Νέα

Συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε στο σεξ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα tonnie
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Μηνύματα
460
Like
8
Πόντοι
1
Για συμπληρώματα διατροφής ο πιο κατάλληλος είναι ο διατροφολόγος, ή διαιτόλόγος, ο γιατρός είναι για φάρμακα, ορμόνες κλπ κάτι που φυσικά ο διαιτολόγος ή διατροφολόγος δεν μπορεί να δώσει. Δεν είναι καθόλου συντεχνιακό, ο καθένας στον τομέα του και στο αντικειμένο του, η αντιβίωση είναι θέμα γιατρού. Τώρα αν θέλεις ο γιατρός θα διαγνώσει την οστεοπόρωση ο διαιτολόγος όμως θα πρέπει να αξιολογήσει την πρόσληψη ασβεστίου και το μέγεθος της συμπληρωματικής δώσης. Σαν δαιιτολόγος-διατροφολόγος δεν μπορώ να διαγνώσω τίποτα πέρα από υποθρεψίες και να εκτιμήσω κατάσταση θρέψης πιθανές ανεπάρκειες κλπ, αλλά ο χειρισμός αυτών είναι πέρα για πέρα δική μου υπόθεση, ο γιατρός μπορεί μόνο να αντιμετωπίσει συνοδές νόσους, είτε που την προκάλεσαν, είτε που είναι αποτέλεσμα αυτής.

Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα απλά υπάρχει η αντίληψη οτι ο γιατρός είναι θεός και ξέρει η κάνει τα πάντα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι πλέον η εξιδίκευση είναι μεγάλη και ο καθένας πρέπει να είναι στο πόστο του. Δεν μπορώ να δεχτω τον διαιτολόγο ή διατροφολόγο που θα δώσει παραθορμόνη ή αντιβίωση, αλλά ούτε και τον γιατρό που θα πει οτι μπορεί να χειριστεί την διατροφή ενος διαβητικού καλύτερα από ένα διαιτολόγο ή να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση θρέψης, κάτι το οποίο είναι καθαρά το αντικείμενο σπουδών του δεύτερου.

Δεν μειώνω την αξία κανενός, αντίθετα υπερασπίζομαι την συνεργασία, απλά γιατί ο καθένας μόνος του εργάζεται σε πολύ ξεκάθαρες περιπτώσεις που πρακτικά δεν υπάρχουν.

Στην Ελλάδα το επάγγελμα του διαιτολόγου είναι νέο ακόμα αλλά θα εδραιωθεί σίγουρα διοτι απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

καλά τα λες!
 

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Μηνύματα
460
Like
8
Πόντοι
1
man  dthanos δν την ψάχνω για αύξηση της λίμπιντο κλπ. Απλώς επειδή στα 7 χρόνια που κάνω bb έχω χρησιμοποιήσει εφεδρίνη το μόνο που δν είχα ακούσει - διαβάσει είναι για αύξηση λίμπιντο και ρώτησα.
Θα ξέρεις λοιπόν καλά (όπως το ξερω κι εγώ γιατί κι εγώ τα τελευταία 13 χρόνια κάνω bb), ότι τα συμπληρώματα γενικά σου δίνουν μια σχετική ευεξία, ευρωστία κλπ (αλίμονο με τόσα λεφτα που κοστίζουν!) Ανάλογα βεβαια και με το είδος του συμπληρώματος. Αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με την άνοδο της λιμπιντο! Σίγουρα κι εγω ένιωθα ανεβασμένη 'διάθεση', αλλά αυτό μάλλον το αποδίδω στη σωστή διατροφή και στη συστηματική γυμναστική, παρά στη χρήση ουσιών. Συγκεκριμένα για την εφεδρίνη, επειδη κι εγω ενα φεγγάρι (κακώς) δοκίμασα, το μόνο που κάνει (απ'οσο γνωρίζω) είναι να αυξάνει τη μυική αντοχή, το κάψιμο λιπώδους ιστού και σε συνδυασμό με καφεϊνη (εγω τέτοιο σκεύασμα έπαιρνα) να αυξάνει - προσωρινά - τα επίπεδα 'ενέργειας' και την καρδιακή λειτουργία λίγο πριν την προπόνηση (το οποίο όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανακοπή, ίσως για αυτό και χαρακτηρίστικε σχετικά πρόσφατα και απαγορευμένη ουσία!)
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
φιλοι καλησπερα και απο μενα...για τα νεα μελη στο σαιτ ενημερωτικα σας αναφερω να δειτε αν θελετε τα γραφομενα μου στα thread υγειας και κυριως στο"Αγνοια σε θεματα διατροφης κλπ" και στο "hiv-Μυθος ή πραγματικοτητα" ή καπως ετσι(δεν θυμαμαι τωρα ακριβως τον τιτλο) και μετα πιστευω οτι ολοι σας θα εχετε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για ολα τα "προβληματα υγειας" που ο κοσμακης αντιμετωπιζει καθημερινα και χρονιαια και πολυ απλα αστοχει ως προς την αντιμετωπιση τους διοτι δεν εχει γνωση......Συνεχιζοντας λοιπον θα ηθελα να πω στον sigma αρχικα αλλα και στον βιολογο που εγραψε προηγουμενως και ορθα ανεφερθη....πως η επιστημη ειναι μια.........και λεγεται ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ!η προσθηκη του ορου διαιτολογια ειναι απλα εμπορικη και αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο την εκαναν!ολα τα κεντρα που υποσχονται και προσφερουν αδυνατισμα,χασιμο κιλων,σωστα και πληρη γευματα χρησιμοποιουν μονο τον ορο "ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ" και "ΔΙΑΙΤΑ"..Πολυ λιγα ινστιτουτα διατροφολογιας υπαρχουν στην ελλαδα αυτη τη στιγμη και δεκαδες -για να μην πω εκατονταδες- διαιτολογικα κεντρα...για τον απλουστατο λογο οτι ο ορος "διαιτα" ειναι ευηχος,προσιτος στην μαζα των ανθρωπων και ελκυστικος γιατι εχουμε μια μανια οπως και ο υπολοιπος πλανητης στην εννοια"χασιμο βαρους,χασιμο περιττου λιπους κ.ο.κ." αρα και εμπορικος!παντου και παντα θα υπαρχουν αυτα τα tricks και θα κλεβουν και θα εξαπατουν τον κοσμακη εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις "βαπτισμενων" διαιτολογων που εχουν οντως γνωσεις διατροφολογιας και ομοιοπαθητικης και ιατρικης ταυτοχρονα και ενδιαφερονται πραγματικα παρακολουθωντας αμεσα και εμμεσα τις εξελιξεις στον χωρο τους.Απο εκει και περα για οποιον ενδιαφερεται και κυριως αναφερομαι στους 2 προγραψαντες εμου προτεινω την αναγνωση 2 βιβλιων που αφορουν την διατροφολογια και την "διαιτα".Κανεις ανθρωπος που ζει στις συγχρονες μεγαλουπολεις και πολεις γενικοτερα αλλα και σε χωρια(δηλ. σχεδον ολοι οι ανθρωποι σε ποσοστο μεγαλυτερο ή μικροτερο) πασχουν σημερα απο μια "νοσο" την οποια δεν την εχει βαπτισει ουσιαστικα κανεις....ολοι αναφερονται στους ορους "παχυσαρκια","διαβητης",σκληρυνση κατα πλακας","στεφανιαιες νοσους","εγκεφαλικα" "AIDS" και κ.ο.κ..αλλα ξεχασαν την πιο βασικη...η οποια ειναι "Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ"...απο αυτο πασχει ο πλανητης...αυτο ειναι το δασος και τα υπολοιπα τα δεντρα...
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
Συνεχιζοντας......η ορθη και επιστημονικη ειδικοτητα στον τομεα αυτο ειναι "ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ" ο οποιος πραγματικα με ολα τα εχεγγυα και τις γνωσεις-εμπειριες κλινικου επιπεδου που ειναι εφοδιασμενος ειναι σε θεση να αντιμετωπισει αφαρμακα τις περισσοτερες εκ των περιπτωσεων με απολυτη επιτυχια.....οπως εχω αναφερθει και στο παρελθον εχουμε αγνοια για πολυ σοβαρα πραγματα που αφορουν την υγεια μας....κατ'αρχην νομιζουμε οτι μια τροφη ή μια ομαδα τροφων μας κανει καλο ενω συμβαινει το αντιθετο...π.χ. για τα γαλακτοκομικα.....οι γιατροι-διατολογοι προτεινουν ιδιως στις γυναικες μετα την εμμηνοπαυση να προσλαμβανουν τροφες "πλουσιες σε ασβεστιο"...και ξερετε ποιες προτεινουν?τα γαλακτοκομικα!!!!αν ειναι δυνατον......δεν χρειαζονται παρα στοιχειωδεις γνωσεις χημειας για να καταλαβεις τί πρεπει να τρως και τι να αποφευγεις....πολυ απλα για να καταλαβετε το γαλα και τα περισσοτερα γαλακτοκομικα(εκτος απο κεφηρ,ξινογαλο και γιαουρτι απο ζωο μη αρρωστο-μη μεγαλωμενο σε φαρμες με χορηγηση αντιβιοτικων,ορμονων κλπ..) εχει οξινο δεικτη με αποτελεσμα να δημιουργει οξινο ph στο αιμα και να "τραβαει" πολυ ασβεστιο(που ειναι βαση) απο τα κοκκαλα στην προσπαθεια του οργανισμου να αλκαλοποιησει το αιμα με αμεση συνεπεια να δημιουργειται οστεοπορωση και οχι να προλαμβανεται.....γιατι τα οξεα τραβανε τις βασεις....στο αιμα το ανθρωπινο που για να εχει υγεια πρεπει να ειναι αλκαλικο.....σε ποσοστο περιπου 65%...δηλαδη με λιγα λογια αν αποφευγει ο κοσμος τις πολλες οξινες τροφες και προτιμα τις αλκαλικες που ειναι τα περισσοτερα φρουτα και λαχανικα ολοενα και λιγοτερα προβληματα θα αντιμετωπιζει....σε συνδυασμο και με καποια ειδικα δυναμοποιημενα συμπληρωματα και σωστη ασκηση(η οποια ειναι η αναεροβια περισσοτερο παρα η αεροβια δηλ..οποια γυμναστικη γινεται με αντισταση....δηλ. της μιας ανασας..οπως πουσαπς,η παλη κ.ο.κ.)+σωστο υπνο και καθαρο νερο(με φιλτρα νερου) θα εχει συνεχεια πολυ υψηλα επιπεδα υγειας........δυστυχως ομως τα συμφεροντα των εταιριων κρεατος,γαλακτοκομικων και φαρμακων δεν θελουν να ακουγονται αυτες οι αποψεις δημοσια γιατι θα χασουν απο τους τζιρους τους....και ετσι ολοι αυτοι που εχουν την γνωση και θελουν να πληροφορησουν τον κοσμο προσφευγουν σε κατι ραδιοφωνικα-τηλεοπτικα καναλια χαμηλης ακροαματικοτητας-τηλεθεασης και εμβελειας!τα υπολοιπα διαβαστε τα στα thread που ανεφερα.........και μια και που μιλαμε για ερωτικη ορμη και παθος σας προτεινω να λαμβανετε συμπληρωματα που περιεχουν ασταξανθινη και οχι οστρακοειδη!!!!!!!!ουτε θαλασσινα....μας ειναι παντελως βλαπτικα οπως και τα γαλακτοκομικα-κρεατικα.........στα παιδια σας προτιμηστε βιολογικες παιδικες τροφες,κατσικισιο βιολογικο γαλα μεχρι καποια ηλικια και οχι συνεχεια(γυρω στα 12-15 ετη) και μυηστε τους στην σωστη καταναλωση τροφων.........αλλα για να το κανετε πρεπει να συμβουλευτειτε τους καταλληλους ανθρωπους και οχι τα "πρινου" και τα "gilli n diet"........
 

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Μηνύματα
693
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Τρεξιμο βραστα αναλαφρα φαγητα και φρουτα !Αντε + περιστασιακα βασιλικο πολτο και Ginkgo Biloba(αν εχετε ενστασεις οι επιστημονες,θελω να τις ακουσω για αυτα τα δυο!).
Αλλα αυτο που με εχει βαλει σε σκεψεις ειναι το θεμα του τσιγαρου.
θελω να το κοψω το γαμημενο.αλλα δ-ε-ν μπορω.Δεν ειναι μονο οι μελετες που λενε οτι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στυσης,αλλα ενα σωρο αλλα καρδια,αναπνευστικα,βρωμοκοπας!
Αλλα πως?Αυτε οι τσιχλες και τα patches κανουν τιποτα?Γιατι εχω την εντυπωση πως τελικα και σ'αυτα εθιζεσαι... Η' ο μονος τροπος ειναι μπαμ και κατω μια μερα το κοβεις μαχαιρι??? :helpplea:
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
Οι τσίχλες και τα τσιρώτα νικοτίνης κανουν πολύ καλή δουλειά αρκή να εχεις πραγματικά πάρεις απόφαση να το κόψεις.
Και μαχαίρι ειναι καλά να το κόψεις αλλα με τα νεύρα που θάχεις ........δε θα τη παλέψεις

+11111110000000
 

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Μηνύματα
48
Like
0
Πόντοι
0
Συνεχιζοντας......η ορθη και επιστημονικη ειδικοτητα στον τομεα αυτο ειναι "ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ" ο οποιος πραγματικα με ολα τα εχεγγυα και τις γνωσεις-εμπειριες κλινικου επιπεδου που ειναι εφοδιασμενος ειναι σε θεση να αντιμετωπισει αφαρμακα τις περισσοτερες εκ των περιπτωσεων με απολυτη επιτυχια.....οπως εχω αναφερθει και στο παρελθον εχουμε αγνοια για πολυ σοβαρα πραγματα που αφορουν την υγεια μας....κατ'αρχην νομιζουμε οτι μια τροφη ή μια ομαδα τροφων μας κανει καλο ενω συμβαινει το αντιθετο...π.χ. για τα γαλακτοκομικα.....οι γιατροι-διατολογοι προτεινουν ιδιως στις γυναικες μετα την εμμηνοπαυση να προσλαμβανουν τροφες "πλουσιες σε ασβεστιο"...και ξερετε ποιες προτεινουν?τα γαλακτοκομικα!!!!αν ειναι δυνατον......δεν χρειαζονται παρα στοιχειωδεις γνωσεις χημειας για να καταλαβεις τί πρεπει να τρως και τι να αποφευγεις....πολυ απλα για να καταλαβετε το γαλα και τα περισσοτερα γαλακτοκομικα(εκτος απο κεφηρ,ξινογαλο και γιαουρτι απο ζωο μη αρρωστο-μη μεγαλωμενο σε φαρμες με χορηγηση αντιβιοτικων,ορμονων κλπ..) εχει οξινο δεικτη με αποτελεσμα να δημιουργει οξινο ph στο αιμα και να "τραβαει" πολυ ασβεστιο(που ειναι βαση) απο τα κοκκαλα στην προσπαθεια του οργανισμου να αλκαλοποιησει το αιμα με αμεση συνεπεια να δημιουργειται οστεοπορωση και οχι να προλαμβανεται.....γιατι τα οξεα τραβανε τις βασεις....στο αιμα το ανθρωπινο που για να εχει υγεια πρεπει να ειναι αλκαλικο.....σε ποσοστο περιπου 65%...δηλαδη με λιγα λογια αν αποφευγει ο κοσμος τις πολλες οξινες τροφες και προτιμα τις αλκαλικες που ειναι τα περισσοτερα φρουτα και λαχανικα ολοενα και λιγοτερα προβληματα θα αντιμετωπιζει....σε συνδυασμο και με καποια ειδικα δυναμοποιημενα συμπληρωματα και σωστη ασκηση(η οποια ειναι η αναεροβια περισσοτερο παρα η αεροβια δηλ..οποια γυμναστικη γινεται με αντισταση....δηλ. της μιας ανασας..οπως πουσαπς,η παλη κ.ο.κ.)+σωστο υπνο και καθαρο νερο(με φιλτρα νερου) θα εχει συνεχεια πολυ υψηλα επιπεδα υγειας........δυστυχως ομως τα συμφεροντα των εταιριων κρεατος,γαλακτοκομικων και φαρμακων δεν θελουν να ακουγονται αυτες οι αποψεις δημοσια γιατι θα χασουν απο τους τζιρους τους....και ετσι ολοι αυτοι που εχουν την γνωση και θελουν να πληροφορησουν τον κοσμο προσφευγουν σε κατι ραδιοφωνικα-τηλεοπτικα καναλια χαμηλης ακροαματικοτητας-τηλεθεασης και εμβελειας!τα υπολοιπα διαβαστε τα στα thread που ανεφερα.........και μια και που μιλαμε για ερωτικη ορμη και παθος σας προτεινω να λαμβανετε συμπληρωματα που περιεχουν ασταξανθινη και οχι οστρακοειδη!!!!!!!!ουτε θαλασσινα....μας ειναι παντελως βλαπτικα οπως και τα γαλακτοκομικα-κρεατικα.........στα παιδια σας προτιμηστε βιολογικες παιδικες τροφες,κατσικισιο βιολογικο γαλα μεχρι καποια ηλικια και οχι συνεχεια(γυρω στα 12-15 ετη) και μυηστε τους στην σωστη καταναλωση τροφων.........αλλα για να το κανετε πρεπει να συμβουλευτειτε τους καταλληλους ανθρωπους και οχι τα "πρινου" και τα "gilli n diet"........

Φίλε Vaso

Ο διαχωρισμός που έκανα σχετικά με τις ιδιότητες Διαιτολόγου και Διατροφολόγου, είναι αυτός που ισχύει σε Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και Καναδά σίγουρα, και αλλού ενδεχομένος. Δεν είναι δική μου ευφυιολογία, αντίθετα είναι η δουλειά μου, που νόμιμα αναγνωρίζεται με βάση τα πτυχία μου σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση και τις ΗΠΑ. Συνεπώς Στις χώρες που προαναφέρθηκαν Δαιιτολόγος (Dietitian) είναι ο επιστήμονας που έχει ως ειδικότητα την συγγραφή ατομικών διαιτολογίων, και διαιτολογίων για πλυθισμιακές ομάδες, χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής,καθώς και την αξιολόγηση κατάστασης θρέψης με το υπόβαθρο γνώσεων φυσιολογίας, ανατομίας, μεταβολισμού, όπως επίσης είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση και παρεντερικής διατροφής κλπ. Διατροφολόγος (Nutritionist) είναι ο επιστήμονας που ασχολείται ευρύτερα με την επιστήμη της διατροφής και έχει να κάνει με το μεταβολισμό, φυσιολογία, σύσταση, ανάλυση τροφίμων, έρευνα στη χρήση- λειτουργία θρεπτικών συστατικών, αλληλεπίδραση αυτών, χειρισμό πλυθιασμιακών ομάδων και διαχείρηση διατροφικών πόρων σε κρίσιμες καταστάσεις, χρήση συμπληρωμάτων σε πλυθισμιακό επίπεδο ( πχ ενίσχυση ψωμιού με φολικό οξύ κλπ) κλπ. Ο διατροφολόγος δεν έχει εξουσία να δίνει ατομικά διαιτολόγια, εκτός και αν είναι διαιτολόγος διατροφολόγος.

Τώρα για το κλινικός και τέτοιες καραμέλες που ακούγονται τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Όπως σε κάθε επάγγελμα, πχ γιατρός έτσι και στη συγκεκριμένη επιστήμη υπάρχουν ειδικότητες, οι οποίες αποκτούνται είτε με απόκτηση ειδικού πτυχίου στο αντικείμενο, είτε με αναγνωρισμένης αξίας προυπηρεσια στο αντικείμενο. Οι ειδικότητες είναι αρκετές και περιλαμβάνουν, Κλινικό διαιτολόγο, ή διατροφολόγο, Αθλητικό διαιτολόγο ή διατροφολόγο, ειδικευμένο στο μεταβολισμό και μεταβολικές παθήσεις, ειδικευμένο σε παιδιά, σε ηλικιωμένους κλπ, δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω τα ειδικότερα καθήκοντα καθενός διότι δεν μου φαίνεται απαραίτητο.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λες περι γαλακτοκομικών, δε ξέρω που τα διάβασες αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε πρώτη φάση το αίμα είναι ένα αρκετά ισχυρό ρυθμιστικό διάλυμα, αλίμονο αν δεν ήταν, και το ph του δεν μεταβάλεται εύκολα, αλλά συμαντικότερο είναι οτι το ph του στομάχου όπου είναι το δεύτερο στάδιο πέψης και δεν έχει προηγηθεί απορρόφηση, είναι από 1-3, δε ξέρω αν καταλαβαίνεις πόσο όξινο, συνεπώς ότι και να είναι το γάλα, που αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στο 7, φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως άλλωστε και κάθε τροφή φτάνει σε πολύ όξινο ph. Μην ανυσυχείς βέβαια δεν θα πάθεις οστεοπόρωση επείδη το στομάχι σου έχει όξινο ph διότι τα πράγματα φτιάχνουν υπό την επίδραση των αλκαλικών παγκρεατικών υγρών στο δωδεκαδάκτυλο.

Επιπρόσθετα η απορρόφηση ιόντων δε γίνεται πάντα παθητικά αλλά και με διάφορους ρυθμιστικούς παράγοντες, επίδραση ορμονών κλπ, όπως και του ασβεστίου, του οποίου και η απορόφηση,  συγκέτρωση στο αίμα και η κινιτοποίηση από τα οστά ελέγχονται συνεχώς από ένα σύνθετο ορμονικό άξονα που συμετέχουν κυρίως η vit D και η παραθορμόνη, που δεν εξαρτώνται από το ph του αίματος αλλά από την συγκέντρωση σε ασβέστιο στο αίμα και την διατροφική πρόσληψη.

Είναι συμαντικό πολλές φορές να μην ερμηνεύεις σύνθετα βιολογικά φαινόμενα με απλές γνώσεις χημείας.

ʼλλωστε νομίζω οτι μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο διότι τα πλέον όξινα γαλακτοκομικά είναι το γιαούρτι και το κεφιρ διότι αυτά έχουν υποστεί ζύμωσει κατά την οποία τα απλά σάκχαρα (λακτόζη) μετατρέπονται σε γαλακτικό οξύ, γενικά στα προϊόντα αυτά το ph φτάνει έως και 4,6.

Συνεπώς όταν έχεις κάποια απορία σχετικά με ζητήματα διατροφής ρώτα τον εγκεκριμένο πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο να σου εξηγήσει, ή να σου προτείνει τα βιβλία που θα διαβάσεις.

Φιλικά
Sigma
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.077
Like
1
Πόντοι
16
φίλε σόρυ αλλά πως η εφεδρίνη ανεβάζει τη λίμπιντο??

η εφεδρινη δεν ανεβασζει την λιμπιντο αλλα κανει την καρδια να δουλευει σε ταχυτερους ρυθμους απα μεγαλυτερη μεταφορα αιματος στο πεος.
αλλα εχει παρενεργειες οπως αυξημενη ταχυκαρδια νευρικοτητα και οταν περασει η επιδραση της νιωθεις ρακος.....
πισης καλο ειναι να κοιτατε που και που σε καμια εξεταση αιματος την φεριτινη και τον αιματοκριτη που εχουν σημαντικο ρολο στην σεξουαλικη επιδοση!!!
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
sigma σε οτι αφορα τηη διακριση διαιτολογια-διατροφολογια εγω ενισταμαι απλα στον ορο"διαιτολογια"....ασφαλως και ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα και τα εθεσες πολυ σωστα....απλα δεν υπαρχει ή μαλλον δεν επρεπε να υπαρχει ο ορος"διαιτα" αλλα καποια αλλη ονομασια που θα του προσεδιδε την πραγματικη εννοια.......διοτι οι αδαεις ανθρωποι ακουνε εναν ορο και τρεχουν σαν τα αλαλα προβατα οπου δουν διαφημιση με τον ορο "διαιτα"......Σε οτι αφορα τα παγκρεατικα υγρα που εκχυονται στο δωδεκαδακτυλο...για να ειναι αλκαλικα για μεγαλο χρονικο διαστημα της ζωης μας και να δρουν οπως λες με αποτελεσμα την προωθηση της γαστεντερικης υγειας του ατομου...θα πρεπει να φροντιζει να εχει 65% προσληψη αλκαλικων τροφων 15% ουδετερων και 20% οξινων.....εχεις κανει προσωπικα ή διαβασει ερευνες κλινικες σε ανθρωπους που σιτιζονταν με τον εναν ή τον αλλο τροπο για να εξετασεις αν η αλκαλικοτητα του ph ηταν το ιδιο ικανοποιητικη? ή μηπως ειχε διαφοροποιησεις?και κανω αλλη μια ερωτηση....τοτε γιατι οσοι καταναλωνουνε ζωικα κυριως προιοντα ειναι πιο κοντα στην εκφυλλιστικη ασθενεια?ή ειναι μηπως ανακριβες αυτο?σιγουρα το εθεσα απλοικα το θεμα με τα οξεα και τις βασεις.....αλλα εχει μια βαση αυτο....επισης πολυ σημαντικο για τα οστα ειναι ο συνδυασμος φωσφορου,σιδηρου και ασβεστιου αλλα επιμενω απο φυτικες πηγες κατα το πλειστον......μονο το αυγο πιστευω οτι χρειαζεται απο τα ζωικα και το κατσικισιο βιολογικο γαλα και γιαουρτι και αυτα οχι πολυ συχνα εκτος αν εχουμε προβλημα με παθησεις του νευρικου συστηματος...Ο οργανισμος εχει ανεξαντλητα αποθεματα για να μπορει να αντεχει στις απανωτες επιθεσεις του καταναλωτισμου του αιωνα μας.....αλλα καποια στιγμη καταρρεει.....25-40 χρονια γραφει ενας ιατρος σε ενα ιατρικο βιβλιο επωαζουν μεσα μας ασθενειες οι οποιες αναλογα με την ζωη που κανουμε
εμφανιζονται με συμπτωματα ή δεν εμφανιζονται........δεν μπορει....καποιος λογος θα υπαρχει......σε οτι αφορα το κεφηρ...ναι ειναι αρκετα οξινο αλλα οπως εγραψα ο οργανισμος χρειαζεται 20% οξινες τροφες....
 

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Μηνύματα
48
Like
0
Πόντοι
0
sigma σε οτι αφορα τηη διακριση διαιτολογια-διατροφολογια εγω ενισταμαι απλα στον ορο"διαιτολογια"....ασφαλως και ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα και τα εθεσες πολυ σωστα....απλα δεν υπαρχει ή μαλλον δεν επρεπε να υπαρχει ο ορος"διαιτα" αλλα καποια αλλη ονομασια που θα του προσεδιδε την πραγματικη εννοια.......διοτι οι αδαεις ανθρωποι ακουνε εναν ορο και τρεχουν σαν τα αλαλα προβατα οπου δουν διαφημιση με τον ορο "διαιτα"......Σε οτι αφορα τα παγκρεατικα υγρα που εκχυονται στο δωδεκαδακτυλο...για να ειναι αλκαλικα για μεγαλο χρονικο διαστημα της ζωης μας και να δρουν οπως λες με αποτελεσμα την προωθηση της γαστεντερικης υγειας του ατομου...θα πρεπει να φροντιζει να εχει 65% προσληψη αλκαλικων τροφων 15% ουδετερων και 20% οξινων.....εχεις κανει προσωπικα ή διαβασει ερευνες κλινικες σε ανθρωπους που σιτιζονταν με τον εναν ή τον αλλο τροπο για να εξετασεις αν η αλκαλικοτητα του ph ηταν το ιδιο ικανοποιητικη? ή μηπως ειχε διαφοροποιησεις?και κανω αλλη μια ερωτηση....τοτε γιατι οσοι καταναλωνουνε ζωικα κυριως προιοντα ειναι πιο κοντα στην εκφυλλιστικη ασθενεια?ή ειναι μηπως ανακριβες αυτο?σιγουρα το εθεσα απλοικα το θεμα με τα οξεα και τις βασεις.....αλλα εχει μια βαση αυτο....επισης πολυ σημαντικο για τα οστα ειναι ο συνδυασμος φωσφορου,σιδηρου και ασβεστιου αλλα επιμενω απο φυτικες πηγες κατα το πλειστον......μονο το αυγο πιστευω οτι χρειαζεται απο τα ζωικα και το κατσικισιο βιολογικο γαλα και γιαουρτι και αυτα οχι πολυ συχνα εκτος αν εχουμε προβλημα με παθησεις του νευρικου συστηματος...Ο οργανισμος εχει ανεξαντλητα αποθεματα για να μπορει να αντεχει στις απανωτες επιθεσεις του καταναλωτισμου του αιωνα μας.....αλλα καποια στιγμη καταρρεει.....25-40 χρονια γραφει ενας ιατρος σε ενα ιατρικο βιβλιο επωαζουν μεσα μας ασθενειες οι οποιες αναλογα με την ζωη που κανουμε
εμφανιζονται με συμπτωματα ή δεν εμφανιζονται........δεν μπορει....καποιος λογος θα υπαρχει......σε οτι αφορα το κεφηρ...ναι ειναι αρκετα οξινο αλλα οπως εγραψα ο οργανισμος χρειαζεται 20% οξινες τροφες....

Φίλε Vaso,

Ειλικρινά σου γράφω φιλικά, χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, αλλά για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές σου όσον αφορά το διαχωρισμό σε όξινα και αλκαλικά τρόφιμα, και τα ποσοστα που λεςοτι προτείνονται. Η αλήθεια είναι οτι έχουν εκφραστεί κάποιες τροπικές απόψεις για αυτό το θέμα αλλά τίποτα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, και κανένας υπεύθυνος διαιτολόγος- διατροφολόγος δεν υιοθετεί τέτοιες προσεγγύσεις, απλά γιατί το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο, δηλαδή δεν είναι όλες οι ζωικές τροφές όξινες, ούτε όλες οι φυτικές αλκαλικές, ή το αντίστροφο.

Έπειτα σε καμία περίπτωση δε μπορεί κάποιος να ισχυριστέι οτι η λειτουργική ικανότητα του παγκρέατος έχει να κάνει με την κατανάλωση ζωικών τροφών

Ο σίδηρος παίζει ασήμαντο ρόλο στην ισορροπία ασβεστίου στον οργανισμό.

Οι φυτικές πηγές σιδήρου είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο να καλύψουν έναν άνθρωπο, ειδικά γυναίκα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. (θέμα απορρόφησης)

Οι φυτικές τροφές είναι πολύ φτωχές σε vit Β12.

Όσοι καταναλώνουν ζωικά τρόφιμα δεν είναι πιο κοντά στην εκφυλιστική ασθένεια, αν εννοείς την οστεοπόρωση (δεν θα δεχτώ ως βιβλιογραφία απόκομα από εφημερίδα) Πάλι έχουν εκφραστεί απόψεις τέτοιες αλλά δεν πρόκειτε για τίποτα άλλο παρά φτωχά επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό με το νευρικό σύστημα δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

Αυτό με την επώαση ασθενειών, μάλλον που εννοούσε ο κύριος, έχει να κάνει με έκφραση γονιδίων και παράγοντες που ενεργοποιούν την έκρασή τους, εν πάση περιπτώση όπως το λές είναι καλό για να το καταλάβει ο μη ειδικός.

Εν κατακλίδει, δεν υπερασπίζομαι την κρεατοφαγία, γιατί μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα, στην πραγματικότητα ισχύει, το παν μέτρον άριστον, με πολλά φρούτα και λαχανικά.
 

kasper

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
17
Like
16
Πόντοι
0
εγω επερνα πολλα συμπληρωματα στο σεξ ειχα δει περισοτερες ορμες με τεστοστερονη,με ορμονες οπως tribulus,με εφεδρινη καθαρη και με στακ 2.
μεγαλε τα στακ 2 και την εφεδρινοι την παιρνουν οι bobybuilder με σκοπο την λιποδιαλυση!ασε που με την εφεδρινοι μπορει να μεινεις απο ανακοπη καρδιας για πλακα!!!
 

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
864
Like
4
Πόντοι
6
Sigma ενημερωτικα και μονο και σιγουρα οχι προκλητικα ο Vasos δεν αποδεχεται την γραμμη της επισημης επιστημης , το γραφω για να αποφυγουμε ανουσιες αντιπαραθεσεις και χωρις καποιο ιχνος κριτικης προς τον Vasos.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
Φίλε Vaso,

Ειλικρινά σου γράφω φιλικά, χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, αλλά για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές σου όσον αφορά το διαχωρισμό σε όξινα και αλκαλικά τρόφιμα, και τα ποσοστα που λεςοτι προτείνονται. Η αλήθεια είναι οτι έχουν εκφραστεί κάποιες τροπικές απόψεις για αυτό το θέμα αλλά τίποτα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, και κανένας υπεύθυνος διαιτολόγος- διατροφολόγος δεν υιοθετεί τέτοιες προσεγγύσεις, απλά γιατί το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο, δηλαδή δεν είναι όλες οι ζωικές τροφές όξινες, ούτε όλες οι φυτικές αλκαλικές, ή το αντίστροφο.

Έπειτα σε καμία περίπτωση δε μπορεί κάποιος να ισχυριστέι οτι η λειτουργική ικανότητα του παγκρέατος έχει να κάνει με την κατανάλωση ζωικών τροφών

Ο σίδηρος παίζει ασήμαντο ρόλο στην ισορροπία ασβεστίου στον οργανισμό.

Οι φυτικές πηγές σιδήρου είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο να καλύψουν έναν άνθρωπο, ειδικά γυναίκα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. (θέμα απορρόφησης)

Οι φυτικές τροφές είναι πολύ φτωχές σε vit Β12.

Όσοι καταναλώνουν ζωικά τρόφιμα δεν είναι πιο κοντά στην εκφυλιστική ασθένεια, αν εννοείς την οστεοπόρωση (δεν θα δεχτώ ως βιβλιογραφία απόκομα από εφημερίδα) Πάλι έχουν εκφραστεί απόψεις τέτοιες αλλά δεν πρόκειτε για τίποτα άλλο παρά φτωχά επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό με το νευρικό σύστημα δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

Αυτό με την επώαση ασθενειών, μάλλον που εννοούσε ο κύριος, έχει να κάνει με έκφραση γονιδίων και παράγοντες που ενεργοποιούν την έκρασή τους, εν πάση περιπτώση όπως το λές είναι καλό για να το καταλάβει ο μη ειδικός.

Εν κατακλίδει, δεν υπερασπίζομαι την κρεατοφαγία, γιατί μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα, στην πραγματικότητα ισχύει, το παν μέτρον άριστον, με πολλά φρούτα και λαχανικά.

κατ'αρχην ξερω παρα πολλους διατροφολογους που υπερασπιζονται αυτην την αναλογια σχετικα με τα αλκαλικα,οξινα,ουδετερα(θα σου στειλω πμ με ονοματα και τηλεφωνα για να επικοινωνησεις αν θες..Προκειται για κορυφαιους επιστημονες της διατροφολογιας με σπουδες και κλινικη εμπειρια στο εξωτερικο για παρα πολλα χρονια.Κατα δευτερον σαν εκφυλιστικες ασθενειες δεν εννοουσα μονο την ωστεοπορωση αλλα ολες,στη συνεχεια ξεχασα να αναφερω οτι πολυ σημαντικο ρολο στην καλη υγεια των αρθρωσεων και των οστων παιζουν τα ζωτικα λιπαρα οξεα οχι απο ψαρια-ιχθυελαια οσο απο φυτικες οπως παρθενο βιολογικο ελαιολαδο,λιναροσπορο,ξηρους καρπους αναλατους και κυριως αμυγδαλα,ηλιοσπορους,κολοκυθοσπορους,φουντουκια,καρυδια.Σε οτι αφορα την επωαση ασθενειων εννοω οτι ο καθε ενας απο τους ανθρωπους εχει απο τη στιγμη που γεννιεται λογω κληρονομικης προδιαθεσης καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα οπως π.χ. οικογενειακο ιστορικο σε υπερταση,καρδιαγγειακα κλπ..και αυτη του η διαθεση αν το
ατομο δεν ακολουθησει εναν σωστο τροπο ζωης(που για τον καθενα εκλαμαβανεται διαφορετικα,καποιες αρχες ομως ειναι ιδιες για ολους μας)
τοτε συνηθως μεσα στο διαστημα απο 25-40 ετη εκδηλωνονται οι διαφορες παθησεις....ο κληρονομικος παραγων παιζει ενα ρολο γυρω στο
20%,το υπολοιπο 80% εξαρταται απο τον τροπο ζωης-διατροφης-περιβαλλοντος.Επειτα για τις εκφυλλιστες παθησεις του νευρικου ιστου(σκληρυνση κατα πλακας,αλτσχαιμερ κλπ) αναφερουν καποιες ερευνες σε αγγλια-αμερικη οτι η προσληψη κατσικισιου βιολογικου γαλατος βελτιωνει ως ενα σημειο την ενταση και τον ρυθμο επαναληψης των συμπτωματων αυτων των ασθενειων με συνεπεια να αυξανεται καί το προσδοκιμο της ζωης του ασθενους και η ποιοτητα ζωης του χωρις ομως ιαση...σε καμμια περιπτωση διοτι ειναι ενα συνθετο βιολογικο προβλημα που μεχρι σημερα δεν μπορει να "εξιχνιαστει" σε πολυ μεγαλο βαθμο.Σε αυτες τις περιπτωσεις φυσικα και υπερκροτω την χορηγηση κοκτειλ φαρμακων γιατι ειναι ενα πολυσυνθετο προβλημα(αυτο το λεω για τον φιλο fidodildo).Σε οτι αφορα την λειτουργικα των σπλαχνων οπως το παγκρεας π.χ. που αναφεραμε εχω να κανω μια ερωτηση?πότε ειναι πιο πιθανο να επωασουν καρκινικα κυτταρα σε μεγαλους πληθυσμους στο παγκρεας?με φυτικη διατροφη ή με ζωική?και σε οτι αφορα την b12 που ειναι πολυ δυσκολο να την βρεις σε τροφιμα στην ποσοτητα που χρειαζεται υπαρχουν και πολυ καλα συμπληρωματα(θα σου στειλω πμ) τα οποια προσφερουν απολυτη καλυψη και ειναι καλυτερα αφομοιωσιμη απο την προσληψη της μεσω διατροφης.Εγω ειμαι υπερμαχος της αποψης οτι δεν υπαρχουν "ασθενειες" αλλα "ασθενεις" με οτι αυτο συνεπαγεται.....Δεν ειναι δυνατον το 80% του πληθυσμου μολις ο καιρος αλλαζει απο κρυο σε υγρασια ή απο ζεστη σε κρυο να πεφτει στο κρεββατι με πυρετο,να εχει ρινικες αλλεργιες,εκζεματα,δερματολογικα προβληματα και πονοκεφαλους.....κατι δεν κανουμε σωστα και αυτο ειναι ο τροπος ζωης μας!
 

sigma

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Μηνύματα
48
Like
0
Πόντοι
0
Θα πα΄ρω τα ζητήματα ένα-ένα.

1.Λές "ξερω παρα πολλους διατροφολογ ους που υπερασπιζον ται αυτην την αναλογια σχετικα με τα αλκαλικα,οξινα,ουδετερα(θα σου στειλω πμ με ονοματα και τηλεφωνα για να επικοινωνησ εις αν θες..Προκει ται για κορυφαιους επιστημονες της διατροφολογ ιας με σπουδες και κλινικη εμπειρια στο εξωτερικο για παρα πολλα χρονια."

Και εγώ ξέρω πολλούς  "κορυφαίους" που δίνουν τη δίαιτα του ανανά και αποτοξίνωση με τη δίαιτα της λαχανόσουπας.... Αν είναι ποτέ δυνατόν!

2. Λές "Κατα δευτερον σαν εκφυλιστικε ς ασθενειες δεν εννοουσα μονο την ωστεοπορωση αλλα ολες,στη συνεχεια ξεχασα να αναφερω οτι πολυ σημαντικο ρολο στην καλη υγεια των αρθρωσεων και των οστων παιζουν τα ζωτικα λιπαρα οξεα οχι απο ψαρια-ιχθυελαια οσο απο φυτικες οπως παρθενο βιολογικο ελαιολαδο,λιναροσπορο,ξηρους καρπους αναλατους και κυριως αμυγδαλα,ηλιοσπορους,κολοκυθοσπορους,φουντουκια,καρυδια."

Κάθε ασθένεια είναι διαφορετική, δεν είναι απλά μια ασθένεια, το να γενικεύσει κανείς είναι λάθος και νομίζω είναι κατανοητό γιατί. Τώρα οτί παίζουν ρόλο τα ζωτικά λιπαρά οξέα όχι από ψάρια αλλά από φυτικές πηγές πηγές δε το πιάνω απόλυτα, μάλλον λάθος έχεις κάνει, ή κάτι δε λες καλά, διότι οι φυτικές πηγές σίγουρα δεν είναι ζωικές. Για πληεοφόρησή σου πάντως τα λιπαρά οξέα από ψάρια και κάποιες (όχι όλες) φυτικές πηγές, και πιό συγκεκριμένα τα DHA και EPA με μέγιστη δράση έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μέσω της επίδρασης που έχουν ως αναστολείς των κυκλοξυγενασών. Εν πάση περιπτώση έχουν μεγάλη ωφέλιμη δράση σε ένα φάσμα πρόσληψης 2-3 μερίδες εβδομαδιαίως σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, φυσικά αν θεωρήσουμε οτι αν πρόκειτε για ψάρια είναι απαλλαγμένα από διοξίνες.

3. Λές "Σε οτι αφορα την επωαση ασθενειων εννοω οτι ο καθε ενας απο τους ανθρωπους εχει απο τη στιγμη που γεννιεται λογω κληρονομικη ς προδιαθεσης καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα οπως π.χ. οικογενειακ ο ιστορικο σε υπερταση,καρδιαγγειακα κλπ..και αυτη του η διαθεση αν το
ατομο δεν ακολουθησει εναν σωστο τροπο ζωης(που για τον καθενα εκλαμαβανετ αι διαφορετικα,καποιες αρχες ομως ειναι ιδιες για ολους μας)
τοτε συνηθως μεσα στο διαστημα απο 25-40 ετη εκδηλωνοντα ι οι διαφορες παθησεις... .ο κληρονομικο ς παραγων παιζει ενα ρολο γυρω στο
20%,το υπολοιπο 80% εξαρταται απο τον τροπο ζωης-διατροφης-περιβαλλοντος."

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την γενετική και την κληρονομικότητα. Δεν έχουν όλα τα γονίδια ίδια συμπεριφορά, ούτε μεταφράζονται στατιστικάέτσι απλά. Κάποιες φορές αν έχεις ένα ογκογονίδιο τότε θα εκφραστεί προσέχεις δεν προσέχεις, κάποιες άλλες φορές το αν προσέξεις μπορεί να καθορίσει, την εμφάνιση, την εκτάση αλλά και την πορεία της νόσου. Τα πράγματα δεν είναι απλά, συνεπώς μη γενικεύουμε. Σωστά πάντως καλό είναι να προσέχουμε διότι ελαττώνουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε.

4. Λές "Επειτα για τις εκφυλλιστες παθησεις του νευρικου ιστου(σκληρυνση κατα πλακας,αλτσχαιμερ κλπ) αναφερουν καποιες ερευνες σε αγγλια-αμερικη οτι η προσληψη κατσικισιου βιολογικου γαλατος βελτιωνει ως ενα σημειο την ενταση και τον ρυθμο επαναληψης των συμπτωματων αυτων των ασθενειων με συνεπεια να αυξανεται καί το προσδοκιμο της ζωης του ασθενους και η ποιοτητα ζωης του χωρις ομως ιαση...σε καμμια περιπτωση διοτι ειναι ενα συνθετο βιολογικο προβλημα που μεχρι σημερα δεν μπορει να "εξιχνιαστει" σε πολυ μεγαλο βαθμο."

Αυτό δεν λέει κάτι και τα στατιστικά αποτελέσματα μιας έρευνας μόνο ένδειξη αποτελούν. Μή ξεχνάμε οτι κατα καιρούς έχουν γίνει έρευνες που έχουν δείξει αδιανόητα πράγματα που τελικά δεν ισχύουν. Κλασσικό παράδειγμα είναι η φιλολογία γύρω από τη vit C, οι μισές έρευνες λένε οτι έχει αποτέλεσμα, οι άλλες μισές οτι δέ έχει απέναντι στο κοινό κρυολόγημα και τις ιώσεις. Το γεγονώς είναι οτι μέχρι να αποδειχτεί ο βιολογικός δρόμος που επιδρά, αν επιδρά, όλα είναι ενδείξεις. Γενικά μην είσαι εύπιστος σε ότι σου αρέσει, ή ανακοινώνεται από μια επιστημονική ομάδα, χρειάζονται πολλές ανακοινώσεις ερευνών για να αποδεικτεί κάτι, και όταν λέω πολλές εννοώ εκατοντάδες.

5.Λές "Σε οτι αφορα την λειτουργικα των σπλαχνων οπως το παγκρεας π.χ. που αναφεραμε εχω να κανω μια ερωτηση?πότε ειναι πιο πιθανο να επωασουν καρκινικα κυτταρα σε μεγαλους πληθυσμους στο παγκρεας?με φυτικη διατροφη ή με ζωική?"

Σίγουρα σε ζωική διατροφή που υπερβαίνει το μέτρο, δηλαδή συχνότητας πολύ μεγαλύτερης της 1 φοράς ανά εβδομάδα κόκκινου κρέατος, πολύ μεγάλη κατανάλωση τυριών και αλλαντικών κλπ.  (τα ψάρια μένουν απέξω)Εδώ όμως έρχονται και άλλοι παράγοντες, δηλαδή γενικά πιθανότερο είναι να μην φταίει το κρέας αλλά τα νιτρώδη συντηριτικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά (αλλαντικά και τυριά, αλλά και φρέσκα κρέατα που ταλαιπωρούνται), και είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα. Σε μεγάλη ποσότητα πάντως το κρέας έχει φανεί να αυξάνει καρκινογενέσεις. Προσοχή σε ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα!!!

6. Λές "και σε οτι αφορα την b12 που ειναι πολυ δυσκολο να την βρεις σε τροφιμα στην ποσοτητα που χρειαζεται υπαρχουν και πολυ καλα συμπληρωματ α(θα σου στειλω πμ) τα οποια προσφερουν απολυτη καλυψη και ειναι καλυτερα αφομοιωσιμη απο την προσληψη της μεσω διατροφης."

Πολλά και καλά συμπληρώματα υπάρχουν, και επέτρεψέ μου να τα γνωρίζω καλύτερα γιατί είναι η δουλειά μου, και ακριβώς για αυτό δεν τα δίνω εκτός και αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς, απλά γιατι μου αρέσει να προάγω την διατροφή και όχι της φαρμακοβιομηχανίες. Τώρα εσύ δεν μπορώ να καταλάβω αφού υπερασπίζεσαι φυσική διατροφή, πως προτιμάς το τεχνικό χάπι από το φυσικό μοσχαρίσιο κρέας, ή το αυγό δεν το καταλαβαίνω...

7. Λές "Ε γω ειμαι υπερμαχος της αποψης οτι δεν υπαρχουν "ασθενειες" αλλα "ασθενεις" με οτι αυτο συνεπαγεται .....Δεν ειναι δυνατον το 80% του πληθυσμου μολις ο καιρος αλλαζει απο κρυο σε υγρασια ή απο ζεστη σε κρυο να πεφτει στο κρεββατι με πυρετο,να εχει ρινικες αλλεργιες,εκζεματα,δερματολογικα προβληματα και πονοκεφαλου ς.....κατι δεν κανουμε σωστα και αυτο ειναι ο τροπος ζωης μας! "

Δεν το πιάνω απόλυτα αυτό, πάντως αν εννοείς οτι έχουμε δημιουργήσει ένα πιο αφιλόξενο περιβάλλον για να ζούμε τότε θα συμφωνίσω.

Τέλος θα πω για άλλη μια φορά, οτι δεν κάνει κακό το κρέας ούτε το τυρί, ούτε το αυγό, ούτε το ψάρι, ούτε το σπανακί, ούτ το κολοκύθι, ούτε το νερό!!! Η υπερκατανάλωση τους κάνει κακό! ΄Πρέπει να τρώμε όλα τα καλά που τρώμε σε σωστές δόσεις. Τα μόνα που πρέπει να αποφεύγουμε είναι αυτά που περιέχουν "άδειες θερμίδες" και χημικούς μολυντές.

Αυτά είχα να πώ, τώρα ο καθένας πιστέυει όποιον προτιμά.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
30
Πόντοι
2.057
Θα πα΄ρω τα ζητήματα ένα-ένα.

1.Λές "ξερω παρα πολλους διατροφολογ ους που υπερασπιζον ται αυτην την αναλογια σχετικα με τα αλκαλικα,οξινα,ουδετερα(θα σου στειλω πμ με ονοματα και τηλεφωνα για να επικοινωνησ εις αν θες..Προκει ται για κορυφαιους επιστημονες της διατροφολογ ιας με σπουδες και κλινικη εμπειρια στο εξωτερικο για παρα πολλα χρονια."

Και εγώ ξέρω πολλούς  "κορυφαίους" που δίνουν τη δίαιτα του ανανά και αποτοξίνωση με τη δίαιτα της λαχανόσουπας.... Αν είναι ποτέ δυνατόν!

..................εσυ θεωρεις οτι η διαιτα της λαχανοσουπας και του ανανα ειναι εφαμιλλο παραδειγμα με αυτο που ανεφερα παραπανω??(μην τρελλαθουμε κιολας...επιστημονας ανθρωπος εισαι)

2. Λές "Κατα δευτερον σαν εκφυλιστικε ς ασθενειες δεν εννοουσα μονο την ωστεοπορωση αλλα ολες,στη συνεχεια ξεχασα να αναφερω οτι πολυ σημαντικο ρολο στην καλη υγεια των αρθρωσεων και των οστων παιζουν τα ζωτικα λιπαρα οξεα οχι απο ψαρια-ιχθυελαια οσο απο φυτικες οπως παρθενο βιολογικο ελαιολαδο,λιναροσπορο,ξηρους καρπους αναλατους και κυριως αμυγδαλα,ηλιοσπορους,κολοκυθοσπορους,φουντουκια,καρυδια."

Κάθε ασθένεια είναι διαφορετική, δεν είναι απλά μια ασθένεια, το να γενικεύσει κανείς είναι λάθος και νομίζω είναι κατανοητό γιατί. Τώρα οτί παίζουν ρόλο τα ζωτικά λιπαρά οξέα όχι από ψάρια αλλά από φυτικές πηγές πηγές δε το πιάνω απόλυτα, μάλλον λάθος έχεις κάνει, ή κάτι δε λες καλά, διότι οι φυτικές πηγές σίγουρα δεν είναι ζωικές. Για πληεοφόρησή σου πάντως τα λιπαρά οξέα από ψάρια και κάποιες (όχι όλες) φυτικές πηγές, και πιό συγκεκριμένα τα DHA και EPA με μέγιστη δράση έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μέσω της επίδρασης που έχουν ως αναστολείς των κυκλοξυγενασών. Εν πάση περιπτώση έχουν μεγάλη ωφέλιμη δράση σε ένα φάσμα πρόσληψης 2-3 μερίδες εβδομαδιαίως σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, φυσικά αν θεωρήσουμε οτι αν πρόκειτε για ψάρια είναι απαλλαγμένα από διοξίνες.


..........σε οτι αφορα τα ζωτικα λιπαρα οξεα εννοω οτι η φυτικη προελευση τους ειναι πολυ πιο ωφελιμη γιατι μην ξεχναμε οτι τα ψαρια(εκτος του οτι ζουν σε μολυσμενες θαλασσες-ποταμια) ειναι νεκρες τροφες...πτωματα οπως και τα κρεατα....αλλα οχι τοξικα οπως το κρεας....απλα ψηνοντας τα ή βραζοντας καταστρεφονται πολλες βλαβερες ουσιες αλλα οχι ολες....καλο ειναι να τρωμε μια φορα την εβδομαδα ψαρι οχι ομως τηγανητο και με πολλα καρυκευματα....και κυριως οσα εχουν πολλα ω3...οι φυτικες βιολογικες πηγες ομως ειναι πολυ καλυτερες διοτι αυξανουν τα επιπεδα των "καλων" εικοσανοειδων"Για την πρωτεινη μπορουμε ανετα να αντικαταστησουμε τα κρεατα με τοφου,σογια,φασολια,αυγα απο ζωα μη εκτεθειμενα σε τοξικα,αντιβιοτικα,βελτιωτικα κ.ο.κ.με ξηρους καρπους και αλλα οσπρια...

3. Λές "Σε οτι αφορα την επωαση ασθενειων εννοω οτι ο καθε ενας απο τους ανθρωπους εχει απο τη στιγμη που γεννιεται λογω κληρονομικη ς προδιαθεσης καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα οπως π.χ. οικογενειακ ο ιστορικο σε υπερταση,καρδιαγγειακα κλπ..και αυτη του η διαθεση αν το
ατομο δεν ακολουθησει εναν σωστο τροπο ζωης(που για τον καθενα εκλαμαβανετ αι διαφορετικα,καποιες αρχες ομως ειναι ιδιες για ολους μας)
τοτε συνηθως μεσα στο διαστημα απο 25-40 ετη εκδηλωνοντα ι οι διαφορες παθησεις... .ο κληρονομικο ς παραγων παιζει ενα ρολο γυρω στο
20%,το υπολοιπο 80% εξαρταται απο τον τροπο ζωης-διατροφης-περιβαλλοντος."

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την γενετική και την κληρονομικότητα. Δεν έχουν όλα τα γονίδια ίδια συμπεριφορά, ούτε μεταφράζονται στατιστικάέτσι απλά. Κάποιες φορές αν έχεις ένα ογκογονίδιο τότε θα εκφραστεί προσέχεις δεν προσέχεις, κάποιες άλλες φορές το αν προσέξεις μπορεί να καθορίσει, την εμφάνιση, την εκτάση αλλά και την πορεία της νόσου. Τα πράγματα δεν είναι απλά, συνεπώς μη γενικεύουμε. Σωστά πάντως καλό είναι να προσέχουμε διότι ελαττώνουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε.

........εδω θα συμφωνησω σχεδον απολυτα μαζι σου....

4. Λές "Επειτα για τις εκφυλλιστες παθησεις του νευρικου ιστου(σκληρυνση κατα πλακας,αλτσχαιμερ κλπ) αναφερουν καποιες ερευνες σε αγγλια-αμερικη οτι η προσληψη κατσικισιου βιολογικου γαλατος βελτιωνει ως ενα σημειο την ενταση και τον ρυθμο επαναληψης των συμπτωματων αυτων των ασθενειων με συνεπεια να αυξανεται καί το προσδοκιμο της ζωης του ασθενους και η ποιοτητα ζωης του χωρις ομως ιαση...σε καμμια περιπτωση διοτι ειναι ενα συνθετο βιολογικο προβλημα που μεχρι σημερα δεν μπορει να "εξιχνιαστει" σε πολυ μεγαλο βαθμο."

Αυτό δεν λέει κάτι και τα στατιστικά αποτελέσματα μιας έρευνας μόνο ένδειξη αποτελούν. Μή ξεχνάμε οτι κατα καιρούς έχουν γίνει έρευνες που έχουν δείξει αδιανόητα πράγματα που τελικά δεν ισχύουν. Κλασσικό παράδειγμα είναι η φιλολογία γύρω από τη vit C, οι μισές έρευνες λένε οτι έχει αποτέλεσμα, οι άλλες μισές οτι δέ έχει απέναντι στο κοινό κρυολόγημα και τις ιώσεις. Το γεγονώς είναι οτι μέχρι να αποδειχτεί ο βιολογικός δρόμος που επιδρά, αν επιδρά, όλα είναι ενδείξεις. Γενικά μην είσαι εύπιστος σε ότι σου αρέσει, ή ανακοινώνεται από μια επιστημονική ομάδα, χρειάζονται πολλές ανακοινώσεις ερευνών για να αποδεικτεί κάτι, και όταν λέω πολλές εννοώ εκατοντάδες.

.........οι ανακοινωσιμες ερευνες ειναι πολυ περισσοτερες απο χιλιες.......συγκεκριμενα 1476...σχετικα με το πως ενεργει η βιταμινη C....και με την βοηθεια ποιων μεταλλων,ιχνοστοιχειων,βιταμινων και φυτοθρεπτικων αυξανεται η αποτελεσματικοτητα της.....

5.Λές "Σε οτι αφορα την λειτουργικα των σπλαχνων οπως το παγκρεας π.χ. που αναφεραμε εχω να κανω μια ερωτηση?πότε ειναι πιο πιθανο να επωασουν καρκινικα κυτταρα σε μεγαλους πληθυσμους στο παγκρεας?με φυτικη διατροφη ή με ζωική?"

Σίγουρα σε ζωική διατροφή που υπερβαίνει το μέτρο, δηλαδή συχνότητας πολύ μεγαλύτερης της 1 φοράς ανά εβδομάδα κόκκινου κρέατος, πολύ μεγάλη κατανάλωση τυριών και αλλαντικών κλπ.  (τα ψάρια μένουν απέξω)Εδώ όμως έρχονται και άλλοι παράγοντες, δηλαδή γενικά πιθανότερο είναι να μην φταίει το κρέας αλλά τα νιτρώδη συντηριτικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά (αλλαντικά και τυριά, αλλά και φρέσκα κρέατα που ταλαιπωρούνται), και είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα. Σε μεγάλη ποσότητα πάντως το κρέας έχει φανεί να αυξάνει καρκινογενέσεις. Προσοχή σε ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα!!!

.........ναι αλλα μεσα στο κρεας ειναι ολα αυτα.....ορμονες,βελτιωτικα,αντιβιοτικα κλπ.....και δεν βλεπω τον λογο που χρειαζεται η καταναλωση κρεατος.....επειδη εχει Β12? και Β6?....αναγκαστικα πρεπει να παμε στα συμπληρωματα διατροφης για να
μην πληρωνουμε ενα καρο λεφτα σε καποια στιγμη στη ζωη μας.....επειδη ξεχνωντας να διατραφουμε σωστα.....αποκτησαμε διαβητη.....υπερταση,καρκινο κ.ο.κ.

6. Λές "και σε οτι αφορα την b12 που ειναι πολυ δυσκολο να την βρεις σε τροφιμα στην ποσοτητα που χρειαζεται υπαρχουν και πολυ καλα συμπληρωματ α(θα σου στειλω πμ) τα οποια προσφερουν απολυτη καλυψη και ειναι καλυτερα αφομοιωσιμη απο την προσληψη της μεσω διατροφης."

Πολλά και καλά συμπληρώματα υπάρχουν, και επέτρεψέ μου να τα γνωρίζω καλύτερα γιατί είναι η δουλειά μου, και ακριβώς για αυτό δεν τα δίνω εκτός και αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς, απλά γιατι μου αρέσει να προάγω την διατροφή και όχι της φαρμακοβιομηχανίες. Τώρα εσύ δεν μπορώ να καταλάβω αφού υπερασπίζεσαι φυσική διατροφή, πως προτιμάς το τεχνικό χάπι από το φυσικό μοσχαρίσιο κρέας, ή το αυγό δεν το καταλαβαίνω...

......εδω ειναι η μεγαλη απατη......οτι νομιζουμε οτι η διατροφη η σημερινη μπορει να μας τα παρεχει ολα τα απαραιτητα........ακομη και αν ειναι βιολογικη....Οι συνθηκες ζωης μας εχουν αλλαξει αρδην τα τελευταια 40 χρονια με αποτελεσμα να εχουν επεισελθει οροι στη ζωη μας οπως "στρεςς" "υπερκαταναλωση" "μολυνση του αερα και του νερου" κ.ο.κ... Εσυ πιστευεις οτι με βιολογικη διατροφη και μονο ο συγχρονος ανθρωπος μπορει να ειναι σιγουρος για την υγεια του?εγω λεω οχι οπ
ως και εκαντοταδες ερευνων...

7. Λές "Ε γω ειμαι υπερμαχος της αποψης οτι δεν υπαρχουν "ασθενειες" αλλα "ασθενεις" με οτι αυτο συνεπαγεται .....Δεν ειναι δυνατον το 80% του πληθυσμου μολις ο καιρος αλλαζει απο κρυο σε υγρασια ή απο ζεστη σε κρυο να πεφτει στο κρεββατι με πυρετο,να εχει ρινικες αλλεργιες,εκζεματα,δερματολογικα προβληματα και πονοκεφαλου ς.....κατι δεν κανουμε σωστα και αυτο ειναι ο τροπος ζωης μας! "

Δεν το πιάνω απόλυτα αυτό, πάντως αν εννοείς οτι έχουμε δημιουργήσει ένα πιο αφιλόξενο περιβάλλον για να ζούμε τότε θα συμφωνίσω.

..........δεν το πιανεις απολυτα αυτο?ειναι δυνατον?εσυ πιστευεις δηλ.οτι αν οι ανθρωποι ειχαν αμυντικο συστημα ισχυρο οπως θα επρεπε να ειχαν αν αφηνοντο να ενημερωθουν απο σωστες πηγες και οχι απο γιατρους-φαρμακολαγνους θα ειχαμε τοσους ανθρωπους πεσμενους στα κρεβατια με πυρετο 39 και βηχα λες και εισπνευσανε μονοξειδιο του ανθρακα?Μηπως εχεις ακουσει για τους σπορους του γκρειπ φρουτ εκει που σπουδασες?σου ειπαν ποτε οτι το εκχυλισμα των σπορων του συγκεκριμενου φρουτου αποστειρωνει τα εργαλεια τα χειρουργικα 100% και στα χειρουργεια χρησιμοποιουν χημικα αντισηπτικα που αποστειρωνουν 75-80%?γνωριζεις οτι ειναι το πιο ισχυρο αντιπαθογονο που σκοτωνει πανω απο 800 παθογονα μικροβια και μικροοργανισμους?το ξερεις οτι αν ενας ανθρωπος παθει τροφικη δηλητιαριαση(π.χ. σαλμονελλα) δεν χρειαζεται τιποτε αλλο εκτος απο αρκετες σταγονες εκχυλισματος γκρειπ φρουτ(μου εχει συμβει και εμενα)?

Τέλος θα πω για άλλη μια φορά, οτι δεν κάνει κακό το κρέας ούτε το τυρί, ούτε το αυγό, ούτε το ψάρι, ούτε το σπανακί, ούτ το κολοκύθι, ούτε το νερό!!! Η υπερκατανάλωση τους κάνει κακό! ΄Πρέπει να τρώμε όλα τα καλά που τρώμε σε σωστές δόσεις. Τα μόνα που πρέπει να αποφεύγουμε είναι αυτά που περιέχουν "άδειες θερμίδες" και χημικούς μολυντές.

Αυτά είχα να πώ, τώρα ο καθένας πιστέυει όποιον προτιμά.


.......το θεμα δεν ειναι για το ποιος προτιμα ποιον.......δεν ειναι αγωνας εδω περα......εδω κανουμε μια συζητηση που απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι εχουν μεσανυχτα(οχι εσυ βεβαια) συνανθρωποι μου και προσπαθω με τις πενιχρες γνωσεις μου να τους ανοιξω τα ματια.......απλα πιστευω οτι αυτα που εχω αναφερει δεν τα εχουν αναφερει αλλοι(ειτε επειδη δεν τα γνωριζουν,ειτε επειδη τα γνωριζουν αλλα δεν τους συμφερει να βγουν στη φορα για ευνοητους λογους.....)Πολλα απο αυτα που λες εσυ ειναι απλα χιλιοακουσμενα και γνωστα σε παρα πολλους χωρις να σημαινει αυτο οτι εσυ δεν γνωριζεις παρα πολλα....αλλα μηπως σε αρκετα απο αυτα που ειπες πρεπει να τα ξανασκεφτεις?
 

Επισκέπτης
Vaso, την γυναικεια διαιτα του γκρειπ φρουτ την ξερεις ?

Υ.Γ. - Αμαν πια με τις "βαριες" συζητησεις...Χαλαρωστε φιλοι
        μου...!!!
 

vip

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2006
Μηνύματα
67
Like
4
Πόντοι
0
Φίλοι δοκιμάστε lanes με ginseng & Q 10
2-3 ωρες μετα τη ληψη ενος χαπιου θα αισθανθείται τα πρώτα σκιρτήματα
στο καβλάκι σας
Ετσι για να επαναφέρουμε την ταξη...!!!
 

stallion81

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Μηνύματα
82
Like
0
Πόντοι
0
Έχω την απορία γιατί κάθε φορά που ρωτάει κάποιος κάτι εκτός απο μπουρδέλα και στριπτιτζάδικα, βγαίνου όλοι οι "γιατροί" να πούνε τις παρενέργειες και τσακώνονται μεταξύ ενώ ο κύριος τίτλος ξεχνιέται. Παιδιά ένας νευροχειρούργος μας λείπει έιναι κανείς εδώ;
 

Επισκέπτης
Έχω την απορία γιατί κάθε φορά που ρωτάει κάποιος κάτι εκτός απο μπουρδέλα και στριπτιτζάδικα, βγαίνου όλοι οι "γιατροί" να πούνε τις παρενέργειες και τσακώνονται μεταξύ ενώ ο κύριος τίτλος ξεχνιέται. Παιδιά ένας νευροχειρούργος μας λείπει έιναι κανείς εδώ;

μρ ζητησε κανεις?
 

q12w88q

Νέο Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Μηνύματα
3
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
για το vigorin γνωρίζει κάποιος ?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom