(συνέχεια και τέλος απάντησης)
4) Άλλαξε τίποτα στο αρχικό αγγλικό πόρισμα με το μεταφρασμένο ελληνικό πόρισμα / Και πού αναφέρεται στο πόρισμα τι άλλαξε μετά από αυτές οι παρατηρήσεις αν Άλλαξε;
-Το πόρισμα στα αγγλικά κατατέθηκε 27-02-2025. Εξ όσων γνωρίζω, τίποτε δεν άλλαξε. Απλώς, όλο αυτό το διάστημα γινόταν η μετάφρασή του στα ελληνικά, όπως απαιτείται, υποθέτω, για να συμπεριληφθεί στην δικογραφία στην γλώσσα μας. Η μετάφραση ολοκληρώθηκε 21/05/2025.
- Ήδη, σε προηγούμενο έχω αναρτήσει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
- Αναρτώ εδώ ως συνημμένο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ της 27/02/2025 και στα ΑΓΓΛΙΚΑ, για όσους έχουν γνώση αγγλικών και όρεξη/χρόνο για ΠΛΗΡΗ αντιπαραβολή/σύγκριση (εγώ δεν έχω...)
- Ξεχωριστά, παραθέτω από το αρχικό πόρισμα στα Αγγλικά screenshot του επίμαχου και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ τμήματος (4.4.3.3. Conclusion). Η αντιπαραβολή του με το ελληνικό, το οποίο ανάρτησα σε προηγούμενο, αποδεικνύει ότι είναι το ίδιο.
Κάποιες σκέψεις:
Ήταν η ίδια η κυβέρνηση που συνέστησε τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ ως νέο ΑΡΜΟΔΙΟΤΑΤΟ φορέα για τα σχετικά θέματα (βλ. ΦΕΚ σύστασης που παρέθεσα σε προηγούμενο) κυρίως για να συνάδει με τις νέες οδηγίες της ΕΕ γενικώς και - ειδικώς για τα τρένα - με τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων. Παρά ταύτα, έχει αποδυθεί η ίδια, όλο το μιντιακό της οπλοστάσιο αλλά και οι φίλοι και επίμονοι ψηφοφόροι της σε μια προσπάθεια είτε αμφισβήτησης του πορίσματος είτε δημιουργίας καχυποψίας και σύγχυσης, ως προς την μεθοδολογία του και τα συμπεράσματά του. Το πόρισμα υποβαθμίζεται και, αντιθέτως, η κατόπιν παραγγελίας κ. Μπακαΐμη έκθεση Καρώνη έχει γίνει η σημαία όλων των προαναφερθέντων. (Εδώ μια ερώτηση: η έκθεση Καρώνη έχει παρουσιαστεί ΣΩΣΤΑ από το φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο ή τονίστηκαν όσα σημεία αυτής ενισχύουν το αφήγημα, που έχει υιοθετήσει εξ αρχής η κυβέρνηση;).
Μετά τα ανωτέρω και τελειώνοντας, μια υπόθεση εργασίας, όχι για την ΟΥΣΙΑ αλλά για τον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ χειρισμό. Σκέφτομαι, δηλαδή, την εξής αντιστροφή:
- Το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ να έβγαζε κατηγορηματικά συμπέρασμα, ότι για την πυρόσφαιρα, τις ακόλουθες πυρκαγιές και εν τέλει για τον θάνατο 30 ανθρώπων ευθύνεται η ανάφλεξη ελαίων σιλικόνης των μετασχηματιστών.
- Η έκθεση Καρώνη να έλεγε ότι η πυρόσφαιρα, οι πυρκαγιές και οι συνεπακόλουθοι θάνατοι, οφείλονται σε καύση πτητικών ουσιών καίτοι ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΗΓΗΣ ακόμα.
Σε αυτήν την περίπτωση, δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ φαντασία για να αντιληφθούμε, ποιο πόρισμα θα είχε γίνει σημαία της κυβέρνησης και λοιπών και θα είχε στηθεί να κυματίζει στον υψηλότερο επικοινωνιακό ιστό...
Και ως επίλογος: Γιατί αυτή η επιμονή της κυβέρνησης και λοιπών, ως ανωτέρω, να ΠΕΡΑΣΟΥΝ πάση θυσία (θυσία οιασδήποτε άλλης εκδοχής...) την άποψη ότι για την πυρόσφαιρα φταίει η σιλικόνη ΜΟΝΟΝ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ; Σε τί ενοχλεί την κυβέρνηση η ουσιαστική στροφή της ανάκρισης ΚΑΙ προς την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διερεύνηση εκ μέρους του κ. εφέτη-ανακριτή της άλλης εκδοχής, αυτήν που ασπάζονται πολλοί συγγενείς αλλά, κυρίως, ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ.