Νέα

Κάνναβη, ένα φυτό με πολλά χαρίσματα αλλά απαγορευμένο και προπαγανδισμένο!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα arxidoulis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 716
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Και σε τι κουβέντες θα έπρεπε να αναλώνομαι για να μην είμαι συντηρητικός;
 

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1
Ρε συντροφοι ,δωστε και σε μενα τον αδαη περι ναρκωτικων τα φωτα σας. Εχω εναν 26χρονο ανηψιο που φερεται περιεργα και προσπαθουμε να καταλαβουμε εαν κανει χρηση καποιων ουσιων( συμπτωματα= εντονες εξαρσεις,θυμος, βαρεμαρα, μη σταθερη επαγγελματικη ενασχοληση, τα παραταει ευκολα, ασυνεπης στις υποχρεωσεις του κ.α) .
Ειναι αυτα συμπτωματα ενος νεου που κανει χρηση ουσιων;;Δωστε μου τα φωτα σας σας παρακαλω..
Ευχαριστω....
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Αυτα τα συμπτωματα ειναι καπως υποκειμενικα........εννοω μπορει εσεις να τα βλεπετε υπερμεγενθυμενα και το παιδι να μην εχει ουσιαστικα καποιο προβλημα.......απο την αλλη θα μπορουσαν να ειναι συμπτωματα ενος ατομου που παιρνει ναρκωτικα θα μπορουσαν να ειναι ομως και συμπτωματα ενος ανθρωπου που απλα εχει καποια ψυχικη παθηση........καλυτερα να τον πατε σε καποιον ειδικο......και αμα κανει και μια εξεταση αιματος θα φανει απευθειας το τι συμβαινει.......βεβαια ειναι δυσκολο να τα πεις ολα αυτα σε εναν ανθρωπο 26 χρονων και να του φερθεις λες και ειναι παιδακι αλλα για ολα υπαρχει ο σωστος τροπος......
 

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1
Mounitsa, το προσπαθησαμε αλλα ειναι ανενδοτος ...δεν υπαρχει τροπος να τον πεισουμε να τον δει κατ αρχας ενας ψυχολογος και προσπαθουμε τωρα μονοι μας να δουμε τι διαολο συμβαινει...
 

Επισκέπτης
Ρε συντροφοι ,δωστε και σε μενα τον αδαη περι ναρκωτικων τα φωτα σας. Εχω εναν 26χρονο ανηψιο που φερεται περιεργα και προσπαθουμε να καταλαβουμε εαν κανει χρηση καποιων ουσιων( συμπτωματα= εντονες εξαρσεις,θυμος, βαρεμαρα, μη σταθερη επαγγελματικη ενασχοληση, τα παραταει ευκολα, ασυνεπης στις υποχρεωσεις του κ.α) .
Ειναι αυτα συμπτωματα ενος νεου που κανει χρηση ουσιων;;Δωστε μου τα φωτα σας σας παρακαλω..
Ευχαριστω....

Δεν είναι απαραίτητο να κάνει χρήση για να έχει τέτοια συμεριφορά. Ίσως συμβαίνει κάτι άλλο. Κουβέντα θέλει το ζήτημα. Κουβέντα με τον ίδιο αλλά όχι σε στυλ ανάκρισης. Πρέπει να του εμπνεύσεις μεγάλη εμπιστοσύνη για να σου πει πραγματικά το πρόβλημα.

Και by the way... γάμα τους ψυχολόγους. Για τον πούτσο-επάγγελμα είναι. Εγώ (και πιστεύω ο κάθε άνθρωπος) προτιμώ να εκμυστυρεύομαι κάποια σοβαρά/προσωπικά προβλήματά μου σε δικούς μου ανθρώπους παρά σε κάποιον άγνωστο.
 

gothiam

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Μηνύματα
184
Like
0
Πόντοι
1

μηπως να τον εβλεπε η μουνιτσα???
 

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1
Λες;;; Δεν το σκεφτηκα..Μουνιτσα τι λες;;; Εχεις πειρα απο τετοιες καταστασεις;; :idiot: :idiot:
 

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
2
Πόντοι
1
Εχω να προτείνω να του ρίξεις δίπλα του κάποιον πουθ να έχει εμπειρία... Αυτός θα τον καταλάβει στο πιτς φιτίλι. Αλλα και να την πίνει τι έγινε; Απο την εμπειρία μου ξέρω πως αν δε γουστάρει να κόψει δε θα γίνει ποτέ.
 

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1
Ειναι κι αυτο μια καλη αποψη φιλε μου...Ισως το δοκιμασω αν βρω καποιον εθελοντη....
 

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Μηνύματα
77
Like
0
Πόντοι
0
Η δική μου πρόσθεση στην συζήτηση προέρχεται από στοιχειώδη απλή λογική και θα ήθελα τις απόψεις όσων υποστηρίζουν την χρήση κάναβης. Αν οδηγηθούμε στο λογικό συμπέρασμα πως ο έμπορος "σκληρών" ναρκωτικών δεν διαφέρει από όλους τους άλλους εμπόρους και θέλει να προωθήσει το προϊόν του, ποια αγορά είναι η πιο κατάλληλη για αυτόν;

Κάποιος που πίνει ένα ποτηράκι κρασί με τα γεύματα του ή κανα ουίσκι το βράδυ ή στις εξόδους του και μπορεί μια ή λίγο περισσότερες φορές τον χρόνο να γίνει τύφλα;

Κάποιος που καπνίζει 2-3 πακέτα Malboro την μέρα;

Ή μήπως κάποιος που του έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα για να προμηθευθεί παράνομα υπερτιμολογημένα μαλακά ναρκωτικά και μάλιστα εκτός του οτί είναι συστηματικός χρήστης τους υποστηρίζει πως η όλη φάση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι απολύτως ακίνδυνη, χαλαρωτική, ευεργετική κτλ. ;

(Υπάρχουν και οι χρήστες κουμπιών, αλλά δεν μιλάμε για κουμπιά εδώ).

Η χρήση χασίς αναπόφευκτα σχεδόν συνοδεύεται και από συγκεκριμένο τρόπο ζωής:
Συγκεκριμένες παρέες(παρέες συστηματικών χρηστών), αλητείες, συγκεκριμένες μουσικές και άρα συγκεκριμένα μέρη που συχνάζουν στα οποία και τα οποία προωθούν-ελέγχουν οι έμποροι ναρκωτικών(δεν είναι δα και δύσκολο να το καταλάβεις) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας μας διαφωτίσουν οι χρήστες σε αυτό (υποψιάζομαι παίζει και σημαντικό ρόλο το σεξ σε τέτοιες φάσεις).

Σε όλο αυτό τον τρόπο ζωής μόνο το όριο δεν υπάρχει εξ'όσον γνωρίζω, οπότε οι τοποθετήσεις παν μέτρον άριστον μου ακούγονται ολίγον τι προφάσεις, για να μην πω αστείες και για να ξεγελάνε τον εαυτό τους ορισμένοι.

Επίσης δεν βλέπω όριο όταν κάποιος πληρώνει υπερτιμολογημένα μια παράνομη ουσία, έρχεται σε επαφή με παράνομους εμπόρους για να την προμηθευθεί και παρανομεί(και ρισκάρει να μπεί φυλακή) και ο ίδιος συστηματικά κουβαλώντας ποσότητες που ξεπερνούν τις επιτρεπόμενες, αρκετές φορές.

Και εμένα δεν μου αρέσει να δουλεύω τόσες ώρες, αλλά δεν έγινα ληστής επειδή είναι πιο εύκολο.Γιατί; Γιατί είναι παράνομο βέβαια. Όπως σε κάποιον μπορεί να αρέσει ή να θεωρεί καλύτερο το χασίσι από το αλκοόλ, αλλά το αλκοολ είναι όπως και να το κάνουμε νόμιμο, ενώ το χασίσι παράνομο.

Οι παρέες συστηματικών χρηστών χασίς λοιπόν διαμορφώνουν την τέλεια δεξαμενή υποψήφιων πελατών για σκληρά ναρκωτικά και για αύξηση των κερδών σε μορφή μιας καλοστημένης πυραμίδας, από τους εμπόρους ναρκωτικών. Γιατί η τέλεια πυραμίδα; Γιατί βλέπουμε και εδώ πως ο πελάτης που πληρώνει το προϊόν-βάση της πυραμίδας, ταυτόχρονα είναι ο αυτόκλητος διαφημιστής και υποστηρικτής του.

Αν λογικά και πάλι πούμε πως το 10% των χρηστών χασίς θα προχωρήσουν στα πιο σκληρά ναρκωτικά, τότε καταλαβαίνουμε με τι τρόπο συμφέρει τους εμπόρους η αύξηση της βάσης της πυραμίδας τους.

Και παιδιά, όποιος είναι αρκετα συνειδητοποιημένος, αφήνει τα ναρκωτικά στην ησυχία τους ή έστω αν κάνει χρήση, δεν ψαχνεί ολημερίς και οληνυχτίς να πείσει κόσμο για το πόσο καλό και ακίνδυνο και άκακο είναι αυτό που κάνει. Το έχει απενεχοποιήσει στην συνείδηση του και δεν ψάχνει νομιμοποίηση από άλλους.

Και κάτι για να τελειώνουμε, όσοι λένε πως το χασίς χαλαρώνει και ηρεμεί χωρίς καμία παρενέργεια να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Απώλεια συγκέντρωσης,αδικαιολόγητες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κυκλοθυμία, απάθεια, μειωμένη όρεξη. Τίποτα από αυτά δεν έχει παρατηρήσει κανένας σας, την επόμενη της χαλάρωσης και ηρεμίας; Έλεος αν είναι να χαλαρώσω λίγες ώρες και μετά να νιώθω αποβλακωμένος και απαθής και να έχω νεύρα-κατάθλιψη, χωρίς λόγο, να μου λείπει το βύσσινο.
 

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Μηνύματα
707
Like
0
Πόντοι
6
Στην ομόνοια έχει πολλούς "εθελοντές" αλλά αμφιβάλω αν θα καταλάβουν κάτι για τον ανηψιό σου αφού ούτε που βρίσκονται δεν καταλαβαίνουν.....

Δεν χρειάζεται να αποδειχτεί επιστημονικά ότι όποιος πίνει μαύρο μετά πάει σε πιο βαριά ναρκωτικά, αυτό είναι ο μύθος των γονιών για να τρομάζουν τα παιδιά.Γιατί εδώ που τα λέμε έχει και μία βάση.Σου λέει ο γονιός το χασίσι παιδί μου θα σε οδηγήσει σε πιο βαριά ναρκωτικά, το ακούς εσύ και λες δεν θα δοκιμάσω τα βαριά ναρκωτικά αλλα θα δοκιμάσω χασίσι για λίγο καιρό που είναι το πιο ελαφρύ να δω πως είναι.Σκέψου ξαφνικά να λένε όλοι οι γονείς στα παιδια τους, παιδί μου το χασίσι δεν είναι σαν τα άλλα ναρκωτικά ούτε καν εθισμό δεν προκαλεί.Τότε το παιδί σίγουρα θα δοκιμάσει χασίσι και πολύ πιθανό και κάτι πιο βαρύ.Οπότε σου λένε  οι γονείς φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά, καταδικάζουμε τα πάντα έτσι ώστε αν το παιδί πάρει απόφαση να δοκιμάσει κάτι να δοκιμάσει το πιο ανώδυνο.

Αυτό κάνουν οι γονείς που τις περίσσοτερες φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Πετάνε μια λέξη ναρκωτικά και τα βάζουν ολα σε ένα σακούλι λες και είναι όλα τα ίδια.Έλα όμως που το παιδί μεγαλώνει και ψάχνετε από μόνο του, αν έχει λίγο νιο νιο και δεν ακολουθεί πιστά ότι του σερβίρουν.Και τι βρίσκει?Τα πάντα βρίσκει και για όλες τις ουσίες.Χημικούς τύπους, τρόποι νοθείας, αποτελέσματα στον οργανισμό, κτλ κτλ και αυτά όχι από site που κάνει ο κάθε άσχετος αλλά από ιατρικά site.Έτσι το παιδί ενημερώνεται και ξέρει πλέον τι σκατά του γίνεται και δεν αναμασάει τις μαλακίες που το λέει ο καθένας.

Κοινός λέω να μην ακούτε κανέναν τι γράφει εδώ αλλά να το ψάξετε μόνοι σας αν θέλετε πραγματικές απαντήσεις.Εδώ μέσα θα πάρεις απαντήσεις του τύπου: Όλα τα ναρκωτικά ίδια είναι, εγώ εχω πολλούς γνωστούς που ξεκίνησαν από φούντα και καταλήξανε σε πρέζα!! ή θα ακούσεις Σιγά μωρέ το χασίσι δεν προκαλεί βλάβες ή εθισμό εγώ έχω πολλούς γνωστούς που κάνουν χρόνια και είναι μια χαρά.

Τι θα πιστέψεις?Αυτό που σε συμφέρει μήπως?Αν θές απάντηση βρες την μόνος σου!ΤΕΛΟΣ!
 

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Μηνύματα
707
Like
0
Πόντοι
6
Απώλεια συγκέντρωσης,αδικαιολόγητες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κυκλοθυμία, απάθεια, μειωμένη όρεξη. Τίποτα από αυτά δεν έχει παρατηρήσει κανένας σας, την επόμενη της χαλάρωσης και ηρεμίας;

Αυτό ακριβώς έλεγα και στο ποστ που έκανα πιο πάνω.Μπαίνει ο καθένας και γράφει ότι θέλει αλλός σου λέει είναι κουλ πάρε και εσύ και άλλος σου λέει το χασίσι σου κόβει την όρεξη....ότι θέλει ο καθένας λέει ψάχτε στο ιντερνετ και βρείτε απαντήσεις εδω μέσα θα ακούσετε 10.999 άσχετα πράγματα και σίγουρα πολλά είναι από άτομα που δεν έχουν καμία ιδέα ή έχουν δοκιμάσει μια φορά και νομίζουν ότι σαν πρώην "χρήστες" έχουν άποψη στο θέμα....

(whisper...) kmule δεν μιλάμε για την κόκα για το χασίσι μιλάμε Σσσσ.... δεν μας άκουσε κάνεις μπορείς να αλλάξεις το ποστ σου.....
 

Επισκέπτης
Η δική μου πρόσθεση στην συζήτηση προέρχεται από στοιχειώδη απλή λογική και θα ήθελα τις απόψεις όσων υποστηρίζουν την χρήση κάναβης. Αν οδηγηθούμε στο λογικό συμπέρασμα πως ο έμπορος "σκληρών" ναρκωτικών δεν διαφέρει από όλους τους άλλους εμπόρους και θέλει να προωθήσει το προϊόν του, ποια αγορά είναι η πιο κατάλληλη για αυτόν;

Κάποιος που πίνει ένα ποτηράκι κρασί με τα γεύματα του ή κανα ουίσκι το βράδυ ή στις εξόδους του και μπορεί μια ή λίγο περισσότερες φορές τον χρόνο να γίνει τύφλα;

Κάποιος που καπνίζει 2-3 πακέτα Malboro την μέρα;

Ή μήπως κάποιος που του έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα για να προμηθευθεί παράνομα υπερτιμολογημένα μαλακά ναρκωτικά και μάλιστα εκτός του οτί είναι συστηματικός χρήστης τους υποστηρίζει πως η όλη φάση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι απολύτως ακίνδυνη, χαλαρωτική, ευεργετική κτλ. ;

(Υπάρχουν και οι χρήστες κουμπιών, αλλά δεν μιλάμε για κουμπιά εδώ).

Η χρήση χασίς αναπόφευκτα σχεδόν συνοδεύεται και από συγκεκριμένο τρόπο ζωής:
Συγκεκριμένες παρέες(παρέες συστηματικών χρηστών), αλητείες, συγκεκριμένες μουσικές και άρα συγκεκριμένα μέρη που συχνάζουν στα οποία και τα οποία προωθούν-ελέγχουν οι έμποροι ναρκωτικών(δεν είναι δα και δύσκολο να το καταλάβεις) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας μας διαφωτίσουν οι χρήστες σε αυτό (υποψιάζομαι παίζει και σημαντικό ρόλο το σεξ σε τέτοιες φάσεις).

Σε όλο αυτό τον τρόπο ζωής μόνο το όριο δεν υπάρχει εξ'όσον γνωρίζω, οπότε οι τοποθετήσεις παν μέτρον άριστον μου ακούγονται ολίγον τι προφάσεις, για να μην πω αστείες και για να ξεγελάνε τον εαυτό τους ορισμένοι.

Επίσης δεν βλέπω όριο όταν κάποιος πληρώνει υπερτιμολογημένα μια παράνομη ουσία, έρχεται σε επαφή με παράνομους εμπόρους για να την προμηθευθεί και παρανομεί(και ρισκάρει να μπεί φυλακή) και ο ίδιος συστηματικά κουβαλώντας ποσότητες που ξεπερνούν τις επιτρεπόμενες, αρκετές φορές.

Και εμένα δεν μου αρέσει να δουλεύω τόσες ώρες, αλλά δεν έγινα ληστής επειδή είναι πιο εύκολο.Γιατί; Γιατί είναι παράνομο βέβαια. Όπως σε κάποιον μπορεί να αρέσει ή να θεωρεί καλύτερο το χασίσι από το αλκοόλ, αλλά το αλκοολ είναι όπως και να το κάνουμε νόμιμο, ενώ το χασίσι παράνομο.

Οι παρέες συστηματικών χρηστών χασίς λοιπόν διαμορφώνουν την τέλεια δεξαμενή υποψήφιων πελατών για σκληρά ναρκωτικά και για αύξηση των κερδών σε μορφή μιας καλοστημένης πυραμίδας, από τους εμπόρους ναρκωτικών. Γιατί η τέλεια πυραμίδα; Γιατί βλέπουμε και εδώ πως ο πελάτης που πληρώνει το προϊόν-βάση της πυραμίδας, ταυτόχρονα είναι ο αυτόκλητος διαφημιστής και υποστηρικτής του.

Αν λογικά και πάλι πούμε πως το 10% των χρηστών χασίς θα προχωρήσουν στα πιο σκληρά ναρκωτικά, τότε καταλαβαίνουμε με τι τρόπο συμφέρει τους εμπόρους η αύξηση της βάσης της πυραμίδας τους.

Και παιδιά, όποιος είναι αρκετα συνειδητοποιημένος, αφήνει τα ναρκωτικά στην ησυχία τους ή έστω αν κάνει χρήση, δεν ψαχνεί ολημερίς και οληνυχτίς να πείσει κόσμο για το πόσο καλό και ακίνδυνο και άκακο είναι αυτό που κάνει. Το έχει απενεχοποιήσει στην συνείδηση του και δεν ψάχνει νομιμοποίηση από άλλους.

Και κάτι για να τελειώνουμε, όσοι λένε πως το χασίς χαλαρώνει και ηρεμεί χωρίς καμία παρενέργεια να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Απώλεια συγκέντρωσης,αδικαιολόγητες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κυκλοθυμία, απάθεια, μειωμένη όρεξη. Τίποτα από αυτά δεν έχει παρατηρήσει κανένας σας, την επόμενη της χαλάρωσης και ηρεμίας; Έλεος αν είναι να χαλαρώσω λίγες ώρες και μετά να νιώθω αποβλακωμένος και απαθής και να έχω νεύρα-κατάθλιψη, χωρίς λόγο, να μου λείπει το βύσσινο.
Σωστός!
 

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Μηνύματα
707
Like
0
Πόντοι
6
Σωστότατος!!! Είσαι μέσα σε όλα!!!Είμαι σίγουρος ότι ετοιμάζεις το διδακτορικό σου πάνω στις ψυχοτρόπες ουσίες.Πραγματικά θα φέρεις την επανάσταση.....
 

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Μηνύματα
707
Like
0
Πόντοι
6
Μάλλον γιατί έχω στερητικό σύνδρομο από χασίσι και λόγο χρήσης δεν τρώω καλά.Μην ξεχάσω να πώ ότι είμαι αγχωμένος, απέχτησα διπλή προσωπικότητα, έχω τάσεις αυτοκτονίας (η μια μου προσωπικότητα) ενώ η άλλη έχει δολοφονικές τάσεις.Έχω βγάλει και κάτι σπυριά στην πλάτη και τρίχες στις πατούσες.

Καταραμένη φούντα με κατέστρεψες....
 

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Μηνύματα
77
Like
0
Πόντοι
0
Οκ, δεν προκαλεί μειωμένη όρεξη. Για τα υπόλοιπα τι άποψη έχεις; Μήπως να τα κάνουμε γαργάρα; Υπάρχουν απόψεις, ακόμα και ιατρικές (βλέπε πρόγραμμα μεθοδόνης) που υποστηρίζουν πως και η ελεγχόμενη χρήση οποιούχων δεν έχει τόσο σοβαρές παρενέργειες, σε αυτό τι άποψη έχεις; Εγώ δεν είπα να μην ψάξει κανείς μόνος του, ούτε πως ξέρω ακριβώς τι προκαλεί κάθε ουσία με ιατρική ακρίβεια, αλλά να ψάξει και να μάθει πριν κάνει χρήση και να κάνει χρήση μόνο όταν έχει κάποιες άμυνες που έρχονται από την εμπειρία και άρα από την ηλικία και όχι να κάνει χρήση στα 15-16 του που δεν ξέρει τι του γίνεται, να γίνει από περιστασιακός, συστηματικός χρήστης ψυχολογικά εθισμένος και στα 20-21 μετά από 5-6 χρόνια χρήσης που αρχίζει να καταλαβαίνει ορισμένα θέματα, να ψάξει το θέμα για να το νομιμοποιήσει στην συνείδηση του, ενώ έχει ήδη εθιστεί. Γιατί στην συντρηπτική πλειοψηφία, αυτό συμβαίνει. Επίσης αν αποφασισεί να κάνει χρήση να την κάνει μόνος του συνειδητά στο πλαίσιο δοκιμής και μετά να κρίνει επίσης μόνος του, αν και γιατί θα συνεχίσει. Ποιός όμως λογικός άνθρωπος θα μπεί σε αυτή την διαδικασία; Ξέρεις εσύ κανέναν χρήστη να πάει μόνος του την πρώτη φορά που θέλει να δοκιμάσει, να το ψάξει, να αγοράσει να το δοκιμάσει και συνειδητά να δεί τις παρενέργειες πάνω σε αυτόν;

Με την ίδια λογική τσουβαλιάσματος των ναρκωτικών από αμαθείς γονείς το αμαθές παιδάκι 15-16 χρονών μπορεί να κάνει το εξής λογικό άλμα: Αφού μου είπαν πως όλα τα ναρκωτικά σκοτώνουν και κατάλαβα πως το χασίσι δεν κάνει τίποτα, γιατί να μην μου λένε μαλακίες και για τα άλλα; ʼρα ας τα δοκιμάσω όλα. Επίσης η ηρωίνη εθίζει και είναι επικίνδυνη μετά από κάποιες φορές χρήσης και όχι από την πρώτη φορά, μήπως να σπεύσουμε να δοκιμάσουμε και να πούμε και για αυτό, παιδιά, παν μέτρον άριστον; Το θέμα είναι όχι ο βαθμός και τα αποτελάσματα της κάθε εξάρτησης αλλά οι κοινωνικο οικονομικές και ψυχολογικές προεκτάσεις του θέματος που είναι δύσκολο να αναλυθούν εδώ.

Λες δεν προκαλεί καθόλου εθισμό. Η ψυχολογική εξάρτηση λίγο είναι; Ο τζόγος τι σωματικό εθισμό προκαλεί; Δεν είναι σοβαρός εθισμός ο τζόγος; Η ψυχολογική εξάρτηση μπορεί να είναι πολύ ισχυρότερη της σωματικής και τελικά μπορεί να έχει τα ίδια καταστρεπτικά αποτελέσματα.

whisper Ερευνητικέ: Το ποσοστό πρόσβασης στο internet είναι περιορισμένο στην Ελλάδα,η γνώση αγγλικών και η όρεξη να ψαχτεί σε βάθος κανείς και να κρίνει "αντικειμενικά" επίσης  και οι περισσότεροι συστηματικοί χρήστες χασίς, δεν είναι επιστήμονες-φιλόσοφοι. Ούτε όσοι μπαίνουν εδω μέσα, οπότε πρόσεχε τις υπόνοιες περι πλήρους ακινδυνότητας και μην πιάνεσαι από μισή (ακόμα και τελείως λάθος) κουβέντα του άλλου για να απαξιώσεις όλες τις υπόλοιπες.
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.494
Κριτικές
22
Like
361
Πόντοι
5.795

φιλε μου τα επιχειρηματα σου εχουν λογικη και εχεις αποψη πανω στο θεμα αλλα δεν ειμαι απολυτα συμφωνος διοτι με την ιδια λογικη που θα επρεπε να απαγορευτει η χρηση την ινδικης καναβης η χασις θα επρεπε να απαγορευτει και η χρηση του οινοπμευματος που οι παρενεργειες που δημιουργουντε ειναι ισως ποιο σοβαρες απο αυτες που αναφερεις για την χρηση της ινδικης καναβις ετσι δεν ειναι?? το τελεικο στδιο του αλκοολισμου και η ψυχικη εξαρτιση στο αλκοολ ειναι πολυ ποιο σοβαρο απο την χρηση  και την ψυχικη εξαρτιση της ινδικης κανναβις  και της νικοτινης και η θεραπεια απο το αλκοολ πολυ ποιο δυσκολη.. συγνωμη αλλα πρεπει να φυγω θα απαντησω καποια αλλη φορα με περισσοτερα επιχειρηματα
 

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
2
Πόντοι
1
Όπως έλεγε ένας γνωστός και για να τελειώνει η κουβέντα, τα ναρκωτικά κάνουν τους έξυπνους εξυπνότερους και τους χαζούς χαζότερους. Και πίνει οπιούχα εδώ και 30 χρόνια... Στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, βέβαια μόνο φούντα πίνει σε καθημερινή βάση.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom