Νέα

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, σε συναγερμό χώρες στον ωκεανό

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
νέος σεισμός τεραστιου μεγέθους στήν ιαπωνία 7,4 ρίχτερ  δημιουργει απότι βλέπω αναταράξεις καί στό αμερικάνικο χρηματιστήριο......
ο θεος να τούς λυπηθει τους ιαπωνες....
νά δουμε εάν θά διαληθούν εντελώς οί πυρηνικοι αντιδραστήρες...
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.357
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Welcome To the Hell!!!
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.357
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Για να βλεπω ετοιμους τους πυρηνικους επιστημονες του site!!!
Για να παιρνουν θεση οι καθηγηταδες του Forum!!!

Αργουν! Που βρισκονται???
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
αναμένοντε καθησυχαστικες δηλώσεις καί αναφορές ζημειών από τόν νόμιμο εκπρόσωπο τής εταιρειας TEPCO βολταιρε
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
διστυχώς απ ότι διαβάζω τά πράματα πάνε από τό κακό στό χειρότερο
ανεβικε η επικυνδινοτητα απο το 5 στο 7
ακόμη και η διαχειριστρια εταιρεια μέ δηλώσεις λεει οτι η κατάσταση είναι χειρότερη από τό τσερνομπιλ....
απανωτες πυρκαγιες στους αντιδραστηρες και οι σεισμοι συνεχίζοντε....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
σάβρα πίπα κώλο τα γιαπώνια σε πανε.  :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:

Τόκιο, Ιαπωνία
Διαστάσεις Τσερνόμπιλ παίρνει πλέον η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, καθώς οι αρχές της χώρας αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή του 1986.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος  και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει.

«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας» ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.

Την έντονη ανησυχία της ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ εξέφρασε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco.

«Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ» είπε αξιωματούχος της Tepco.
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
«Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ» είπε αξιωματούχος της Tepco.
Πως διαολο θα καταφερουν εκλυση ραδιενεργειας μεγαλυτερης του Τσερνομπιλ, αφου λενε οτι κλεισανε και τη "ρωγμη"? Μονο με τα νερα που ριχνουν στη θαλασσα? Δεν καταλαβαινω... Και αν ειναι ετσι θα ξεπερασει και η εκθεση ανθρωπων εκεινη του Τσερνομπιλ? Χιλιαδες νεκρους και εκατονταδες χιλιαδες τραυματιες??? ΠΩΣ??? :think:
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
51
Πόντοι
4.095
Θέλω χαρακίρι live, θα έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα και από το Greek Idol.

:grin:
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
]Και αν ειναι ετσι θα ξεπερασει και η εκθεση ανθρωπων εκεινη του Τσερνομπιλ? Χιλιαδες νεκρους και εκατονταδες χιλιαδες τραυματιες??? ΠΩΣ??? :think:

απλά. μη λέγοντας όλη την αλήθεια.......
 

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Μηνύματα
785
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
  Συγγνώμην,ρε παιδιά,αλλά παιρνουμε στά σοβαρά αυτά που λένε  αυτοί  οι  "ειδικοί" οι "διεθνείς επιτροπές" και λοιποί,αυτοί ,αμα ψάξεις ,είναι όλοι άνθρωποι των  εταιριών που  διαχειρίζονται όλες αυτες τις πυρηνικες μονάδες και μαλιστα υποθέτω(δεν τοχω ψάξει) οτι λογω της φύσεως του  αντικειμένου,πρεπει να είναι κατι  σαν παγκοσμιο καρτελ,οποτε τι να περιμενουμε να πουνε,τι συμφεροντα τεράστια  κρυβονται πισω απο  όλα  αυτά? Αυτοι νομιζω πρεπει ναναι κατι σαν τον Παγκ. Οργαν. Υγείας,που στην ουσία δεν ειναι τιποτε αλλο απο βιτρινα των φαρμακευτικων γιγάντων ,οι συνταξιοδοτουμενοι  απο τις φαρμακευτικες - ανωτατα στελεχη τους δηλαδη,πάνε μετα και το παιζουν "αθωοι" ειδικοι ...Περσι το καλοκαιρι μονοι τους εκαναν  ανακοινωση οτι  η γριππη των χοιρων ητανε στην ουσια  απάτη,και δικαιολογηθηκαν λεγοντας οτι μας το  επεβαλαν  στελεχη μας που ειχανε σχεση με τις  ενδιαφερομενες φαρμακευτικες,που θησαυρισαν με το "εμβόλιο"...Το λαμογοιο ο Αραμοπουλος ηθελε να  αγορασει  17 εκατομμυρια  εμβολια,να  ανεβει  η  μιζα του,μετα πηρε 3,5 και οποιον βρισκανε του κανανε αυτο  το πολυ  επικνδυνο  εμβόλιο...
Ακομα δε και τωρα ,που στην υπολοιπη  Ευρωπη το απαγορεψαν σχεδον,εδω κανουνε ακομα  εκστρατεία να το δωσουνε  οσες παΡΤΙΔΕς ΤΟΥς  ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΤΟ ΣΡΩΞΟΥΝ ΠΡΟς αΦΡΙΚΗ Η ΑΛΛΟΥ,ΟΠΩς ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕς.
εΠΕΚΤΑΘΗΚΑ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ΄ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΠΩς ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ...(κεφαλαια κατα λαθος)
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
Για να βλεπω ετοιμους τους πυρηνικους επιστημονες του site!!!
Για να παιρνουν θεση οι καθηγηταδες του Forum!!!

Αργουν! Που βρισκονται???
εδώ έχει γίνει προσπαθεια να εξισοθουν οι ζημιες απο τον πυρινικο αντιδραστηρα με τίς ζημιες που προκαλει η κινητη τηλεφωνεια....
η μεγαλύτερη μαλακία πού έχω ακούσει 5 χρόνια που ειμαι εδώ μέσα....
δέν έχουν καταλάβει μερικά ζώα ότι η ζημια ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ....
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Ραδιενεργά απόβλητα στο Ιόνιο
07.04.2011 - 10:34Το δικό σου σχόλιο
Απλά διαβάστε την επιστολή, που μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη από τους φορείς τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ιταλία. Η επιστολή είναι της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» από την πολύπαθη Ζαχάρω Ηλείας με το οποίο ζητούνται εξηγήσεις και λύσεις για την ύπαρξη ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων στις Ελληνικές ακτές!
Τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν διασπείρει στις θάλασσες Ιταλοί μαφιόζοι, που αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά «αναλάμβαναν» να τα εξαφανίσουν ναυλώνοντας σαπιοκάραβα που υπερφόρτωναν και στη συνέχεια βύθιζαν στη θάλασσα.

Το θέμα που αναδείχτηκε και απασχολεί τη κοινή γνώμη στη γειτονική Ιταλία αποκαλύφθηκε από μετανοημένους μαφιόζους που για να πετύχουν μείωση των ποινών τους έδωσαν ακριβή στοιχεία και συντεταγμένες όπου βρίσκονται τα επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον ραδιενεργά απόβλητα.

Στην Ελλάδα χάρις την έγκαιρη αντίδραση της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση καθώς αυτή η τόσο σοβαρή αποκάλυψη παραμένει άγνωστη και ανεπίλυτη.

Σας παρουσιάζουμε σήμερα την επιστολή με παραλήπτη την Ιταλική πρεσβεία και ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2009

Προς
την Πρεσβεία της
Ιταλικής Δημοκρατίας

Υπόψη
α) Ευρωπαϊκή Ένωση Επίτροπο περιβάλλοντος
Κο Σταύρο Δήμα

β) Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Κα Τίνα Μπιρμπίλη

γ) Νομαρχία Ηλείας
Κον Χαρ. Καφύρα

δ) Δημαρχία Ζαχάρως
Κο Π. Χρονόπουλο

ε) ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ (ιταλικά και ελληνικά) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στην Τυρρηνική Θάλασσα εντοπίστηκε το 110 μέτρων κουφάρι του «Cunsky", το οποίο βυθίστηκε από τους μαφιόζους το 1992.

Το «Cunsky" μετέφερε τουλάχιστον 120 βαρέλια με τοξικά απόβλητα, βάρους περίπου 20 τόνων, στο τελευταίο του ταξίδι, τα οποία πλέον βρίσκονται σε βάθος 500 μέτρων στο βυθό της Τυρρηνικής, 20 μίλια μακριά από την πόλη Τσέτραρο.

Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente" υποστηρίζει πως 40 με 100 πλοία που μετέφεραν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα, έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα από τη δεκαετία του 1980 και μετά. Ανάμεσα στα εξαφανισμένα πλοία βρίσκονται και πλοία με ελληνικά ονόματα όπως το «Νίκος 1" και το «Βόρειες Σποράδες»

Οι τοπικές εφημερίδες έχουν γράψει πως στο Ιόνιο Πέλαγος, από τους Παξούς μέχρι και τις ακτές της Μεσσηνίας υπάρχουν τουλάχιστον εφτά ναυάγια πλοίων με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Όπως μάλιστα λέει ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, «το ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα είναι βέβαιο». Η «διαχείριση» των πυρηνικών αποβλήτων αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία. Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι η νόμιμη διαχείριση ενός κιλού αποβλήτων κοστίζει όσο και η αγορά ενός κιλού ουρανίου για τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Το πρώην στέλεχος της Μαφίας της Καλαβρίας - της γνωστής Ντρανγκέντα - ο Φραντζέσκο Φόντι είπε στην κατάθεσή του πως το μεγαλύτερο «πάρε - δώσε» γινόταν με τις φαρμακευτικές εταιρίες κυρίως του Βορρά. Οι εταιρίες πλήρωναν τη Μαφία 1,5 έως και 15 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο για να το βυθίσει εσκεμμένα.

Εάν αναλογιστεί κανείς πως μόνο στο «Cunsky» βρέθηκαν20 τόνοι με τοξικά απόβλητα, μπορεί εύκολα να φανταστεί πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων, της Ελλάδας και της Ιταλίας που βρέχονται από αυτές τις θάλασσες.

Για εμάς, που ζούμε στο Δήμο της Ζαχάρως, η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική αφού η ζωή μας έχει δοκιμαστεί σκληρά από τους φονικούς εμπρησμούς του 2007.

Η Οικολογική Κίνηση « Ο Λαπίθας » από την ημέρα της ίδρυσής του τόνισε πως η «επιχειρηματική δραστηριότητα» του κεφαλαίου και η ύπαρξη ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι δύο ασυμβίβαστα πράγματα.

Οι «κύριοι» αυτοί είναι αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτε - ούτε φυσικά την υγεία μας - προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Έτσι βρίσκουν πάντα κάποιους που κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά - με το αζημίωτο βέβαια - για λογαριασμό τους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητούμε να μάθουμε:

α) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Ιταλική Κυβέρνηση για να σταματήσει την
«δραστηριότητα» των μαφιόζων στις θάλασσές μας και

β) Πότε θα αρχίσει η ανέλκυση των τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων.

Με οικολογικούς χαιρετισμούς , Οικολογική Κίνηση «Ο Λαπίθας»

Ο πρόεδρος                                  η                    Γ. Γραμματέας

Πάνος Κανακάρης                                            Ειρήνη Τσεκουρα

 

bobas

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.702
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Τσερνομπιλ; Λαστ γιαρ


Φουκουσίμα: μεγαλύτερη διαρροή ραδιενέργειας από ότι στο Τσέρνομπιλ
Με βάση τα αποτελέσματα νορβηγικής μελέτης

Το πυρηνικό δυστύχημα στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι απελευθέρωσε πολύ περισσότερη ραδιενέργεια από ό,τι δείχνουν τα ιαπωνικά στοιχεία, περισσότερη από ό,τι το Τσερνόμπιλ, και οι ιαπωνικές αρχές θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει ένα μέρος της διαρροής, καταλήγει νορβηγική μελέτη που υποβάλλεται τώρα σε έλεγχο από την επιστημονική κοινότητα.

Η ομάδα του Άντρεας Στολ στο Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικών Μελετών της Νορβηγίας χρησιμοποίησε στοιχεία από σταθμούς μέτρησης της ραδιενέργειας σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης, οι οποίες βασίστηκαν σε δεδομένα από σταθμούς εντός της Ιαπωνίας και δεν συνεκτίμησαν τη διαρροή ραδιοϊσοτόπων στον Ειρηνικό.

Εκτός του ότι ανεβάζει την εκτίμηση για τη συνολική ποσότητα ραδιοϊσοτόπων που απελευθερώθηκαν μετά το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, το νέο μοντέλο δείχνει ότι το δυστύχημα θα είχε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις αν είχε βρέξει στο Τόκιο μετά την τραγωδία.

«Υπήρχε μια περίοδος κατά την οποία μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση [ραδιενεργού καίσιου-137] πέρασε πάνω από το Τόκιο, ευτυχώς όμως δεν έβρεξε. [Το δυστύχημα] θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο» σχολιάζει ο Στολ στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Nature.

H έρευνά του δημοσιεύεται online από την επιθεώρηση Atmospheric Chemistry and Physics προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο από την επιστημονική κοινότητα.

Βασικά ευρήματα:

* Η διαρροή του επικίνδυνου καισίου-137 ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με τις ιαπωνικές εκτιμήσεις (3,5x1016 Bequerel έναντι 1,5x1016 Bq) και περίπου η μισή σε σχέση με τη διαρροή καισίου από το Τσερνόμπιλ
* Η διαρροή του σχετικά ακίνδυνου ξένου-133 ήταν μεγαλύτερη από την ιαπωνική εκτίμηση (1,7x1019 έναντι 1,1x1019 Bq) αλλά και μεγαλύτερη από ό,τι στο Τσερνόμπιλ (1,4x1019 Bq)
* Η ιαπωνική κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αποτρέψει ένα μέρος της διαρροής καισίου-137 αν είχε διοχετεύσει νωρίτερα νερό στη δεξαμενή όπου φυλάσσονταν τα πυρηνικά καύσιμα του αντιδραστήρα 4.

Ακόμα, η νέα ανάλυση προσφέρει ενδείξεις ότι η διαρροή ξένου-133 ξεκίνησε αμέσως μετά το σεισμό και πριν από το τσουνάμι που ακολούθησε ώρες αργότερα.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση των κανονισμών ασφάλειας στα πυρηνικά εργοστάσια, δεδομένου ότι η ιαπωνική κυβέρνηση παραδέχεται ότι το ταρακούνημα από το σεισμό υπερέβη τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του εργοστασίου Φουκουσίμα-Νταΐτσι.

Ο Αντρεας Στολ, πάντως, επισημαίνει ότι και η δική του ανάλυση εμπεριέχει μεγάλη αβεβαιότητα. «Αν κανείς κοιτάξει τις εκτιμήσεις για το Τσερνόμπιλ, η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη 25 χρόνια μετά» επισημαίνει.

Ακόμα, ο Στολ δεν επιρρίπτει ευθύνες στους Ιάπωνες συναδέλφους του για τις δικές τους εκτιμήσεις. «Ήθελαν να δημοσιοποιήσουν κάποια πράγματα γρήγορα» λέει.

(το πιο τρομακτικο ειναι οι 2 τελευταιες παραγραφοι..αβεβαιοτητα ακομα και 25 χρονια μετα, ομορφα πραγματα)
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
πανε τα φυστικια κασιους..και μ αρεσουνε
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom