Νέα

Tράπεζες, κάνουν ό,τι θέλουν...!;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mentoras
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 754
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mentoras

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2005
Μηνύματα
34
Κριτικές
10
Like
0
Πόντοι
10
Γνωρίζατε ότι …
Γνωρίζετε ότι στις Τράπεζες δεν μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό εάν πρώτα δεν υπογράψετε τη σύμβαση μεταξύ των οποίων αναφέρεται ότι η Τράπεζα δικαιούται να επεξεργάζεται να αποθηκεύει και να μεταβιβάζει προσωπικά  (οικονομικά-επαγγελματικά-περιουσιακάά) σας  στοιχεία . Μπορεί έτσι να τα διακινεί μέσω του δικτύου της, να τα προωθεί σε  άλλες εταιρείες και να εκμεταλλεύεται έτσι κάθε πληροφορία που σας αφορά .
Τα στοιχεία σας αυτά με τον νόμο προστατεύονται ως απόρρητα και  απολύτως προσωπικά . Η Τράπεζα εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη σας και επωφελείται από αυτήν πουλώντας τα στοιχεία σας σε άλλες τράπεζες δεδομένων.Έτσι στήνετε άλλο ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες όλων μας και μάλιστα χωρίς όλοι να το αντιλαμβάνονται.
Δεν μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό εάν φέρετε αντίρρηση σε αυτόν τον όρο ,ο οποίος βρίσκετε ενσωματωμένος  στους γενικούς όρους  συναλλαγής . Σε καμία τράπεζα του εξωτερικού δεν είναι υποχρεωτικό να συναινέσει ο πελάτης σε αυτό τον όρο για να ανοίξει έναν λογαριασμό.
Με την πρακτική τους αυτή οι Τράπεζες συλλέγουν τα  προσωπικά και οικονομικά μας στοιχεία και έχουν μια βάση δεδομένων όπου όλοι είμαστε καταγραμμένοι διότι όλοι έχουμε από έναν έως περισσότερους λογαριασμούς σε μία τράπεζα.
Έτσι αυτή η βάση  είναι εκμεταλλεύσιμη από εταιρείες (ασφαλιστικές , χρηματοοικονομικές ,διαφημιστικές και άλλες) που μπορούν να έχουν και να αντλούν όφελος ενώ  πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα αμέτρητες φορές στην ελεύθερη αγορά εν αγνοία μας.

Περαστικά μας...
Εμείς τι σκοπεύουμε να κάνουμε γιαυτό...τίποτα όπως πάντα...ΕΥΓΕ!
 

Rockavlone

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2009
Μηνύματα
214
Like
411
Πόντοι
21
Κοινοτική οδηγία. Οδηγία MIFID. Υπάρχουν και άλλα χαριτωμένα εκτός από τη διασπορά προσωπικών στοιχείων. Προσπάθησε να καταθέσεις ενα ποσό πάνω από 15.000 ευρώ. Εκεί να δεις τρελές φάσεις. Μόνο δακτυλικά αποτυπώματα δε σου παίρνουν. Α και μη το επιχειρήσεις να τα μπαινοβγάζεις. Ακολουθεί ανάκριση. Θυμήθηκαν να αντιμετωπίσουν τώρα το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Έχει και άλλα ευτράπελα η σύμβαση που μονομερός βέβαια τα αποδέχεσαι θες δε θες.

Ωρε φάσκελα που τους χρειάζονται.
 

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
841
Like
0
Πόντοι
6
Καλύτερα σε ότι αφορά λογαριασμό για καταθέσεις και αναλήψεις το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.Και μεγαλύτερος τόκος από τις τράπεζες από το πρώτο ευρώ και χωρίς πρόσθετα έξοδα τραπεζών και χωρίς ανάκριση και μαλακίες.Εκεί τουλάχιστον που έχουμε οικογενειακώς 3 βιβλιάρια δεν μας ζήτησαν ποτέ να υπογράψουμε τέτοιον όρο.

Αν θες όμως να το παίξεις μάγκας στις τράπεζες και να τους κουφάνεις υπέγραψε αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και την επομένη πάρε τηλέφωνο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων,δήλωσε το νούμερό σου και τη διαύθυνση σου και όποιος διανοηθεί να σε πάρει ακόμα και με απόκρυψη ή να σου στείλει διαφημιστικό πάει μέσα και η τράπεζα σε τέτοια περίπτωση μιας και θα βρεθε΄λι ότι προώθησε στοιχεία θα φάει πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο
 

David_Webb

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.780
Κριτικές
9
Like
1.265
Πόντοι
4.375
Αν πάς σήμερα ν' ανοίξεις λογαρισμό στο ΤΤ θα υπογράψεις ότι και στις άλλες τράπεζες. Οι τράπεζες ΔΕΝ πωλούν προσωπικά δεδομένα γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας εφαρμόζει ασφυκτικό έλεγχο για το παραμικρό. Τα πολυκαταστήματα όμως που έχουν loyalty cards (supermarkets, malls και department stores) στηρίζουν την προσωποποιημένη προώωθηση πωλήσεων στη συλλογή αυτών των δεδομένων. Οι τράπεζες υποχρεώνονται από τη συμφωνία Ευρωπαικής Ενωσης και ΗΠΑ, όποτε τύχει να κάνει κάποιος πελάτης τους μεταφορά από τράπεζα ΕΕ σε τράπεζα ΗΠΑ μέσω κυκλώματος SWIFT, να διαθέτει τα σχετικά στοιχεία ΑΝ ζητηθούν από τις ΗΠΑ για λόγους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Επίσης οι τράπεζες συνήθως εκχωρούν λειτουργικές διαδικασίες (εξερχόμενες κλήσεις, διαχείριση των ΑΤΜ κ.λ.π.) σε θυγατρικές τους ή σε τρίτες εταιρείες και γι' αυτό χρειάζονται αυτές τις συμβάσεις.
Η MIFID απαιτεί ενημέρωση του πελάτη για τους επενδυτικούς κινδύνους και η διαδικασία αντιμετώπισης ξεπλύματος χρήματος που έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη απαιτεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου δεδομένων για καταθέσεις ή μεταφορές ύψους μεγαλύτερου των 10.000€.
Αν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει για κάτι τις τράπεζες είναι η εκμετάλλευση της αμέλειας των πελατών (καθυστερήσεις πληρωμών=> επιβάρυνση με υψηλό επιτόκιο, ανανεώσεις προθεσμιακών καταθέσεων με τους χειρότερους όρους για τον πελάτη αν δεν ασχοληθεί ο ίδιος κ.λ.π.).
Μιάς και το συζητάμε, το ΤΤ διατηρεί τους παλαιούς δημόσιους να κάθονται και "νοικιάζει" προσωπικό μέσω τρίτων εταιριών ή με συμβάσεις έργου όπως και όλες οι άλλες τράπεζες που έχουν ισχυρούς δεσμούς με το δημόσιο γιατί η υποκρισία του συστήματος δεν επιτρέπει καμμία ευελιξία στις προσλήψεις.
Ακόμη, οι τραμπουκισμοί στις εργασιακές σχέσεις είναι ένα άλλο ένα μεμπτό αλλά όπως έχω ξαναπεί, σε μία αγορά όπου έχουν θεοποιηθεί τα λαμόγια, η όποια σοβαρή φωνή στις τράπεζες ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ τις μεγάλες εταιρείες (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Οπότε απλώς παραπλανώμαστε αν καταφερόμαστε εναντίον των τραπεζών και όχι εναντίον των λαμόγιων που έχουν καταλάβει την επιχειρηματική ζωή της χώρας.
 

David_Webb

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.780
Κριτικές
9
Like
1.265
Πόντοι
4.375
Για να είμαστε σοβαροί, κατανοοώ την ανάγκη να έχουμε καποιο κακό να τον βρίζο υμε αλλά αν έχει να προτείνει κάποιος κάποιον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των υλικών αξιών εκτός από το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα ας τον προτείνει αντί να πετάει μιά αφοριστική μαλακία.
Η υποκριτική απέχθεια των ανθρώπων για το χρήμα είναι αηδιαστική γιατί κανείς από αυτούς που βρίζουν τις τράπεζες δεν είναι οιονομικά αυτάρκης αναχωρητής που να απέχει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.898
Πόντοι
366
Τα πολυκαταστήματα όμως που έχουν loyalty cards (supermarkets, malls και department stores) στηρίζουν την προσωποποιημένη προώωθηση πωλήσεων στη συλλογή αυτών των δεδομένων.

Νομίζω όμως ότι ούτε αυτά πωλούν / διαθέτουν τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους εκτός και εάν ρητώς αναφέρεται στην σύμβαση που υπογράφει ο κάτοχος της κάρτας.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για να είμαστε σοβαροί, κατανοοώ την ανάγκη να έχουμε καποιο κακό να τον βρίζο υμε αλλά αν έχει να προτείνει κάποιος κάποιον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των υλικών αξιών εκτός από το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα ας τον προτείνει αντί να πετάει μιά αφοριστική μαλακία.
Η υποκριτική απέχθεια των ανθρώπων για το χρήμα είναι αηδιαστική γιατί κανείς από αυτούς που βρίζουν τις τράπεζες δεν είναι οιονομικά αυτάρκης αναχωρητής που να απέχει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Είναι άλλο ζήτημα αυτό που ορθά επισημαίνεις (δηλαδή η υποκριτική "απέχθεια" στο χρήμα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα) και άλλο η κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος...
Για να το πω με σύνθημα, Ναι στις Τράπεζες, Όχι σε ΑΥΤΕΣ τις τράπεζες...

Και φυσικά, δεδομένου ότι it takes 2 to tango , ευθύνες έχουν και οι καταναλωτές που είτε δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους είτε η απληστία τους τους οδηγεί σε αδιέξοδα και μετά τους φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους...

Όχι βέβαια ότι οι τράπεζες δικαιολογούνται όταν εκμεταλλεύονται την άγνοια ή την ανάγκη του άλλου...
 

David_Webb

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.780
Κριτικές
9
Like
1.265
Πόντοι
4.375
@voltaire45 : Ορθότατον, αλλά τα χρησιμοποιούν (δεοντολογικά κατ' εμέ) για personalization της διαδικασίας promotion.


@str81977 : Ακριβώς αυτό είναι το νόημα αυτών που γράφω με μόνη επισήμανση. Δεν υπάρχουν "τράπεζες", υπάρχουν συγκεκριμένοι μαλάκες στην ιεραρχία που (δεδομένης της μαλακίας στην αγορά & στην κοινωνία κατ΄επέκταση), επικρατούν και επιβάλλουν τις απόψεις τους, ενώ σε μία υγιή κοινωνία που θα εντόπιζε και θα απέβαλλε τα αυτά τα λαμόγια θα επικρατούσαν και θα επέβαλλαν τις απόψεις τους  τα στελέχη που έχουν υγιείς απόψεις για τη λειτουργία των τραπεζών.
Συνεπώς, για να έχει νόημα το ανάθεμα, πρέπει να πέσει επί τω συγκεκριμένων λαμόγιων και όχι συλλήβδην.
 
OP
OP
M

Mentoras

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2005
Μηνύματα
34
Κριτικές
10
Like
0
Πόντοι
10
Αδυναμία συναλλαγής με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λόγω παράνομης απαίτησης επεξεργασίας προσωπικών μου δεδομένων χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση μου.

Είμαι πελάτης της... Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εδώ και 2 δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος εισερχόμουν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια ελευθέρως και για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής μου ο υπάλληλος απαιτούσε την επίδειξη του Αστυνομικού δελτίου Ταυτότητας για την ολοκλήρωση των συναλλαγών μου με την Τράπεζα είτε αφορούσε εμένα προσωπικά ως πελάτη είτε κατάθεση χρημάτων υπέρ τρίτων. Σήμερα στις 16/03/2009 προσήλθα για συναλλαγή στο υποκατάστημα της ΕΤΕ της γειτονιάς μου στη διασταύρωση των οδών Αγίου Μελετίου & 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και διαπίστωσα ότι για την είσοδο στο κατάστημα έπρεπε να εισέλθω σε ειδικά σχεδιασμένο κουβούκλιο μέσα στο οποίο να κοιτάξω μια κάμερα και εν συνεχεία να εισέλθω στην τράπεζα. Επειδή αρνήθηκα να υπακούσω στις φωνητικές οδηγίες που με καλούσαν να κοιτάξω στην κάμερα, πλησίασε υπάλληλος της Τράπεζας πίσω από το γυάλινο τζάμι του κουβουκλίου και με ενημέρωσε προφορικά ότι:
Είτε ακολουθώ τις φωνητικές οδηγίες να εστιάσω το βλέμμα μου στην κάμερα προκειμένου να απασφαλιστεί η κύρια πόρτα εισόδου στην Τράπεζα, είτε πρέπει να αποχωρήσω διότι δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος συναλλαγών στο υποκατάστημα πλέον και οποιαδήποτε αναφορά μου οφείλει να λάβει χώρα αποκλειστικά στη διοίκηση της ΕΤΕ.

Σημειώνεται, δε, ότι εγώ δε συναίνεσα στην επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων για να επιτρέψω στην Τράπεζα να τα συλλέξει ούτε ο υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είχε αναρτήσει απόφαση της ΑΠΔΠΧ για την
επεξεργασία αυτών παρά μόνο εντολές στον τρόπο συλλογής τους.
Επειδή η ανωτέρω Φωτογράφιση-Ιριδοσκόπηση προσβάλλει την προσωπικότητα μου και τη θρησκευτική μου συνείδηση (Άρθρα 5 & 13 Συντάγματος) παραβιάζει τα προσωπικά μου δεδομένα (Ν.2472/1997), το δικαίωμα στην προσωπικότητα μου, τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη βλάπτοντας παράλληλα μονομερώς καταχρηστικά και εις βάρος μου τη συμβατική μου σχέση με την Εθνική
Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΚ) και το τεκμήριο αθωότητας μου (Ποινικό Δίκαιο) και επιφέρει ενδεχόμενη ανήκεστη βλάβη στην υγεία μου (τύφλωση), όπως αναφέρει σχετικά με την ιριδοσκόπηση ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε σχετικό του δημοσίευμα.
«Μάλιστα, τονίζουν ότι ειδικά ενός τύπου λήψη βιομετρικών στοιχείων, η βιομετρική λήψη της ίριδας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση εάν δε μετρηθεί σωστά.»

Ζητώ:
•Από την ΕΤΕ την σχετική άδεια από την ΑΠΔΠΧ να της επιτρέπει επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων, την εξαίρεσή μου από το σύστημα φωτογράφισης-ιριδοσκόπησης σε όλα τα καταστήματα της Ελλάδος και αν δεν είναι σε θέση να μου εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση, να τοποθετήσει υπάλληλο στην είσοδο των καταστημάτων της ο οποίος θα επιτρέπει την είσοδο με μόνη υποχρέωση την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου που θα γίνεται η αντιπαραβολή του προσώπου μου με τη φωτογραφία στα εν λόγω έγγραφα.
•Από την ΑΠΔΠΧ εντός 50 ημερών το αργότερο από την υποβολή της παρούσας αναφοράς να μου απαντήσει αιτιολογημένως και αν έχει δώσει άδεια επεξεργασίας φωτογράφισης-ιριδοσκόπησης στην ΕΤΕ ή έχει απορρίψει σχετικό αίτημα να μου προσκομίσει τα έγγραφα. Αν η ΑΠΔΠΧ έχει μικρότερη ή μακρότερη προθεσμία υποβολής απάντησης επί των αναφορών που της υποβάλλονται πέρα από τις 50 ημέρες του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας να μου το γνωστοποιήσει άμεσα με την παραβολή της σχετικής νομοθεσίας.
•Από την Τράπεζα της Ελλάδος εντός 50 ημερών το αργότερο από την υποβολή της παρούσας αναφοράς στα πλαίσια του εποπτικού ελέγχου όλων των εμπορικών τραπεζών στην επικράτεια αν έχει λάβει γνώση εγκατάστασης συστημάτων φωτογράφισης-ιριδοσκόπησης στην είσοδο τραπεζών όχι για υπαλλήλους αλλά για συναλλασσόμενους, αν ναι τι μέτρα έχει λάβει ή τι πρόκειται να λάβει για την εξάλειψη της παραβίασης των συνήθων εμπορικών πρακτικών από τις τράπεζες. Αν η Τράπεζα της Ελλάδος έχει μικρότερη ή μακρότερη προθεσμία υποβολής απάντησης επί των αναφορών που της υποβάλλονται πέρα από τις 50 ημέρες του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας να μου το γνωστοποιήσει άμεσα με την παραβολή της σχετικής νομοθεσίας.

Η συγκεκριμένη παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων έχει απασχολήσει και τη
δημοσιότητα:
«Ευχρηστία και ευγένεια ώρα μηδέν» (Καταγγελία για εγκατάσταση συστήματος φωτογράφησης-ιριδοσκόπησης σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Αργυρούπολη) – 19/08/2009

«Οι τράπεζες άρχισαν τις... αμερικανιές» (δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» για εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής του προσώπου των πελατών σε υποκαταστήματα της ΕΤΕ σε Χολαργό,Πατησίων, Λεωφόρο Αλεξάνδρας & Χαριλάου Τρικούπη, Λ. Βουλιαγμένης κα. αλλά και στην Εμπορική και Γενική Τράπεζα, το οποίο αναφέρει επί λέξη: «Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ερευνά ήδη το θέμα, έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών. Η Εθνική Τράπεζα
αποφάσισε να εγκαταστήσει το νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου χωρίς να λάβει προηγουμένως την άδεια της Αρχής και προφανώς χωρίς να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της αυτή!») – 21/10/2008

«Παραβίαση ιδιωτικότητας από Τράπεζες» (Καταγγελία για εγκατάσταση σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Χαϊδάρι) – 27/11/2008

«Κάμερες καταγράφουν πελάτες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας» (Καταγγελία και από Θεσσαλονίκη) – 10/02/2009

Δεδομένου ότι έχουν παρέλθει πολλοί μήνες από τις πρώτες καταγγελίες στην ΑΠΔΠΧ και η ΕΤΕ συνεχίζει την παράνομη φωτογράφηση-ιριδοσκόπηση δηλώνω ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μου στις ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος, επιφυλάσσομαι να ζητήσω ποινική διερεύνηση της αναφοράς μου από την Εισαγγελία για πράξεις ή παραλείψεις των μελών τόσο του ΔΣ της ΕΤΕ όπως νόμιμα εκπροσωπείται, όσο ενδεχομένως και των μελών του ΔΣ της ΑΠΔΠΧ όπως νόμιμα εκπροσωπείται και παντός άλλου υπευθύνου πέρα από τυχόν αστικές ή διοικητικές αξιώσεις.

Αθήνα 16/03/2009
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom