Νέα

Tο πρωτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος ”ARCHON SF 1”

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα TRIENA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
TRIENA

TRIENA

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2012
Μηνύματα
7.093
Like
6
Πόντοι
66
Πριν χρόνια 2 ιδιώτες είχαν φέρει από το εξωτερικό ένα κιτ αεροπλάνου. (τύπου Van's RV-6) Το συναρμολόγησαν και θέλησαν να πετάξουν. Ε το τι πόλεμο τους έκανε η Υ.Π.Α (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) δεν περιγράφεται. Μόνο για να πάει ένας αεροναυπηγός από το Ελληνικό (έδρα της ΥΠΑ) στο Τατόι για να εξετάσει και να εγκρίνει το αεροπλάνο τους τον περίμεναν 9 μήνες. Μετά τους έβαλαν γελοίους όρους για να τους εμποδίζουν να πετάξουν. Π.χ απαγορεύονταν να βάλουν να πετάξει με αυτό κάποιος αν ήταν πάνω από 90 κιλά, (δεν υπήρχε πρόβλημα και ας ήταν 150 κιλά...) πλήρωναν σπατόσημο ακόμη και αν σηκώνονταν να κάνουν μία τοπική πτήση, κ.α. Είχε πέσει γραμμή να τους εμποδίσουν ώστε να αποτραπούν όποιοι άλλοι να φτιάξουν αεροπλάνα από κιτ ή δικά τους. Το 1997 που γνώρισα τον ένα ιδιοκτήτη του αεροπλάνου μου είχε πει μέσα σε όλα πως εκείνη την εποχή ήταν να γίνει μία δίκη στον Άρειο Πάγο. Μέχρι εκεί είχαν φτάσει γιατί δεν τους άφηναν να πετάξουν. Μιλάμε για ένα αεροπλάνο που στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια και έχουν πετάξει ως έτοιμα από το εργοστάσιο ή από κατασκευή από κιτ. (αρκετά πιο φτηνό από το έτοιμο αλλά θέλει αρκετή προσωπική εργασία για να μονταριστεί.)
Αυτοί με τα Van,  ο Robinson που έφτιαξε το πρώτο ελικόπτερο στο σαλόνι του σπιτιού του, κ.α βοηθήθηκαν από το κράτος τους και σήμερα έχουν φτιάξει εργοστάσια, δίνουν δουλειά σε κόσμο, φέρνουν έσοδα στις χώρες τους. Εδώ έφτιαξε ένας ένα μικρό αεροπλάνο και δεν καταδέχονται καν να του δώσουν ελληνικό νηολόγιο.
Αν θέλει να προκόψει κανείς πρέπει να την κάνει για έξω. Η Ελλάδα προσπαθεί να φάει τα παιδιά της. Αυτή η χώρα είναι μόνο για τουρισμό.
ΑΥΤΆ ΛΈΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΟΛΥΤΟΣ
και δεν καταδέχονται καν να του δώσουν ελληνικό νηολόγιο.
 

Epicuros

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Μηνύματα
97
Κριτικές
3
Like
62
Πόντοι
0
Το κακό είναι ότι περιμένουμε από το κράτος να ασχοληθεί με ότιδήποτε μας ενδιαφέρει και είναι ελπιδοφόρο. Το κράτος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού ό,που έχει τόσο μεγάλη έκταση και αρμοδιότητες, δεν είναι σε θέση να ασχοληθεί. Ξέχωρα ότι το δικό μας κράτος έχει εκατοντάδες χιλιάδες ανίκανους ανθρώπους που δεν μπήκαν εκεί αξιοκρατικά, αλλά με ρουσφετολογικές διαδικασίες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, τελικά, είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει. Στις ΗΠΑ, π.χ. ένας ικανός επιστήμονας ή τεχνικός που έφτιαξε κάτι νέο, δεν θα πάει στο κράτος του να ζητήσει αρωγή, αλλά στις μεγάλες εταιρίες που περιμένουν να κερδίσουν από την καινοτομία και την επινοητικότητα και γι' αυτό θα επενδύσουν σε ό,τι τους φαίνεται ενδιαφέρον. Είναι αδιανόητο στις ΗΠΑ (και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες), να ζητάει κρατική αρωγή κάποιος για να αναπτύξει μιά επινόηση η καινοτόμα ιδέα του. Ο ιδιώτης κινεί την οικονομία και αυτό φάνηκε καθαρά στην περίπτωση των σοσιαλιστικών χωρών όπου το μοντέλο του κρατισμού κατέρευσε.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom