Με τα αν δεν γίνεται τίποτα. Αν γινόταν το deal και αν σε άφηναν να το κάνεις και αν αν .... είναι σκέτο θεωρίες.Θα ήταν καλύτερο γιατί η εε όσο και να νομίζει ο κόσμος ότι είναι για το καλό μας έχει πολλές ανασταλτικός πολιτικές για να μπορέσει μια χώρα να αναπτυχθεί.
Πχ αν η Ελλάδα τα πήγαινε καλά με τη κινα και γινόταν ενα ντηλ το 1% της βιομηχανικής της παραγωγής ερχόταν εδώ ως παραρτήματα η χώρα θα γινόταν η πιο βιομηχανοποιημενη στην Ευρώπη,επίσης ιρανικό πετρέλαιο όπως παίρνει η κινα για φθηνότερη ενέργεια.
Το να λες είμαι την Ευρώπη ακουστικά ακούγεται ωραίο αλλά η ανάπτυξη έρχεται μέσω επενδύσεων βιομηχανιών κλπ
Γενικά πιστεύω οτι μόνο το 10% της πραγματικότητας και των δυνατοτήτων μας γνωρίζουμε.
Όλα αυτά τα καλύτερο και χειρότερο είναι τελείως υποκειμενικά και θεωρίες. Γιαυτό βλέπεις και ειδικούς που μιλάμε και διαφωνούν. Πόσο μάλλον εγω και εσύ (εγώ , πχ δεν είναι οικονομολόγος).
Απο την άλλη δεν γνωρίζουμε τι συμφωνίες και δεσμεύσεις υπάρχουν. Γενικά πιστεύω οτι δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις συμφωνία με την Κίνα , όπως λες. Κάπου υπάρχουν δεσμεύσεις και δεν μπορείς.
Να σου πω ένα άσχετο παράδειγμα. Τόσα χρόνια η Τουρκία διεκδικεί διάφορα απο εμάς. Εμείς ποτέ δεν είπαμα και δεν λέμε για αντιπερισπασμό οτι διεκδικούμε την Κωνσταντινούπολη. Γιατί ?? Τυχαίο?? Πιστεύω οτι τόσα χρόνια που δεν έχει ειπωθεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν ξέρουμε εμείς οι απλοί πολίτες (και ούτε θα μάθουμε).
Για την βιομηχανία που λες, τα ίδια έλεγαν και για την Βουλγαρία. Όλοι πάνε εκεί γιατί έχει φτηνά εργατικά κλπ κλπ. Τελικά όλη η Ευρώπη στην Κίνα πήγαν να ανοίξει εργοστάσια και ο Βούλγαρος δεν νομίζω οτι έχει δει καμιά αναβάθμιση.
Είναι σύνθετο το θέμα και να είσαι σίγουρος οτι πολλά δεν ξέρουμε....