Νέα

Σπάνιοι δίσκοι βινυλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ακροατής_
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 700
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Στα 70 έχω πει ότι θα ξεφορτωσω. Τα παιδιά μου δεν ενδιαφέρονται, είμαι χωρισμένος και δύσκολα ελέγχεται μια μεγάλη δισκοθήκη αν πάω σε μικρότερο σπίτι. Πάρα πολλοί μεγαλοσυλλεκτες στο εξωτερικό άνω των 65, έχουν αρχίσει πλέον και πουλάνε στοχευμενα.
Τα ακριβά δισκάκια τα έχω δώσει εδώ και πολύ καιρό. Εχω από καθόλου εως ελάχιστα.
Ενώ έχω μια τεράστια συλλογή από δίσκους, ΜΟΝΟ ως πακέτο θα την πουλούσα...όλα μαζί δηλαδή.
Αυτό είναι αδύνατο να γίνει βέβαια.
Εχω δει ότι στο ebay, υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί, ελάχιστοι κυρίως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που αγοράζουν.
Αλλά στην δική μου φάση, πρέπει ο άλλος να αντέχει οικονομικά διότι είναι πολλές χιλιάδες τα δισκάκια.
Διαφορετικά θα τους αφήσω τους δίσκους όπως είναι. :rockon:

Flaviouras

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2017
Like
99
Πόντοι
0
Τα ακριβά δισκάκια τα έχω δώσει εδώ και πολύ καιρό. Εχω από καθόλου εως ελάχιστα.
Ενώ έχω μια τεράστια συλλογή από δίσκους, ΜΟΝΟ ως πακέτο θα την πουλούσα...όλα μαζί δηλαδή.
Εχω δει ότι στο ebay, υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί, ελάχιστοι κυρίως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που αγοράζουν.
Αλλά στην δική μου φάση, πρέπει ο άλλος να αντέχει οικονομικά διότι είναι πολλές χιλιάδες τα δισκάκια.
Αν είναι να τους αφήσεις κάντο σαν δωρεά σε κανένα σχετικό ίδρυμα με την μουσική Ελλάδα ή εξωτερικό. Μπορεί να μην έχουν αξία μεμονωμένα αλλά τουλάχιστον θα πιάσουν τόπο..

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Αν είναι να τους αφήσεις κάντο σαν δωρεά σε κανένα σχετικό ίδρυμα με την μουσική Ελλάδα ή εξωτερικό. Μπορεί να μην έχουν αξία μεμονωμένα αλλά τουλάχιστον θα πιάσουν τόπο..
Μα το θέμα είναι ότι έχουν αξία ακόμα και μεμονωμένα. Θέλω να πουλήσω περίπου 120000 δισκάκια.
Τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω.
Ας δώσω ένα παράδειγμα. Αν θεωρήσω το λιγότερο 20-30 ευρώ μια μέση αξία ανά δίσκο, διότι είναι καλοί οι δίσκοι,
τότε μιλάμε για 2.4Μ εως 3.6Μ ευρώ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά το κοιτάζω και ίσως...κάποτε... :rockon:

• Ουάου
Αντιδράσεις: koskam

Flaviouras

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2017
Like
99
Πόντοι
0
Μα το θέμα είναι ότι έχουν αξία ακόμα και μεμονωμένα. Θέλω να πουλήσω περίπου 120000 δισκάκια.
Τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω.
Ας δώσω ένα παράδειγμα. Αν θεωρήσω το λιγότερο 20-30 ευρώ μια μέση αξία ανά δίσκο, διότι είναι καλοί οι δίσκοι,
τότε μιλάμε για 2.4Μ εως 3.6Μ ευρώ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά το κοιτάζω και ίσως...κάποτε... :rockon:
Στο εξωτερικό θα είχες φτιάξει ένα τύπου fund για να τους διαχειριστεί σε περίπτωση που έφευγες. Με σαφείς οδηγίες για την πώληση και την διάθεση των κερδών.

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Στο εξωτερικό θα είχες φτιάξει ένα τύπου fund για να τους διαχειριστεί σε περίπτωση που έφευγες. Με σαφείς οδηγίες για την πώληση και την διάθεση των κερδών.
Δεν είναι τόσο εύκολο το ξέρω πολύ καλά αυτό.
Και κάποιοι σοβαροί συλλέκτες, μου έχουν ζητήσει μέρος της συλλογής...
Στα Funk π.χ παίζω σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μιλάμε για Ευρωπαϊκό.
Αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να γίνει...το ξέρω καλά. :rockon:

koskam

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
15.170
Πόντοι
5.896
συγνωμη που επεμβαινω, εγω εχω μια συλλογη απο περιπου 2.500 LP και αλλα 2.000 CD, οπου ειναι hard rock & heavy metal, εχω ενα γνωστο που πουλαει στο εξωτερικο απο discogs, εδω και ενα χρονικο διαστημα τα περναω στο discogs και εχω δει καποια εχουν αρκετα καλη τιμη (παντα τα προσεχα, ειναι σε πολυ καλη κατασταση), μερικα τα θελω γιατι μου φερνουν εικονες στο μυαλο, εκτος απο το οτι μ αρεσουν ακομα, οπως ας πουμε το ozzmosis η τα 2 judas priest χωρις halfod, και διαφορα αλλα, αλλα εχω και καποια , καμια 15αρια ειναι οπου η μεση τιμη στο discogs ειναι απο 200 εως 350 ευρο , οπου δεν με νοιαζει να τα εχω σε lp πλεον γιατι δεν τα ακουω ποια, και ουτε με αγγιζουν... ειναι απ τον ακραιο ηχο, και εχω κανει κουβεντα και λεω να μου πει ποσο μπορω να το βαλω το καθε ενα και να βαλει λιγο παραπανω και γ αυτον που θα κανει την δουλεια, αφου λεω εχουν μια τιμη καλη, εγω δεν τα ακουω πια, και δεν με νοιαζει να τα εχω τα συγγεκριμενα, γιατι να μην παρω λιγα χρηματα και να κανω ενα ταξιδακι; ετσι κ αλλιος κ εγω μονος μου ειμαι , δεν εχω και ουτε βλεπω να εχω παιδια να τα αφησω, και οταν φτασω σε μια αρκετα μεγαλη ηλικια να τα πουλησω ολα και χαρω οσα χρηματα παρω τοτε οσα λιγα χρονια θα εχω ακομα, με ταξιδια

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.464
Πόντοι
3.506
Νομίζω ότι θα έκανα το ίδιο κι εγώ αν ήταν η δισκοθήκη πολύ μεγάλη και ακριβή. Τουλάχιστον να πιάσει την αξία που πρέπει και να μην σαπίσει σε καμιά αποθήκη ή να κάνει μάγκα κανένα παλαιοπώλη.
Επίσης δώσε οδηγίες στα παιδιά στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης να ξέρουνε
Επειδή έχω περίπου 24Κ κομμάτια από ολο το κόσμο, και μερικά αρκετά εως πολύ δυσκολα, τα έχω καταγραψει όλα μηχανογραφικά και αξιολογήσει, ώστε να γνωρίζουν. Επίσης έχω έρθει και σε σχετικές συζητήσεις με φίλους παίκτες στο εξωτερικό ώστε να έχουν υπόψη τους το ενδεχόμενο μελλοντικού ξεφορτώματος.

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
συγνωμη που επεμβαινω, εγω εχω μια συλλογη απο περιπου 2.500 LP και αλλα 2.000 CD, οπου ειναι hard rock & heavy metal, εχω ενα γνωστο που πουλαει στο εξωτερικο απο discogs, εδω και ενα χρονικο διαστημα τα περναω στο discogs και εχω δει καποια εχουν αρκετα καλη τιμη (παντα τα προσεχα, ειναι σε πολυ καλη κατασταση), μερικα τα θελω γιατι μου φερνουν εικονες στο μυαλο, εκτος απο το οτι μ αρεσουν ακομα, οπως ας πουμε το ozzmosis η τα 2 judas priest χωρις halfod, και διαφορα αλλα, αλλα εχω και καποια , καμια 15αρια ειναι οπου η μεση τιμη στο discogs ειναι απο 200 εως 350 ευρο , οπου δεν με νοιαζει να τα εχω σε lp πλεον γιατι δεν τα ακουω ποια, και ουτε με αγγιζουν... ειναι απ τον ακραιο ηχο, και εχω κανει κουβεντα και λεω να μου πει ποσο μπορω να το βαλω το καθε ενα και να βαλει λιγο παραπανω και γ αυτον που θα κανει την δουλεια, αφου λεω εχουν μια τιμη καλη, εγω δεν τα ακουω πια, και δεν με νοιαζει να τα εχω τα συγγεκριμενα, γιατι να μην παρω λιγα χρηματα και να κανω ενα ταξιδακι; ετσι κ αλλιος κ εγω μονος μου ειμαι , δεν εχω και ουτε βλεπω να εχω παιδια να τα αφησω, και οταν φτασω σε μια αρκετα μεγαλη ηλικια να τα πουλησω ολα και χαρω οσα χρηματα παρω τοτε οσα λιγα χρονια θα εχω ακομα, με ταξιδια
Καλά σίγουρα, αυτό που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι επιλογές του καθένα από εμάς...
Τα δισκάκια που έχω και με έχουν χαράξει ως άνθρωπο από μικρό, δεν τα πουλάω με τίποτα! :hi:

Record Player Records GIF by Vinyl Me, Please.gif

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Επειδή έχω περίπου 24Κ κομμάτια από ολο το κόσμο, και μερικά αρκετά εως πολύ δυσκολα, τα έχω καταγραψει όλα μηχανογραφικά και αξιολογήσει, ώστε να γνωρίζουν. Επίσης έχω έρθει και σε σχετικές συζητήσεις με φίλους παίκτες στο εξωτερικό ώστε να έχουν υπόψη τους το ενδεχόμενο μελλοντικού ξεφορτώματος.
:hi:

• Like
Αντιδράσεις: koskam

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.379
Πόντοι
10.135
συγνωμη που επεμβαινω, εγω εχω μια συλλογη απο περιπου 2.500 LP και αλλα 2.000 CD, οπου ειναι hard rock & heavy metal, εχω ενα γνωστο που πουλαει στο εξωτερικο απο discogs, εδω και ενα χρονικο διαστημα τα περναω στο discogs και εχω δει καποια εχουν αρκετα καλη τιμη (παντα τα προσεχα, ειναι σε πολυ καλη κατασταση), μερικα τα θελω γιατι μου φερνουν εικονες στο μυαλο, εκτος απο το οτι μ αρεσουν ακομα, οπως ας πουμε το ozzmosis η τα 2 judas priest χωρις halfod, και διαφορα αλλα, αλλα εχω και καποια , καμια 15αρια ειναι οπου η μεση τιμη στο discogs ειναι απο 200 εως 350 ευρο , οπου δεν με νοιαζει να τα εχω σε lp πλεον γιατι δεν τα ακουω ποια, και ουτε με αγγιζουν... ειναι απ τον ακραιο ηχο, και εχω κανει κουβεντα και λεω να μου πει ποσο μπορω να το βαλω το καθε ενα και να βαλει λιγο παραπανω και γ αυτον που θα κανει την δουλεια, αφου λεω εχουν μια τιμη καλη, εγω δεν τα ακουω πια, και δεν με νοιαζει να τα εχω τα συγγφυρα.εκριμενα, γιατι να μην παρω λιγα χρηματα και να κανω ενα ταξιδακι; ετσι κ αλλιος κ εγω μονος μου ειμαι , δεν εχω και ουτε βλεπω να εχω παιδια να τα αφησω, και οταν φτασω σε μια αρκετα μεγαλη ηλικια να τα πουλησω ολα και χαρω οσα χρηματα παρω τοτε οσα λιγα χρονια θα εχω ακομα, με ταξιδια
hard rock k heavy αγοραζω εγω
αν εχεις τπτ απο xyz,house of lords(sahara),tattoo rodeo,little caesar(first),εξοριστους(third),ktl στειλε πμ

koskam

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
15.170
Πόντοι
5.896
hard rock k heavy αγοραζω εγω
αν εχεις τπτ απο xyz,house of lords(sahara),tattoo rodeo,little caesar(first),εξοριστους(third),ktl στειλε πμ
house of lords εχω τα 3 πρωτα (και το sahara) και το little caesar ,αλλα ειναι απ τα αγαπημενα μου και δεν τα δινω αυτα :hi:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.379
Πόντοι
10.135
house of lords εχω τα 3 πρωτα (και το sahara) και το little caesar ,αλλα ειναι απ τα αγαπημενα μου και δεν τα δινω αυτα :hi:
οχι ρε γαμωτο :woldman::grin:...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

κανα shotgun messiah το second coming?

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.464
Πόντοι
3.506
Set sale πάει κοψοχρονια, εκτός και αν είναι στη πλειοψηφία τους φτηνά.

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Set sale πάει κοψοχρονια, εκτός και αν είναι στη πλειοψηφία τους φτηνά.

Όχι κύριε Captain, δεν είναι φθηνά τα συγκεκριμένα δισκάκια.
Πάρα πολλά από αυτά είναι π.χ Tri-fold, Numbered, Limited Edition, Test press κ.τλ.
Φυσικά...δεν μιλάω να πουληθούν Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιος συλλέκτης. Αν υπήρχε θα τον ήξερα!
Μόνο εξωτερικό...και αν ποτέ γίνει. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει. :rockon:

Dj Set Spinning GIF by Bournemouth University.gif

koskam

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
15.170
Πόντοι
5.896
Όχι κύριε Captain, δεν είναι φθηνά τα συγκεκριμένα δισκάκια.
Πάρα πολλά από αυτά είναι π.χ Tri-fold, Numbered, Limited Edition, Test press κ.τλ.
Φυσικά...δεν μιλάω να πουληθούν Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιος συλλέκτης. Αν υπήρχε θα τον ήξερα!
Μόνο εξωτερικό...και αν ποτέ γίνει. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει. :rockon:

Dj Set Spinning GIF by Bournemouth University.gif
test press??? δεν ρωταω πως....:cheesy:

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Στην Ελλάδα, αν ήθελα να ξεφορτωθώ τα δισκάκια, θα έπρεπε...να τους πληρώσω κι από πάνω. :cheesy:

Laughing Out Loud Lol GIF by Murdoch Mysteries.gif

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Artist: ‎ Mighty Baby
Label: Blue Horizon ‎– 2931 001
Country: UK
Released: Oct 1971
Genre: Rock
Style: Psychedelic Rock, Prog Rock, Folk Rock
Price: Περίπου σέ VG+ κατάσταση 1100 ευρώ

α1.png
α2.png
α3.png
α4.png

bugs bunny running GIF.gif

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Artist: ‎ Electric Mud
Label: Förderturm Records ‎– BL 30 201
Country: Germany
Released: 1975
Genre: Rock
Style: Krautrock, Prog Rock
Price: Περίπου σέ VG+ εως M κατάσταση 750-1400 ευρώ

α1.png
α2.png
α3.png
Record Player Records GIF by Vinyl Me, Please (1).gif

Αρίστων

Σπαμάρχης
Εγγρ.
7 Νοε 2025
Like
3.432
Πόντοι
1.706
Artist: Comus
Label: Dawn ‎– DNLS 3019
Country: UK
Released: 19 Feb 1971
Genre: Rock, Folk, World, & Country
Style: Folk Rock, Prog Rock
Price: Περίπου σέ VG εως NM κατάσταση 350-1100 ευρώ

a1.png
a2.png
a3.png
a4.png

Angry Bugs Bunny GIF by Looney Tunes.gif

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom