Νέα

Τι θα γινει με τους αμπαλους στον Ολυμπο;

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
656
Πόντοι
146
Ο Ολυμπος εχει παρα πολλους δρομους. Ενας απο αυτους ξεκιναει απο τα Καλυβια Ελασσονας και ανεβαινει μεχρι το καταφυγιο Χρηστακη στα 2420 μετρα και συνεχιζει πιο πανω μεχρι που τερματιζει στα 2500 μετρα. Μιλαω για αγροτικο δρομο. Τα εντουρο μηχανακια ανεβαινουν μεχρι Αγιο Αντωνιο 2815 μετρα ή ακομα και Σκολιο  2911 μετρα. Τα 4Χ4 αναλογως... 2500 μετρα ανετα. Τα ψηλωμενα πανε και 2700 μετρα (κορυφη Χρηστακη).  Μαλλον δεν το ξερετε καλα το βουνο. Υπαρχουν δρομοι απο βορεια (Πετρα Ολυμπου) απο ανατολικα (Λιτοχωρο), απο νοτια (Σπαρμος-ΚΕΟΑΧ) και απο δυτικα (Καλυβια και Κοκκινοπηλος). Αναλογα με τον δρομο, τερματιζεις στα 1100 μετρα (Πριονια), 1500 μετρα (Ραχη Παπα), 1700 μετρα (Χιονοδρομικο Κεντρο Στρατου) ή και 2500 μετρα (Κοιλαδα Χρηστακη - Μεγαλη Γουρνα).

Ξαναζωντανεύω το νήμα διότι καθότι πλέον καλοκαίρι η "καλύβα χριστάκη" (καταφύγιο ανάγκης κατά άλλους - πλέον υπέρδιπλο αφού έχει κτιστεί και δεύτερο κτίριο ) είναι πιά προσπελάσιμο οδικά, μέσω μέτριας βατότητας χωματόδρομου, από μη ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορης πρόσβασης σε αυτό για πολλά SUVoειδή, Crossovers & Off-Road τετράτροχα/δίτροχα. Σημειώνω ότι Ιούλη και Αύγουστο συμβατικό ΙΧ ανεβαίνει  με συνήθη καλοκαιρινά λάστιχα με πολύ προσοχή και ταλαιπωρία, και μόνον εάν δεν είναι χαμηλωμένο ή ιδιαίτερα μακρύ.

++ "καλύβα χριστάκη"
++ μέτριας βατότητας χωμάτινη διαδρομή από καλύβια ελασσόνας μέχρι το καταφύγιο (περίπου 18χλμ)
Υ.Γ.1 Για όσους γουστάρουν σχετικά εύκολη ορεινή πεζοπορία η κορυφή σκάλα δεν είναι δύσκολα προσπελάσιμη από το καταφύγιο χριστάκη και έχει εξαιρετική θέα προς την κορυφή "μύτικας" και την γύρω περιοχή. Ψάξτε στο ίντερνετ πριν το επιχειρήσετε, ΜΗΝ ανεβείτε μόνοι σας, ΜΗΝ ανεβείτε με άσχετους φίλους, ΜΗΝ κάνετε χαβαλέ εμφανιζόμενοι απροετοίμαστοι με σαγιονάρα και κοντομάνικο παραλίας, μιλήστε με κάποια εταιρία που οργανώνει σχετικές δραστηριότητες ή αναζητήστε βοήθεια από κάποιον ορειβατικό σύλλογο ή μερακλήδες ντόπιους.

Υ.Γ.2 Όσοι βρεθείτε στην καλύβα χριστάκη με αυτοκίνητο πιθανόν συναντήσετε διάφορους οικοχόνδριους και λοιπούς δυσκοίλιους που θα σας σταβοκοιτάξουν - αγνοήστε τους.

Υ.Γ.3 Το βουνό ανήκει κατ'αρχήν στα φυτά και τα ζώα του και στην συνέχεια σε όλους εμάς - με τους τζιπάτους να έρχονται έσχατοι σε ότι αφορά την σχέση τους με το βουνό. Ως κηφήνες και ατσαλάκωτοι μηχανοκίνητοι τζιπάτοι πολυτελείας ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ πεζοπόρους, ορειβάτες και τσοπάνηδες που ιδρώνουν την φανέλα καθημερινά στα βουνά ...
 
OP
OP
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.245
Κριτικές
49
Like
22.246
Πόντοι
24.596
θα χρεωθουν οι οικογενειες των νεκρων γαι τη διασωση μιας και δεν ειναι λαθρο:think:
:confused::confused::confused:
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.433
Κριτικές
62
Like
41.165
Πόντοι
8.530
Περι αυτοκτονιας προκειται...δεν πας εκει καταχειμωνο...το βουνο σεβεται οσους το σεβονται.
 

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Μηνύματα
2.129
Like
3.934
Πόντοι
456
αυτα τα χομπυ ειλικρινα ποτε δεν τα εχω καταλαβει... με ολο το σεβασμο στους νεκρους.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom