Πιθανότατα δεν είναι κωλόμπαρα -εδώ τα κανονικά κωλόμπαρα δεν είναι πλέον και τόσο κωλόμπαρα-, αλλά μήπως ξέρουμε τι παίζει με κάτι μπαράκια στην περιοχή *κάτω* απ'την οδό Λαγκαδά, από το ύψος του Ζυγού έως το δημαρχείο της Σταυρούπολης; Λέγοντας *κάτω* εννοώ και υψομετρικά, δηλαδή στο δεξί σου χέρι όπως κατεβαίνεις το ρεύμα προς Κέντρο: είναι πιο χαμηλά από την Λαγκαδά, ενώ η απέναντι πλευρά -του Ψυχιατρείου- είναι πιο ψηλά.
Ένα είναι στην πρώτη παράλληλη από την Λαγκαδά, εκεί όπου γίνεται μια λαϊκή. Γωνιακό, μένει ανοιχτό ως αργά, δεν έχει καν εμφανές όνομα κι έχει αρκετά διάφανη τζαμαρία για κωλόμπαρο. Κι άλλα δύο παραπέρα, σε ένα μικρό κάθετο στενό που βγαίνει στον παράδρομο της Λαγκαδά, μετά την Εθνική Τράπεζα. Αυτά τα δύο πάντα μου έκαναν εντύπωση που κρατιούνται σε τόσο άκυρο μέρος, αλλά δεν είμαι της γειτονιάς για να τσεκάρω. Μια φορά που είχα δουλειά προς τα εκεί και ένα μισάωρο να σκοτώσω έκατσα για μια μπύρα νωρίς το βράδυ για μια πρώτη βολιδοσκόπηση, και με κοιτούσαν σίγουροι πως είμαι εφοριακός.