Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (3 μέλη και 9 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 157 64,6%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,3%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    243

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
12.054
Πόντοι
3.506
Θα ήταν καλύτερο γιατί η εε όσο και να νομίζει ο κόσμος ότι είναι για το καλό μας έχει πολλές ανασταλτικός πολιτικές για να μπορέσει μια χώρα να αναπτυχθεί.
Πχ αν η Ελλάδα τα πήγαινε καλά με τη κινα και γινόταν ενα ντηλ το 1% της βιομηχανικής της παραγωγής ερχόταν εδώ ως παραρτήματα η χώρα θα γινόταν η πιο βιομηχανοποιημενη στην Ευρώπη,επίσης ιρανικό πετρέλαιο όπως παίρνει η κινα για φθηνότερη ενέργεια.
Το να λες είμαι την Ευρώπη ακουστικά ακούγεται ωραίο αλλά η ανάπτυξη έρχεται μέσω επενδύσεων βιομηχανιών κλπ
Με τα αν δεν γίνεται τίποτα. Αν γινόταν το deal και αν σε άφηναν να το κάνεις και αν αν .... είναι σκέτο θεωρίες.
Γενικά πιστεύω οτι μόνο το 10% της πραγματικότητας και των δυνατοτήτων μας γνωρίζουμε.
Όλα αυτά τα καλύτερο και χειρότερο είναι τελείως υποκειμενικά και θεωρίες. Γιαυτό βλέπεις και ειδικούς που μιλάμε και διαφωνούν. Πόσο μάλλον εγω και εσύ (εγώ , πχ δεν είναι οικονομολόγος).
Απο την άλλη δεν γνωρίζουμε τι συμφωνίες και δεσμεύσεις υπάρχουν. Γενικά πιστεύω οτι δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις συμφωνία με την Κίνα , όπως λες. Κάπου υπάρχουν δεσμεύσεις και δεν μπορείς.
Να σου πω ένα άσχετο παράδειγμα. Τόσα χρόνια η Τουρκία διεκδικεί διάφορα απο εμάς. Εμείς ποτέ δεν είπαμα και δεν λέμε για αντιπερισπασμό οτι διεκδικούμε την Κωνσταντινούπολη. Γιατί ?? Τυχαίο?? Πιστεύω οτι τόσα χρόνια που δεν έχει ειπωθεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν ξέρουμε εμείς οι απλοί πολίτες (και ούτε θα μάθουμε).
Για την βιομηχανία που λες, τα ίδια έλεγαν και για την Βουλγαρία. Όλοι πάνε εκεί γιατί έχει φτηνά εργατικά κλπ κλπ. Τελικά όλη η Ευρώπη στην Κίνα πήγαν να ανοίξει εργοστάσια και ο Βούλγαρος δεν νομίζω οτι έχει δει καμιά αναβάθμιση.
Είναι σύνθετο το θέμα και να είσαι σίγουρος οτι πολλά δεν ξέρουμε....

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.951
Πόντοι
6.056
Βγήκες και εσύ από το αυγο να μας πει πάμε καλύτερα..
Σκατα πάμε και αποσκατα
Κάτσε να σου κάνω μία εκτενή λεπτομερή ενημέρωση ....

Μελέτησε με προσοχή.
Έτσι θα εντρυφήσεις στο φαινόμενο του ΠΑΣΟΚισμού και των παλιών ΠΑΣΟΚων που τώρα είναι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ δηλ.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
13.665
Πόντοι
3.936

Συνημμένα

• koulis-mhtsotakis.gif
    koulis-mhtsotakis.gif
    872,2 KB · Εμφανίσεις: 2

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.906
Πόντοι
3.556
Τα έχεις μπερδέψει και τα έχεις βάλει όλα σε ένα τσουβαλι
Έδω η έξοδος από το ευρώ αυτομάτως σημαίνει μια ανταγωνιστικη χώρα για επενδύσεις.
Η Ελλάδα είχε ανάγκη από επενδύσεις οπότε θα έκανες ένα νέο νόμισμα συνδεδεμένο με το ευρώ ή το δολάριο
Από κει και πέρα αν η οικονομία και το χρέος αναπτυσονταν μπορούσες να αυξήσεις τα εισοδήματα με αποτέλεσμα να απορροφάει το κόστος της υποτίμησης.
Το ευρώ το μόνο που κάνει είναι δεσμευτικό σε δεσμεύει να μην μπορείς να αναπτύξεις την οικονομία σου

H Ελλάδα δεν μπορουσε να γίνει ανταγωνιστική χώρα για επενδύσεις γιατί οι Έλληνες είχαν εκμαυλιστει είχαν γίνει ψωλάδες.Με δραχμή θα έπρεπε ο ΔΥ που είχε κάνει έναν τεράστιο κωλο από το κατσιό και η θείτσα που ψώνιζε από το μπακάλικο εν ώρα υπηρεσίας να μετατραπούν σε παραγωγικές μονάδες.Αυτό δε γινότανε.Οσοι ήταν ικανοί για εργασία επέλεξαν να την κοπανήσουνε εξωτερικό.Και με δραχμή πάλι θα έφευγαν.Σιγά μην κάτσει ο άλλος να περιμένει πότε θα πάρει μπρος η οικονομία.
Αυτά όλα ρωτήθηκαν και απαντήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς.
Ουσιαστικά το μόνο κόμμα που προτεινε ευθέως υιοθέτηση εθνικού νομίσματος ήταν η Χ.Α.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: Nubic

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
10
Like
8.567
H Ελλάδα δεν μπορουσε να γίνει ανταγωνιστική χώρα για επενδύσεις γιατί οι Έλληνες είχαν εκμαυλιστει είχαν γίνει ψωλάδες.Με δραχμή θα έπρεπε ο ΔΥ που είχε κάνει έναν τεράστιο κωλο από το κατσιό και η θείτσα που ψώνιζε από το μπακάλικο εν ώρα υπηρεσίας να μετατραπούν σε παραγωγικές μονάδες.Αυτό δε γινότανε.Οσοι ήταν ικανοί για εργασία επέλεξαν να την κοπανήσουνε εξωτερικό.Και με δραχμή πάλι θα έφευγαν.Σιγά μην κάτσει ο άλλος να περιμένει πότε θα πάρει μπρος η οικονομία.
Αυτά όλα ρωτήθηκαν και απαντήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς.
Ουσιαστικά το μόνο κόμμα που προτεινε ευθέως υιοθέτηση εθνικού νομίσματος ήταν η Χ.Α.
Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικη αν άλλαζαν οι νομοθεσίες και το κόστος
Γεωγραφικά ανήκει σε καλο οικόπεδο στη μέση της μεσογείου απλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση
Αν δεν γίνουν επενδύσεις μια ζωή με 3 και 60 θα βγαίνει
Τι μας αναφέρεις τους ΔΥ συνέχεια,δεν μας νοιάζει,θα προσαρμόστουν στα νέα δεδομένα

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.532
Πόντοι
456
Τίποτα δεν πάει καλύτερα μια ζωή είμαστε προτελευταίοι στους ευρωπαϊκούς δεικτες

Άνθρωποι της εστιασης είναι με τα μυαλά στα κάγκελα και βουτηγμένο στα χρέη, πολλοί έχουν ρηξει τη ποιότητα του φαγητού για να βγάλουν κέρδος

Εσύ πας καλύτερα με το να είσαι όλη μέρα στο μπου και να γράφεις μαλακιες??
Όποιος πάει καλά δεν είναι εδώ μέσα έχει πολλά καλύτερα να κάνει

Όποιος πάει χειρότερα το 60% του ελληνικού πληθυσμού να δει ότι ψήφισε λάθος κυβέρνηση και το λάθος δεν είναι δικό τους αλλά της κυβέρνησης
τι να παει καλυτερα ,εδω στη πραγματικοτητα η πορεια της Ελληνικης οικονομιας δειχνει τη πορεια του κραχ του 1929 , ολοι οι δεικτες ειναι στα τερταρα , τελευταιοι σε ολα ,και η οποια λεμε τωρα αναπτυξη ,ειναι μουφα , χωρις να προεφερει θεσεις εργασιας.Το σχεδιο λεει , αγοραζουμε ολο το πλουτο της Χωρας , ε και αφου θα εχουμε τις επιχειρησεις ολες πλειοψηφικα εμεις ,με το εμεις ενοουμε τους λιγους πολυ μεγαλους ,που αφου τωρα κλεινουν ολες τις μικρες επιχειρησεις , ε να εχουμςε και εργαζομενους τυπου γαλερας , χωρις δικαιωματα , αυτό παιχεται τώρα και λενε παμε καλυτερα , οταν δεν θα εχουμε ουτε να φαμε , ηδη αντε ψωνισε μοσχαρι , αν σου βασταει

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
47.944
Πόντοι
24.385
:kiss-mark::kiss-mark::kiss-mark:
Εγώ ένα ξέρω ....
ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ & ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΛΥΘΕΊ.
ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ !!!!

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.906
Πόντοι
3.556
Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικη αν άλλαζαν οι νομοθεσίες και το κόστος
Γεωγραφικά ανήκει σε καλο οικόπεδο στη μέση της μεσογείου απλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση
Αν δεν γίνουν επενδύσεις μια ζωή με 3 και 60 θα βγαίνει
Τι μας αναφέρεις τους ΔΥ συνέχεια,δεν μας νοιάζει,θα προσαρμόστουν στα νέα δεδομένα

Πώς να γίνει ανταγωνιστική?Ας πούμε φέρνεις δραχμή.Λες στο ΔΥ έχω νέα,αντί για 1500 ευρώ που παίρνεις τώρα θα παίρνεις 500 αφού θα πληρώνεσαι σε δραχμές.Ομως με τη δραχμή έγινε ανταγωνιστική η φέτα οπότε θα πας να δουλέψεις στο εργοστάσιο φέτας όπου θα παίρνεις 1500 ευρώ σε δραχμές.Ο ΔΥ θα σου πει ρε παπάρα εγώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου,εγώ είμαι ψωλάς και ξύνω τα αρχίδια με γκασμά και αυτό κάνω τα τελευταία 20 χρόνια,πώς θα πάω εγώ να δουλέψω σε παραγωγική εργασία?Μπορείς να μου δώσεις τα 1500 ευρώ σε δραχμές και να συνεχίσω να ψωλάρω?Αμα δεν μπορείς,πούλο.Θες παραγωγικότητα?Να βρεις τους παραγωγικούς και να τους γαμήσεις στη δουλειά.Εμένα να με αφήσεις ήσυχο.Εγώ έχω δικαιώματα ψήφισα Ανδρέα στα 90s.Δε με κουνάνε ούτε τα κομάντα,είμαι βύσμα το καταλαβαίνεις?
Κάπως έτσι πάει ο διάλογος.
Μετά λες στο συνταξιούχο ρε αρχίδα μας έβαλες μέσα,τόσα χρόνια σου πληρώνουμε σύνταξη ενώ δεν ε΄χεις καταβάλει καμία εισφορά.Σύνταξη εθνικής αντίστασης,ΟΓΑ κτλ,τα αρχίδια μας τα δυο.Μας έχεις βάλει μέσα ρε γέρο,μας έχεις γαμήσει.Τσάκω τώρα μια δραχμή να εξαερωθεί η σύνταξή σου όπως είναι το σωστό.Θα σου πει ο παππούς πιτσιρικά μαλάκα θα σε γαμήσω που μου πειράζεις τη σύνταξη.Εγώ είμαι περήφανα γηρατειά ψήφισα Ανδρέα στα 80s και Καραμανλή στα 70s.Τη σύνταξή μου θα την πάρω ατόφια.Δεν έχει καμία σημασία που κατέβαλα ελάχιστες εισφορές,έχω κάνει κοινωνικούς αγώνες και αυτό μετράει.Τα λεφτά να τα βρεις από αλλού να πας ρε να γλύψεις τον κώλο της Μέρκελ αν χρειαστεί εμένα δε με κόφτει.Η σύνταξή μου είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οπότε σκέφτεται ο νέος ρε φίλε όλοι αυτοί έχουν βγει με τις πούτσες έξω να με γαμήσουνε.Οι ΔΥ δε θέλουν περικοπές,οι συνταξιούχοι επίσης όχι.Πάνε να μου φορτώσουν όλο το χρέος που συσσώρευσαν.Δε βλέπω φως στο βάθος του τούνελ.Θα δουλεύω μια ζωή σαν είλωτας για πενταροδεκάρες και θα με βρίζουν κιόλας.Ας εγκαταλείψω το πλοίο όσο είναι καιρός άστους να πνιγούν στα σκατά τους.
Δημιουργείται μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ένα μαύρο νέφος όπου όλοι νομίζουν οτι έχουν δίκιο.Αρχίζουν τις ομφαλοσκοπήσεις και ξεπηδούν οι λύσεις τύπου Χ.Α.,εκεί φαίνεται οτι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια λύσις στο πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση:

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.775
Πόντοι
786
Πώς να γίνει ανταγωνιστική?Ας πούμε φέρνεις δραχμή.Λες στο ΔΥ έχω νέα,αντί για 1500 ευρώ που παίρνεις τώρα θα παίρνεις 500 αφού θα πληρώνεσαι σε δραχμές.Ομως με τη δραχμή έγινε ανταγωνιστική η φέτα οπότε θα πας να δουλέψεις στο εργοστάσιο φέτας όπου θα παίρνεις 1500 ευρώ σε δραχμές.Ο ΔΥ θα σου πει ρε παπάρα εγώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου,εγώ είμαι ψωλάς και ξύνω τα αρχίδια με γκασμά και αυτό κάνω τα τελευταία 20 χρόνια,πώς θα πάω εγώ να δουλέψω σε παραγωγική εργασία?Μπορείς να μου δώσεις τα 1500 ευρώ σε δραχμές και να συνεχίσω να ψωλάρω?Αμα δεν μπορείς,πούλο.Θες παραγωγικότητα?Να βρεις τους παραγωγικούς και να τους γαμήσεις στη δουλειά.Εμένα να με αφήσεις ήσυχο.Εγώ έχω δικαιώματα ψήφισα Ανδρέα στα 90s.Δε με κουνάνε ούτε τα κομάντα,είμαι βύσμα το καταλαβαίνεις?
Μετά λες στο συνταξιούχο ρε αρχίδα μας έβαλες μέσα,τόσα χρόνια σου πληρώνουμε σύνταξη ενώ δεν ε΄χεις καταβάλει καμία εισφορά.Σύνταξη εθνικής αντίστασης,ΟΓΑ κτλ,τα αρχίδια μας τα δυο.Μας έχεις βάλει μέσα ρε γέρο,μας έχεις γαμήσει.Τσάκω τώρα μια δραχμή να εξαερωθεί η σύνταξή σου όπως είναι το σωστό.Θα σου πει ο παππούς πιτσιρικά μαλάκα θα σε γαμήσω που μου πειράζεις τη σύνταξη.Εγώ είμαι περήφανα γηρατειά ψήφισα Ανδρέα στα 80s και Καραμανλή στα 70s.Τη σύνταξή μου θα την πάρω ατόφια.Δεν έχει καμία σημασία που κατέβαλα ελάχιστες εισφορές,έχω κάνει κοινωνικούς αγώνες και αυτό μετράει.Τα λεφτά να τα βρεις από αλλού να πας ρε να γλύψεις τον κώλο της Μέρκελ αν χρειαστεί εμένα δε με κόφτει.Η σύνταξή μου είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οπότε σκέφτεται ο νέος ρε φίλε όλοι αυτοί έχουν βγει με τις πούτσες έξω να με γαμήσουνε.Οι ΔΥ δε θέλουν περικοπές,οι συνταξιούχοι επίσης όχι.Πάνε να μου φορτώσουν όλο το χρέος που συσσώρευσαν.Δε βλέπω φως στο βάθος του τούνελ.Θα δουλεύω μια ζωή σαν είλωτας για πενταροδεκάρες και θα με βρίζουν κιόλας.Ας εγκαταλείψω το πλοίο όσο είναι καιρός άστους να πνιγούν στα σκατά τους.
Δημιουργείται μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ένα μαύρο νέφος όπου όλοι νομίζουν οτι έχουν δίκιο.Αρχίζουν τις ομφαλοσκοπήσεις και ξεπηδούν οι λύσεις τύπου Χ.Α.,εκεί φαίνεται οτι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια λύσις στο πρόβλημα.
εν μέρει έγιναν,
και γι' αυτό έχασαν τις εκλογές ο καραμανλής, ο γαπ, ο σαμαράς και ο τσίπρας

ο καραμανλής δεν έκοψε, αλλά τόλμησε να πει ότι δεν μπορούν να δοθούν άλλες αυξήσεις

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
1.730
Πόντοι
206
Θα ήταν καλύτερο γιατί η εε όσο και να νομίζει ο κόσμος ότι είναι για το καλό μας έχει πολλές ανασταλτικός πολιτικές για να μπορέσει μια χώρα να αναπτυχθεί.
Πχ αν η Ελλάδα τα πήγαινε καλά με τη κινα και γινόταν ενα ντηλ το 1% της βιομηχανικής της παραγωγής ερχόταν εδώ ως παραρτήματα η χώρα θα γινόταν η πιο βιομηχανοποιημενη στην Ευρώπη,επίσης ιρανικό πετρέλαιο όπως παίρνει η κινα για φθηνότερη ενέργεια.
Το να λες είμαι την Ευρώπη ακουστικά ακούγεται ωραίο αλλά η ανάπτυξη έρχεται μέσω επενδύσεων βιομηχανιών κλπ
Ξέρετε πόσοι δε θέλουν να δουλέψουν και όλη μέρα τα ξύνουν είτε σαν ΔΥ είτε σαν εισοδηματίες είτε τρώγοντας έτοιμα ή τις συντάξεις των γονιών τους; Ξέρω πολλούς στον περίγυρό μου! Δεν έχω δει ούτε έναν να καταφέρνει κάτι και να αυξάνει την οικογενειακή περιουσία. Το αντίθετο όμως το βλέπω συνέχεια. Οι Έλληνες τρώνε τα έτοιμα και σαν μονάδες ατομικά και σαν κράτος και μου λέτε τώρα για δραχμή και φάμπρικες από Κίνα και θα πήγαινε ο Έλληνας εργάτης; Πού ζείτε;

Βάλε το δίλημμα έξω στο δρόμο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με περισσότερα λεφτά να δούμε τι απαντήσεις θα πάρεις. Θεωρώ στο μεγαλύτερο ποσοστό θα πουν δημόσιο κι ας είναι λιγότερα. Λεφτά χωρίς πολλή κούραση, σίγουρο ωράριο, καμία ευθύνη, όλο και κάτι θα προκύψει στην πορεία, κάνα επιδοματάκι, κάνα εξτραδάκι παράλληλα, καλύτερη σύνταξη, εφάπαξ, ασφάλεια, μαλακίες,...

Τελευταία τροποποίηση:

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.906
Πόντοι
3.556
εν μέρει έγιναν,
και γι' αυτό έχασαν τις εκλογές ο καραμανλής, ο γαπ, ο σαμαράς και ο τσίπρας

ο καραμανλής δεν έκοψε, αλλά τόλμησε να πει ότι δεν μπορούν να δοθούν άλλες αυξήσεις

Υποχρεωτικά έγιναν περικοπές.Αφού αλλιώς δε δάνειζαν οι Ευρωπαίοι.Το θέμα είναι οτι πρώτον δεν έγιναν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως είχε ζητήσει το ΔΝΤ,δεύτερον έγιναν οριζόντιες περικοπές και όχι βάσει απόδοσης και τρίτον δεν ελήφθησαν παράλληλα μέτρα όπως άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.Ωστε να μπορέσει π.χ. ο απολυθείς να βρει εύκολα απασχόληση.Βασικά δηλαδή τα κατεστημένα συμφέροντα μπλόκαραν τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος και έφεραν τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που ήταν καταστροφικά.Αυτά τα ισοδύναμα τα έφεραν οι ντόπιοι δεν τα πρότεινε η τρόικα.
Ο Βαρουφάκης πρότεινε κόψιμο χρήματος και τζάμπα δάνεια δηλαδή να χαρίσουν στην Ελλάδα λεφτά πληθωρίζοντας το ευρώ.Ο Σόιμπλε βέβαια ήταν φανατικός της σταθερότητας του νομίσματος σιχαινόταν τον πληθωρισμό και απέρριψε το σχέδιο Βαρουφάκη ως γελοίο.Τελικά υποχρεωτικά πληθωρίστηκε το ευρώ λόγω κορωνοιού και πολέμου στην Ουκρανία και έτσι βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας αφού πληρώνει το χρέος σε πληθωρισμένο ευρώ.Κατά έναν τρόπο δικαιώνεται ο Μπαρούφ ενώ τον είχε ξεκωλιάσει ο Σόιμπλε.Μάλιστα ο Βαρουφάκης έγραψε και βιβλίο που περιγράφει πώς τον ξεκώλιασαν στα Eurogroup,τον διέσυραν εντελώς.
Τώρα μετά τη Μέρκελ,το Σόιμπλε,το Ντάισελμπλουμ,Μοσκοβισί κτλ θα βγάλει και ο Τσίπρας βιβλίο που θα εξηγεί τη δική του οπτική.Βέβαια θα είναι πιο προσεκτικός από το Βαρουφάκη.

Τελευταία τροποποίηση:

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
10
Like
8.567
Ξέρετε πόσοι δε θέλουν να δουλέψουν και όλη μέρα τα ξύνουν είτε σαν ΔΥ είτε σαν εισοδηματίες είτε τρώγοντας έτοιμα ή τις συντάξεις των γονιών τους; Ξέρω πολλούς στον περίγυρό μου! Δεν έχω δει ούτε έναν να καταφέρνει κάτι και να αυξάνει την οικογενειακή περιουσία. Το αντίθετο όμως το βλέπω συνέχεια. Οι Έλληνες τρώνε τα έτοιμα και σαν μονάδες ατομικά και σαν κράτος και μου λέτε τώρα για δραχμή και φάμπρικες από Κίνα και θα πήγαινε ο Έλληνας εργάτης; Πού ζείτε;

Βάλε το δίλημμα έξω στο δρόμο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με περισσότερα λεφτά να δούμε τι απαντήσεις θα πάρεις. Θεωρώ στο μεγαλύτερο ποσοστό θα πουν δημόσιο κι ας είναι λιγότερα. Λεφτά χωρίς πολλή κούραση, σίγουρο ωράριο, καμία ευθύνη, όλο και κάτι θα προκύψει στην πορεία, κάνα επιδοματάκι, κάνα εξτραδάκι παράλληλα, καλύτερη σύνταξη, εφάπαξ, ασφάλεια, μαλακίες,...
Το ελληνικό σύστημα και οι παλιές παθογένειες έκαναν τον Έλληνα τεμπέλη
Γενικά η ψυχολογία του Έλληνα έχει γαμηθει από τους κυβερνώντες
Αν δεν ήθελαν οι Έλληνες να δουλέψουν φάμπρικα φέρναμε ξένους στο κάτω κατω

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
10
Like
8.567
Τι σενάριο πάλι έπλασες ρε καουμπόι?
Όλοι θα μπουν στο δρόμο τους αρκεί να μην υπάρχει πολιτικό όφελος
Εδώ τα κόμματα τα συστημικα αυτό το όφελος δεν ήθελαν να χάσουν
Σου λέει γτ να δυσαρεστήσει δυ συνταξιούχο εργαζόμενο???ας γαμηθει η χώρα οι τομείς ασ κόψουμε και τα μπαμπακια στα νοσοκομεία αρκεί να μη πειράξουμε τους τομείς που μας ψηφίζουν
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μιλάμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom