Φιλος μου καλός, που τον ξερω και τα λεμε δεκαετιες, εκανε προσφατα ταξιδι στην Σερβια.
Ετσι πηρα πολλες πληροφοριες απο πρωτο χερι, αν και ο καφες που ηπιαμε ηταν συντομος και δεν τα ειπαμε ολα…
Λοιπον, μου τα ειπε οπως τα εζησε, και αρα απλα ετσι ειναι η πραγματικοτητα.
Εχουμε και λεμε:
Οι Σερβοι μας αγαπουν πολυ και πραγματικα! Μας θεωρουν στην κυριολεξια αδερφια!
Ο φιλος μου ειπε οτι οπου ελεγε Ελληνας, ανοιγαν πορτες, σκιζονταν να τον εξυπηρετησουν, τα παντα ολα!
Αλλο πράγμα!
Οι πολεις τους ειναι περιπου μου ειπε οπως οι ελληνικες, ουτε πολυ βρωμικες, ουτε πολυ καθαρες. Νιωθεις οτι εισαι σε γνωριμα εδάφη, αλα Ελλαδα…
Πολυ φτηνα παντου…
Αν εξαιρεσεις τα ντερεκια-Σερβους, ο φιλος λεει οτι γενικα σαν 'φατσες'/φυσιογνωμιες, οι Σερβοι του θυμισαν ελληνικες.
Ενδεικτικο ειναι δε, ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα που μου ειπε, οτι δεν ειχε δυνατοτητα να παρκαρει σε παρκιγκ γιατι εφαρμοζαν ενα συστημα με sms, και αγνωστος Σερβος προθυμοποιηθηκε να του πληρωσει το παργκιγκ με το κινητο του (!!!!), και οχι απλα αυτο, δεν δεχτηκε καν τα χρηματα που πηγε να δωσει ως αντιτιμο ο φιλος μου…(!!!!).
Οκ, αυτα ουτε στην Ελλαδα…πιο πολυ μας αγαπουν οι Σερβοι, παρα εμεις οι Ελληνες μεταξυ μας…
Τι να πω, επαθα πλακα με οσα μου ειπε….
Αρα οσοι λενε τα ιδια πραγματα για Σερβια, δεν ειναι της φαντασιας τους, αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
που καμια φορα δυσκολευομαστε να την πιστεψουμε εχοντας συνηθισει στα αθλια ελληνικα δεδομενα...
Αναμενω να βρεθει καποιος εδω (ΕΝΑΣ!!!!! ρε γαμωτο!),
να πει ενα site της προκοπης μονο με σερβες,
γιατι σε ασχετα που εχω δει, εχει μεν σερβες, αλλα μαλλον καμια σχεση με τις δεκτικες/απλες/προσιτες που ειδε ο φιλος,
μονο καραψωναρες που δεν απαντουν ποτε…