Νέα

Τζαμί στην Πρωτεύουσα. Ποιά η γνώμη σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα GABOR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 63K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εισθε υπερ της κατασκευης τζαμιου στην Αθηνα;

  • Ναι

    Ψήφοι: 16 21,9%
  • Οχι

    Ψήφοι: 56 76,7%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 1,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    73

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Μηνύματα
4.233
Κριτικές
4
Like
7.208
Πόντοι
2.586
Η αποκλειστικά προσωπική μου άποψη περί τζαμιών στην πρωτεύουσα είναι η εξής:

Μια μέρα, το φως του Απόλλωνα θα λάμψει ξανά!! Μια μέρα και πάλι οι ναοί του ολυμπίου Διός θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει!!! Επίσης μια μέρα όλοι οι ναοί των βαρβάρων θα γίνουν ωραιότατα οικόπεδα!!!

Δεν πρόκειται να έλθω σε συζήτηση, ούτε θα κάτσω να εξηγήσω σε κανέναν νεο(έλληνα) για ποιο λόγο ο Έλλην δεν γίνεται να είναι όλα αυτά που προείπα.       

Εν μερει συμφωνω. Δυο πραγματα που θα πω προς υποστηριξη Χριστιανισμου ειναι πως μεσω αυτου εχουν "διασωθει" καποιες ελληνικες παραδοσεις και πως τα λογια του Ιησου αυτουσια οπως μεταφερονται ειναι λογια αγαπης και αδελφοσυνης και καλυτερα σε σχεση με τις περισσοτερες υπολοιπες επικρατουσες θρησκειες.

Κατα τα αλλα ουτε συμφωνω με τα εβραϊκα παραμυθια, τον κληρο που επεφερε τον σκοταδισμο. Σιγουρα πιστευω οτι ο Δωδεκαθεϊσμος ηταν τρομερα σωστα δομημενος και εμμεσως μεταλαμπαδευει ολες τις αξιες που πρεπει να διακατεχουν εναν σωστο ανθρωπο. Ειπαμε αντι να κοιταμε μπροστα με το ζορι να μας πανε πισω. Αντι να σκεφτομαστε πως να προωθησουμε τον ανθρωποκεντρισμο και να επανανακαλυψουμε τον πολιτισμο θελουν με το ζορι να μας κανουν αχταρμα να μην ασχολουμαστε με αυτα.
Ο επικοισμος μεταναστων, η καταλυση της δημοκρατιας, η διαρκης λιτοτητα, ολα αυτα θα μας κανουν να παλευουμε αναμεταξυ μας για ενα κομματι ψωμι στην ουσια και να μισουμε ο ενας τον αλλο.
Αν δεν εχει ο ανθρωπος τα βασικα για να ζησει (η εστω πιστευοντας ετσι) δεν προκειται να ασχοληθει με το πνευμα του.
Αυτο δεν καταλαβαινουν οι "αντιφα" και ολοι οι νεοφιλελεδες. Το προβλημα δεν το εχουμε με τους "λαθρο" σαν ανθρωπους αλλα το οτι αυτο που γινεται αποτελει ενα σχεδιο καταστολης του σκεπτομενου εκπολιτισμενου (ως ενα βαθμο) Δυτικου κοσμου.
Το να μην θελω να "γινουμε αχταρμας" δεν σημαινει οτι απεχθανομαι το διαφορετικο αλλα οτι το σεβομαι. Αντι να διαδηλωνουμε για το δικαιωμα των λαθρομεταναστων (δεν λεω τους προσφυγες που αποτελουν την μειοψηφια) - που αντι να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει και να φερθουν συλλογικα αγωνιζομενοι για μια καλυτερη χωρα τους, φερονται ατομιστικα και παιρνουν καραβακι για να ζησουν το european dream - να διαδηλωνουμε ωστε οι ισχυροι να σταματησουν να υποστηριζουν τις κυβερνησεις μαριονετες που εχουν κ να δημιοουργησουν σοβαρα κρατη χωρις να χρειαζεται να ξεσπιτωνονται.
 

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
285
Like
49
Πόντοι
1
Εσυ δεν εισαι που ελεγες επειδη το ειπε ο προεδρος σου ο Σωρρας, να καταργησουμε τις εθνικες ενδυμασιες, τους τσολιαδες, τους φουστανελαδες κλπ, ως μη ελληνικες; Τωρα θες να καταργησεις τις εκκλησιες και τους Χριστιανους ως μη ελληνικα. Αλλα αντιθετα θες πολλα τζαμια στην Ελλαδα; Τραβα να πληρωσεις τωρα τους παπαδες μεσω της φορολογιας, να πληρωσεις την ΕΡΤ που προβαλει τη λειτουργια και τους λογους που βγαζουν οι παπαδες καθε Κυριακη. Και που σαι μπαταχτση, τραβα να πληρωσεις εσυ και οι υπολοιποι τα χρεη σου, απο τους υπολοιπους μη περιμενεις τιποτα. Προτιμαμε να τα δωσουμε ο,τι μας περισευει στην εκκλησια να κανει καμια φιλανθρωπια, οχι στον Σωρρα και στους  μπαταχτσηδες του. Λεφτα δε παιρνεις; το καταλαβες; Κρατα τα εξωδικα και καντα κορνιζα. Λεφτα δε παιρνεις παντως.

Ποτέ δεν είπα εγώ να καταργήσουμε τις φουστανέλες. Το είπε ο Σώρρας σε μία συνέντευξη.
Αν θες να ξέρεις βέβαια όλοι οι ήρωες του 21 είχαν αφορηστεί από την εκκλησία. Ο Βαρθολομαίος δε τους είχε αποκαλέσει "ξεβράκωτους".

Άμα μου λες ότι είσαι χριστιανός και μπαίνεις παράλληλα στο bou πρέπει να 'σαι τρελός. Με βάση τη θρησκεία σου είσαι αμαρτωλός και θα πας στην κόλαση. Τη θρησκεία δε μπορείς να την κόβεις και να την ράβεις στα μέτρα σου. Και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι. Ή θα τα τηρείς όλα ή τίποτα.
Εφόσον δεν είστε πραγματικά χριστιανοί γιατί σας καίει το θέμα του τζαμιού δε μπορώ να το καταλάβω.

Εγώ προσωπικά βλέπω όλες τις θρησκείες το ίδιο. Όσο λιγότερη παιδεία έχει μία χώρα τόσο μεγαλύτερος φανατισμός. Ό άνθρωπος ξυπνάει μόνο με την παιδεία. Δε μπορείς παρ' όλα αυτά να του κόψεις μία συνήθεια δια της βίας, ειδικά σε μία δημοκρατική χώρα.

Δεν είπα λοιπόν να καταργήσουμε τις εκκλησίες ούτε και τις εβραϊκές συναγωγές που υπάρχουν στη χώρα, αλλά δε με μου φαίνεται και παράλογο να υπάρχει τζαμί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει. Τώρα το θέμα των λαθρομεταναστών που βάζετε πολλοί είναι μια άλλη ιστορία.
 

midas69

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
14.857
Like
10.203
Πόντοι
2.406
Antifa μόνο κ μόνο λόγω νικ είσαι γιωτας
Μην ζαλιζεις  ωα λοιπόν με τις παπαριες σου
Τα πειράματα με τζάμια ενσωμάτωση κλπ έγιναν κι απέτυχαν
Έλα στην Γαλλία μια βόλτα για να σταματήσεις να λες κοτσανες
:hi:
 

demosmet

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2016
Μηνύματα
556
Like
78
Πόντοι
6
ρε μαλάκες τι το παίζεται χριστιανοί τάχαμου νεμέκ και καλά; Ο άλλος ο μπετόστοκος έγραψε ότι το ού μοιχεύσεις σημαίνει να μη πηδήξεις παντρεμένη...yeah sure...ότι πείς μεγάλε γάμα αβέρτα ελεύθερες. φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τη γυναίκα σου έ; όσο δε τρώει παντρεμένη πούτσα αλλά ελεύθερη όλα καλά right??? τί ;;; όχι;;;;;;;;;; Σκατά σε όλες τις θρησκείες και σκατά στο χριστιανισμό.
 

dionisiakos

Μέγας
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Μηνύματα
369
Κριτικές
51
Like
731
Πόντοι
4.530
Μ αρεσει που ολοι τσακωνομαστε για τις θρησκειες, για κατι που εφηυρε ο ανθρωπος απο το φοβο για το αγνωστο. Δεν λεω ο καθενας οτι πιστευει πιστευει. Δεν με ενοχλει αρκει να μη με πρηζει να κανω κι εγω το ιδιο. Και μην ακουσω τις παπαριες περι προσηλιτισμου, ΟΛΟΙ κανουν με εναν ή αλλο τροπο. Αλλα να ερθω στο θεμα που μιλαμε ολοι. Στην αμερικη (εκει τουλαχιστον εζησα εγω) οι εκκλησιες χτιζονται απο τον κοσμο (πιστους εκαστοτε θρησκειας), οι ιερεις αμοιβονται απο τις δωρεες του κοσμου, ολα βεβαια με την συμφωνη εγκριση του εκαστοτε τοπικου αρχοντα και με ολα τα στανταρ που προβλεπονται. Καμμια επιχορηγηση, καμμια βοηθεια απο το επισημο αμερικανικο κρατος (απο ελλαδα ουτε για αστειο,ισα ισα που τρωγωντε για να ελενξουν τις μητροπολεις των εκαστοτε πολιτειων, αλλη κουβεντα αυτη). Απο οτι ξερω σε χωρες του αραβικου κοσμου εκκλησιες αλλων θρησκειων ειναι ενα σπανιο, αν οχι ανυπαρκτο ειδος! Εδω βλεπω ειμαστε πολυ μπροστα!!! Εχουμε βρει ολες τις διαφορες που χωριζουν τις θρησκειες, ξερουμε τι θα παιζεται μεσα στο τεμενος (δεν βλεπουμε τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο μεσα σε αυτους τους υποτιθεμενους ναους????)γενικα ειμαστε τοσο προχο που κοντευουμε να προσπερασουμε τον εαυτο μας!!! Ελεος πια με τις θρησκειες! οι μεγαλυτρες σφαγες και πολεμοι γιναν στο ονομα της θρησκειας, τι δεν καταλαβαινουμε. Η χωρα μας δυστηχει εδω και μια δεκαετια και η εκκλησια κανει την παπια. Ξερει να διανεμει σισιτια που δινει ο ΚΟΣΜΟΣ, οχι ρε φιλε φτιαξε εσυ σισιτια και να ερθουμε εμεις να τα μοιρασουμε, οχι να δωριζει ο κοσμος και να κανετε εσεις τους ελεημονες. Ναι υπαρχουν κι εξαιρεσεις, για να επιβεβαιωνουν τον κανονα!!! Ξερει να διεκδικει απο το κρατος και τον απλο κοσμο περιουσιακα (εχω παραδειγμα προσωπικο μην πει κανενας μαλακια το νου σας). Αντι να κοιταξει να περιθαλψει απορους να δωρησει και να βοηθησει, εχει κλειστει στο καβουκι της και κοιταει μη χασει κανενα οικοπεδο και ποιος μητροπολιτης θα παρει ποια ενορια.Εδω καταφεραν με τις μαλακιες τους να χωριστουν και να δημιουργουν πολιτικα θεματα σε κρατη (βλεπε ουκρανια - ρωσια- φαναρι-μητροπολη).
Ξυπνατε μωρε καλη η θρησκεια αλλα ουτε φαι θα σου δωσει ουτε τους λογαριασμους θα πληρωσει και δεν χρειαζεται εκκλησια για να σωθεις! Αμα πιστευεις πραγματικα και εισαι σωστος και οχι απλα "πιστος", ξερεις το σωστο και το λαθος και πρατεις αναλογα ... εε νομιζω θα σωθεις!
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.503
Like
6.654
Πόντοι
1.106
Πάνε πολλά χρόνια που είχα διαβάσει μια εξαιρετική μελέτη για το μέλλον των θρησκειών. Βασικά συμπεράσματα ότι η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου μειώνει τους "πιστούς", ανέφερε και πάμπολλα παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών με διαγράμματα, και ότι αν μακροπρόθεσμα επιβιώσει κάποιο χριστιανικό δόγμα αυτό θα είναι η Ορθοδοξία γιατί είναι η πλέον οπτικοποιημένη και ο "πιστός" μπορεί να ακολουθεί το τυπικό της χωρίς να μελετά και να εμβαθύνει.
Τώρα για το τζαμί, τόσα έχουμε στην Ελλάδα, ένα παραπάνω δε θα αλλάξει κάτι. Απλά το βρίσκω παράλογο να γίνει σε περιοχή που μπορεί να εμπλέκονται τουρίστες. Τεράστια είναι η Αθήνα, ας γίνει σε μέρος αδιάφορο.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.278
Κριτικές
15
Like
5.771
Πόντοι
1.496
Πάνε πολλά χρόνια που είχα διαβάσει μια εξαιρετική μελέτη για το μέλλον των θρησκειών. Βασικά συμπεράσματα ότι η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου μειώνει τους "πιστούς", ανέφερε και πάμπολλα παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών με διαγράμματα, και ότι αν μακροπρόθεσμα επιβιώσει κάποιο χριστιανικό δόγμα αυτό θα είναι η Ορθοδοξία γιατί είναι η πλέον οπτικοποιημένη και ο "πιστός" μπορεί να ακολουθεί το τυπικό της χωρίς να μελετά και να εμβαθύνει.
Τώρα για το τζαμί, τόσα έχουμε στην Ελλάδα, ένα παραπάνω δε θα αλλάξει κάτι. Απλά το βρίσκω παράλογο να γίνει σε περιοχή που μπορεί να εμπλέκονται τουρίστες. Τεράστια είναι η Αθήνα, ας γίνει σε μέρος αδιάφορο.
Συμφωνω σε αυτα που ειπες. Πολυ σωστο και αυτο για οπτικοποιηση και Ορθοδοξια. Σε εκπομπη ιστορικου περιεχομενου, εχω ακουσει οτι οι Ρωσοι εστειλαν αντιπροσωπιες σε ολες τις θρησκειες και χωρες. Αλλα επειδη εντυπωσιαστηκαν απο τις βυζαντινες εκκλησιες και μεγαλοπρεπεια, επελεξαν Ορθοδοξια. Επισης εχω δει στο youtube αντιπροσωπεια ΡωμαιοΚαθολικων που επισκεφθηκε το Οικουμενικο Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως. Και πηγαν και στην εκκλησια της Χωρας (Chora church) με τα ψηφιδωτα. Και επαθαν πλακα να κοιτανε και να θαυμαζουν τον Παντοκρατορα και τα υπολοιπα. Για παραδειγμα στην Αμερικη που δεν υπαρχει αυτη η οπτικοποιηση, εχουμε το φαινομενο τον καθε παστορα να προσπαθει να κανει το δικο του σοου και τα δικα του καραγκιοζιλικια και να εχει τη δικη του εκδοχη και σεκτα του Χριστιανισμου, για να κρατησει τους πιστους, μεσα σε μια παγερη αδιαφορη αιθουσα φορωντας το κοστουμι.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.730
Πόντοι
1.306
Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό

«[size=20pt]Αγώνας δρόμου[/size]» από το υπουργείο Παιδείας για την στέγαση των υπηρεσιών της Διοικούσας Επιτροπής και την πρόσληψη προσωπικού - Αναλυτικά οι προκηρύξεις του υπουργείου για το Ισλαμικό Τέμενος
Μίσθωση γραφείων επιφάνειας περίπου 300 τ.μ.. για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα που δεν θα ξεπερνά το ποσότων 2.000 ευρώ μηνιαίως και πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, με βασικές γνώσεις Κορανίου και Θεολογίας του Ισλάμ και γνώση ως επιθυμητό προσόν, αραβικής γλώσσας ή ουρντού είναι τα επόμενα βήματα , του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους.

Το τζαμί της Αθήνας αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, στον πρώην Σταθμό Αυτοκινήτων του Ναυτικού, στον Βοτανικό.

O γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή επίσημου τζαμιού έχει δηλώσει στο «Θέμα» ότι «[size=20pt]Πρωτοπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα λειτουργήσει ένα δημόσιο τζαμί[/size]. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα τζαμιά είναι ιδιωτικά και ελέγχονται από εκείνους που χρηματοδότησαν την κατασκευή τους».


Οννεδ οννεδ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ζητω η νεα λαθρολαγνεια

Οταν νουδου και αξιοπιστια δεν συναντιουνται

adonis-tzami.jpg




 

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Μηνύματα
2.417
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Απο τη στιγμη που υπαρχουν αλλοθρησκοι φορολογουμενοι (εβραιοι,καθολικοι, μουσουλμανοι) θα πρεπει το κρατος να τους προσφερει θρησκευτικη παροχη.

Γιατι ο καθολικος να μην εχει μια εκκλησια (η ρωμη πληρωνει για τους καθολικους)

Που με οδηγει σε 2 αληθειες.

1) Να γινουμε οπως στη γερμανια, οπου ο φορος στις εκκλησιες δινεται εθελοντικα (και αν δε δωθει χανεις προσβαση)
2) Οτι παραεχουμε γεμισει μουσλιμια για να συζηταμε αυτο. Τοσοι καθολικοι, ΕΛΛΗΝΕΣ, υπαρχουν που ειναι τα δικαιωματα τους
 

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Μηνύματα
10.049
Κριτικές
2
Like
8.706
Πόντοι
2.456
Γιατι ο καθολικος να μην εχει μια εκκλησια (η ρωμη πληρωνει για τους καθολικους)


Τοσοι καθολικοι, ΕΛΛΗΝΕΣ, υπαρχουν που ειναι τα δικαιωματα τους
Δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης
Δεν υπάρχουν καθολικές εκκλησίες στην Ελλάδα;
 
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.282
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Το Τέμενος χθές έκανε την πρώτη προσευχή του, αυτό που άνοιξε η Μαριέττα Γιαννάκου το τελείωσαν οι σημερινοί ΝΔδες.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom