Νέα

Κόστος ζωής στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thleizer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.988
Πόντοι
6.056

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.909
Πόντοι
456
Αρχίδια προοπτική λέω εγώ. Πες μου πόσοι από αυτούς που χτίσαν τα εκμεταλλεύονται με κάποιο τρόπο, γιατί εγώ όσους ξέρω έχουν τους επάνω ορόφους ακόμα στα μπετά ή κλειστούς γιατί ο γιος/κόρη την πούλεψαν για μεγαλουπόλεις και έξω μέχρι νεοτέρας και τώρα ο μπάρμπας έμεινε με το μυστρί στο χέρι να κόβει βόλτες πάνω κάτω. Μιλάμε για ενδοχώρα γιατί στα νησιά αλλάζει το πράγμα.

Διάβασες τι έγραψα παραπάνω; Άλλη επαρχία η Κρήτη, άλλη η Ηγουμενίτσα.
Κανένα κατσικοχώρι δε θα σε κρατήσει, αν δεν υπάρχει οικονομική ευμάρεια.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.909
Πόντοι
456
Επειδή έχω βαρεθεί αυτή την ιστορία...

Οκ,όποιος δεν βγάζει 3000 το μήνα,έτσι ώστε να μένει μόνος και να είναι και άνετος,είναι αποτυχημένος :confused:
Αποτυχημένος δεν είναι, αυτός που δε βγάζει 3000 το μήνα.

Αποτυχημένος είναι αυτός που δεν παλεύει να είναι αυτόνομος. Ξέρεις πόση κλάψα βλέπω;
"Ωχου, είναι βαριά η δουλειά, πού να τρέχω εγώ, θα δουλεύω και το Σάββατο, άσε πού να τρέχω εξωτερικό, θα μου λείπουν οι φίλοι μου και οι γονείς μου, εγώ έχω σπουδάσει δεν την κάνω αυτή τη δουλειά...μπλαμπλα..."
Πέτρα που κυλάει, μούχλα δεν πιάνει, έλεγαν οι παλιοί.
Κάτι ήξεραν αυτοί.

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.988
Πόντοι
6.056
Αποτυχημένος δεν είναι, αυτός που δε βγάζει 3000 το μήνα.

Αποτυχημένος είναι αυτός που δεν παλεύει να είναι αυτόνομος. Ξέρεις πόση κλάψα βλέπω;
"Ωχου, είναι βαριά η δουλειά, πού να τρέχω εγώ, θα δουλεύω και το Σάββατο, άσε πού να τρέχω εξωτερικό, θα μου λείπουν οι φίλοι μου και οι γονείς μου, εγώ έχω σπουδάσει δεν την κάνω αυτή τη δουλειά...μπλαμπλα..."
Πέτρα που κυλάει, μούχλα δεν πιάνει, έλεγαν οι παλιοί.
Κάτι ήξεραν αυτοί.

Άμα κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει και δεν παίρνεις και καλά λεφτά,πάλι ψυχοφθόρο είναι

Άμα πας εξωτερικό και είσαι δυστυχισμένος,καλύτερα κάτσε εδώ με τους γονείς και τους φίλους σου

Οι παλιοί,αν είχαν και τοτε οι γυναίκες ινσταγκραμ και τις απαιτήσεις που έχουν τώρα,να βλέπαμε τι θα λέγανε

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.988
Πόντοι
6.056
  • Like
Αντιδράσεις: FARAW

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.909
Πόντοι
456
Άμα κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει και δεν παίρνεις και καλά λεφτά,πάλι ψυχοφθόρο είναι

Άμα πας εξωτερικό και είσαι δυστυχισμένος,καλύτερα κάτσε εδώ με τους γονείς και τους φίλους σου

Οι παλιοί,αν είχαν και τοτε οι γυναίκες ινσταγκραμ και τις απαιτήσεις που έχουν τώρα,να βλέπαμε τι θα λέγανε

Έχεις λανθασμένες απόψεις για τη ζωή γενικά.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
13.475
Πόντοι
3.556
Και που μένει μόνος και άνετος ... τι έγινε ;;;
Αν δεν έχει αμάξι ... πάρκιγκ ... δεν μπορεί να ταξιδεύει και να γαμάει πουτάνες ;;;;
Να κάθεται σπίτι ... και να το καμαρώνει ;;;;;;;;;

Αρχίδια μέντολες είναι .
Και πίστεψέ με ... έμενα μόνος ... ανέκαθεν . Μόνο του δεν λέει τίποτε. Μια μαλακία και μισή είναι .

Με 3000€ το μήνα στην αγγλία .... είσαι ζητιάνος .... στην ελλάδα είσαι λιγούρης ......
Σαφώς ... λιγούρης είναι πιο πάνω από ζητιάνο .
Ούτε ένα Σεατ Λεον Ντιζελ μπορείς να πάρεις με ένα τριχίλιαρο το μήνα. Ούτε ένα Πανεραι από τρίτο χέρι

teo78

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
4
Like
1.215
Πόντοι
206
καλα εκανε !!

πηγαινατε εσεις τα μουνοπανα και παρκαρατε και ο κοσμος εκει που μένει επρεπε να παρκαρει στην Ομονοια .
Να περνατε λεωφορείο να πηγαινατε στο μετρο , που δεν κουνατε το κωλο σας αν δεν παρετε αυτοκινητο
Πες τα ρε φίλε με τον κάθε μαλακα εδώ μέσα ..εν τω μεταξύ ο δήμαρχος εκεί ο Κωνσταντάτος είναι ότι καλύτερο υπάρχει ..το τι έργα έχει κάνει δεν λέγεται..και ο ουγκανος τον βρίζει

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
25.003
Πόντοι
6.056
Ποιοι βγάζουν 1.400€;;;
Κομπιουτεραδες και διοικ.στελέχη του ιδ.τομεα;;;Πόσοι είναι αυτοί;
Στο Δημόσιο...άστο καλύτερα.
Ελ.επαγγελματιες...μπορει...ομως έχουν συνεταίρο το κράτος να τους ρουφάει το μεδούλι.
ριν...και αυτό ήταν 100€ πιο κάτω για πολλά χρόνια.
Στο δημόσιο ... έχει κάμποσους "παλιούς" άνω των 40 δηλαδή.
"Παλιοί" ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΟΛΠ , ΕΛΣΤΑΤ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑ, ΟΣΕ , ΕΡΤ .

Αυτοί είναι από 1600€ λίγοι , στα 2000€ ως 2500€ κάμποσοι (ΔΕΗ χ 14 από το 2021)
και βέβαια έχει και 3000€ και 5000€ .

Στον ιδιωτικό τομέα , όπου έχει νταραβέρι με δημόσιο , κατασκευές, εξοπλισμοί νοσοκομείου , φάρμακα και κάμποσα ακόμη.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, το 50% φυτοζωούν μαζεύοντας χρέη και έχουν κανονίσει από τώρα
την αποποίηση κληρονομιάς των απογόνων , για να μη φορτωθούν τα 50.000€ ως 750.000€ χρέη,
ένα 30% , βγάζει καθαρά ψίχουλα χωρίς χρέη ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ και το υπόλοιπο 20% βγάζει καθαρά πάνω από 15000€ το χρόνο .

Καλά λεφτά, από επαγγελματίες, βαριά το 2% . Αλλά αυτούς βλέπουν όλοι
και με αυτούς βάση η κυβέρνηση αξιοποιεί το διχασμό και στρέφει
το μίσος των μισθωτών εναντίων τους.

• Like
Αντιδράσεις: txar

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
25.003
Πόντοι
6.056
τωρα παρε τ αρχιδια τους , αυτοι παρκαρουν εξω απο το σπιτι τους και εσυ γαμιεσαι να βρεις να παρκαρεις να πας και να ερθεις απο την δουλεια , που ειχε μαθει ο κωλος σου και μετρό , που απο τα γαιδουρια πηγες κατευθειαν μετρο ..
Όσοι μένετε σε περιοχές με στάθμευση μόνο για δημότες , έπρεπε να έχετε διαφορετικές πινακίδες ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΕΞΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Το πρόστιμο να είναι κατάσχεση οχήματος + 10.000€ .

Σας έχουν καβατζώσει θέσεις .... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!!!!!

Εμείς που έχουμε κλειστά γκαράζ 10 αυτοκινήτων και αυλή που χωράει άλλα 100
επιτρέπουμε έξω από το σπίτι μας να παρκάρουν τσάμπα ιχ, καναδέζες, νταλίκες, άρματα και τρένα.
Και τάνκερ αν τα βάλεις σε πλατφόρμα, χωράνε να παρκάρουν .

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.161
Πόντοι
16.235
Τοτε μονο θα μπορέσει να γινει δυνατός άνθρωπος.... να βρει μια σωστή δουλειά , να βρει μια γυναικα και να φτιάξει τη ζωή του.

Να ξεφυγει απο τη μιζέρια και τη τοξικότητα των καιρων και το "¨ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ".

Μπορώ.
Nαι αλλά ξέρεις τι γίνεται;;
Όταν το κάθε πεντάχρονο κυκλοφορεί με κινητό και ζει σαν εισοδηματιας στα δέκα,στα εικοσιπέντε του θα νιώθει ότι τα έχει όλα στα χέρια του ενώ θα ζει στο σπίτι των γονιών του και όπως καταλαβαίνεις δεν θα θελει να χάσει το φαγητό της μαμάς και το χαρτζιλίκι του μπαμπά και τις παρέες που ειχε σε όλη του την μαλθακή ζωουλα...γιατί να ταλαιπωρείται ψάχνοντας δουλειές μακρυά και ζώντας σαν ξένος μέσα σε ξένους είτε εντός Ελληνικής επικράτειας είτε εκτός;

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.161
Πόντοι
16.235
..και στα τριάντα του έχει γίνει ένας μαμουχαλος υποχωρητικός στα πάντα.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
25.003
Πόντοι
6.056
..και στα τριάντα του έχει γίνει ένας μαμουχαλος υποχωρητικός στα πάντα.
Που θα ψηφίζει ΝΔ λες ... γιατί θα θεωρεί τον εαυτό του στο παιδικό του δωμάτιο μεσαία τάξη ;;;

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.161
Πόντοι
16.235
Στο δημόσιο ... έχει κάμποσους "παλιούς" άνω των 40 δηλαδή.
"Παλιοί" ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΟΛΠ , ΕΛΣΤΑΤ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑ, ΟΣΕ , ΕΡΤ .

Αυτοί είναι από 1600€ λίγοι , στα 2000€ ως 2500€ κάμποσοι (ΔΕΗ χ 14 από το 2021)
και βέβαια έχει και 3000€ και 5000€ .

Στον ιδιωτικό τομέα , όπου έχει νταραβέρι με δημόσιο , κατασκευές, εξοπλισμοί νοσοκομείου , φάρμακα και κάμποσα ακόμη.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, το 50% φυτοζωούν μαζεύοντας χρέη και έχουν κανονίσει από τώρα
την αποποίηση κληρονομιάς των απογόνων , για να μη φορτωθούν τα 50.000€ ως 750.000€ χρέη,
ένα 30% , βγάζει καθαρά ψίχουλα χωρίς χρέη ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ και το υπόλοιπο 20% βγάζει καθαρά πάνω από 15000€ το χρόνο .

Καλά λεφτά, από επαγγελματίες, βαριά το 2% . Αλλά αυτούς βλέπουν όλοι
και με αυτούς βάση η κυβέρνηση αξιοποιεί το διχασμό και στρέφει
το μίσος των μισθωτών εναντίων τους.
Αυτοί που λες στο Δημόσιο για να μπουν εκεί που μπήκαν έχουν στοματικό σεξ σε ο,τι κρέμεται από πολιτικά γραφεία.
Στον ιδ.τομεα σε εξειδικευμένα νταραβερια πολλοί είναι σε οικογενειακες επιχειρήσεις ,κοινώς τα βρήκαν έτοιμα.
Ισχύει το ότι όλοι σχεδόν οι ελ.επαγγελματιες είναι επι ξυλου κρεμαμενοι...ελάχιστοι ζουν όπως το ονειρεύτηκαν..

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
55.161
Πόντοι
16.235
Που θα ψηφίζει ΝΔ λες ... γιατί θα θεωρεί τον εαυτό του στο παιδικό του δωμάτιο μεσαία τάξη ;;;
Αυτό που μετράει είναι ότι θα κυκλοφορεί άνετος έξω...ενώ δεν θα έχει κάνει τίποτα μόνος του αλλά θα ζει με τις πλάτες και το χαρτζιλίκι των γονιών .

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
25.003
Πόντοι
6.056
Αυτοί που λες στο Δημόσιο για να μπουν εκεί που μπήκαν έχουν στοματικό σεξ σε ο,τι κρέμεται από πολιτικά γραφεία.
Στον ιδ.τομεα σε εξειδικευμένα νταραβερια πολλοί είναι σε οικογενειακες επιχειρήσεις ,κοινώς τα βρήκαν έτοιμα.
Στις οικογενειακές, δουλεύουν 18/365 και τους φεύγει ο κώλος.
Και τις περισσότερες φορές για απλό μεροκάματο και βγάλε.
Άσε που κλείνουν συνεχώς . Η ΝΔ το φροντίζει αυτό.
Στην επόμενη γενιά βαριά να περάσει ένα 5% .

Σε ιδιωτικές μεγάλες, ειδικά πολυεθνικές, πολλοί μπαίνουν με κομματικά βύσματα , γνωριμίες, χάρες.
Για αυτό και τα ποσοστά κομμάτων εκεί μέσα ... είναι περίεργα.
Πολλοί όμως πάιρνουν 14 μισθούς από 1500€ ως 5000€ . Πολλά προάστεια , έχουν πολλούς τέτοιους κατοίκους γιαυτό και κρατάνε τιμής ακινήτων ψηλά (αττική).

Επιστήμονες επαγγελματίες, όπως ιατροί μηχανικοί κτλ , συχνά βγάζουν πραγματικά πολύ κάτω από τον κατώτατο και συμπληρώνουν με εισόδημα από μισθώματα, ξεπουλάνε ακίνητα κτλ.
Παραμένουν για το γόητρο . Μεταξύ μας, ένα ιατρό που ήξερα που δεν έβγαινε, είχε βουλιάξει
και πήγε ΣΚ να δουλέψει σερβιτόρος, όταν τον αναγνώρισαν , έφαγε τέτοιο μπούλινγκ και κατακραυγή
που ο καρκίνος στο πάγκρεας τον έστειλε σε λιγότερο από 2 χρόνια από τότε που πήγε εκεί . Έσκασε.Κλάταρε.

Από την άλλη , όποιος είναι μισθωτός με κατώτατο παντρεμένος με γυναίκα παρόμοιων οικονομικών
και κάνουν πάνω από ένα παιδί , τα καταδικάζουν να ζήσουν χειρότερα από τους ίδιους.
Αν κάνουν μόνο ένα και ένα διαμέρισμα να του αφήσουν , που αποκτήθηκε μετά από μια ζωή, θα είναι καλύτερα. Δεν θα του φταίνε οι άλλοι που άφησαν στα δικά τους παιδιά, αλλά οι δικοί του, που χωρίς να έχουν τίποτε .... θέλαν να μεγαλώσουν την ελλάδα.

Το ένα διαμέρισμα/σπίτι , όταν κληρονομείται από 2 παιδιά και 150.000€ να κάνει ....
επειδή στη μοιρασιά γίνονται κώλος , το σκοτώνουν στο 1/3 της εμπορικής ... και παίρνουν
από 15.000€ με 20.000€ ο καθένας .... βαριά ........

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
25.003
Πόντοι
6.056
Αθήνα άμα τα μισά πάνε για νοίκια,πάλι ζορια θα'χει.Θεσσαλονίκη καλύτερα
Με τέτοια λεφτά , νοικιάζεις άνω λιόσσια καματερό, πέραμα και νέα μηχανιωνα, σίνδο ή λαγκαδά.
Αν θες μούρη περιοχή ή κεντρικά και πληρώνεις νοίκι για εκεί , είσαι μαλάκας με αυτά τα λεφτά.

Στο λονδίνο όμως, μέσα στην πόλη , θέλεις 2800€ για νοίκι σε 20τμ χωρίς δικαίωμα ... ψυγείου.

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
21.988
Πόντοι
6.056
Με τέτοια λεφτά , νοικιάζεις άνω λιόσσια καματερό, πέραμα και νέα μηχανιωνα, σίνδο ή λαγκαδά.
Αν θες μούρη περιοχή ή κεντρικά και πληρώνεις νοίκι για εκεί , είσαι μαλάκας με αυτά τα λεφτά.

Στο λονδίνο όμως, μέσα στην πόλη , θέλεις 2800€ για νοίκι σε 20τμ χωρίς δικαίωμα ... ψυγείου.

Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια έβρισκες σπίτι 60 τμ στα 10-15 λεπτά περπάτημα απ'το κέντρο,350 ευρώ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom