ώστε τα ζωάκια πάμε για πληρωμή αλλιώς πχ της Καρπάθου οι κτηνοτρόφοι θα ήταν μια ζωή απλήρωτοι λόγωη επάρκειας βοσκοτόπων
Σοφό βοσκοτοπος δεν σημαίνει εκεί βοσκό τα γίδια μου αλλά είμαι ισοδύναμο πληρωμής διότι πχ στην Ολλανδία κ Ελβετία εχουν παντού σε κάθε περιφέρεια βοσκότοπους για να καλύπτουν τα ζώα ..
Περα από τα λαμόγια όμως βουλευτές και αγροτοπατερες κομματοσκυλα εγώ ξέρω το ερώτημα στους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που ενώ έβλεπαν επικαλυπτόμενες κ μη επιλεξιμα χωράφια βοσκότοπους δεν μιλούσε κανείς τους ..αυτό είναι τον τραγικό που σημαίνει κοι υπάλληλοι τα τρώγανε ..
Δεν πάει έτσι. Η επιδότηση δινόταν στα ζώα. Και το 2015 η ΕΕ αποφάσισε να πηγαίνει στα βοσκοτόπια, γιατί δεν έβγαζε άκρη με τα κεφάλια.
Που ήταν και το σωστό, γιατί που εβοσκαν τα ζώα; Ειδικά τα μη σταβλισμένα.
Όλες οι χώρες προσαρμοστηκαν αμέσως.
Εκτός της δικής μας που δεν είχε τα αυτονόητα.
Κτηματολόγιο, δασικούς χάρτες, βοσκοτοπικούς χάρτες. Δέχθηκαν μια εξαίρεση οι της ΕΕ, μέσω της τεχνικής λύσης. Για ένα χρόνο κιόλας.
Και τι πάει να πει δεν έφταναν τα βοσκοτόπια στην Κάρπαθο;
Και που έβοσκαν τα ζώα; Τι έτρωγαν; Ας μην πληρωθούν αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις.
Γιατί αυτά έβλεπε η ΕΕ κι άλλαξε τον τρόπο επιδότησης.
Δε θα δικαιολογήσουμε το παλιό στρεβλό σύστημα, επειδή οι δικοί μας του έβγαλαν τα μάτια του καινούριου, του σωστού.