Δεν γνωρίζω σε ποιά από όλες τις πραγματικότητες αναφέρεστε, γιατί εκείνη την εποχή ο καθείς είχε την δική του. Ντροπιαστική εποχή για μια χώρα που ήθελε να ονομάζεται "δημοκρατική" ενώ εξέδιδε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Κατά τα άλλα, ο μακαρίτης "κοβόταν" πολύ περισσότερο για την ΕΔΑ παρά για τους κομμουνιστές.
καλα ρε πορνοπαπε επικαλουμαι μια αριστερη μαρτυρια για ενα μουσειο σε ενα σπιτι που εμεινε και ενας αριστερος αγωνιστης το αμφισβητεις και με βαζεις να ψαχνω να το βρω στο ιντερνετ να το ποσταρω? σε νομιζα για αριστερο, αλλα εσυ ειτε μιλαω υπερ της αριστερας ειτε εναντια να κοροιδεψεις ψαχνεις τι τρολ εισαι ρε παιδι μου
καλα ρε πορνοπαπε επικαλουμαι μια αριστερη μαρτυρια για ενα μουσειο σε ενα σπιτι που εμεινε και ενας αριστερος αγωνιστης το αμφισβητεις και με βαζεις να ψαχνω να το βρω στο ιντερνετ να το ποσταρω? σε νομιζα για αριστερο, αλλα εσυ ειτε μιλαω υπερ της αριστερας ειτε εναντια να κοροιδεψεις ψαχνεις τι τρολ εισαι ρε παιδι μου
Η αρχή για τους μετέπειτα βασανισμούς,εξορίες και φυλακίσεις,
ήταν ο νόμος του Βενιζέλου το 1929 ,ο οποίος ποινικοποιούσε οποιαδήποτε ιδέα θεωρούσε ως ανατρεπτική,εκτός απο τον φασισμό.
ναι γιατι αν δεν υπηρχε ο νομος του βενιζελου δεν θα εφτιαχναν αυτοι εναν για να κλεινουν τους πολιτικους τους αντιπαλους μεσα.... εδω το συνταγμα καταλησανε ενα νομο δε θα βγαζανε αμα τους χρειαζοτανε
Μάν όσο πιό παλιά κοντά στόν πόλεμο τόσο πιό πολλούς είχανε νά χώνανε τότε βράζανε τά κινήματα λογικό είναι νά χωνανε πιό πολλούς από ότι οί χουνταίοι, τότε βρίσκανε, οί χουνταίοι τούς εφευρίσκανε. CIA ήταν οί τύποι καί αυτό μέ κονσερβοκίνδυνο ήταν παράνοια δικαιολογία πάλι. Νικημένοι φακελωμένοι ήταν όλοι. Δέν είχε στό κράτος καί στό στρατό κανέναν ακοσκίνιστο.
στην λερο που πηγα επισκεψη ειχε το σπιτι ενος εξοριστου διανοουμενου που εξοριστηκε επι γεωργιου παπανδρεου. το εγραψες και μονος κυβερνησε σπαστα συνολικα καμια πενταετια με περισσοτερους εξοριστους απο οτι τα 7 χρονια χουντας
στο μουσειο της λερου ειδα πρωτη φορα τετοια νουμερα που κρατησαν τα αρχεια των πολιτικων εξοριστων-κρατουμενων και διαπιστωσα οπως μπορει και καθε πολιτης να παει και να δει οτι η λερος επι παπανδρεου ηταν πολλες φορες πιο γεματη αριστερους απο οτι επι χουντας. το ιδιο ισχυει και σε αλλα νησια τα αρχεια κρατηθηκαν σε μουσεια.
γιατι που ειναι το περιεργο? πηγα ανοιξη του 2008, να σκαναρω τις φωτογραφιες που εχω μπροστα σε αυτο το μουσειο λαογραφιας και ιστοριας της λερου μη με βαλεις δεν θα το κανω δεν εχω σκανερ και δεν θα μπω στον κοπο δεν ειμαι λακης εγω.