Νέα

Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 190K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

jason49

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2018
Μηνύματα
24
Like
0
Πόντοι
0
Κατι τετοιες στιγμες νοιωθεις τοσο τυχερος και ευλογημενος που εχεις εναν κοκκαλη, εναν βαγγελα και εναν αλαφουζο και τους βιαζεις την ψυχουλα για δεκαετιες ολοκληρες... :heavymetalbig:
με δημητρακη κομενες οι μαγκιες 25 χρονια τωρα σας γαμαει χωρις σαλιο ...
 

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.706
Κριτικές
7
Like
382
Πόντοι
36
http://[URL unfurl="true"]www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/scale_n_crop_812x457/public/article/2019-02/tamplo.jpg?itok=gbnHpobY[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.todopuebla.com/socialeventpics/350X260/76584.JPG[/img[/URL]]

Πούτσος, ο - Πούτσα  η

Πρόκειται για το αιδοίον του ανδρός (clopy paste του ορισμού της πόσθης από το Λεξικό Σουΐδα).
Πόθεν πούτσες;
Ο δρόμος της πούτσου είναι μακρύς, αινιγματικός και συχνά στρωμένος με αγγούρια.
Το Λεξικό Μπαμπινιώτη θεωρεί την ετυμολογία αβέβαιη και αναφέρει δύο εκδοχές: εκ του αρχαίου πόσθη (το δέρμα που περιβάλει το πέος) ή εκ του σλαβικού butsa (εξόγκωμα, προεξοχή).
Το Λεξικό Τριανταφυλλίδη αντιθέτως εικάζει ότι ετυμολογείται εκ του Τουρκικού puç (σχισμή ανάμεσα στους γλουτούς) ή εκ του Ιταλικού puzza (βρόμα).
Δέον να σημειωθεί ότι στην εβραιογερμανική διάλεκτο Yiddish, ο πούτσος αποκαλείται putz (βλ. και putzinstitut) το οποίο πιθανώς να ετυμολογείται εκ του γερμανικού ρήματος butzen(στολίζω).
Πόσθη, butsa, puç, puzzo ή putz;
Σύμφωνα με την επιστημονική αρχή της οικονομίας, γνωστής και ως Λεπίδα του Όκαμ, όταν δύο ή περισσότερες θεωρίες παρέχουν εξίσου ακριβείς προβλέψεις, πάντα επιλέγουμε την απλούστερη. Ωσεκτουτού, θεωρούμε ότι ο πούτσος ετυμολογείται εκ του πόσθη (πας πόσθων δε πουτσαράς) ενώ ο μπούτσος ετυμολογείται εκ του butsa.
[/quote]
Το πουλί στην κωλάθρα σου που δεν έχει πάτο βλάκα
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.062
Κριτικές
31
Like
12.705
Πόντοι
5.097
Αν θυμάμαι καλά σε τελικό πλει οφ προ 20 ετιας δεν είχατε καν κατέβει στο γήπεδο.  :think:
 

jason49

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2018
Μηνύματα
24
Like
0
Πόντοι
0
Αν θυμάμαι καλά σε τελικό πλει οφ προ 20 ετιας δεν είχατε καν κατέβει στο γήπεδο.  :think:

ακομα και τοτε μαγκες εμεις που δεν κατεβήκαμε από την αρχη με τις πουστιες του ιωαννιδη όχι σας εσας που φυγατε στο 40-25...
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.062
Κριτικές
31
Like
12.705
Πόντοι
5.097
ακομα και τοτε μαγκες εμεις που δεν κατεβήκαμε από την αρχη με τις πουστιες του ιωαννιδη όχι σας εσας που φυγατε στο 40-25...
Μαγκιά κλανιά και πρεζάκια βασιλιά.
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.039
Like
21.128
Πόντοι
5.006
με δημητρακη κομενες οι μαγκιες 25 χρονια τωρα σας γαμαει χωρις σαλιο ...

Συμφωνω τυπε..γι αυτο και εμεις φεραμε κοκκαλη και βαγγελα στο ποδοσφαιρο για να σας γαμανε χωρις σαλιο...ειμαστε πατσι... :hi:
 

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Μηνύματα
4.158
Κριτικές
3
Like
1.470
Πόντοι
496
Συμφωνω τυπε..γι αυτο και εμεις φεραμε κοκκαλη και βαγγελα στο ποδοσφαιρο για να σας γαμανε χωρις σαλιο...ειμαστε πατσι... :hi:

τυπε μακαρι ο βαγγελας να αναλαμβανε κ το μπασκετ :knockinb: :knockinb:
 

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
2.553
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606
ΘΡΗΝΟS....
[move]ΘΡΗΝΟS.... :2on1:ΘΡΗΝΟS.... :'( :'(ΘΡΗΝΟS.... :'( :2funny: ΘΡΗΝΟS.... :grin: :'([/move]
 

Συνημμένα

  • THRINOS2607006.jpg
    THRINOS2607006.jpg
    113,1 KB · Εμφανίσεις: 47

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.039
Like
21.128
Πόντοι
5.006
Δεν υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να μην επιδοκίμασε την απόφαση της ομάδας να μην εμφανιστεί στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού στο ΟΑΚΑ. Ή αν προτιμάτε είναι ελάχιστοι, όσοι έχουν αντίθετη άποψη.


Προφανώς κάτι τέτοιο δεν δικαιώνει α πριόρι την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» αναδεικνύει, ωστόσο, μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει. Στους Πειραιώτες είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια το σύστημα της διαιτησίας στην Ελλάδα είναι εχθρικά διακείμενο εναντίον τους.


Κι η απόφασή τους να μην κατέβουν στο δεύτερο μέρος του αγώνα της Πέμπτης ήταν απλά η σταγόνα, η οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Η απόφασή τους ήταν συνειδητή 100%, δεν προήλθε από κάποια σπασμωδική ενέργεια, αλλά  - για το σύνολο των ολυμπιακών- η μόνη ενδεδειγμένη. Οι περισσότεροι λένε, μάλιστα, ότι … άργησαν πολύ, για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση…

Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Ο ημιτελικός ξεκίνησε ως εξής. Τρία φάουλ (σε 20 δευτερόλεπτα) σε βάρος του Ολυμπιακού και αμέσως μετά σκληρό μαρκάρισμα του Βουγιούκα πάνω στον Μιλουτίνοβ, πέρασε απαρατήρητο. Ακόμη και τις καλύτερες των προθέσεων να είχαν οι «ερυθρόλευκοι» με το … καλημέρα του ματς, οι διαιτητές έστειλαν την προειδοποίησή τους.

Ας δεχθούμε, ωστόσο, ότι πράγματι οι ρέφερι είχαν δίκιο, τα φάουλ ήταν πράγματι 13-5 σε βάρος του Ολυμπιακού και ό,τι έβλεπαν το σφύριζαν, κόβοντας το καρπούζι στη μέση.

Η ΚΕΔ θεώρησε ότι οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου, είναι αυτή τη στιγμή οι κορυφαίοι διαιτητές στην Ελλάδα. Όχι ο Ηλίας Κορομηλάς που παίζει στην Ευρωλίγκα, ή ο Πουρσανίδης που σφύριξε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Αυτοί είναι καλοί, για το … Κύμη-ΠΑΟΚ. Όσο για τους Γκόντα-Φούφη, τους έφαγε η μαρμάνγκα. Μπορεί να έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ, να σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο, θεωρούνται … ανεπιθύμητοι.


Και πάλι, να δεχθούμε ότι η τριάδα των ρέφερι στο ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη, που διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ. Πως γίνεται, όμως, οι συγκεκριμένοι διαιτητές όταν σφυρίζουν, να … νικάει σχεδόν πάντα ο Παναθηναϊκός.

Πρόσφατα η ιστοσελίδα eurohoops δημοσίευσε τα στοιχεία και τον «απολογισμό» των συγκεκριμένων διαιτητών, κάθε φορά που σφυρίζουν (από το 2012 και μετά) τα αιώνια ντέρμπι.

Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. Από τα 21 ντέρμπι που έχει διαιτητεύσει το σκορ είναι 16-5! Ποσοστό 76.1%.

Ο Μάνος έχει επίσης ένα εντυπωσιακό 5-1. Ακόμη πιο δυναμικό μοιάζει το δικό του ποσοστό (83.3%) αλλά έχει δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσει τον Αναστόπουλο, που συνεχίζει ακάθεκτος.

Μόνο στην περίπτωση Παναγιώτου, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ισορροπία, αν και πάλι οι νίκες του Παναθηναϊκού είναι περισσότερες (5-3, δηλαδή 62.5%)

Αναστόπουλος και Παναγιώτου, σαν δίδυμο, έχουν το απόλυτο (2-0).

Μάνος και Αναστόπουλος είναι στο 1-0.

Και Μάνος, Παναγιώτου έχουν 1-0. Πάντα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Σαν τριάδα οι ρέφερι εμφανίστηκαν την Τετάρτη, άρα μπορείτε να προσθέσετε στα … σκορ και το σχετικό παιχνίδι. Τέτοια ποσοστά, πάντως, θα ζήλευε και ο Ομπράντοβιτς!


Να ρωτήσουμε, λοιπόν, με όλη την καλή διάθεση. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, που να δικαιολογούνται (με τους συγκεκριμένους ρέφερι) τα... ποσοστά που αναφέρθηκαν; Φωνάζουν επειδή χάνουν στον Ολυμπιακό. Ή μήπως έχουν χάσει το μέτρημα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, που οι ρέφερι κάνουν του κεφαλιού τους; Και πως γίνεται με τους διαιτητές που έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, να ορίζονται διαρκώς, ενώ εκείνους που έχει στη μαύρη λίστα ο Παναθηναϊκός να αγνοούνται. Που είναι ο Σχινάς; Η δικαιολογία είναι η «δικαστική διαμάχη» με την ΚΑΕ ΠΑΟ. Μάλιστα. Που είναι ο Φούφης, ο Γκόντας, ή ο Παπαπέτρου; Εξαφανιζόλ.

ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ

«Κι είναι λύση να αποχωρείς;», θα ρωτήσετε. Προφανώς και όχι, αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έφτασαν στο απροχώρητο. Θα ήταν προτιμότερο, από την κλήρωση (ορισμό) των ρέφερι να είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Ολυμπιακός. Να προειδοποιούσε ότι εφόσον δεν έμπαιναν όλοι διεθνείς σε κλήρωση, δεν θα κατέβαινε στο γήπεδο να αγωνιστεί. Οι καλοί λογαριασμοί, κλπ, κλπ.

Σίγουρα, έτσι θα ήταν πιο ξεκάθαρο, από πλευράς Ολυμπιακού. Πόσες φορές όμως έχει πάει στην ΚΕΔ η «ερυθρόλευκη» αντιπροσωπεία κι αντί οι υπεύθυνοί της να τοποθετηθούν, κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Αλλά για ποια ΚΕΔ μιλάμε; Αυτήν που τα μέλη της… πηδούσαν πέρσι από τα παράθυρα, για να μη συλληφθούν από την αστυνομία, λόγω της μήνυσης των διαιτητών της Ευρωλίγκας που παρανόμως (όπως αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ) δεν έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν ο προεδρεύων Στέλιος Συμεωνίδης που δεν είχε κανένα πρόβλημα δεοντολογίας να ορίζει... το γιο του (!) εκείνος που δήλωνε έτοιμος να παραιτηθεί; Μόνο και μόνο για τις περσινές εικόνες με την ΕΛ.ΑΣ στα Γραφεία της Επιτροπής, για λόγους ευθιξίας τα μέλη της ΚΕΔ που αποδεδειγμένα έκαναν μια χοντράδα (παρανομώντας κατ΄εξακολούθηση όταν δεν όριζαν τους ρέφερι της Ευρωλίγκας) έπρεπε να είχαν υποβάλει παραιτήσεις.


Και ως πότε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα σφυρίζει αδιάφορα, δεν θα ενοχλείται και θα συνεχίσει να περιβάλλει την ΚΕΔ με απόλυτη εμπιστοσύνη; Μια επιτροπή της Ομοσπονδίας είναι. Δεν δρα αυτοβούλως. Μην τρελαθούμε κιόλας, ότι μπορεί κάποιος μέσα στην ΕΟΚ να κάνει ό,τι του καπνίσει, χωρίς να τον αφήνει ο «μεγάλος»;

Σε όλη αυτή την κατάσταση, έχει ενδιαφέρον τι θα πράξει και πως θα κινηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης. Εκτός αν όλα τα κακώς κείμενα στον ελληνικό αθλητισμό βρίσκονται στο ποδόσφαιρο και στην καταραμένη ΕΠΟ (που εξυγιάνθηκε, δόξα σοι ο Θεός).

ΥΓ: Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός με διαφορετικούς διαιτητές θα νικούσε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό. Δεν παραγνωρίζει κανείς την αγωνιστική κρίση που διέρχονται οι «ερυθρόλευκοι», ή την καθαρή σκέψη (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, που παίχθηκε μπάσκετ) του ΠΑΟ. Αυτό που λένε όμως στον Πειραιά ήταν ότι δεν υπήρχαν οι ίσοι όροι, ώστε να ανταγωνιστούν οι δυο ομάδες . Και σε αυτό, με βάση την εικόνα της διαιτησίας στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορεί κανείς να τους κακίσει.

ΥΓ 2: Το 1993 ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος (με το σκορ 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων») με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να δίνει εντολή να μη κατέβει ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ. Τότε, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονταν για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο δίδυμο των διαιτητών (ακόμη δεν ήταν τρεις) όταν ο Κουκουλεκίδης πήρε τη θέση του Παπαδημητρίου. Αλλά ήταν και μια κίνηση, η οποία δεν στοίχισε στον ΠΑΟ κάτι. Οι κανονισμοί δεν προέβλεπαν κυρώσεις, εκτός του απλού μηδενισμού στον τελευταίο τελικό των πλέι-οφ. Τώρα, ο Ολυμπιακός αποχωρεί, αλλά γνωρίζει και τις συνέπειες μιας τιμωρίας που προβλέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο. Το ξαναλέμε. Δεν ήταν απόφαση εν βρασμώ. Στον Ολυμπιακό… έχουν βράσει, εδώ και πολύ καιρό…
 

8/2/1981

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Μηνύματα
1.159
Κριτικές
3
Like
4.764
Πόντοι
736
Περα απο τα αγωνιστικα και τα εξωαγωνιστικα ο Τρακης κουβαλει μεγαλο νταλκα,ξερετε τι ειναι να εχεις λεφτα,αμαξια,επιχειρησεις,οικογενεια με παιδια,κοινωνικο κυκλο την ελιτ της Αθηνας και ολοι μεχρι και οι δικοι σου ανθρωποι να σε λενε πρεζακια?Στην παλια μου γειτονια ενα παλικαρακι ειχε μπλεξει με τα σκληρα,η οικογενεια του απο την ντροπη κλειστηκε στο σπιτι γιατι στη γειτονια λεγανε η μανα του πρεζακια,ο πατερας του πρεζακια,για να πανε σουπερ μαρκετ περνανε το αυτοκινητο και πηγαιναν σε αλλη περιοχη για να μην αντικριζουν γνωριμες φατσες.
Μεγαλη καταρα.
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.039
Like
21.128
Πόντοι
5.006
λοιπον μετα τα χθεσινα 3 δρομοι υπαρχουν :

1)να κανουν την κλασικη τους κολοτουμπα τα αδερφια και τα συνεχιστεί η κατασταση ως εχει..δηλαδή στην ευρωπη ο βάζελος χωρις νικη εκτος εδρας, να μάχεται στις θεσεις 8-12 μαζι με γκαρν καναρια και μπαγερν, ενώ στην ελλαδα να σαρωνει τον έναν τιτλο μετα τον αλλον…
ποσοστο πιθανότητας : 60% (αφου ως γνωστον στα αδερφια δεν εχουν φυτρωσει ακομα αρχιδια)

2)να επιλεξουν να διαλυσουν το αθλημα….δηλαδή δεν κατεβαίνουμε ουτε στους τελικους, κανουμε μπουρδελο το πρωταθλημα, διωχνουμε παιχτες από την εθνικη κτλ (θα ελεγα να πουμε να παρεμβει και ο βασιλειαδης ώστε να οριστουν διαιτητες που θελουμε, όπως τοτε που ειχε διακοψει το κυπελλο στο ποδοσφαιρο ο κοντονης για κανα μηνα μεχρι να μπει ο σιδηροπουλος που ηθελε η αεκ, αλλα να παρεμβει το κρατος ΥΠΕΡ του ολυμπιακου είναι ανεκδοτο  :S )…...στην περιπτωση αυτή ο τρακης θα πεσει στα ψυχοφάρμακα, καθως θα δει την ομαδα του να αγωνιζεται τα επομενα χρονια σε τελικους απέναντι σε προμηθεα πατρων και περιστερι με μεσο ορο εισητηριων 250 ατομα...και επειδή δεν εχουν τις ομαδαρες που ειχαν το 2000-2005 για να ασχολούνται με την ευρωπη, ο τρακης θα ριξει και άλλο το μπατζετ (ποιος ο λογος να εχεις καλαθη όταν ο ολυμπιακος θα είναι 8ος και εσυ θα παιζεις τελικο με το μαρουσι όπως παλια?)….
ποσοστο πιθανότητας : 35% (δεν εχουν αρχιδια τα αδερφια για κατι τετοιο, αλλα ισως να τα παρατησουν επειδή μπουχτισαν, οποτε δινω ένα 35% στο σεναριο αυτό)

3)να επιλεξουν να διαλυσουν τον βαζελο (μακραν το πιο ευκολο και ανωδυνο σεναριο)….δηλαδή κρατανε ένα μπατζετ γυρω στα 5-6 μυρια το χρονο και βαζουν στην διοικηση κουντουρη….η θυρα 7 αναλαμβανει επισκεψεις στυλ τζηλου, ο μαμρα πεθαινει, τα υπολοιπα 10 ατομα που ελεγχουν την κεδ εδώ και 30 χρονια τρεχουν πανικόβλητα και ζουμε τις παλιες καλες εποχες που ο κυρ θανασης εμπαινε μαινόμενος στην κεδ και επεστρεφε τα εισιτηρια αρνουμενος κατεβει στον τελικο του σεφ και εμεις ντύναμε τον τσουκαλα με πρασινη στολη....οσον αφορα τον τρακη, αυτόν τον στριμώχνεις για πλακα αφου είναι ναρκωμανης, ζει από τα λεφτα του μπαμπα και του θειου του, δηλωνει ψεύτικους ισολογισμούς στο μπάσκετ εδώ και 10 χρονια (οποτε τον ταρασεις στη νομιμοτητα) και είναι τερμα ανισόρροπος που στην πρωτη στραβη θα τα μαζεψει και θα φυγει (εδώ ηθελε να κανει δημοψήφισμα ή αυτος ή η ευρολιγκα και γυρνουσε με το πουλμαν επειδή ειχαν χασει από την αηττητη τοτε ομαδαρα της φενερ, μιλαμε για καμμενο εγκεφαλο)….
στην περιπτωση αυτή βεβαια θα γεμισει το youtube με βιντεακια με τα στημενα πρωταθλήματα του οσφπ στο μπάσκετ και την παραγκα και εγκληματικη οργανωση, αλλα νταξει θα κανουμε την καρδια μας πετρα και θα ζησουμε, όπως στο ποδοσφαιρο…
ποσοστο πιθανότητας : 5% (τετοια αρχιδια δεν βρισκουν τα αδερφια ουτε με μεταμοσχευση από τον ροκυ μπαλμποα  :S )
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.620
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
8.343
Πόντοι
14.565
Πάλι με Τοροσίδη σήμερα ρε γμτ. Πολύ με ανησυχεί.  :-
Ας ελπίσουμε και στην ανατροπή στο βόλεϊ.  :priest:
 

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Μηνύματα
3.222
Κριτικές
9
Like
7.961
Πόντοι
2.036
Δεν υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να μην επιδοκίμασε την απόφαση της ομάδας να μην εμφανιστεί στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού στο ΟΑΚΑ. Ή αν προτιμάτε είναι ελάχιστοι, όσοι έχουν αντίθετη άποψη.


Προφανώς κάτι τέτοιο δεν δικαιώνει α πριόρι την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» αναδεικνύει, ωστόσο, μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει. Στους Πειραιώτες είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια το σύστημα της διαιτησίας στην Ελλάδα είναι εχθρικά διακείμενο εναντίον τους.


Κι η απόφασή τους να μην κατέβουν στο δεύτερο μέρος του αγώνα της Πέμπτης ήταν απλά η σταγόνα, η οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Η απόφασή τους ήταν συνειδητή 100%, δεν προήλθε από κάποια σπασμωδική ενέργεια, αλλά  - για το σύνολο των ολυμπιακών- η μόνη ενδεδειγμένη. Οι περισσότεροι λένε, μάλιστα, ότι … άργησαν πολύ, για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση…

Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Ο ημιτελικός ξεκίνησε ως εξής. Τρία φάουλ (σε 20 δευτερόλεπτα) σε βάρος του Ολυμπιακού και αμέσως μετά σκληρό μαρκάρισμα του Βουγιούκα πάνω στον Μιλουτίνοβ, πέρασε απαρατήρητο. Ακόμη και τις καλύτερες των προθέσεων να είχαν οι «ερυθρόλευκοι» με το … καλημέρα του ματς, οι διαιτητές έστειλαν την προειδοποίησή τους.

Ας δεχθούμε, ωστόσο, ότι πράγματι οι ρέφερι είχαν δίκιο, τα φάουλ ήταν πράγματι 13-5 σε βάρος του Ολυμπιακού και ό,τι έβλεπαν το σφύριζαν, κόβοντας το καρπούζι στη μέση.

Η ΚΕΔ θεώρησε ότι οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου, είναι αυτή τη στιγμή οι κορυφαίοι διαιτητές στην Ελλάδα. Όχι ο Ηλίας Κορομηλάς που παίζει στην Ευρωλίγκα, ή ο Πουρσανίδης που σφύριξε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Αυτοί είναι καλοί, για το … Κύμη-ΠΑΟΚ. Όσο για τους Γκόντα-Φούφη, τους έφαγε η μαρμάνγκα. Μπορεί να έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ, να σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο, θεωρούνται … ανεπιθύμητοι.


Και πάλι, να δεχθούμε ότι η τριάδα των ρέφερι στο ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη, που διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ. Πως γίνεται, όμως, οι συγκεκριμένοι διαιτητές όταν σφυρίζουν, να … νικάει σχεδόν πάντα ο Παναθηναϊκός.

Πρόσφατα η ιστοσελίδα eurohoops δημοσίευσε τα στοιχεία και τον «απολογισμό» των συγκεκριμένων διαιτητών, κάθε φορά που σφυρίζουν (από το 2012 και μετά) τα αιώνια ντέρμπι.

Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. Από τα 21 ντέρμπι που έχει διαιτητεύσει το σκορ είναι 16-5! Ποσοστό 76.1%.

Ο Μάνος έχει επίσης ένα εντυπωσιακό 5-1. Ακόμη πιο δυναμικό μοιάζει το δικό του ποσοστό (83.3%) αλλά έχει δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσει τον Αναστόπουλο, που συνεχίζει ακάθεκτος.

Μόνο στην περίπτωση Παναγιώτου, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ισορροπία, αν και πάλι οι νίκες του Παναθηναϊκού είναι περισσότερες (5-3, δηλαδή 62.5%)

Αναστόπουλος και Παναγιώτου, σαν δίδυμο, έχουν το απόλυτο (2-0).

Μάνος και Αναστόπουλος είναι στο 1-0.

Και Μάνος, Παναγιώτου έχουν 1-0. Πάντα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Σαν τριάδα οι ρέφερι εμφανίστηκαν την Τετάρτη, άρα μπορείτε να προσθέσετε στα … σκορ και το σχετικό παιχνίδι. Τέτοια ποσοστά, πάντως, θα ζήλευε και ο Ομπράντοβιτς!


Να ρωτήσουμε, λοιπόν, με όλη την καλή διάθεση. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, που να δικαιολογούνται (με τους συγκεκριμένους ρέφερι) τα... ποσοστά που αναφέρθηκαν; Φωνάζουν επειδή χάνουν στον Ολυμπιακό. Ή μήπως έχουν χάσει το μέτρημα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, που οι ρέφερι κάνουν του κεφαλιού τους; Και πως γίνεται με τους διαιτητές που έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, να ορίζονται διαρκώς, ενώ εκείνους που έχει στη μαύρη λίστα ο Παναθηναϊκός να αγνοούνται. Που είναι ο Σχινάς; Η δικαιολογία είναι η «δικαστική διαμάχη» με την ΚΑΕ ΠΑΟ. Μάλιστα. Που είναι ο Φούφης, ο Γκόντας, ή ο Παπαπέτρου; Εξαφανιζόλ.

ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ

«Κι είναι λύση να αποχωρείς;», θα ρωτήσετε. Προφανώς και όχι, αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έφτασαν στο απροχώρητο. Θα ήταν προτιμότερο, από την κλήρωση (ορισμό) των ρέφερι να είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Ολυμπιακός. Να προειδοποιούσε ότι εφόσον δεν έμπαιναν όλοι διεθνείς σε κλήρωση, δεν θα κατέβαινε στο γήπεδο να αγωνιστεί. Οι καλοί λογαριασμοί, κλπ, κλπ.

Σίγουρα, έτσι θα ήταν πιο ξεκάθαρο, από πλευράς Ολυμπιακού. Πόσες φορές όμως έχει πάει στην ΚΕΔ η «ερυθρόλευκη» αντιπροσωπεία κι αντί οι υπεύθυνοί της να τοποθετηθούν, κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Αλλά για ποια ΚΕΔ μιλάμε; Αυτήν που τα μέλη της… πηδούσαν πέρσι από τα παράθυρα, για να μη συλληφθούν από την αστυνομία, λόγω της μήνυσης των διαιτητών της Ευρωλίγκας που παρανόμως (όπως αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ) δεν έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν ο προεδρεύων Στέλιος Συμεωνίδης που δεν είχε κανένα πρόβλημα δεοντολογίας να ορίζει... το γιο του (!) εκείνος που δήλωνε έτοιμος να παραιτηθεί; Μόνο και μόνο για τις περσινές εικόνες με την ΕΛ.ΑΣ στα Γραφεία της Επιτροπής, για λόγους ευθιξίας τα μέλη της ΚΕΔ που αποδεδειγμένα έκαναν μια χοντράδα (παρανομώντας κατ΄εξακολούθηση όταν δεν όριζαν τους ρέφερι της Ευρωλίγκας) έπρεπε να είχαν υποβάλει παραιτήσεις.


Και ως πότε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα σφυρίζει αδιάφορα, δεν θα ενοχλείται και θα συνεχίσει να περιβάλλει την ΚΕΔ με απόλυτη εμπιστοσύνη; Μια επιτροπή της Ομοσπονδίας είναι. Δεν δρα αυτοβούλως. Μην τρελαθούμε κιόλας, ότι μπορεί κάποιος μέσα στην ΕΟΚ να κάνει ό,τι του καπνίσει, χωρίς να τον αφήνει ο «μεγάλος»;

Σε όλη αυτή την κατάσταση, έχει ενδιαφέρον τι θα πράξει και πως θα κινηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης. Εκτός αν όλα τα κακώς κείμενα στον ελληνικό αθλητισμό βρίσκονται στο ποδόσφαιρο και στην καταραμένη ΕΠΟ (που εξυγιάνθηκε, δόξα σοι ο Θεός).

ΥΓ: Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός με διαφορετικούς διαιτητές θα νικούσε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό. Δεν παραγνωρίζει κανείς την αγωνιστική κρίση που διέρχονται οι «ερυθρόλευκοι», ή την καθαρή σκέψη (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, που παίχθηκε μπάσκετ) του ΠΑΟ. Αυτό που λένε όμως στον Πειραιά ήταν ότι δεν υπήρχαν οι ίσοι όροι, ώστε να ανταγωνιστούν οι δυο ομάδες . Και σε αυτό, με βάση την εικόνα της διαιτησίας στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορεί κανείς να τους κακίσει.

ΥΓ 2: Το 1993 ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος (με το σκορ 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων») με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να δίνει εντολή να μη κατέβει ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ. Τότε, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονταν για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο δίδυμο των διαιτητών (ακόμη δεν ήταν τρεις) όταν ο Κουκουλεκίδης πήρε τη θέση του Παπαδημητρίου. Αλλά ήταν και μια κίνηση, η οποία δεν στοίχισε στον ΠΑΟ κάτι. Οι κανονισμοί δεν προέβλεπαν κυρώσεις, εκτός του απλού μηδενισμού στον τελευταίο τελικό των πλέι-οφ. Τώρα, ο Ολυμπιακός αποχωρεί, αλλά γνωρίζει και τις συνέπειες μιας τιμωρίας που προβλέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο. Το ξαναλέμε. Δεν ήταν απόφαση εν βρασμώ. Στον Ολυμπιακό… έχουν βράσει, εδώ και πολύ καιρό…
Εσύ ως φίλαθλος του συγκεκριμένου συλλόγου, νομιμοποιείσαι να μιλάς για διαιτησία;
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.039
Like
21.128
Πόντοι
5.006
Εσύ ως φίλαθλος του συγκεκριμένου συλλόγου, νομιμοποιείσαι να μιλάς για διαιτησία;

εσυ ως φίλαθλος συγκεκριμενου συλλογου που θελει την εξυγιανση στο ποδοσφαιρο, νομιμοποιείσαι να κανεις τα στραβα ματια στο μπάσκετ?
 

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Μηνύματα
3.222
Κριτικές
9
Like
7.961
Πόντοι
2.036
εσυ ως φίλαθλος συγκεκριμενου συλλογου που θελει την εξυγιανση στο ποδοσφαιρο, νομιμοποιείσαι να κανεις τα στραβα ματια στο μπάσκετ?
Απάντησέ μου πρώτα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom