Νέα

Υπόθεση Σύνταξη

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.656
Κριτικές
1
Like
4.314
Πόντοι
1.706
Εγώ τύπε πούλησα και το τελευταίο μου περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα κι έτσι ούτε ΕΝΦΙΑ ,ούτε εφορία θα ξαναπληρωσω.
Νιώθω υπέροχα που κατάφερα κι ένα κούρεμα για ένα χρέος που είχα σε αυτή τη διεφθαρμένη χώρα και πάω να τα φάω στη Αμέρικα λατίνα τέλος του μήνα.
Θα επιστρέψω όταν δεν θα μπορώ να προσφέρω πλέον και θα φορτωθώ ως φύρα στον κρατικό προϋπολογισμό (σύνταξη, βοήθεια στο σπίτι, φάρμακα, γιατροί, επιδόματα) .
Αφού όσοι το κάνουν δεν είχαν επιπτώσεις , φτάνει τόσα χρόνια που τους τάισα.
 

George71

Μέγας
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.309
Like
10.826
Πόντοι
3.556
ελα μου ντε πως πηραν συνταξεις? απο τη σημαια που λεγαμε φανταροι .Αν το ψαξεις θα βρεις το αρθρο και τι εγινε .Ε λοιπον αυτοι που εφτιαξαν το συνταξιοδοτικο ,ηταν 60 αρηδες ,αφου μεγαλο λογιστες οικονομολογοι , τι να ηταν? Ετσι λοιπον λενε ,για στασου εμεις που γτιαξαμε ολο αυτο θα παρουμε το 50% σε 15 χρονια μα δεν θα ζουμε τοτε.Ετσι το εκαναν αναδιακατονομης των εσοδων .Δηλαδη απο τη πρωτη χρονια, μαζευαν τα εσοδα απο τα ενσημα και αν δεν εφταναν συμπληρωνανα απο τα ταμεια του κρατος.Κοινως ποτε δεν ηρταν αποταμιευτικο και πραγματι αταποδοτικο των εισφορων ,οπως πχ στην Αμερικη.Βεβαια οταν ηταν στις αρχες 9 εργαζομενοι προς 1 συνταξιουχο μια χαρα εφταναν ,σιγα σιγα ομως φτασαμε να μη βγαινει ,βαλε και τα υπερ τπυ Δημοσιου, που τους εδιναν οτι γουσταραν απο τα λεφτα ολων ,ωστε να εχουν ψηφοφορους .Η μονη σοβαρη μελετη γι το χρεος εγινε επι Μπαρουφακη και βρηκαν πως οι υπερβασεις υπερ του Δημοσιου ,απο το 1985 εως το 2015 εφταναν τα κρατηθεη τε 200 δις απο τα συνολκια 340 του χρεος .Δηλαδη αν οι Δημοσιοι δεν επερνανα υψηλοτερους μισθους απο τη οπρωτη μερα ,που ανοιγε η ψαλιδα πολυ οσο περναγε ο καιοροε ,μεγαλυτερτες αναλιογικα συνταξεις και σε νεωτερη ηληκια απο τον ιδιωτικο τομεα δεν θα ειχαμε χρεωβθει 200 δις ,επομενως κανενα μνημονιο ..καταλαβατε τι εγινε ,ολα τα εκαναν οι πολιτικοι για να εχουν ψηφοφορους ,καθιστε τωρα να μαλωνετε για τα βρωμοκομματα και η φετα θα παει στα 20 ερωπουλα...


1713893975502.png
 

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Μηνύματα
267
Like
306
Πόντοι
21
Μερικές άβολες αλήθειες:
H βόμβα ΔΕΝ είναι μόνο αυτή που αναφέρει ο , ήπιος δεδομένων των γεγονότων , Τζήμερος .

Κάνουμε μια κουβέντα και έχουμε κατά νου μια χώρα του 1950.

Υπάρχει πρόβλημα ηθικής νομιμοποίησης του κοινωνικού κράτους στο σύνολό του .
Εννοώ και τα νοσοκομεία , τα φάρμακα , τα επιδόματα πάσης φύσεως .

Εξηγούμαι.

Το κοινωνικό κράτος όπως το φανταζόμαστε , ξεκίνησε υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες , όχι σε κενό, αλλά σε συγκεκριμένη πραγματικότητα .

Ο εμπνευστής της σύνταξης , ο Μπίσμαρκ , την απένειμε σε ειδικές ομάδες του γερμανικού έθνους :
Ανάπηρους , χήρες και βετεράνους πολεμιστές των πολέμων της Ενοποίησης της Γερμανίας .
Δηλαδή το νεοσύστατο γερμανικό εθνοκράτος τιμούσε όσους πολέμησαν για να να υπάρξει.
Η πατρίς ευγνωμονούσα, κυριολεκτικά, τους πολεμιστές και της χήρες τους, τους έδωσε μια σύνταξη.
Αυτοί οι όροι, σε συνδυασμό με το όριο ηλικίας των 60 ετών το 1880, σήμαινε πως οι συντάξεις αφορούσαν ένα 17%-20% του πληθυσμού, όχι όλους τους πολίτες.
Ανάλογες ήταν οι εθνολογικές συνθήκες στην Ελλάδα του 1930 με το ΙΚΑ.
Ανάλογο ήταν και το σκεπτικό του NHS στην Βρετανία .
Ρητά ο τότε πρωθυπουργός το παρουσίασε ως μια αντιπαροχή στους Βρετανούς πολεμιστές του Β' ΠΠ για τον νικηφόρο πόλεμο από τον οποίον μόλις επέστρεφαν .
Εν ολίγοις το εθνοκράτος το οποίο απαιτεί θυσίες , ακόμα και την υπέρτατη θυσία, από τους πολίτες του, δίνει κάτι σε αντάλλαγμα. Συντάξεις και ΕΣΥ φτιάχτηκαν ΡΗΤΑ με το σκεπτικό της ανταμοιβής των βετεράνων πολεμιστών.

Κι ερχόμαστε στην ουσία του θέματος. Αυτά τα απαιτεί το εθνοκράτος, το οποίο νοείται ως κοινωνία.

Τα παρέχει επίσης το εθνοκράτος ως κοινωνία.

Είναι αυτονόητο ότι στις ΗΠΑ πχ δεν υπάρχουν τέτοιες παροχές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ κράτος έχουν οι ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, τα σύνολα ανθρώπων με ΚΟΙΝΑ στοιχεία.

Και στις ευρωπαϊκές γλώσσες το SOCIETAS προκύπτει από το SOCIUS (=συγγενής).

Όπως λοιπόν είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ , ήδη από το 1776 , ο Έλληνας της Αστόριας δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με τον Σομαλό της Μινεσσότα και άρα δεν θα πληρώνουν ο ένας τα νοσήλειαο του άλλου . Είναι προφανές ότι ο Μεξικανός του Τέξας δεν έχει καμία διάθεση ή ηθική υποχρέωση ή οιονδήποτε άλλον δεσμό που θα τον υποχρέωνε να πληρώνει σύνταξη για έναν Κορεάτη της Καλιφόρνιας.

Η αρχή αυτή, όπως ίσχυε στα ευρωπαϊκά εθνοκράτη από το 1880 μόλις, ήταν αυτονόητο ότι ΔΕΝ ισχύει , από πιο πριν, από το 1776 ήδη , μεταξύ άσχετων, ασύνδετων πληθυσμών που απλά συνυπάρχουν .

Αυτά επί της ηθικής (απο)νομιμοποίησης του κοινωνικού κράτους .

Περνάμε τώρα σε ένα άλλο , υπαρξιακό ζήτημα .

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης που υιοθέτησαν αυτό το σύστημα κρατικών συντάξεων , διαπίστωσαν σε βάθος μόλις 70-80 ετών πως σκότωσε την γονιμότητα των εθνών τους.

Δεν πρόκειται περί χρονικής σύμπτωσης, υπάρχει ΑΙΤΙΩΔΗΣ σχέση μεταξύ κρατικών συντάξεων και αρνησιτεκνίας . Μάλιστα όσο πιο αριστερισμένα τα μυαλά, τόσο χαμηλότερη η γονιμότητα .

Είναι επόμενο. Επί 12.000 χρόνια η ανθρωπότητα λειτουργούσε με την λογική-ένστικτο ''κάνω παιδιά, τα μεγαλώνω, όσο το δυνατόν περισσότερα για να διαδώσω τα γονίδιά μου και κάποιο από αυτά θα με γηροκομήσει και θα πάρει και παραπάνω χωράφια ή το σπίτι''. Υπήρχε μάλιστα, ήδη από την Τουρκοκρατία, μέχρι τον προηγούμενο αιώνα ως συμβόλαιο το περίφημο ''γεροντομοίρι'' , το ακίνητο που κρατούσε ο παππούς μέχρι να πεθάνει για να μην μείνει στον δρόμο στα στερνά του , αυτό που λέμε σήμερα επικαρπία του ακινήτου.

Αυτή ήταν η σύνταξη σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, τα παιδιά, πολλά παιδιά ώστε να μοιράζεται το βάρος, και ένα κομπόδεμα. Και λειτουργούσε.

Αντιθέτως, η κρατική σύνταξη κατάφερε μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα, να κάνει τους Ευρωπαίους είδος υπό εξαφάνιση , με την λογική ''γιατί να κάνω παιδιά, υπάρχει ένας μαγικός Άη Βασίλης ονόματι Κράτος, μέσω του οποίου θα με πληρώνουν τα παιδιά κάποιου άλλου'' . Το απόγειο αυτής της διαστροφής είναι η χώρα μας . (Περιττό δε να πω πως τα παιδιά των άλλων την κάνουν με βήμα ταχύ από αυτόν τον εφιάλτη).


Ελάχιστη τεκμηρίωση

1. Paper στελεχών της ΕΚΤ, το οποίο περιέχει τα κυριότερα σημεία . Σκεπτικό συντάξεων Βίσμαρκ, σαν παράσημο για ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού, αιτιώδης σχέση μεταξύ κρατικών συντάξεων και υπογεννητικότητας , πυραμιδοειδής φύση κάθε κρατικής ασφάλισης σε βάθος 40-50 ετών. Με πολλές πηγές και παραπομπές σε άλλες μελέτες.


2. Άρθρο που αναπτύσσει την αλληλογραφία του Μίλτον Φρήντμαν (ουου σιξσιξσιξ, ξέρει να μετράει) με την WSJ , όπου ανέπτυξε το μαθηματικώς αδύνατον κοινωνικού κράτους και ανοιχτών συνόρων . Υπόψιν, ο συγγραφέας, ως Αμερικανός, δεν ζητά κλείσιμο συνόρων, αλλά κατάργηση του πλουσιοπάροχου αμερικανικού κοινωνικού κράτους (κουπόνια τροφίμων κλπ). Αλλά η επιλογή πρέπει να γίνει , ή το ένα ή το άλλο.


Όπως είπα λοιπόν, ο Τζήμερος είναι ήπιος και η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη. Καλό ΣΚ.
Πηγή: Η απασφαλισμένη βόμβα του ασφαλιστικού (σχόλιο του Giggity2)

Ελάτε και πείτε μου τώρα όσοι έχετε το σθένος γιατί να πάει να πολεμήσει κάποιος για την Ουκρανία (ή το Ισραήλ ή την Ταϊβάν) όπως είπε ο Μεϊμαράκης...

Είναι αποκλειστικότητα/προνόμιο η σύνταξη; Όχι.

Θα τους τάξουν ουκρανικό μουνί; Όχι (τζιζ κακά σεξιΖμός)!

Άρα; Συνεχίζουμε και αιμοδοτούμε την πυραμίδα; Μόνο αν είμαστε μαλάκες!

Ο τσάμπας πέθανε κύριοι.-

ΥΓ: Φυσικά όπως πάει το πράγμα θα δίνουν ισόβια σύνταξη (UBI aka Universal Basic Income) σε όλους τους ενήλικες (από τα 18), ύψους €2000 και μάλιστα αυστηρά σε ψηφιακό ευρώ (αυτό είναι το Σχέδιο Δήμητρα, το CBDC, καμία σχέση με δραχμή):
Τώρα μην με ρωτάτε τι αγοραστική δύναμη θα έχουν €2000 αν τα παίρνουν ΟΛΟΙ (μα όλοι όμως, πλην ανηλίκων)!

Ας πούμε ότι όλες οι τιμές θα τριπλασιαστούν (κατ' ελάχιστον). €4 ο καφές σήμερα; €12 αύριο. €3,5 το πιτόγυρο; €10 αύριο.

Και μετά θα σκούζουν οι συνταξιούχοι boomers «μα δεν είναι δίκαιο να παίρνει ο 18άρης €2000, δεν έδωσε εισφορές». Εσύ ρε μπάρμπα τι έδωσες;

Κάντε τα κουμάντα σας όσο είναι νωρίς και μην εμπιστεύεστε το ευρώ για μακροχρόνια διακράτηση... θα πέσει κλάμα. Δεν έχουμε ζήσει ακόμα την τελική φάση του πληθωρισμού.

ΥΓ2: Αντίστοιχη ιδέα προσπαθεί να περάσει η Ελίτ και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το σχέδιο (UBI) είναι παγκόσμιο:
Η Ελίτ θέλει κράτος-πατερούλη, να εξαρτώνται όλοι οι πολίτες από αυτό. Για αυτό και διαχρονικά εδώ και δεκαετίες οι συντάξεις επεκτείνονται σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα του πληθυσμού.

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη...
 
Τελευταία τροποποίηση:

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Μηνύματα
772
Like
1.105
Πόντοι
206
Επειδή είστε καλά παιδιά
Αλλά και λίγο μαλάκες

Βρείτε μια αγαπησιάρα νοσηλεύτρια
Να σας φέρνει φαί από το νοσοκομείο.

Και θα πηδάτε
Και θα τρώτε υγειινά
 
  • Like
Αντιδράσεις: SKEF

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
12.152
Like
15.794
Πόντοι
3.656
Εγώ τύπε πούλησα και το τελευταίο μου περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα κι έτσι ούτε ΕΝΦΙΑ ,ούτε εφορία θα ξαναπληρωσω.
Νιώθω υπέροχα που κατάφερα κι ένα κούρεμα για ένα χρέος που είχα σε αυτή τη διεφθαρμένη χώρα και πάω να τα φάω στη Αμέρικα λατίνα τέλος του μήνα.
Θα επιστρέψω όταν δεν θα μπορώ να προσφέρω πλέον και θα φορτωθώ ως φύρα στον κρατικό προϋπολογισμό (σύνταξη, βοήθεια στο σπίτι, φάρμακα, γιατροί, επιδόματα) .
Αφού όσοι το κάνουν δεν είχαν επιπτώσεις , φτάνει τόσα χρόνια που τους τάισα.
Τυπάρα, είσαι ίνδαλμα.

Σαν εσένα θα γίνω κι εγώ.

Όλα πούλημα και έξω.

Εγώ όμως θα θεραπευτώ και από το ελληνικό διαβατήριο .
Όταν φύγω δεν θα ξαναπατήσω .
 

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Μηνύματα
267
Like
306
Πόντοι
21
Επειδή είστε καλά παιδιά
Αλλά και λίγο μαλάκες

Βρείτε μια αγαπησιάρα νοσηλεύτρια
Να σας φέρνει φαί από το νοσοκομείο.

Και θα πηδάτε
Και θα τρώτε υγειινά
Υγιεινός ο φιδές τύπε;
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.534
Like
6.431
Πόντοι
1.056
Επειδή είστε καλά παιδιά
Αλλά και λίγο μαλάκες

Βρείτε μια αγαπησιάρα νοσηλεύτρια
Να σας φέρνει φαί από το νοσοκομείο.

Και θα πηδάτε
Και θα τρώτε υγειινά
Στην επαρχιακή πόλη των σπουδών μου είχα μια γειτόνισσα νοσοκόμα ...ε το τι πλιάτσικο έκανε σε κωλοχαρτα , πετσέτες , παντόφλες μιας χρήσεως ,γάντια , γάζες και γενικά κάθε είδους αναλώσιμο από το νοσοκομείο δεν λέγεται
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.534
Like
6.431
Πόντοι
1.056
Εγώ τύπε πούλησα και το τελευταίο μου περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα κι έτσι ούτε ΕΝΦΙΑ ,ούτε εφορία θα ξαναπληρωσω.
Νιώθω υπέροχα που κατάφερα κι ένα κούρεμα για ένα χρέος που είχα σε αυτή τη διεφθαρμένη χώρα και πάω να τα φάω στη Αμέρικα λατίνα τέλος του μήνα.
Θα επιστρέψω όταν δεν θα μπορώ να προσφέρω πλέον και θα φορτωθώ ως φύρα στον κρατικό προϋπολογισμό (σύνταξη, βοήθεια στο σπίτι, φάρμακα, γιατροί, επιδόματα) .
Αφού όσοι το κάνουν δεν είχαν επιπτώσεις , φτάνει τόσα χρόνια που τους τάισα.
Το όνειρο της ζωής μου είναι αυτό τυπε ...να πουλήσω τα πάντα και να εξαφανιστω ...ιδανικά να πιστωλιασω και το κράτος και ας ψάξουν να με βρουν ....
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.534
Like
6.431
Πόντοι
1.056
Αυτό ακριβώς, βλέπω καραβάνια πιτσιρικάδων να υποαπασχολούνται ανασφάλιστοι και να δουλεύουν μαύρα ενώ είναι ''στην ανεργία'', είναι μακρινή η στιγμή της σύνταξης αλλά όταν φτάσει για πολλούς θα έχουμε δράματα απίστευτα για τα σημερινά δεδομένα.
Ισχύει αλλά να ξες εξίσου δραμα θα ναι η στιγμή που κάποιος ενώ δούλεψε 35+ χρόνια θα συνειδητοποιήσει πως λόγο κόστους ζωής η σύνταξη δεν φτάνει και πρέπει να βρει part time δουλειά για συμπλήρωμα ...γενικά σε παγκόσμια κλίμακα η φάση πάει προς δουλειά μέχρι τον τάφο ένεκα του να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί ως οικονομία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης ....δεν κοιτάνε πως ο καημένος ο Ινδός ή ο Βιετναμέζος να γίνει άνθρωπος αλλά εμείς οι δυτικοί να γίνουμε πιο " ανταγωνιστικοί" aka σκλάβοι
 

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Μηνύματα
267
Like
306
Πόντοι
21
Ισχύει αλλά να ξες εξίσου δραμα θα ναι η στιγμή που κάποιος ενώ δούλεψε 35+ χρόνια θα συνειδητοποιήσει πως λόγο κόστους ζωής η σύνταξη δεν φτάνει και πρέπει να βρει part time δουλειά για συμπλήρωμα ...γενικά σε παγκόσμια κλίμακα η φάση πάει προς δουλειά μέχρι τον τάφο ένεκα του να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί ως οικονομία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης ....δεν κοιτάνε πως ο καημένος ο Ινδός ή ο Βιετναμέζος να γίνει άνθρωπος αλλά εμείς οι δυτικοί να γίνουμε πιο " ανταγωνιστικοί" aka σκλάβοι
Πρόσεξε τι εύχεσαι τύπε, γιατί τα ίδια λέγανε κάποτε και για την Κίνα.

Έγιναν άνθρωποι του πρώτου κόσμου οι Κινέζοι και έκτοτε γίνεται συνεχώς φτωχότερη η Δύση.

Η παγκόσμια οικονομία είναι zero-sum game από την άποψη ότι υπάρχουν πεπερασμένοι φυσικοί πόροι.

1,4 δις οι Κινέζοι, αλλά τόσα οι Ινδοί... ξανασκέψου το.

Αυτό που μας συμφέρει είναι να μειωθούν, μιας και μόνο έτσι θα μειωθεί η ζήτηση για φυσικά αγαθά, άρα και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Είναι πολλοί και είμαστε λίγοι...
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.534
Like
6.431
Πόντοι
1.056
Πρόσεξε τι εύχεσαι τύπε, γιατί τα ίδια λέγανε κάποτε και για την Κίνα.

Έγιναν άνθρωποι του πρώτου κόσμου οι Κινέζοι και έκτοτε γίνεται συνεχώς φτωχότερη η Δύση.

Η παγκόσμια οικονομία είναι zero-sum game από την άποψη ότι υπάρχουν πεπερασμένοι φυσικοί πόροι.

1,4 δις οι Κινέζοι, αλλά τόσα οι Ινδοί... ξανασκέψου το.

Αυτό που μας συμφέρει είναι να μειωθούν, μιας και μόνο έτσι θα μειωθεί η ζήτηση για φυσικά αγαθά, άρα και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Είναι πολλοί και είμαστε λίγοι...
Από οικονομία δεν σκαμπαζω αλλά άμα είναι να πρέπει όλοι να ζούμε σαν δούλοι για το καλό της παγκοσμιοποιημένης ελεύθερης οικονομίας και των λίγων πλουτοκρατών τότε μακάρι πυρηνικός όλεθρος αύριο το πρωί
 

patsav0

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2024
Μηνύματα
57
Like
78
Πόντοι
0
Το όνειρο της ζωής μου είναι αυτό τυπε ...να πουλήσω τα πάντα και να εξαφανιστω ...ιδανικά να πιστωλιασω και το κράτος και ας ψάξουν να με βρουν ....
Μην πας λατινική Αμερική όμως και σε τρελάνουν στη φόλα..
 

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
3.608
Κριτικές
1
Like
5.916
Πόντοι
2.306
Ισχύει αλλά να ξες εξίσου δραμα θα ναι η στιγμή που κάποιος ενώ δούλεψε 35+ χρόνια θα συνειδητοποιήσει πως λόγο κόστους ζωής η σύνταξη δεν φτάνει και πρέπει να βρει part time δουλειά για συμπλήρωμα ...γενικά σε παγκόσμια κλίμακα η φάση πάει προς δουλειά μέχρι τον τάφο ένεκα του να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί ως οικονομία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης ....δεν κοιτάνε πως ο καημένος ο Ινδός ή ο Βιετναμέζος να γίνει άνθρωπος αλλά εμείς οι δυτικοί να γίνουμε πιο " ανταγωνιστικοί" aka σκλάβοι
Ειναι fact of life.
θα δουλεψουμε μεχρι την τελευταια μας ανασα.
Μονο οι απατεωνες, οι γονοι και οι μαφιοζοι θα γλυτωσουν…οι υπολοιποι στη πρεσα μεχρι τελικης πτωσης.
Εκτος κι αν εισαι μονος και κανεις προγραμμα off the grid, ζω σαν αγριμι φαση, βεβαια εκει μπαινει το ερωτημα: « ποιος ο λογος να ζω ?».
ισως για να σε κανουν ντοκυμαντερ στο FX
 

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Μηνύματα
267
Like
306
Πόντοι
21
Από οικονομία δεν σκαμπαζω αλλά άμα είναι να πρέπει όλοι να ζούμε σαν δούλοι για το καλό της παγκοσμιοποιημένης ελεύθερης οικονομίας και των λίγων πλουτοκρατών τότε μακάρι πυρηνικός όλεθρος αύριο το πρωί
Στο bold είναι το πρόβλημα τύπε... αυτοί που σκαμπάζουν κουμαντάρουν την πλέμπα.

Αναρωτήθηκες ποτέ σου γιατί δεν διδάσκεται στα σχολεία;
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.534
Like
6.431
Πόντοι
1.056
Στο bold είναι το πρόβλημα τύπε... αυτοί που σκαμπάζουν κουμαντάρουν την πλέμπα.

Αναρωτήθηκες ποτέ σου γιατί δεν διδάσκεται στα σχολεία;
Επιβεβαιώνω...έχοντας περάσει απ' όλες τις βαθμίδες συνειδητοποιήσα πως διδάσκουν ένα σωρό άχρηστες μαλακίες
 

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Μηνύματα
804
Κριτικές
1
Like
1.677
Πόντοι
206
Δεν πάω νότιο ημισφαίριο έχει πολύ υγρασία και πολύ θερμά καλοκαίρια
εγω παλι που μου αρεσει Πουκετ μερια ,αραγε αν δηλωσω παλιοβουδιστης λετε να τσιμπαω κανα 1.100 ευρω απο κανα Δημο ,η μονο με παλιοχρισταινους δουλευει αυτο . Αληθεια αυτον πως και δεν τον εβαλλαν υποψηφιο για Ευρωβουλευτη ,η επειδη εκει δεν εχουν λαγουμια
 

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Μηνύματα
1.156
Like
1.822
Πόντοι
216
Πάντως είναι πολλοί, κι εγώ μέσα, που σκέφτονται τη φυγή στη σύνταξη.
Είτε Κούβα, είτε Βουλγαρία...δε λέει πλέον η Ελλάδα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom