Koh Tao: Ο παράδεισος της Ταϊλάνδης που ονομάστηκε το «νησί του θανάτου»
Οι δολοφονίες και εξαφανίσεις τουριστών μετέτρεψαν το παραδεισένιο νησί σε έναν εφιάλτη
www.google.com
Μαλακίες.Koh Tao: Ο παράδεισος της Ταϊλάνδης που ονομάστηκε το «νησί του θανάτου»
Οι δολοφονίες και εξαφανίσεις τουριστών μετέτρεψαν το παραδεισένιο νησί σε έναν εφιάλτηwww.google.com
Και εγω αυτό ήθελα να συμπληρώσω την μεγαλύτερη ασφάλεια την έχω νιώσει στην Ινδοκινα έχω πάει σε όλες τις χώρες και αρκετες φορες...πουθενά δεν ένιωσα κάτι τέτοιο ...και όπως είπες πάρα πολλές κοπέλες από Ευρώπη μόνες για πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημαΜαλακίες.
Ήμουν εκεί πριν λίγα χρόνια και είχε γαμώ τη ζωή το μέρος.
Έμεινα 3 βράδια. Γνώρισα πόσες ξένες που κυκλοφορούσαν και έμεναν μόνες τους και επίσης πολύ φιλικό το μέρος. Ωραία μπαράκια, παραλίες, εστιατόρια.
ΜΗΠΩΣ να συνέκρινες κόστος ζωής, ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες; επειδή είχα πάει για καρναβάλι και είχα σχεδόν ερωτευτεί το Λαό, είχα ρωτήσει για κόστος ζωής (ενοίκια, φαγητό κλπ) και με πληροφόρησαν ότι οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με της Ελλάδας. Ενώ όταν είχα πάει Πούκετ, το κόστος διαβίωσης ήταν εξαιρετικά χαμηλόΜετά την απογοήτευση που έφαγα με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη γενικότερα έχω μια τάση φυγής είναι η αλήθεια.
Μια επιλογή για μονιμη διαμονή αλλά και εργασία (ένα εισόδημα) είναι η ταυλανδη.
Στα υπέρ :
-ευκολα γκομενάκια που σαν μόνιμος κάτοικος όσο ναι γαμας με λίγα έως καθόλου χρήματα
-καλο φαγητό του τύπου και του γούστου μου
-μασαζ πολύ καλό με τεράστια εμπειρία από τις μασατζουδες
Στα κατά:
- τα γκομενάκια πιθανώς θα τα βαρεθω γρήγορα γιατί έχουν τον ίδιο σωματότυπο σχεδόν όλες
-η γλώσσα και η γραφή τους.
Γράφτηκα σε κάποια ομάδα στο Facebook με Έλληνες της Ταϊλάνδης με σκοπό να αντλήσω καμμία πληροφορία αλλά δεν έμαθα τίποτα ουσιαστικό.
Τον Απρίλιο θα συναντήσω κάποιον παλιό μου φίλο που μένει μόνιμα Πατάγια 10-15 χρόνια μπας και μάθω καμμία πληροφορία όπως:
- μονιμη διαμονή ,βίζες κτλ
- δυνατότητα για κάποιο εισόδημα
-αντιμετωπιση δυσκολίας της γλώσσας και της γραφής.
Η ζωή είναι μικρή ,το ταξίδι είναι σύντομο οπότε εγώ δεν είμαι πλέον της φάσης να περιμένω την σύνταξη και μετά.
Μετά ίσως να είναι αργά ...
Τέλος Απριλίου φεύγω Βραζιλία με σκοπό την μόνιμη εγκατάσταση εκεί (έχω άδεια διαμονής , μιλάω την γλώσσα ) ,
Θα πρέπει έως τότε να έχω συγκεντρώσει αρκετές θετικές πληροφορίες ούτως ώστε να ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΩ στην Βραζιλία για να μπορέσω να το κάνω στην Ταυλανδη (πιθανώς Πατάγια που έχω πάει και μου άρεσε).
Αν οι πληροφορίες που συγκεντρώσω δεν είναι καλές, είναι μισολογα ή έρθουν με καθυστέρηση τότε δεν το βλέπω να κάνω τέτοιο βήμα.
Βραζιλια υπέρ:
-Γλωσσα
-αδεια παραμονής
-γκομενακια διάφορα (μαυρουλες,ξανθές, μορενες,ψηλές, κοντές, βυζαρουδες, μοντελοειδεις κτλ)
-δυνατοτητα για κάποιο εισόδημα
-πιο κοντά στον δυτικό κόσμο
Κατά:
-κυριως η εγκληματικότητα
-η ζέστη
Ετσι ακριβωςΥπάρχουν 3 κατηγορίες Ελλήνων Ταιλάνδης.
1. Μόνιμοι κάτοικοι Ταιλανδης, ζούνε και δουλεύουν εκεί, μπορεί και να έχουν παντρευτεί εκεί. Σαν επιχειρηματίες το μεγαλύτερο ποσοστό.....έχει πέσει στα βράχια. Σαν εργαζόμενοι σε άλλα project όπως λένε και στο χωριό μου, κάποιοι έχουν πετύχει να έχουν μία καλή, όχι πολύ καλή ζωή, ίσως καλύτερη απο αυτή που άφησαν εδώ!
2. Ημι-μόνιμοι, αυτοί λοιπόν έχουν το Οκτώβριος- Μάιος ή μέρος αυτής της περιόδου, κυρίως Παταγιανοί τύποι. Συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι του τουρισμού - εποχιακοί. Συνήθως τη βγάζουν οικονομικά, είναι γενικά ωραίοι τύποι στη παρέα, μιλάνε εκεί για οτιδήποτε τους προβληματίζει στην Ελλάδα, και όταν βρίσκονται στην Ελλάδα μιλάνε μόνο για την Ταιλάνδη! Συνήθως βρίσκουν και λόγους να μαλώνουν μεταξύ τους!
3. Τουρίστες, με διαμονή +-1 μήνα, μάλλον το συντριπτικό ποσοστό γράφει και στο bourdela.com, όπως και η αφεντιά μου. Τρώμε τα λεφτά μας εκεί, ξερένωντας το σκατό μας εδώ! Δεν το μετανιώνουμε ποτέ και κάθε φορά επιστρέφωντας τις πρώτες 10 μέρες διατυμπανίζουμε ότι ήταν η τελευταία φορά της Ταιλάνδης και την επόμενη φορά θα πάμε κάπου αλλού. Μετά ψάχνουμε πάλι εισιτήρια για Ταιλάνδη!
Από την ώρα που το μίλησες έχει πάρει την κατρακύλα.... Την τρίτη το αγόρασα 39.1 και σήμερα 38.6 και συνεχίζει να πέφτει.... Τώρα στο χρηματιστήριο έκλεισε 38, 8Σήμερα έφτασαν να αλλάζουν μέχρι και 39.45 το ευρώ. Πλησιάζουμε στο 40άρι.
έφτασε 39.9 λογικό είναι να πέσει, ας σταθεροποιηθεί κάπου 38 και καλά είναι!Από την ώρα που το μίλησες έχει πάρει την κατρακύλα.... Την τρίτη το αγόρασα 39.1 και σήμερα 38.6 και συνεχίζει να πέφτει.... Τώρα στο χρηματιστήριο έκλεισε 38,Έφτασε
Πάνω στη Μπουακάο, απέναντι περίπου απο το Witherspoon έχει μία μεγάλη μπυραρία,5-6 τηλεοράσεις, παίζει πολύ premier league αλλά αν του πεις τί θέλεις μπορεί να στο βρει. Φυσικά εξαρτάται απο τον κόσμο, συχνάζουν κυρίως Άγγλοι.Παίδες... Είναι κάποιος Πατάγια να μ πει που θα δω ευρωπαϊκό ελληνικών ομάδων?
Πριν από κανα-δυο μήνες είχε εμφανιστεί και ό ΦαντομαςΑς δωσουν το παρον οι παλαιοι απο εδω για να δουμε ποιοι ζουνε ακομη